• xxl nutrition banner

XXL Nutrition Whey Isolaat review 2024

Whey Isolaat

€21,99
8

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

5.5/10

Smaak

7.5/10

Voedingswaarden

10.0/10

Voordelen

 • Zeer zuivere eiwitshake
 • Slechts 0,8% lactose
 • Goede smaak
 • Kwaliteit onafhankelijk getest

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Smaak is minder romig

Als serieuze sporter wil je jouw lichaam de beste eiwitten geven. Eiwit is belangrijk voor het herstel en ondersteunt de opbouw van spiermassa en kracht. Isolaat eiwitpoeder is een zuivere vorm van eiwit, het bevat minder vet en suikers. Whey Isolaat van XXL Nutrition is een van de best verkochte isolaat eiwitshakes in Nederland. En ik heb deze voor Voeding-en-fitness.nl getest!

Benieuwd naar mijn ervaringen met Whey Isolate van XXL? Lees alle voordelen en nadelen in mijn XXL Nutrition Whey Isolaat review en ontdek alles over de beste eiwitshake. Ik heb Whey Isolaat getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

XXL Nutrition Whey Isolaat

Voordat we verder gaan met mijn XXL Nutrition Whey Isolaat review, kijken we naar wat XXL zelf zegt over hun isolaat eiwitpoeder.

“Ben je een serieuze sporter en haal je graag het meest maximale uit jouw voedingssupplement, of ben je op zoek naar een pure manier om aan jouw eiwitbehoefte te voldoen? Dan is Whey Isolaat ideaal voor jou. De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte.

 • Hoog eiwitgehalte
 • Made in Holland
 • De beste voedingswaarden
 • Slechts 0,8% lactose gemeten in een labanalyse
 • Bevat de allerbeste kwaliteit gefiltreerde instant whey isolaat”
xxl nutrition whey isolaat review ervaring

Gebruiksgemak Whey Isolate

Het eerste onderdeel van mijn Whey Isolate review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder en de informatie op de verpakking.

Je kunt de 100% Whey Isolate van XXL Nutrition kopen in verschillende formaten. Wil je verschillende smaken proberen, ga dan voor het Sample Pack met 10 smaken. Weet je al wat je wil? Dan heb je de keus uit 450 gram, 1000 gram en 2500 gram verpakkingen. Het eiwitpoeder zit in een handige hersluitbare zak.

Het eiwitpoeder zelf lost gemakkelijk op in zowel water als melk, omdat het poeder extra gefilterd is. Je hebt dus geen last van klontjes in je shakebeker. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 30 gram Whey Isolate met tenminste 250 ml water, melk of een andere drank. Als je dit doet krijg je snel een lekkere eiwitshake zonder klontjes.

Voor het gebruiksgemak beoordeel ik XXL Nutrition Whey Isolaat met een 9/10. Je hebt de keus uit verschillende inhoud formaten (van 450 gram tot 2500 gram) en de hersluitbare zak is handig. Bovendien lost het eiwitpoeder zeer makkelijk op, zonder dat er klonten ontstaan.

XXL Nutrition Whey Isolate prijzen

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de laagste prijs vindt voor online supplementen kopen. Daarom kijk ik in deze review kritisch naar de kosten van Whey Isolaat van XXL Nutrition.

De prijs varieert en is afhankelijk van de hoeveelheid die je koopt. De kleine zak met 450 gram eiwitpoeder kost €21,99, voor 1000 gram betaal je €36,99 en de verpakking van 2500 gram kost €79,99. Zoals je ziet is het voordeliger om een grotere verpakking te bestellen.

Uitgaande van een dosering per eiwitshake van 30 gram poeder, haal je 83 eiwitshakes uit een zak van 2500 gram. Omgerekend betaal je dus €0,96 per Whey Isolaat shake. Dit is duurder dan je voor een normale whey (concentraat) shake betaalt, zoals de Perfect Whey Protein van XXL Nutrition. Voor een zuiverdere kwaliteit betaal je dus iets meer geld.

Voor de prijs geef ik Whey Isolaat van XXL Nutrition een 5.5/10. De prijzen van isolaat eiwitpoeder zijn een stukje hoger dan van ‘normale’ whey eiwitshakes. Heb jij een klein budget voor supplementen? Dan kun je beter kiezen voor de Perfect Whey Protein. Wil je de meest zuivere isolaat eiwitshake kopen? Ga dan voor de 2500 gram zak Whey Isolate. Dit is de meest voordelige optie.

Hoe smaakt deze eiwitshake van XXL?

Smaak is natuurlijk subjectief, maar ik deel graag mijn persoonlijke ervaring met de Whey Isolate smaken. Hopelijk kan ik jullie hiermee helpen bij het vinden van de lekkerste isolaat eiwitshakes.

Je hebt bij XXL Nutrition de keus uit 11 verschillende smaken Whey Isolaat. Best een ruim smaakaanbod dus. In de tabel hieronder zie je alle verschillende varianten.

Vind jij het lastig om een smaak te kiezen? Bestel dan eerst een Variety Box met alle smaken erin. Zo’n sample pack geeft je de mogelijkheid om, voor een lage prijs, alle smaken te proberen. Dan weet je daarna precies welke smaak of smaken jij het lekkerst vindt! Dat heb ik ook gedaan voor deze review.

AardbeiAardbei/Banaan
BanaanChocolade
Chocolade/CaramelCookies & Cream
Salted CaramelKokos
RaspberryVanille
Neutraal (smaakloos)

Een isolaat eiwitpoeder is verder gefilterd dan een concentraat eiwitpoeder. Er worden suikers en vetten uit het poeder gehaald, waardoor je een eiwitshake krijgt met een hoger eiwitgehalte. De zuiverheid van de eiwitshake wordt verbeterd, maar dit heeft wel een nadeel. De smaak wordt hierdoor minder vol en romig.

De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft dus een minder volle smaak, maar dit betekent niet dat deze eiwitshake vies is. Ik heb geen chemische nasmaak geproefd en de shake was ook niet te flauw van smaak. Mijn favoriete smaken zijn Cookies and Cream en Banaan.

Op de smaaktest scoort XXL Nutrition Whey Isolate een 7.5/10. Het smaakaanbod is ruim met 11 smaken en er is geen sprake van een chemische smaak. Wees er wel bewust van dat een isolaat eiwitpoeder nu eenmaal minder lekker is dan een whey concentraat eiwitshake, vanwege de lagere hoeveelheid suikers en vetten.

Samenstelling en voedingswaarden

Het belangrijkste onderdeel van al mijn eiwitshake reviews gaat natuurlijk over de samenstelling. Als Voedingsadviseur kijk ik naar de gebruikte ingrediënten en de voedingswaarden per shake van XXL Nutrition Whey Isolaat.

Per Whey Isolate shake van 30 gram poeder krijg je de volgende voedingswaarden binnen:

 • Energie = 110 kcal
 • Eiwitten = 27 gram
 • Koolhydraten = 1,2 gram (waarvan 0,75 gram suiker)
 • Vetten = 0,09 gram (waarvan 0,03 gram verzadigd vet)
 • Zout = 0,15 gram
whey isolate voedingswaarden xxl nutrition

Zoals je ziet bevat de Whey Isolaat van XXL Nutrition zeer weinig suikers en vetten. Hierdoor is het eiwitpercentage bijzonder hoog. Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam en zeker wanneer je vaak sport. Je eiwitbehoefte is dan een stuk hoger dan wanneer je inactief bent. Met de XXL Nutrition Whey Isolaat krijg je veel proteïnen binnen, op een makkelijke manier.

De voedingswaarden hierboven zijn van de smaak aardbei. Wil je nog een nog hoger eiwitgehalte? Kies dan voor de neutrale variant, zonder smaakje. Deze heeft namelijk een eiwitpercentage van maar liefst 93%. Deze is echter niet lekker om los te drinken en kun je dus beter mixen in een andere drank met smaak of door je kwark mengen.

Geen onnodige toevoegingen

Positief aan de Whey Isolaat van XXL Nutrition is dat er geen onnodige stoffen zijn toegevoegd. Je krijgt alleen dat wat je wil, namelijk zuivere eiwitten. De smaakloze variant bevat alleen wei proteïne isolaat en zonnebloem lecithine als emulgator. Kies je voor een smaakje? Dan zijn er natuurlijke smaak- en kleurstoffen toegevoegd.

Ik beoordeel de XXL Nutrition Whey Isolaat met een 10/10 als het gaat om de samenstelling. Whey Isolate bevat een zeer hoog eiwitpercentage en is nagenoeg vrij van suikers en vet. Hierdoor geef jij je lichaam de beste kwaliteit. Bovendien zijn er geen onnodige stoffen toegevoegd. Dit is een 100% zuivere whey isolate shake.

Onafhankelijke labtest

Wij hebben de kwaliteit van Whey Isolaat in het lab laten testen. Uit dit onderzoek naar de kwaliteit van Whey Isolaat komt naar voren dat er 86,2% eiwit in dit supplement zit. In deze test is de smaak vanille gebruikt, waarvan het etiket 89,4% aangeeft. Dit is dus een kleine afwijking, maar deze blijft ruim binnen de aanvaardbare marges.

Deze aminozuuranalyse toont aan dat XXL Nutrition geen Aminospiking heeft toegepast om het eiwitgehalte te verhogen. Het gemeten koolhydraatgehalte van 3 gram komt overeen met de 2,4 gram op het label. Het suikergehalte van 0,8 gram, wat uit lactose bestaat, ligt lager dan dan de aangegeven waarde van 2,3 gram. Al met al kunnen we stellen dat de kwaliteit van Whey Isolaat van XXL Nutrition zeer goed te noemen is!

kwaliteit van whey isolaat - xxl nutrition

XXL Nutrition Whey Isolaat review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn XXL Nutrition Whey Isolaat review afsluiten met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft Whey Isolate van XXL een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel van Whey Isolate is de zuiverheid. Deze 100% Whey Isolate van XXL bevat bijna geen suikers en vetten, waardoor het eiwitpercentage zeer hoog is. Je geeft je lichaam de allerbeste kwaliteit eiwitshake.

Ook het gebruiksgemak van dit eiwitpoeder is super. Omdat het poeder extra gefilterd is, mengt het goed in zowel water als melk. Houd er wel rekening mee dat de smaak van isolaat eiwitpoeder altijd minder lekker is dan van whey concentraat shakes. Nadeel van Whey Isolaat is de prijs per dosering. Deze ligt hoger dan die van wei eiwitshake zoals Perfect Whey Protein of Whey Delicious. Maakt de prijs jou niet uit en wil je de hoogste kwaliteit? Dan is XXL Whey Isolate een uitstekende keus!

Al sinds 2014 test ik supplementen voor jullie. In deze reviews deel ik mijn persoonlijke ervaringen met allerlei soorten supplementen, waaronder proteïne poeders. Ik hoop dat jullie mijn kennis en ervaringen gebruiken om de beste keus te maken!

Whey Isolate

De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte. Omdat we enkel gebruik maken van de meest zuivere whey bevat Whey Isolaat een ongekend eiwitpercentage van maar liefst 89%.

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Whey Isolate hieronder

Heb jij de 100% Whey Isolate van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste eiwitpoeders!

Meer handige fitness tips
100% Isolate Whey Protein review – Muscle Concepts
100% isolate whey protein review

Vind jij het handig om een eiwitshake te gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Dan ben je vast op zoek naar de beste Lees blog

Pure Whey Protein Isolate review – Power Supplements
pure whey protein isolate review

Welke eiwitshake gebruik jij het liefst? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende merken en soorten eiwitten. De meeste sporters gebruiken een whey Lees blog

Pea Protein Isolate review – Power Supplements
pea protein isolate review

Wil jij graag een eiwitshake gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Als je een lactose-intolerantie hebt of een vegan eetpatroon volgt, zijn wei Lees blog

Real Isolate review – Body & Gym Shop
real isolate review body gymshop

Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes te koop. Zo kun je kiezen voor plantaardige shakes op basis van bijvoorbeeld erwt- en rijsteiwit. De meest populaire Lees blog

De Whey Isolaat van XXL Nutrition heeft de hoogst mogelijke zuiverheid, en hierdoor een hoog eiwitpercentage en een laag lactosegehalte. Omdat we enkel gebruik maken van de meest zuivere whey bevat Whey Isolaat een ongekend eiwitpercentage van maar liefst 89%.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *