• xxl nutrition banner

BF10 Pre Workout review – Body & Fit

BF10 Pre Workout

€26,39
8

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

8.0/10

Smaak

8.0/10

Werking

9.0/10

Voordelen

 • Blue Ice is erg lekker
 • 35 mg AstraGin
 • Goede energie en focus
 • 4 gram citrulline

Nadelen

 • Poeder klontert in pot
 • Heel hoog in vitamine B12

Bijgewerkt op 7 juni 2024 door Marvin

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk voor gains. Maar deze supplementen kunnen wel nét dat beetje extra geven op de dagen waarop je weinig zin, energie en motivatie hebt. De afgelopen maand heb ik getraind met de BF 10 Pre-Workout van Body & Fit. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik hieronder mijn ervaringen opgeschreven.

Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met de nieuwe pre workout van Body & Fit? Lees mijn oordeel in de BF10 Pre Workout review in deze blog.

Ik heb deze pre workout booster van Body & Fit op de volgende punten getest;

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking

Body & Fit BF10 Pre-Workout

Voordat we verder gaan met mijn BF10 Pre Workout review kijken we even naar wat Body & Fit zelf zegt over hun nieuwe pre-workout booster.

“Body&Fit’s meest explosieve pre-workout met Astragin®. Vakkundig gemaakt voor fanatieke sporters en fans van crossfit. Deze pre-workout is ook geweldig voor de liefhebber van energie en focus, om te kunnen trainen als nooit tevoren! Energie. Focus. Drive. Dat heb je nodig om verwachtingen te overtreffen en het volgende sportieve niveau te bereiken.

Ons BF10 pre-workout poeder is verrijkt met 10 actieve ingrediënten – waaronder AstraGin® (35mg), taurine (315mg), cafeïne (200mg), citrulline (4000mg) & beta-alanine (2000mg) – perfect gedoseerd om jezelf en je prestaties tot het uiterste te drijven.

 • 10 actieve ingrediёnten
 • Sensory Burst
 • 35 mg AstraGin®
 • Gratis Essential Shaker bij iedere BF10 Pre-Workout aankoop met code: SHAKER
 • *Testgebruikers hebben BF10 beoordeeld met een 4.5 in de reviews”
bf10 pre workout ervaring

Gebruiksgemak van deze pre workout booster

Het eerste onderdeel van mijn BF10 Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder en de informatie op het etiket.

Het potje bevat 315 gram poeder, wat genoeg is voor 30 doseringen. Het aanbevolen gebruik is 1 maatschep BF10 (10,5 gram) gemengd in 250 – 300 ml water. Drink dit vervolgens kort voor je training. Neem maximaal 1 dosering per dag. Het poeder zelf lost redelijk goed op in water. Ik merkte echter dat er al snel klontjes in het potje zaten. Deze klonten poeder mengde niet goed met water, waardoor het drinken minder lekker was. Een oplossing is om je pre workout shake te mixen in een blender, maar dit kost natuurlijk meer tijd.

Op het etiket zelf vind je meer informatie over de ingrediënten en hoeveelheden per dosering. Ik mis hier echter een tabel met deze informatie. De manier waarop het nu is weergegeven is niet bepaald overzichtelijk.

Wat kost BF10 Pre Workout?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs vindt voor je nieuwe supplementen. Daarom kijk ik in mijn BF10 Pre Workout review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere pre workouts.

Je kunt de BF10 Pre-Workout kopen bij Body & Fit voor €26,39. In een potje zitten 30 doseringen, wat betekent dat je ongeveer 88 eurocent per training betaalt. Mijn eerste indruk is dat dit een eerlijke prijs is voor een pre workout supplement. Behoorlijk goedkoop zelfs! Om iets concreets over de prijs te kunnen zeggen heb ik deze vergeleken met andere pre workout boosters. Hieronder zie je de prijzen van Blast! van XXL Nutrition, Go Hard Pre Workout van Body Supplies, ABE Pre Workout van Applied Nutrition en Oerkracht Pre Workout van Matchu Sports.

Prijstabel pre workouts

Zoals je kunt zien is de BF10 Pre-Workout van Body & Fit goed geprijsd per dosering. De pre workouts van XXL Nutrition en Applied Nutrition zijn duurder. De producten van Body Supplies en Matchu Sports zijn goedkoper, waarbij vooral de prijs van de Go Hard Pre Workout opvalt.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
BF10 Pre Workout€26,3930€0,88
Blast Pre Workout€26,9930€0,90
Go Hard Pre Workout€16,9030€0,56
ABE Pre Workout€24,9930€0,84
Oerkracht Pre Workout€22,9530€0,70

Body & Fit Pre Workout smaken

Smaak is natuurlijk erg subjectief. Toch wil ik in mijn BF10 Pre Workout review de smaken behandelen. Hopelijk kan mijn ervaring je helpen om de voor jou beste smaak te kiezen.

Wanneer je de BF10 wil bestellen bij Body & Fit heb je de keus uit 3 smaken, namelijk Sour Yellow, Blue Ice en Red Spice. De smaaksensatie van deze pre workout booster is anders dan je van andere merken bent gewend. De drie smaken hebben allemaal een uniek kenmerk. Zo heeft de Sour Yellow een scherpe en pittige kick. Blue Ice opent de luchtwegen en Red Spice heeft letterlijk een vurige sensatie.

Voor deze pre workout review heb ik alledrie de smaken geprobeerd. Mijn persoonlijke favoriet is Blue Ice. Deze vind ik lekker van smaak en die frisse ijzige smaaksensatie geeft je meer lucht. De Extreme Red Spice doet zijn naam eer aan. Deze heeft een behoorlijk pittige nasmaak en je voelt je lippen en keel echt branden. Ik houd van pittig eten, maar vind dit bij een pre workout geen aanrader.

Houd er wel rekening mee dat de smaak van de BF10 Pre-Workout even wennen is.

Werking van BF10 Pre-Workout

Het belangrijkste onderdeel van mijn pre workout reviews gaat natuurlijk over de werking. In deze BF10 Pre Workout review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met het gebruik van deze booster. Ook kijk ik kritisch naar de samenstelling per dosering.

Ingrediënten

De Body & Fit BF10 Pre-Workout bevat 10 actieve pre workout ingrediënten. Hieronder leg ik uit welke dit zijn en wat ze doen.

 • AstraGin wordt gewonnen uit de Astragalus wortel en San-qi Ginseng wortel. BF10 bevat 35mg van deze mix. Het verhoogt de absorptie en beschikbaarheid van aminozuren, peptiden, vetzuren en vitamines in je lichaam.
 • Citrulline is een aminozuur die bijdraagt aan de doorbloeding en de productie van stikstof (NO). Hierdoor gaat er meer zuurstofrijk bloed naar je spieren. BF10 bevat 4 gram citrulline en dit is een goede dosering. Je hebt namelijk 3 tot 5 gram nodig voor de positieve effecten.
 • Vitamine B3 wordt ook wel niacine genoemd. Het draagt bij aan een vermindering van vermoeidheid en ondersteunt een normale energieproductie. BF10 bevat 4mg vitamine B3
 • Beta-alanine is een aminozuur die het spieruithoudingsvermogen zou verbeteren. Uit onderzoek blijkt echter dat krachtsporters weinig tot geen effect zullen merken van dit stofje. Er zit 2 gram in BF10, maar dit heeft dus weinig meerwaarde.
 • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij een een energieleverend metabolisme. Elke dosering BF10 bevat 80mg vitamine C.
 • Taurine vind je in veel pre workouts en energiedrankjes. Het zorgt voor een toename in energie en kan de vetverbranding licht verhogen. Ook zorgt het voor een betere doorbloeding. BF10 bevat 315mg taurine per scoop.
 • Cafeïne is natuurlijk het basisbestanddeel van veel pre workouts. Het staat bekend om de stimulerende werking en verbetert de alertheid en concentratie. In BF10 Pre-Workout zit 200mg cafeïne.
 • Tyrosine is een aminozuur die fungeert als voorloper van dopamine en noradrenaline. L-tyrosine heeft hierdoor een positief effect op de gemoedstoestand en motivatie. Ook ondersteunt het de bloeddruk en het geheugen. BF10 bevat 100mg tyrosine per maatschep. Dit is niet bijzonder veel, wanneer je uitgaat van een benodigde dosering van 4 tot 5 gram tyrosine per dag.
 • Vitamine B12 gaat vermoeidheid tegen en draagt bij aan een betere energieproductie. Elke dosering bevat 100mcg vitamine B12. Let wel op, dit is 4000% van je ADH. Dit vind ik erg veel, zeker wanneer je genoeg B12 uit je voeding haalt of al een multi-vitamine gebruikt.
 • Betaïne staat ook wel bekend als trimethylglycine (TMG). Dit draagt bij aan de vertering en opname van voedingsstoffen. Het ondersteunt de spijsvertering.
bf10 pre workout review

Welke effecten heb ik gemerkt?

Deze Body & Fit pre workout booster bevat een aantal nuttige ingrediënten, zoals cafeïne, citrulline, taurine en B-vitamines. Deze zijn goed gedoseerd en dragen bij aan het effect van de BF10 Pre-Workout. Stoffen als beta-alanine en tyrosine hebben naar mijn mening weinig toegevoegde waarde, zeker voor krachtsporters.

Tijdens het gebruiken van deze pre workout heb ik gemerkt dat ik meer energie had tijdens het trainen. Ook werd mijn focus en motivatie gestimuleerd. Dit is vooral prettig wanneer je moe bent na een lange werkdag of wanneer je juist in de ochtend traint en weinig zin hebt. De citrulline zorgt voor een goede doorbloeding en heeft als bijkomend voordeel een lekkere ‘spierpomp’. Dit werkt aan de ene kant motiverend, maar heeft als belangrijker effect dat er meer voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd.

Wat ik persoonlijk ook als erg prettig heb ervaren is het uitblijven van een crash na de training. Bij sommige pre workout boosters stort je na je training helemaal in. Je hebt tijdelijk een flinke energieboost, maar na je workout heb je weinig puf meer. Hier had ik bij deze pre workout geen last van.

BF10 Pre Workout review conclusie

Tot slot wil ik mijn BF10 Pre Workout review afsluiten met een korte conclusie. In deze blog heb je mijn ervaringen met de Body & Fit pre workout booster kunnen lezen. Voor mij heeft dit product een aantal voordelen, maar ook nadelen. Grote voordelen zijn de hoge dosering citrulline en de fijne energieboost zonder crash na je training. Ook de prijs is erg aantrekkelijk.

Verbeterpunten vind ik de oplosbaarheid van het poeder en de toevoegingen zoals beta-alanine. Dit stofje heeft weinig tot geen effect voor krachtsporters. Duursporters hebben wellicht een klein beetje baat bij deze stof, maar ik verwacht dat vooral krachtsporters een pre workout supplementen als deze gebruiken. Ook de hoge dosering vitamine B12 vind ik niet nodig. Al met al ben ik zeker tevreden over de kwaliteit, smaak en prijs van BF10. Wil jij deze pre workout van Body & Fit eens proberen? Bestel dan direct via onderstaande knop!

BF10 Pre Workout

BF10 pre-workout poeder is verrijkt met 10 actieve ingrediënten, waaronder cafeïne, taurine en diverse aminozuren, perfect gedoseerd om jezelf en je prestaties tot het uiterste te drijven.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met BF10 hieronder

Heb jij de nieuwe pre workout van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Smart Protein Drink review – Body & Fit
smart protein drink review

Ben je vaak onderweg of heb je drukke dagen, waardoor je soms te weinig eiwit binnenkrijgt? Een eiwitshake is dan een handige oplossing. Zeker wanneer Lees blog

Fit Energy Drink review – Body & Fit
fit energy drink review

Een energiedrank of sportdrankje is tegenwoordig erg populair, vooral onder sporters. Even wat extra energie erin zodat je weer de hele dag kunt knallen. Het Lees blog

Whey Essential review 2024 – Body & Fit
whey essential review

Body & Fit heeft in juni van 2022 een nieuwe eiwitshake gelanceerd; Whey Essential. Whey Essential is een eiwitpoeder op basis van 100% wei concentraat. Lees blog

Vegan Protein review – Body & Fit
vegan protein review

Wanneer je een veganistisch eetpatroon volgt, bestaat de kans dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Sporters halen namelijk een groot deel van hun eiwit uit Lees blog

BF10 pre-workout poeder is verrijkt met 10 actieve ingrediënten, waaronder cafeïne, taurine en diverse aminozuren, perfect gedoseerd om jezelf en je prestaties tot het uiterste te drijven.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *