• xxl nutrition korting

10 vragen aan: Kingsley Ehizibue

Laatste update op 10 december 2019

kingsley ehizibue pec zwolleIn onze nieuwe rubriek: ’10 vragen aan:…’ interviewen/bevragen wij (semi-)topsporters naar hun visie en mening over bijvoorbeeld voeding, supplementen gebruik en rust met betrekking tot de topsport. Topsporters moet goed in vorm zijn en blijven, maar hoe doen zij dit en hoe worden zij geholpen? Op deze vragen proberen wij antwoord te geven in deze nieuwe rubriek. Voeding-en-fitness.nl wil jullie hiermee inzicht verschaffen in het leven van topsporters en laten zien op welke manier deze sporters omgaan met hun gezondheid.

Onze eerste topsporter in de rubriek ’10 vragen aan:…’ is Kingsley Ehizibue. Kingsley is een enthousiaste, vrolijke en zeer positieve jongen en ook nog eens een groot voetbaltalent.

Wie is Kingsley Ehizibue?

Kingsley Ehizibue is een rechtsbenige voetballer die momenteel uitkomt voor PEC Zwolle. Kingsley is 20 jaar en studeert Sportmanagement aan de CALO, Windesheim te Zwolle (Inderdaad, de opleiding die Marvin en Lennard ook doen / hebben gedaan). Sinds dat Kingsley 5 jaar is doet hij aan voetbal. Hij speelt zowel op de rechtsbuiten- als de rechtsback positie.

Op 29 oktober 2014 maakte Kingsley Ehizibue zijn debuut bij het 1e elftal van PEC Zwolle in de bekerwedstrijd tegen HHC Harderberg. In juni 2015 tekende Ehizibue zijn eerst profcontract bij PEC Zwolle, dit contract loopt tot juni 2017.

Sinds zijn profcontract heeft Kingsley in 7 wedstrijden (221 minuten) gespeeld in de Eredivisie. In deze 7 wedstrijd heeft Kingsley Ehizibue met 2 assists een bijdrage kunnen leveren aan het spel.

Een profvoetballer moet naast goed kunnen voetballen ook fysiek en mentaal fit zijn. Zo is het voor een profvoetballer belangrijk dat hij veel traint, goed op zijn voeding let maar ook voldoende rust neemt. In deze rubriek stellen wij 10 vragen aan Kingsley Ehizibue over hoe zijn voeding- en beweegpatroon er uit ziet.

Voeding en krachttraining voor Kingsley

Vraag 1: Als professioneel voetballer is fysieke fitheid erg belangrijk. Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?

“Een gemiddelde week ziet er voor mij als volgt uit:

  • Maandag: wedstrijd (Jong Pec Zwolle)
  • Dinsdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Woensdag: Facultatieve krachttraining
  • Donderdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Vrijdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Zaterdag: 08:45-13:00 training (inclusief krachttraining en lunch)
  • Zondag: wedstrijd”

Vraag 2: Wat is het doel van de krachttrainingen die je doet en op welke manier train je dan? (wat zijn je favoriete oefeningen?)

“Het doel van mijn krachttraining is om sterker, sneller en fit te zijn en mij ook zo te voelen. Het liefst train ik explosief, dit doe ik vooral met veel herhalingen en niet zo zwaar gewicht. Explosiviteit zorgt er voor dat ik snel en wendbaar ben op het veld. Een goed fysiek is belangrijk tijdens duels.”

Vraag 3: Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen. Op welke manier zorg jij dat je lichaam voldoende rust krijgt?

“Als ik de tijd krijg om rust te nemen, dan benut ik deze tijd optimaal. Rust is zeer belangrijk voor het herstel.” (Lees hier meer over het belang van rust)

Vraag 4: Is voeding voor een topvoetballer erg belangrijk? Hoe ziet jouw voedingspatroon er ongeveer uit?

“Voeding is erg belangrijk, hier haal je al je benodigde voedingsstoffen uit. Daarbij moet ik natuurlijk goed in vorm blijven. Als je gezond eet ga je je ook eerder fit voelen. Ik zorg er vooral voor dat ik voldoende groenten en fruit binnenkrijg en dat ik niet te veel snoep.”

Kingsley Ehizibue

Vraag 5: Word je als topvoetballer begeleid door PEC Zwolle op voedingsgebied? Krijg je bijvoorbeeld advies van een Voedingsadviseur en heb je een op maat gemaakt schema?

“Ik word begeleid door een voedingsadviseur. Ik heb om de 2 weken een gesprek met de voedingsadviseur van PEC Zwolle. Zij geeft mij een op maat gemaakt voedingsschema dat ik kan volgen. Dit maakt het voor mij wat gemakkelijker om op mijn voeding te letten.

Vraag 6: Gebruik je als toevoeging op je dagelijkse voeding ook voedingssupplementen om optimaal te kunnen presteren?

“Ik gebruik elke dag vitaminepillen. Wanneer ik een zware training heb gehad gebruik ik ook een proteïne shake om goed te kunnen herstellen.”

Vraag 7: Wat is jouw motivatie om je 100% in te zetten voor het voetbal en alles wat daar bij hoort?

“Ik probeer me elke dag 100% te geven voor voetbal omdat het mijn passie en mijn leven is.”

Vraag 8: Heb je nog verdere ambities in het voetbal? Wat zou jij nog graag willen bereiken als voetballer?

“Ik heb geen specifieke ambities, ik probeer gewoon elke dag het beste uit mezelf te halen.”

Vraag 9: Welke sporter heeft voor jou een voorbeeldfunctie en waarom?

“David Alaba (spelend bij Bayern München) is een voorbeeld voor mij. Dit komt vooral door zijn geloof in God. Hij straalt het binnen en buiten het veld uit en dat vind ik een mooie persoonlijkheid.

Vraag 10: Stel dat je niet meer zou mogen / kunnen voetballen, wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

“Dan zou ik mensen graag helpen en begeleiden die niet kunnen sporten door persoonlijke omstandigheden.”


Namens Voeding en Fitness willen wij Kingsley Ehizibue enorm bedanken voor zijn tijd en moeite. Wij wensen Kingsley het beste in zijn verdere carrière als profvoetballer.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Lennard Voogd
Volg Lennard
Laatste berichten van Lennard Voogd (alles zien)

Bron foto’s: Peczwolle.nl & Voetbalprimeur.nl

Meer handige fitness tips
Voeding voor voetballers om de prestaties te verbeteren
voeding voor voetballers

Hoe kunnen we onze prestaties verbeteren tijdens een voetbalwedstrijd? Er wordt veel aandacht geschonken aan techniek, tactiek en krachttraining om de fysieke prestaties te verbeteren. Lees blog

REVIEW: SLANKER – FIT.nl afslank boek
slanker afslankboek

Gezond afvallen is in theorie niet heel moeilijk, door een calorietekort te creëren zal je vet gaan verliezen. In de praktijk blijkt echter dan veel Lees blog

5 lekkere keto recepten voor het ketogeen dieet
recept biefstuk saté

Ben jij bezig met een koolhydraatarm dieet, maar is jouw inspiratie voor geschikte maaltijden een beetje weg? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl deel ik 5 Lees blog

5x gezonde pasta recepten
gezonde pasta recepten

Pasta is niet alleen hartstikke lekker, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. En de variaties zijn eindeloos! Zo heb je spaghetti en Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard een fanatieke sporter en dan ook erg veel bezig met de bijbehorende juiste voeding. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 17 =