Bijgewerkt op 15 maart 2024 door Marvin
Eiwitrepen zijn ideaal als tussendoortje, aangezien ze een hoop volwaardige voedingsstoffen leveren en gemakkelijk mee te nemen zijn. De populaire proteïne repen zitten boordevol eiwitten en voedingsvezels. Bovendien smaken ze heerlijk, zoals bijvoorbeeld de Crispy Chocolate Protein Bar van Bodylab of de Delicious Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition!
Helaas zijn veel merken eiwitrepen wat aan de dure kant. Wist jij dat je zelf gemakkelijk thuis je eigen eiwit repen kunt maken? Zo bespaar je geld en heb je zelf de vrijheid in het kiezen van de ingrediënten! In dit recept gaan we zelf eiwitrepen maken.
Wat heb je nodig voor dit eiwitreep recept?
- 150 gram Ultra Fine Oats
- 90 gram Perfect Whey Protein Cookies and Cream
- 25 gram walnoten
- 25 gram hazelnoten
- 50 gram pindapasta (Body & Fit)
- 2 el honing
- 100 ml melk
- 5 gram cacao poeder
De meest gezonde ingrediënten bestel je eenvoudig online. Onderaan dit recept zal ik je laten zien waar je deze het goedkoopst kunt vinden! Naast deze ingrediënten heb je de volgende materialen nodig:
- Keukenweegschaal
- Grote kom
- Schaal
- Zilverfolie
- Snijplank
Zelf eiwitrepen maken
Zelf eiwitrepen maken is helemaal niet moeilijk! Zet de hierboven genoemde ingrediënten alvast klaar en volg de volgende stappen om lekkere protein bars te maken.
- Weeg 150 gram Ultra Fine Oats, 90 gram Perfect Whey Protein en 5 gram cacao poeder af en voeg deze bij elkaar in de grote kom.
- Vervolgens weeg je de walnoten en hazelnoten af (25 gram van beiden) en breek/snijd deze in kleinere stukjes. Vervolgens voeg je deze toe aan de kom en mix het beslag wat door elkaar.
- Voeg nu 50 gram Pindapasta, 100 ml melk en de honing erbij. Mix dit zo goed mogelijk tot alles gelijk verdeeld is in de kom.
- Bedek de schaal met zilverfolie en verdeel de eiwitreep mix gelijkmatig over de schaal.
- Tenslotte plaats je de schaal voor zo’n 20 – 30 minuten in de vriezer.
- Haal de mix uit de vriezer en snijd het in evenredige repen.
- Je kunt nu gemakkelijk genieten van je zelfgemaakte eiwitrepen!
Wat maakt deze proteïne reep gezond?
Door te kiezen voor de juiste ingrediënten maak je jouw eigen eiwitrepen erg gezond en smaakvol. De Perfect Whey Protein, de noten en de pindakaas leveren stuk voor stuk de beste eiwitten die je lichaam nodig heeft voor herstel en opbouw van spieren. De Ultra Fine Oats en de honing zorgen voor een goede verhouding tussen snelle en langzame koolhydraten die je lichaam van energie voorzien.
Bovendien zijn de wal- en hazelnoten samen met de pindapasta verantwoordelijk voor een grote dosis gezonde vetten. Deze, onverzadigde vetten heeft ons lichaam nodig en het woordje ‘vet’ hoeft je dus niet te verontrusten!
Hierboven zie je de verdeling in voedingswaarden voor het gehele bereide product. Je kunt zelf bepalen in welke grootte je jouw zelfgemaakte proteïne repen snijdt.
Waar koop ik de ingrediënten?
Wil je ook zelf eiwitrepen maken? De ingrediënten kun je online bestellen bij onderstaande shops.
Benieuwd naar andere gezonde en lekkere recepten, net zoals deze waarin we zelf eiwitrepen maken? Houd dan Voeding-en-fitness.nl in de gaten en volg de Recepten van de Week!
Heb jij al eens zelf eiwitrepen gemaakt?
- Leefstijlcoach vergoeding in zorgverzekering - 21 november 2024
- High Cable Bicep Curl uitvoering & uitleg - 13 november 2024
- Rood Licht Therapie: wat doet het voor je gezondheid? - 9 november 2024
Voor de volgende keer misschien handig e/v/v/k te vermelden?
Hi Daniel,
Goede opmerking! Is inderdaad handig. Heb nu een tabel gemaakt met een overzicht van de eiwitten, koolhydraten en vetten, zoals je in het artikel kunt zien!
Tof recept… Ik wil dit ook gaan proberen maar ben nou niet bepaald een keukenprins dus wil er flink wat tegelijkertijd maken. Dus de vraag wat de beste manier is om ze te bewaren, en voor hoe lang maximaal?
Hoi Bert!
Leuk dat je het recept gaat proberen.
De eiwitrepen zijn zo’n 5 dagen tot 1 week houdbaar in de koelkast.
Als je een grote partij maakt, dan kun je ze in de vriezer bewaren. Diepgevroren zijn ze zeer lang te bewaren (maanden – jaar), maar in hoeverre de smaak hierdoor minder wordt weet ik niet..
Succes :)
Bedankt voor dit recept! Ik heb standaard een aantal repen in de vriezer liggen. Verpak ze luchtdicht in de vriezer en ze zijn sowieso meer dan een maand houdbaar.
Mooi dat het recept je bevalt Nadie! In de vriezer blijven ze inderdaad lang(er) houdbaar :)
Hoi Marvin,
Recept klinkt makkelijk genoeg, zal me moeten lukken :)
Nog wel een vraag; blijven deze eiwitrepen stevig, of ‘smelten’ ze als je ze een halve dag in je tas hebt zitten? Gaat mij er namelijk vooral om dat ik een eiwitrijke snack mee kan nemen als ik van huis ben.
Groet,
Guido
Hi Guido!
Ik hoop dat deze eiwitrepen goed bevallen. Bij mij bleven ze goed stevig, maar toen was de buitentemperatuur wel iets anders dan nu het geval is. Met deze warmte heb ik ze nog niet meegenomen, dus daar durf ik niks over te zeggen ;)
Groetjes!
Hoeveel repen haal je uit dit recept?
Hoi Laura!
Natuurlijk is dit een beetje afhankelijk van de grootte voor de repen die je wenst.
Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze snijdt namelijk ;)
De totaal hoeveelheid is zo’n 500 gram. Kant-en-klare eiwitrepen zijn gemiddeld zo’n 50 – 60 gram, dus als je dit volgt haal je er zo’n 10 repen uit.
Super bedankt voor de snelle reactie! Ik ga deze zeker proberen te maken. Tot nu toe nog de laagste in calorieën wat voor mij erg prettig is aangezien ik nog bezig ben met vet verbranding, maar de eiwitten nodig heb om m’n spiermassa te behouden en hopelijk ook iets te vergroten.
Geen dank hoor!
Ben benieuwd wat je van de eiwitrepen vindt :)
Hoihoi!
Kunnen ze ook zonder honing worden gemaakt, of zijn ze dan niet stevig genoeg?
Groetjes!
Hi Sanne!
Ik ben bang dat ze dan inderdaad niet stevig genoeg zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen.
Misschien heeft het ook wel een nadelig effect op de smaak.
Maar, ik moet zeggen dat ik het nog niet heb geprobeerd zonder honing.
Als jij het wel probeert hoor ik natuurlijk graag of het gelukt is ;)
Groetjes!
Hi Marvin,
Ik heb zojuist het recept gevolgd , ze staan nu in de koelkast. Het geheel is erg kleverig / plakkerig als je het wil verdelen, is daar iets op te vinden?
Ben benieuwd hoe jij dit ervaart.
Hi Dirk!
Hoe lang had je ze in de koelkast staan?
Ik wacht altijd eert met snijden / verdelen als ze een nachtje in de koelkast hebben gestaan. Dan zijn ze opgestijfd en wat harder dus :)
Hi Marvin, ik bedoelde eigenlijk nog een stap daarvoor, voordat ze de vriezer in gaan. Ik krijg er met fatsoen geen repen van omdat het zo kleverig is en plakt.
Groet
Ah op die manier!
Zelf doe ik het mengsel in een cakeblik of bakvorm. Daarna zet ik het in de koelkast zodat het opstijft.
Als het wat harder / stijver is kan je er beter repen uit snijden. Maak je in 1x een heleboel, dan kan je na het opstijven in de koelkast en snijden in de vriezer leggen.
Okay dat is een idee! Ik zal jet eens proberen. Bedankt
Groet Dirk
Vind ze erg lekker met een stevige bite en makkelijk te maken.
Echt een top idee! Echter, ik haal er 6 repen uit om aan de 20gr eiwitten te komen. (Super late reactie zie ik trouwens maar maak nie uit 😂)
Voor de smaak van het product en hoe makkelijk het te maken is zal ik ze zeker vaker gaan maken😁
Fijn dat het recept je bevalt Bo! En lekker blijven maken inderdaad :)
Zo deze zijn lekker!
Vandaag gemaakt en meteen eentje geproeft 😉
Ik heb ze alleen met andere eiwitpoeder gemaakt en maar 1 eetl. honing.
Dank je wel voor het recept!
Hi Angelique! Fijn dat de repen goed smaken. Uiteraard kun je het receptje naar smaak aanpassen en dus bijvoorbeeld ander eiwitpoeder gebruiken. Geniet ervan! :)