• xxl nutrition banner

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop

Ultra Fine Oats

€3,90
8.7

Oplosbaarheid

8.2/10

Prijs

10.0/10

Samenstelling

8.9/10

Smaak

7.6/10

Voordelen

 • Zeer scherpe prijs
 • Makkelijk te mengen met eiwitshakes
 • Bevat geen suikers

Nadelen

 • Bevat gluten, dus af te raden voor mensen met gluten allergie

Bijgewerkt op 13 december 2021 door Marvin

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons lichaam en we halen normaal gesproken koolhydraten voornamelijk uit brood en graanproducten, maar ook bijvoorbeeld uit aardappels. Als het aankomt op koolhydraten onderscheiden we enkelvoudige- en meervoudige (complexe) koolhydraten.

Veel voedingsmiddelen bevatten erg veel enkelvoudige koolhydraten, oftewel suikers, maar voor onze gezondheid is het erg belangrijk om juist de complexe carbs binnen te krijgen. Met Ultra Fine Oats van Body en Fitshop voeg je op een zeer gemakkelijke wijze complexe koolhydraten toe aan je eiwitshake. In deze Ultra Fine Oats review lees je onze persoonlijke ervaringen met dit supplement.
Ultra fine oats review

Wat zijn Ultra Fine Oats?

Ultra Fine Oats zijn natuurlijke, pure en complexe hoogwaardige koolhydraten. Zeer fijn gemalen haver. Het is een premium bron van gezonde complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor iedere sporter. De complexe koolhydraten uit Ultra Fine Oats worden zeer goed en gelijkmatig opgenomen door het lichaam en leveren langdurig energie aan je lichaam.

Ultra Fine Oats bevatten daarnaast van nature veel voedingsvezels en zijn ook een natuurlijke bron van belangrijke vitamines en mineralen. Doordat je lichaam met Ulta Fine Oats energie krijgt kun je beter presteren. De energie uit Oats wordt optimaal gebruikt door je lichaam. Fine Oats bevatten geen gram enkelvoudige koolhydraten of suikers! (0 gram!) Puur natuur en gezond!

In deze Ultra Fine Oats review van Voeding-en-fitness.nl zullen wij dit supplement van Body & Fitshop onder loep nemen en beoordelen op de volgende aspecten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Samenstelling
 • Smaak

Oplosbaarheid Ultra Fine Oats

Als eerst in deze Ultra Fine Oats review kijken we naar de oplosbaarheid. Wanneer je een shake neemt wil je natuurlijk niet dat er klonten in achterblijven. Ultra Fine Oats heeft een fijne structuur, waardoor het gemakkelijk oplost in je shake. Zowel wanneer je jouw eiwitshake met water als met melk aanmaakt lost het goed op en krijg je een lekkere volle shake. Uiteraard proef je wel hele fijne stukjes, maar dit maakt in mijn ogen de shake juist lekkerder.

De prijs

Voor een supplement dat je dagelijks gebruikt ben je natuurlijk bereid om een redelijke prijs neer te leggen, daarom kijken we in deze Ultra Fine Oats review ook naar de prijs van het product. Op moment van schrijven is de prijs €3,89 voor 1000 gram. Wanneer je 1 maatschep (30 gram) aan je shake toevoegt haal je er dus zo’n 33 shakes uit.

 • €3,89 / 33 shakes = 0,118 oftewel nog geen €0,12 per shake!

Dit is natuurlijk een fantastisch lage prijs voor een supplement dat enkel complexe koolhydraten levert, zonder toegevoegde suikers! Body en Fitshop scoort hoge punten met de prijs voor de Ultra Fine Oats. Persoonlijk sla ik ook altijd groot in!

Samenstelling van dit haver supplement

Een maatschep Ultra Fine Oats bevat 30 gram. Deze 30 gram levert de volgende voedingswaarden:

 • Energie: 104 Kcal
 • Eiwit: 4,5 gram
 • Koolhydraten: 18,9 gram
 • Vet: 1,8 gram
 • Voedingsvezels: 3 gram

ultra fine oatsIn deze Ultra Fine Oats review vinden wij belangrijk om te zien wat je precies binnenkrijgt wanneer je dit product toevoegt aan je eiwitshake. Zoals je hierboven kunt zien krijg je een goede dosering aan koolhydraten binnen. Het mooie is dat deze koolhydraten allemaal complex zijn. Ultra Fine Oats bevat geen suikers! Bovendien is het vetgehalte laag.

Wel is het belangrijk om te weten dat Ultra Fine Oats gluten bevat. Niet in paniek raken, want de commotie rondom gluten en gluten-vrij eten is zwaar overdreven. Alleen wanneer je allergisch bent voor gluten (gluten-intolerantie) is het raadzaam om geen gluten tot je te nemen. Voor de rest van de mensen is er niks ergs aan het consumeren van gluten.

Smaak van deze gemalen haver

Ultra Fine Oats is zacht van smaak en gaat prima samen met verschillende smaken eiwitpoeder. Aangezien de Ultra Fine Oats goed oplossen en geen pap wordt (zoals bijvoorbeeld Brinta) is het aangenaam om deze shake te drinken. Verder heeft het een typische haver smaak en raad ik het niet aan om de Ultra Fine Oats los te nuttigen (zonder eiwitpoeder met een smaakje bijvoorbeeld).

Sommige mensen vinden het ook lekker om de oats te mixen door hun kwark of yoghurt. Hiermee naderen we het einde van deze Ultra Fine Oats review, lees hieronder snel de conclusie en laat jouw eigen mening achter!

Conclusie Ultra Fine Oats review

Al met al kunnen we concluderen uit de Ultra Fine Oats review dat de Ultra Fine Oats van Body en Fitshop een goede aanvulling op je dagelijkse (gezonde) voeding kan zijn. Door een maatschep oats toe te voegen aan je eiwitshake of bijvoorbeeld bak kwark zorg je ervoor dat je een goede doses complexe koolhydraten binnenkrijgt. Het hoogtepunt van de Ultra Fine Oats van B&F is natuurlijk de prijs. Voor nog geen 12 eurocent per shake heb je een topproduct in huis.

Let er wel op dat, wanneer je overgevoelig voor gluten bent, je dit product beter kunt laten staan. Persoonlijk gebruik ik elke dag Ultra Fine Oats als toevoeging op mijn gezonde voeding.

Op zoek naar de beste supplementen? Op Voeding-en-fitness.nl lees je onze persoonlijke ervaring met verschillende supplementen, net zoals deze Ultra Fine Oats review, in de supplementen reviews. Ook onze top 5 beste supplementen helpen jou bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Ultra Fine Oats kopen bij Body & Fit

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Ultra Fine Oats hieronder!

Heb jij deze havermout van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

4 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  7.4

  Prijs

  9

  Samenstelling

  8.4

  Smaak

  7.6

  Lekker in mijn shake, erg goedkoop en makkelijk om zo koolhydraten binnen te krijgen. Soms wel wat klonterig…

 2. Oplosbaarheid

  6.4

  Prijs

  10

  Samenstelling

  7.1

  Smaak

  3.4

  Ik gebruik deze om een eigen weightgainer samen te stellen, ik gooi er dan ~100gr van bij. Is dit prima? Of wordt aangeraden het bij de 30 gram te houden.

  Voor de rest een prima product, hou zelf niet van havermout/Brinta, maar dit drink ik zo weg.

  • Hi Youri,

   Als jij Ultra Fine Oats gebruikt om een Weightgainer samen te stellen is dit juist goed. Veel weightgainers bevatten veel suikers, dan is dit een goede bron van koolhydraten. Mix je het dan met eiwitten en melk/water?

   Je kunt dan prima 100 gram gebruiken. Uiteraard is het geen vervanging van gevarieerd eten, maar wel een mooie toevoeging. Zolang het binnen jouw voedingsschema past en je dus voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt is het zeker in orde om het zo te doen!

 3. Oplosbaarheid

  8.2

  Prijs

  9

  Samenstelling

  8.7

  Smaak

  6.5

  Het werkt prima na mijn idee. Ben nu 3 weken aan het fitnessen 5x in de week en deze combinatie is echt verbluffend. Je merkt dat je hierdoor de juiste samenstelling hebt. Je voelt je enorm energiek. Hiernaast eet ik bijna elke avond kipfilet en magere kwark. Toppertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *