• xxl nutrition banner

Xtreme Pre Workout review – XXL Nutrition

Xtreme Pre Workout

29,95
8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

7.5/10

Werking

8.8/10

Voordelen

 • Sterke pre workout
 • 370 mg cafeïne
 • Frisse cola smaak
 • Geen dip na training

Nadelen

 • Slechts 1 smaak
 • Kan te heftig zijn voor sommigen

Bijgewerkt op 24 mei 2024 door Marvin

Wat is jouw favoriete pre workout booster? Na een lange werkdag nog even de sportschool in, maar weinig energie en zin? Een pre workout kan je over die drempel helpen. Pre-workouts bevatten stimulerende stoffen, zoals cafeïne en taurine om je een energieboost te geven. Daarnaast kunnen ze andere stoffen bevatten die je sportieve prestaties zouden verbeteren. Denk aan creatine, bcaa’s en mineralen.

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de nieuwe Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition getest. Ben jij benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? In de Xtreme Pre Workout review lees je mijn ervaringen en oordeel!

Ik de Xtreme Pre Workout booster van XXL getest op de volgende punten:

XXL Nutrition Xtreme Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn Xtreme Pre Workout review kijken we even naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun nieuwe pre workout booster.

Xtreme Pre Workout combineert de kracht van ruimschoots bewezen ingrediënten zoals L-citrulline, L-arginine en beta-alanine met de nieuwste toevoegingen zoals EnXtra™ en Vaso 6™ voor de meest Xtreme pre workout formule tot nu toe. Tel hier een totale hoeveelheid cafeïne van 370 milligram bij op en je hebt zeker weten een knaltraining!

Kenmerken Xtreme Pre Workout

 • Xtreme Pre Workout formule
 • Combinatie van bewezen ingrediënten met de nieuwste toevoegingen
 • Grote dosering van 16,5 gram
 • Frisse Cola smaak
 • Door z’n sterke dosering niet voor iedereen geschikt”

Xtreme Pre Workout xxl

Gebruiksgemak Xtreme Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Xtreme Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Wordt duidelijk aangegeven hoe je deze pre workout booster moet gebruiken? En welke informatie staat er nog meer op het etiket.

De Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition gebruik je volgens het label als volgt; meng 1 maatschep (16,5 gram poeder) met 300 ml water. Drink deze shake ongeveer 30 minuten voor je training. Simpel toch?! Het poeder lost gemakkelijk op in water. Je kunt er voor kiezen om een shakebeker te gebruiken, maar even goed roeren met een lepel is ook voldoende. Het potje zelf is praktisch. De opening is namelijk even breed als de pot zelf. Zo kun je makkelijk scoopen, zonder dat je handen onder de poeder komen te zitten.

Op het etiket vind je verder meer informatie over alle ingrediënten en de exacte samenstelling per scoop. De gebruiksaanwijzing is geschreven in het Nederlands, Engels en Duits. Dus voor iedereen te begrijpen. Extraatje; je kunt het label eraf halen om bij meer informatie over het gebruik van deze pre workout te komen. Omdat deze booster 370 mg cafeïne per dosering bevat is deze namelijk niet geschikt voor iedereen. Zo wordt Xtreme Pre Workout afgereden voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Na een tijdje merkte ik dat het poeder in de pot een beetje hard werd. In deze blog leg ik je uit wat je kunt doen als je pre workout hard is geworden

Wat kost deze pre workout booster van XXL Nutrition?

Een ander belangrijk aspect in mijn Xtreme Pre Workout review is de prijs. Wil je supplementen kopen? Dan doe je dit natuurlijk graag voor de laagste prijs. Is deze XXL Nutrition pre workout duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt Xtreme Pre Workout bij XXL Nutrition kopen voor €34,95. Wil je hem eenmaal proberen? Dan kun je een sample bestellen voor €1,50. De pot bevat 500 gram en 1 dosering staat gelijk aan 16,5 gram poeder. Dit betekent dat je dus 30 trainingen met 1 potje doet. Omgerekend betaal je dan € 1,17 per dosering. Volgens mij is dit iets duurder dan gemiddeld voor een pre workout booster. Maar om echt iets te kunnen zeggen over de prijs heb ik deze vergeleken met andere pre workouts.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van Sustained Release Pre Workout van Body & Fitshop, NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gym Shop, MYPRE 2.0 van Myprotein en Elevate Pre Workout van Bulk Powders. Zoals je kunt zien ligt de prijs van Xtreme Pre Workout iets hoger dan gemiddeld. Opvallend is wel de dure pre workout van Bulk Powders.

Let op: in deze vergelijking is enkel gekeken naar de prijs per dosering, niet naar de samenstelling van de doseringen. Er kunnen dus veel verschillen zitten in effectiviteit per merk.

xtreme pre workout prijs

Xtreme Pre Workout booster smaak

Hoewel de smaak van een pre workout supplement misschien niet het meest belangrijk is, is het wel fijn wanneer deze lekker is. Daarom deel ik in mijn Xtreme Pre Workout booster mijn persoonlijke smaakervaring met je.

Helaas is de Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition (op dit moment) slechts in 1 smaak verkrijgbaar, namelijk; Cola. Jammer dat je dus niet de keuze hebt uit verschillende smaken. Het zou leuk zijn als XXL in de nabije toekomst meer varianten gaat verkopen. Wellicht één of twee fruitsmaken voor de variatie. Niet iedereen is namelijk fan van cola.

Persoonlijk vind ik de smaak wel goed. Wel eens lekker om een andere pre workout smaak te hebben dan watermeloen of fruit punch, zoals veel pre workouts tegenwoordig bieden. Omdat het poeder goed oplost, zonder klontjes, is de pre workout booster makkelijk te drinken. Qua smaak zelf een prima score. Tip voor XXL is om het aanbod iets uit te breiden.

Werking Xtreme Pre Workout

Het belangrijkste onderdeel van al mijn pre workout reviews gaat natuurlijk over de werking. In mijn Xtreme Pre Workout review kijk ik naar de stoffen en de samenstelling. Ook zal ik mijn persoonlijke ervaring tijdens het trainen met je delen.

Per dosering van 16,5 gram krijg je de volgende stoffen binnen:

 • Cafeïne = 369,93 mg
 • Beta Alanine = 1989,08 mg
 • L-Citrulline = 1698,02 mg
 • Taurine = 1491,93 mg
 • L-Arginine = 1320 mg
 • Guarana Extract = 1000,07 mg
 • L-Tyrosine = 811,97 mg
 • Choline = 402,93 mg
 • L-Carnitine = 335,94 mg

xtreme pre workout reviewZoals je ziet bevat de Xtreme Pre Workout een flinke dosis cafeïne. 370 mg cafeïne om precies te zijn. Ter vergelijking, een kopje filterkoffie bevat zo’n 85 mg cafeïne. Cafeïne heeft een bewezen effect op sportprestaties en kan je een goede energieboost geven. Beta Alanine is een aminozuur die het spieruithoudingsvermogen stimuleert, maar heeft vooral een effect bij langere inspanningen [1]. L-Citrulline heeft een positieve invloed op een verbetering van de aerobe conditie (uithoudingsvermogen) en anaerobe conditie (sprintconditie) [2]. Taurine is een stofje dat we ook veel in energydrank vinden. Het heeft een positief effect op de doorbloeding.

L-Arginine wordt gebruikt in pre workouts om de doorbloeding te verbeteren en de bloedvaten te verwijden [3]. Hierdoor krijg je een betere ‘pomp’ tijdens het trainen. Guarana wordt toegevoegd om het denkvermogen en de concentratie te verbeteren. L-Tyrosine is een aminozuur dat bij zou dragen aan een verlaging van de bloeddruk en draagt bij aan een verbeterd denkvermogen tijdens stressvolle situaties.

Xtreme Pre Workout ervaring

De Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition is een sterk gedoseerde pre workout booster. Vooral het cafeïne gehalte is erg hoog. Dit merkte ik dan ook zeker tijdens het gebruik van deze booster. Op momenten dat ik mij niet fit voelde of niet echt gemotiveerd was, nam ik een scoopie zo’n 30 minuten voor mijn training. Door de cafeïne voelde ik mij energieker worden. De tintelingen van de beta alanine merkte ik, dit is trouwens een veel voorkomend bij-effect (en totaal niet schadelijk).

Gedurende het sporten voelde ik me lang energiek, had ik een goede pomp en voelde ik me goed. Bij veel pre workouts merk je na de training een crash / dip. Je voelt je dan ineens leeg en uitgeput. Daar was bij Xtreme Pre Workout geen sprake van.

Xtreme Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Xtreme Pre Workout review afsluiten met een korte conclusie. In deze review heb je mijn ervaring met de nieuwe pre workout booster van XXL Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre-workout een aantal voordelen, maar ook een paar verbeterpunten. De grootste kracht van deze pre workout booster zit in de samenstelling. Er is goed nagedacht over de formule door ingrediënten te kiezen die elkaars werking aanvullen. De 370 mg cafeïne zorgt voor een heftige energieboost. Daarnaast heb ik geen crash ervaren na mijn workouts.

De prijs is wel ietsjes hoger dan gemiddeld, maar voor een goede pre workout als deze heb ik dat zeker over. Let er wel op; deze pre workout booster is niet voor iedereen geschikt. Dit komt door het zeer hoge cafeïnegehalte. Het zou leuk zijn als XXL Nutrition met andere smaken komt, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkst bij een pre workout booster. Zoek jij een krachtige pre workout die je echt een flinke boost geeft? Dan is Xtreme Pre Workout van XXL zeker een aanrader!

Xtreme Pre Workout kopen bij XXL Nutrition

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22270875
 2. https://bjsm.bmj.com/content/36/4/282.abstract
 3. https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Arginine

Deel jouw ervaring met Xtreme Pre Workout hieronder

Heb jij deze pre workout booster van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat dan jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste fitness supplementen!

Meer handige fitness tips
Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

Xtreme Pump review – XXL Nutrition
xtreme pump review

Een voordeel van het gebruik van een pre workout is de spierpomp. Pre workout boosters bevatten stoffen die de aderen verwijden en de bloeddoorstroming stimuleren. Lees blog

N’Joy Protein Bar review – XXL Nutrition
n'joy protein bar review

Ben jij veel onderweg en heb je daardoor weinig tijd om een tussendoortje te eten. Dan is een eiwitreep een goede oplossing. Eiwitrepen zijn makkelijke Lees blog

Essential Amino Stack review – XXL Nutrition
essential amino stack review

Aminozuren zijn de bouwstenen van ons lichaam. Je haalt deze aminozuren uit eiwitten en ons lichaam gebruikt deze voor de opbouw van allerlei weefsels én Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *