• xxl nutrition banner

Xtreme Pump review – XXL Nutrition

Xtreme Pump

€ 24,95
8.7

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

8.5/10

Werking

9.0/10

Voordelen

 • Heerlijke pomp tijdens trainen
 • Kleine capsules
 • Perfect voor sporten in de avond
 • Sterke dosering

Nadelen

 • Niet geschikt wanneer je een energieboost zoekt

Bijgewerkt op 5 september 2021 door Marvin

Een voordeel van het gebruik van een pre workout is de spierpomp. Pre workout boosters bevatten stoffen die de aderen verwijden en de bloeddoorstroming stimuleren. Tijdens het trainen ervaar je een mooie pomp in je spieren. Train je echter vaak laat op de avond? Dan kan een pre workout met cafeïne niet ideaal zijn omdat je er slechter door slaapt. In dat geval is een N.O / Pump supplement zoals Xtreme Pump van XXL Nutrition een goede optie. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees alle voordelen en nadelen in mijn Xtreme Pump review op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb Xtreme Pump beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Werking / effect

XXL Nutrition’s Xtreme Pump

Voordat we verder gaan met mijn Xtreme Pump review kijken we even wat XXL Nutrition zelf zegt over hun N.O. booster.

Xtreme Pump is het perfecte alternatief voor een pre workout als je later op de avond traint (bevat geen cafeïne) of als je liever geen stimulanten gebruikt. Xtreme Pump kan je ook goed combineren met cafeïne of een pre-workout die stimulanten bevat. Zo bepaal je zelf wanneer je wel of geen stimulanten binnenkrijgt!

 • 3 gepatenteerde ingrediënten
 • Bevat geen cafeïne
 • Vegetarische capsules
 • 30 doseringen per verpakking

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Gebruiksgemak Xtreme Pump

Het eerste onderdeel van mijn Xtreme Pump review gaat over het gebruiksgemak. Zo kijk ik o.a. naar de aanbevolen dosering en de grootte van de pillen.

Xtreme Pump van XXL Nutrition is te koop in een potje met 60 pillen. Per dosering neem je 2 pillen, daardoor is 1 pot voldoende voor 30 doseringen / trainingen. Het potje is compact en neem je eenvoudig overal mee naar toe. Dit is handig wanneer je direct uit je werk gaat sporten. Neem ongeveer 30 minuten voor je workout een dosering van 2 capsules. Met een flinke slok water slik je de pillen gemakkelijk naar binnen. Prima te doen, ook voor mensen die het niet zo hebben op het slikken van pillen (vaak vanwege de grootte).

Op het potje zelf vind je informatie over de samenstelling en alle ingrediënten van Xtreme Pump. Zo kun je zelf precies zien wat er in zit en voor welke ingrediënten je wellicht overgevoelig bent. De capsule zelf bevat geen gelatine en is daarom geschikt voor vegetariërs.

Wat kost deze N.O. Booster?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij een hoge kwaliteit krijgt voor een goede prijs. Daarom kijk ik in mijn Xtreme Pump review naar de kosten per dosering en vergelijk ik dit met andere merken.

Voor een potje Xtreme Pump betaal je €24,95 bij XXL Nutrition. Voor deze prijs krijg je 60 capsules, wat gelijk staat aan 30 doseringen. Omgerekend betaal je dus €0,83. Qua prijs is dit redelijke vergelijkbaar met een normale pre workout booster, waar wel stimulerende stoffen in zitten. Maar is Xtreme Pump duur of goedkoop in vergelijking met andere pomp supplementen?

In de tabel hieronder zie je de prijzen per dosering van andere bekende N.O. boosters. Zo heb ik Xtreme Pump vergeleken met Mutant Pump, Animal Pump van Universal Nutrition en Nixtrix 2.0 van BSN. Zoals je kunt zien is Xtreme Pump een flink stuk voordeliger dan de andere pump supplementen. Vooral Mutant Pump en Animal Pump zijn veel duurder.

ProductPrijsDoseringenPrijs per dosering
Xtreme Pump€ 24,9530 doseringen€ 0,83
Mutant Pump€ 33,9922 doseringen€ 1,54
Animal Pump€ 44,9030 doseringen€ 1,49
Nitrix 2.0€ 34,5030 doseringen€ 1,15

XXL Xtreme Pump werking

Het belangrijkste onderdeel in al mijn supplementen reviews gaat natuurlijk over de werking. Daarom deel ik in deze Xtreme Pump review mijn persoonlijk ervaring met dit fitness supplement.

De afgelopen periode heb ik getraind met Xtreme Pump. Ik heb de aanbevolen dosering aangehouden, dat wil zeggen 2 capsules ongeveer 30 minuten voor mijn workout. Per dosering krijg je de volgende stoffen binnen:

 • 500 mg Vinitrox
 • 500 mg Green Tea extract
 • 100 mg L-norvaline
 • 10 mg Bioperine

Maar wat doet deze Xtreme Nitric Oxide Matrix? Vinitrox wordt gewonnen uit druiven en appels. Het vergroot het spieruithoudingsvermogen en zorgt voor een hogere concentratie stikstofmonoxide in de bloedvaten. Waardoor deze wijder en soepeler worden [1]. Voor dit effect wordt een dosering van 500 mg Vinitrox aanbevolen. Groene thee extract wordt vaak gebruikt en heeft verschillende effecten op het lichaam. Het stimuleert de doorbloeding en kan helpen tegen een verhoogde bloeddruk. Daarnaast draagt het bij aan het herstel na een zware training.

L-norvaline is een aminozuur welke de effectiviteit van de andere stoffen verbetert. Stofjes als citrulline, arginine en andere N.O stimulerende aminozuren worden voor een groot deel afgebroken in het lichaam, voordat het omgezet kan worden naar nitric oxide. Norvaline zorgt ervoor dat de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken minder werkzaam zijn. Met als gevolg dat het effect van de N.O. boosters toeneemt.

Bioperine is een extract dat verkregen wordt uit zwarte peper. Deze stof wordt gebruikt in supplementen omdat het de opname van aminozuren, vitamines, mineralen en plantenextracten verbetert [2].

xtreme pump review

Mijn ervaring met Xtreme Pump

Welke effecten heb ik gemerkt tijdens het gebruiken van Xtreme Pump? Omdat dit een N.O. booster is en dus geen stimulanten bevat, kon ik Xtreme Pump van XXL Nutrition ook gerust in de avond nemen. Dit supplement geeft geen energieboost en zorgt dus ook niet van problemen met in slaap komen.

Tijdens het trainen merkte ik dat mijn spieren sneller vol en opgepompt waren. Ook werden mijn aders duidelijker zichtbaar. Dit geeft ten eerste een motiverend gevoel bij het sporten. Het heeft echter niet alleen een esthetische werking. Doordat er meer bloed naar je spieren worden getransporteerd, gaan er ook meer voedingstoffen heen. Dit komt het spieruithoudingsvermogen en het herstel van je spieren ten goede. Indirect kan Xtreme Pump er dus voor zorgen dat je sneller spierkracht en spiermassa gaat opbouwen.

Xtreme Pump review: mijn conclusie

Zoals in mijn andere supplementen reviews wil ik graag eindigen met een korte conclusie. In mijn Xtreme Pump review heb je mijn ervaring met deze N.O. booster van XXL Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft dit producten enkele voordelen, maar ook verbeterpunten.

Al met al ben ik zeer tevreden over Xtreme Pump. De prijs is scherp in vergelijking met andere pump supplementen en het gebruik is erg eenvoudig. Dit supplement is sterk gedoseerd en doet waar je hem voor gebruikt. De spierpomp was duidelijk te merken tijdens het trainen en dit is precies waar je Xtreme Pump voor moet kopen. Bijkomend voordeel i s dat je XXL Nutrition’s Xtreme Pump ook prima kunt nemen wanneer je later op de avond gaat sporten. Zoek jij een pre workout booster waar je ook een boost van krijgt? Dan kun je beter kijken naar een pre workout met stimulanten.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://www.mdpi.com/2072-6643/9/8/917
 2. https://www.koreascience.or.kr/article/JAKO200903538424478.page

Deel jouw ervaring met Xtreme Pump hieronder!

Heb jij Xtreme Pump van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *