Zijn eiwitshakes nuttig?

Eiwitshakes nuttig?

Zijn eiwitshakes nuttig?

Zijn eiwitshakes nuttig?

Je ziet en hoort het steeds vaker in de sportschool en daarbuiten, eiwitshakes. Ze claimen het spierherstel te bevorderen en te helpen bij afvallen. Maar is dit ook zo?

Eiwitshakes zijn goed onderzocht

Om antwoord te kunnen geven op de vraag of eiwitshakes nuttig zijn moeten we kijken naar de onderzoeken die hierover zijn gedaan. In de loop der jaren zijn er nogal wat verschenen en vrijwel zonder uitzondering tonen ze aan dat eiwitshakes het spierherstel en –opbouw bevorderen!

Eiwitten en aminozuren

Allereerst, wat zijn eiwitten en waarom zijn ze nuttig? Eiwitten bestaan uit aminozuren. Hoe hoogwaardiger een eiwit, des te meer verschillende aminozuren het eiwit bevat. Het maximaal aantal is 20 aminozuren.

Het menselijk lichaam heeft aminozuren nodig om weefsels op te bouwen. Zo bestaat spierweefsel vrijwel uitsluitend uit specifieke aminozuren. Zijn deze aminozuren beschikbaar in het bloed, dan kan het lichaam extra spierweefsel opbouwen. Zou je hard trainen maar onvoldoende aminozuren beschikbaar hebben, dan groei je simpelweg niet.

Voldoende inname van de juiste eiwitten is dus strikt noodzakelijk om spiermassa op te bouwen en sneller en goed te herstellen van een training! Omdat een shake gemakkelijk te bereiden is en een hoog gehalte aan aminozuren bevat kunnen we concluderen dat eiwitshakes nuttig zijn.

Soorten eiwit

Zoals hierboven al aangestipt, heb je hoogwaardig en minder hoogwaardige eiwitten. Als stelregel kan je zeggen dat eiwitten van dierlijke oorsprong hoogwaardig zijn en van plantaardige oorsprong minder hoogwaardig. Logisch, want het aminozuurprofiel van dierlijke eiwitten sluit beter aan bij die van een mens (die ook dierlijk is). Hierdoor zijn eiwitshakes nuttig als zij de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten bevatten.

De meest verkochte eiwitshakes bevatten whey eiwit. Dit is een dierlijk eiwit dat geproduceerd wordt als bijproduct van de kaasbereiding. Whey eiwit heeft een uitzonderlijk hoog aminozuurprofiel. Wel bestaan er verschillende soorten whey eiwit met ieder hun eigen eigenschappen.

Whey concentraat

Whey concentraat is een snel opneembaar eiwit. Prima geschikt voor het gros van de sporters. Wel bevat whey concentraat nog lactose en een aantal melkeiwitten die allergieën kunnen veroorzaken. Maar heb jij geen problemen met het drinken van melk (lactose-intolerantie), dan kun je prima whey concentraat nemen.

Whey isolaat

Whey isolaat is sterk gezuiverd en snel opneembaar. Door deze zuivering bevat whey isolaat praktisch geen lactose en allergie bevorderende melkeiwitten meer. Geschikt voor mensen die problemen hebben met het drinken van melk. Wel is whey isolaat duurder vanwege de extra zuivering.

Micellar caseine

Micellar caseine is een lange keten eiwit en zeer langzaam opneembaar. Het vormt na inname een klont in de maag omdat het uitzet. Hierdoor wordt het hongergevoel onderdrukt en wordt dit eiwit vaak ingezet als dieeteiwit. Ook sporters gebruiken dit eiwit vooral voor het slapen, door de langzame afgifte blijft het lichaam ook tijdens slaap voorzien van de nodige aminozuren voor groei en herstel.

Wil jij meer diepgaande informatie over eiwitshakes?

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Welke eiwitinname is nog veilig?
 • Eiwitbehoefte sporters
 • Goedkope eiwitbronnen
 • Timing van inname etc.

Bezoek dan het uitgebreide verzamelartikel Eiwitten en krachttraining op onze partnersite krachttraining.net.

Eiwitshakes en afvallen/ aankomen

Wil je meer informatie over eiwitshakes en hoe eiwitshakes nuttig kunnen zijn bij afvallen en/ of aankomen, bezoek dan het artikel Zin en onzin van proteineshakes op onze partnersite Gezondbezig.nl.


 

Dat eiwitshakes nuttig zijn voor krachtsporters en de fanatieke fitnessers onder ons mag duidelijk zijn. Speciaal voor de lezers van voeding-en-fitness.nl hebben we 2 top eiwitsupplementen geselecteerd. Profiteer van de laagste prijs door nu direct online te bestellen!

online supplementen kopenWhey Isolate XXL Nutrition
Als je denkt dat je lichaam klaar is voor het meest spieropbouwende eiwit ooit, dan is het hoog tijd voor Whey Isolate. Isolaat is namelijk de meest zuivere whey die je maar kunt krijgen. Gegarandeerd de snelste en meest efficiënte opname. Oftewel: het ultieme eiwit om na de training het herstel en groei van je spieren ten volle te ondersteunen. XXL levert kwaliteit en dat maakt deze eiwitshakes nuttig!

Voordelen Whey Isolate

 • Ongekend hoog eiwitgehalte van 93% (Naturel)
 • De meest indrukwekkende resultaten in spiergroei en krachttoename van alle eiwitshakes
 • Hoogst haalbare kwaliteit
 • Zeer snelle opname
 • Zeer laag vet- en koolhydraat gehalte; ideaal om schone spiermassa mee te gainen
 • Rijk aan BCAA’s voor sneller herstel en minder spierafbraak
 • Vrijwel lactose vrij
 • Geschikt voor ieder eiwitdieet
 • Bereid met koude cross-flow microfiltratie, hierdoor blijft de natuurlijke structuur van eiwitten behouden voor maximale eiwitopname
 • Bevat unieke peptiden die het immuunsysteem ondersteunen en spierherstel bevorderen
 • Heerlijke smaken
 • Door de hoge zuiverheid zeer makkelijk oplosbaar voor een frisse egale shake
 • Bevat geen aspartaam

NU 2500gram VOOR SLECHTS €44,95

online supplementen bestellen

 


online supplementen kopenWhey Perfection
Body & Fit Sportsnutrition

Whey Perfection, op elk front onverslaanbaar:
1. De kwaliteit = sensationeel!
2. De prijs = sensationeel!
3. De smaak = sensationeel!

Met Whey Perfection bereik je door de exclusieve samenstelling meer spiergroei per shake!

Whey Perfection bevat alleen de meest zuivere kwaliteit Whey Proteine Isolaat, het dure en exclusieve Whey Hydrolisaat (di- en tri peptides!) en Ultra Gefilterde Whey Concentraat. Whey Perfection voor meer massa voor elke bodybuilder en sporter. Naast de hoge kwaliteit is Whey Perfection ook erg lekker van smaak, je zult genieten van elke shake! Whey Perfection bevat per serving maar liefst 22 gram hoogwaardige whey proteïne, 3,6 gram glutamine, 5 gram BCAA’s (Branched Chain Amino Acids) en een minimum aan vet en koolhydraten, dat maakt deze eiwitshakes nuttig!

De voordelen van Whey Perfection:
– Sensationele en gegarandeerde kwaliteit Whey Proteine!
– Bevat het snel opneembare Whey Hydrolisaat, di- en tri peptides
– Bevat de hoogst mogelijke kwaliteit Whey Proteine Isolaat
– Bevat Ultra gefilterde Whey Proteine Concentrate
– Eiwitten, voor herstel van spieren na training
– Eiwit stimuleert vetvrije spiermassa
– Goede eiwitbron voor ’s ochtends en voor- en na de training
– 100% Aspartaam en Cyclamaat vrij
– Vet- en koolhydraatarm
– Natuurlijke eiwitten
– Perfect voor fitness en bodybuilding
– 3600 mg L-Glutamine per dosering
– 5000 mg BCAA’s per dosering
– 11.200 mg EAA’s per dosering
– 29 exclusieve smaken

DE LAAGSTE ONLINE PRIJS!

online supplementen bestellen

 

 


Welke merk eiwitshakes gebruik jij?

 

Misschien vind je deze tips ook interessant?

Marvin

Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.