• xxl nutrition banner

Xtreme Test 2.0 review – XXL Nutrition

Xtreme Test 2.0

€29,95
7.2

Gebruiksgemak

6.0/10

Prijs

7.0/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • Complete mix van ingrediënten
 • Capsules eenvoudig te slikken
 • Wetenschappelijk geteste stoffen
 • Meest verkochte test-booster

Nadelen

 • 3 capsules verspreid over de dag
 • Niet geschikt voor vrouwen

Bijgewerkt op 15 februari 2021 door Marvin

Testosteron is een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de opbouw van spiermassa. Van nature hebben mannen meer testosteron in hun lichaam dan vrouwen. En ook per persoon kan het test-niveau verschillen, de één heeft meer testosteron dan de ander. Een grote groep bodybuilders kiest er op een gegeven moment voor om anabolen te gebruiken, waarbij testosteron injecteren zeer populair is. Meer testosteron zorgt er voor dat je sterker wordt, fitter bent en meer spiermassa opbouwt. Gelukkig zijn anabolen steroïden niet nodig. Je kunt ook kiezen voor een testosteron booster als supplement. Deze test-boosters zouden diverse natuurlijke kruiden en stoffen bevatten die het vrije testosteron gehalte stimuleert. Xtreme Test 2.0 van XXL Nutrition is een voorbeeld van een populaire test-booster. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit product getest. In de Xtreme Test 2.0 review lees je mijn persoonlijke ervaring met dit voedingssupplement.

Xtreme Test 2.0 van XXL Nutrition heb ik getest op de volgende punten:

Xtreme Test 2.0 – XXL Nutrition

Voordat we verder gaan met mijn Xtreme Test 2.0 review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun test-booster.

“We hebben keihard gewerkt aan de samenstelling van Xtreme Test 2.0. De ingrediëntenlijst wordt ondersteund door tientallen wetenschappelijke onderzoeken. De meeste ingrediënten zijn zo krachtig dat ze ook gewoon als losse supplementen verkrijgbaar zijn. Wat dacht je van Tribulus, MACA, Ashwagandha, D-Aspartic Acid, 3,4-divanillyl en ZMA? Xtreme Test 2.0 brengt ze voor het eerst allemaal samen in één supplement. Xtreme test 2.0 werkt op een volledig natuurlijke en legale manier, zonder gebruik van ongezonde hormonen.

 • Tribulus Terrestris Extract (40% saponins / 20% protodioscin)     
 • D-Aspartic Acid – D-Aparaginezuur
 • Zink – draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed
 • Magnesium – helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
 • MACA (10:1 lepidium meyenii) –  Een kruid dat al door de Maya’s werd gebruikt
 • Ashwagandha (10:1 withania somnifera) – Het populaire Indiase kruid.
 • Urtica Dioica (3,4-divanillyl tetrahydrofuran) – Brandnetel extract
 • Pomegranate extract (40% ellagic acid) – Granaatappel extract
 • Mango stone (40% mangostines) – Mangosteen 
 • Koper – bevordert de energiestofwisseling
 • Selenium – Deze stof is rijkelijk aanwezig in oesters”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Gebruiksgemak van Xtreme Test 2.0

Het eerste onderdeel van mijn Xtreme Test 2.0 review gaat over het gebruiksgemak. Zijn de pillen eenvoudig door te slikken en is de dagelijkse dosering een beetje praktisch ingericht? En hoe zit het met de informatie op het etiket?

Xtreme Test van XXL Nutrition komt in een potje met 90 capsules. Volgens de gebruiksaanwijzing die je dagelijks 3 capsules te nemen, verspreid over de dag. Bij voorkeur tussen de maaltijden in. Je kunt dus 1 capsule in de ochtend nemen, een pil ’s middags nemen en dan later op de avond nog de laatste dosering nemen. Bij het gebruik van deze test booster is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de momenten waarop je eet en de capsules inneemt. Dit is niet heel praktisch.

Omdat je de pillen verspreid over de dag neemt betekent dit ook dat je 1 capsule mee moet nemen naar je werk of school (wanneer je overdag werkt of studeert). Het gebruik zou makkelijker zijn wanneer je de dosering op één moment van de dag zou kunnen nemen. De capsules zelf zijn prima van formaat en eenvoudig door te slikken. Op het etiket vind je meer informatie over de exacte samenstelling van Xtreme Test. Ook vind je hier het aanbevolen dagelijkse gebruik in het Nederlands, Engels en Duits.

Wat kost deze test-booster van XXL Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je jouw supplementen voor de beste prijs vindt. Daarom kijk ik in mijn Xtreme Test 2.0 review kritisch naar de prijs van deze testosteron booster. Is Xtreme Test goedkoop of duur in vergelijking met andere test-boosters?

Voor 90 capsules Xtreme Test 2.0 betaal je €34,95 bij XXL Nutrition. Wanneer je 2 potjes of meer tegelijk koopt daalt de prijs naar €32,95 per potje. Zo kun je dus 6% besparen. Uitgaande van de normale prijs van €34,95 en 3 doseringen per dag betaal je €1,17 per dag voor Xtreme Test. Een potje is immers voldoende voor 30 dagen. Naar mijn idee ligt de prijs dus wat hoger, maar voor een goede testosteron booster betaal je nu eenmaal wat meer.

Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik Xtreme Test 2.0 van XXL vergeleken met andere boosters. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Grow! van Body & Fitshop, Animal Test van Universal Nutrition, Test-X9 van First Class Nutrition en Mutant Test van PVL Nutrients. Zoals je kunt zien zit er onderling erg veel verschil in prijs tussen de testosteron boosters. Zeker het gat tussen de goedkoopste en duurste is erg groot. Xtreme Test 2.0 lijkt op basis van deze vergelijking een redelijk gemiddelde prijs te bieden.

test booster prijzen

Werking Xtreme Test booster

Het belangrijkste onderdeel van mijn Xtreme Test 2.0 review gaat natuurlijk over de werking. Net als in mijn andere test booster views kijk ik naar de samenstelling van Xtreme Test en geef ik mijn persoonlijke ervaring met de effecten.

xtreme test 2.0 reviewDe Xtreme Test 2.0 testosteron booster van XXL Nutrition bevat 11 werkzame stoffen die bij moeten dragen aan een hoger testosteron level. Maar welke stoffen zijn dit precies en welk effect hebben ze? Tribulus Terrestris Extract is een krachtig plantenkruid en heeft als belangrijkste werking het verhogen van je libido (seksdrift). Ook stimuleert het de testwaardes in het lichaam, waardoor het een positief effect zou hebben op de spiergroei.

D-Aspartic Acid, oftewel D-asparaginezuur is een lichaamseigen aminozuur dat betrokken zou zijn bij de testosteron productie. Daarnaast is het een precussor van een neurotransmitter (NDMA). Het kan leiden tot een hoger testosteron leven en betere kwaliteit van sperma [1,2,3]. Dit was echter wel een effect op de korte termijn. Of dit effect voor langere termijn aanhoudt is niet bekend.

De ingrediënten

Zink is een mineraal dat een belangrijke functie heeft bij het in stand houden van een normaal testosterongehalte in het bloed. Het menselijk lichaam kan zelf geen zink aanmaken, en je lichaam kan het ook niet opslaan. Je moet elke dag opnieuw voldoende zink binnen krijgen. Magnesium is een mineraal dat helpt vermoeidheid te voorkomen en bijdraagt aan een normale werking van de spieren. Een tekort aan magnesium merk je vaak aan het sneller krijgen van spierkramp tijdens het sporten. MACA is een kruid dat al gebruikt werd door de Maya’s om het libido te verhogen. Uit onderzoek blijkt dat het wel je seksdrive verhoogt, maar verder weinig doet met je testosteronspiegel [4].

Ashwagandha is een populair Indiaas kruid welke wordt gebruikt vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Het belangrijkste effect van dit kruid is vermindering van angst en stress. Ook zou dit het LDL-cholesterol gehalte kunnen verlagen. Urtica Dioica is een brandnetel extract dat een SHBG-bindende werking zou hebben. Testosteron en estradiol circuleren in de bloedstroom en worden onmiddellijk gebonden aan SHBG en het ei-eiwit albumine. Door het SHBG te verlagen zou er dus meer vrij testosteron in je bloed circuleren. Onderzoek heeft deze werking nog niet bewezen. Pomegranate Extract (granaatappel) zou de vruchtbaarheid en de testosteronspiegel bij mannen verhogen. Deze effect zijn echter alleen onderzocht op dieren en niet op mensen.

Mango Stone heeft een anti-oestrogene werking. Oestrogeen is het vrouwelijke hormoon. Door de sterke daling van het oestrogeen heeft dat een krachtige werking op de aanmaak van het mannelijk seksueel hormoon. Koper is een mineraal dat de energiestofwisseling bevordert en seleen of selenium is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging.

Mijn ervaring met Xtreme Test

Voor deze Xtreme Test 2.0 review heb ik de testosteron booster van XXL Nutrition gedurende 30 dagen gebruikt (1 potje). Ik heb de gebruiksaanwijzing exact gevolgd en dagelijks 3 capsules genomen, verspreid over de dag en tussen de maaltijden door. Wat mij vooral opviel tijdens het gebruik van Xtreme Test was dat ik veel beter sliep en meer uitgerust wakker werd. Een goede nachtrust draagt bij aan het herstel, waardoor ik mij overdag fitter voelde.

Ook was ik energieker en merkte ik een boost in mijn libido. Van een aanzienlijke spiermassa toename of krachttoename heb ik weinig gemerkt. Maar uiteraard houdt dit alles ook verband met gezonde voeding en de juiste training. Al met al een positieve ervaring.

Het gebruik van een test-booster is echter vooral aan te raden wanneer je weet dat je een laag testosteron gehalte hebt. Dit kun je laten meten bij de huisarts. Vaak wanneer je wat ouder wordt (lees 35+) daalt het testosteronniveau in je lichaam. In dit geval kan een test-booster als Xtreme Test een positief effect hebben. Heb jij van nature al een hoog testgehalte en ben je wat jonger, dan is het niet nodig om zo’n soort supplement te gaan gebruiken.

Xtreme Test 2.0 review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Xtreme Test 2.0 review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met deze testosteron booster van XXL Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft Xtreme Test een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Tijdens het gebruik van Xtreme Test was mijn nachtrust beter en voelde ik mij overdag een stuk fitter en uitgeruster. Ook merkte ik dat mijn libido werd verhoogd. Een echte toename in spiermassa en kracht heb ik niet opgemerkt.

Onthoud dat een test-booster voornamelijk effect heeft wanneer je ouder wordt en/of je testosteronwaardes van nature al lager zijn. Zit jij in de bloei van je leven en heb je en hoog testniveau? Dan zal een test-booster weinig meerwaarde hebben. Minpuntje van Xtreme Test is dat je de dosering verspreid over de dag moet nemen en steeds een capsule tussen de maaltijden door neemt. Dit vereist wel enige planning, het vergeten van een dosering is daardoor best mogelijk.

Xtreme Test 2.0 bij XXL Nutrition bestellen →

Volg Marvin

Bronnen

 1. Topo, E., Soricelli, A., D’Aniello, A., Ronsini, S., & D’Aniello, G. (2009). The role and molecular mechanism of D-aspartic acid in the release and synthesis of LH and testosterone in humans and rats. Reproductive Biology and Endocrinology : RB&E, 7, 120-7827-7-120.
 2. Willoughby, D. S., & Leutholtz, B. (2013). D-aspartic acid supplementation combined with 28 days of heavy resistance training has no effect on body composition, muscle strength, and serum hormones associated with the hypothalamo-pituitary-gonadal axis in resistance-trained men. Nutrition Research (New York, N.Y.), 33(10), 803-810.
 3. G. D’Aniello, S. Ronsini, T. Notari, N. Grieco, V. Infante, N. D’Angel, F. Mascia, M. Fiore, G. Fisher and A. D’Aniello, “D-Aspartate, a Key Element for the Improvement of Sperm Quality,” Advances in Sexual Medicine, Vol. 2 No. 4, 2012, pp. 45-53.
 4. Gonzales GF1, Córdova A, Vega K, Chung A, Villena A, Góñez C, Castillo S. – Effect of Lepidium meyenii (MACA) on sexual desire and its absent relationship with serum testosterone levels in adult healthy men. – Andrologia. 2002 Dec;34(6):367-72.
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

4 reacties:

 1. Ik ben 18 jaar oud heeft het veel effect om dit suplemwnt te gebruiken en zijn er risico’s aan verbonden las ook iets over hart stoornissen…

  • Hi Randy!

   Eerlijk gezegd denk ik niet dat je een testosteron booster nodig hebt op je 18e. Normaal gesproken is je testosteron-waarde dan juist op zijn hoogst. Pas na je 25e neemt dit af en kan zo’n supplement nuttig zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je van nature een laag test-gehalte in je lichaam hebt, dit zou je kunnen laten testen door bloed te laten prikken. Als blijkt dat je waarde laag is kun Xtreme Test proberen.

   Wat betreft bijwerkingen, dat is niet iets om je zorgen over te maken. De producten van XXL bevatten geen gevaarlijke stoffen en zijn allemaal goed getest. Wanneer iemand bijwerkingen ondervindt komt dit vaak omdat er al een onderliggende hartstoornis was.

 2. Hi Randy ik ben een man van 58 en mijn testosteron is 9.1 mol/l. Is dit supplement zinvol voor mij? Het lukt me moeilijk om meer spiermassa te krijgen.

  • Hoi Remco,

   9.1 mol/l is inderdaad behoorlijk onder de referentiewaarden. Xtreme Test 2.0 helpen om je vrije testosteron te stimuleren, je kunt het dus zeker proberen. Vraag is wel of dit voldoende is om weer in de ‘goede waarden’ te komen. Wanneer je testosteron waarde zo laag blijft is het wellicht zinvoller om in overleg met de huisarts / dokter te kijken wat mogelijk is. Als je fysieke klachten hebt die samenhangen met het te lage test-gehalte is er misschien een andere / betere optie.

   Groetjes Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *