• xxl nutrition banner

Whey Protein 70 review – Mount Nutrition

Whey Protein 70

€24,50
7.3

Oplosbaarheid

7.5/10

Prijs

6.0/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

7.3/10

Voordelen

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Goede en romige smaak
 • Whey concentraat, isolaat en hydrolisaat

Nadelen

 • Wat duurder dan andere eiwitshakes
 • Slechts 3 smaken verkrijgbaar

Bijgewerkt op 3 maart 2023 door Marvin

Wat is jouw favoriete eiwitshake? Het kan lastig zijn om de shake te vinden die het best bij jou past. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en hecht waarde aan bepaalde andere factoren. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik zoveel mogelijk verschillende voedingssupplementen om jullie te helpen. Dit keer heb ik de Whey Protein 70 van Mount Nutrition getest.

Tot voor kort was ik nog niet bekend met dit merk. Nadat ik met Mount Nutrition in contact kwam kreeg ik een testpakket toegestuurd met producten uit hun assortiment. Het eerste wat mij opviel was dat dit een keer niet van die standaard sample zakjes waren. Alles zat luxe en netjes verpakt in kleine busjes en het geheel kwam in een zwarte doos. Daar scoren ze bij mij al punten mee! Benieuwd naar mijn ervaring met hun whey shake? Je leest mijn mening in de Whey Protein 70 review!

Whey Protein 70 van Mount Nutrition heb ik getest op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Mount Nutrition Whey 70

Voordat we verder gaan met mijn Whey Protein 70 review kijken we even naar wat Mount Nutrition zelf zegt over hun proteïne shake.

“Mount Nutrition Whey Protein 70 bevat een mix van wei eiwit concentraat, wei eiwit isolaat en wei eiwit hydrolisaat. Wei eiwitten worden makkelijk opgenomen waardoor het lichaam snel wordt voorzien van aminozuren. Het is belangrijk voor sporters en ouderen om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Mount Nutrition Whey Protein 70 kan u hierbij helpen. Eiwitten stimuleren de opbouw en behoudt van vetvrije spiermassa tevens bevorderen eiwitten het herstel van de spieren na de training”

mount nutrition whey

De oplosbaarheid van Whey Protein 70

Het eerste punt van mijn Whey Protein 70 review is de oplosbaarheid. Mengt het eiwitpoeder gemakkelijk met water of melk? Of blijven er van die vervelende klontjes achter in je shakebeker?

Een dosering Whey Protein 70 is 30 gram poeder. Dit heb ik in eerste instantie gemengd met 250 ml melk. Hierbij kreeg ik een volle en romige eiwitshake, maar werd het geheel een klein beetje klonterig. Daarna heb ik de Mount Nutrition shakes geprobeerd met 300 milliliter water en nogmaals met 300 ml melk. In beide gevallen mixte het whey poeder goed en had ik geen last meer van klonten in m’n shake of residu op de rand van de shaker zelf.

Smaakt deze eiwitshake lekker?

whey protein 70 reviewBij een proteine shake is de smaak natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Daarom heb ik voor mijn Whey Protein 70 review alle smaken geprobeerd. Scoort Mount Nutrition goed op de smaaktest?

De Mount Nutrition Whey is verkrijgbaar in 3 smaken, namelijk aardbei, banaan en vanille. Dit zijn de basis-smaken waarin in iedere eiwitshake eigenlijk wel verkrijgbaar is. Tegenwoordig zijn er echter ook shakes die in ruim 30 verschillende smaken te koop zijn (zoals Whey Perfection of Impact Whey). In dat geval is het wel jammer dat Whey Protein 70 slechts in deze 3 smaken te bestellen is. Maar wie weet brengt Mount Nutrition in de toekomst nieuwe smaken op de markt. De smaak zelf is erg goed, zowel aardbei, vanille als banaan vind ik lekker. Zeker wanneer je de shake met melk drinkt is het net een romige milkshake.

Normaal gesproken vind ik de banaan smaak niet zo lekker, aangezien deze vaak een wat chemische nasmaak heeft. Bij Whey Protein 70 is dit niet het geval, dus ook de banaan smaak dronk ik met plezier weg!

Wat kost Whey Protein van Mount Nutrition?

Het volgende onderdeel van mijn Whey Protein 70 review is de prijs. Wat betaal je voor deze Mount Nutrition eiwitshake en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere shakes?

Whey Protein ’70 is te koop via de website van Mount Nutrition en is verkrijgbaar in 750 gram en 2000 gram. Voor 750 gram betaal je €24,50 en 2 kg kost je €53,95. Omgerekend ben je dan zo’n €0,80 per whey shake kwijt (uitgaande van 30 gram per dosering). Voor mijn gevoel ligt deze prijs wat hoger dan die van andere eiwitshakes. Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze met andere eiwitshakes bestaande uit een mix van verschillende soorten eiwitten zoals Whey Protein 70 ook is.

Prijzen vergelijken

In de tabel hieronder heb ik de prijs van Mount Nutrition vergeleken met Perfect Protein van Body & Fitshop, All Day Protein van XXL Nutrition en Protein-6 van Bodylab. Hierbij heb ik 30 gram per shake aangehouden voor een eerlijke vergelijking. Zoals je kunt zien is Whey Protein 70 van Mount Nutrition toch wel een stukje duurder dan de andere merken.

whey protein prijzen

Whey Protein 70 voedingswaarden

Het belangrijkste punt van mijn Whey Protein 70 review is toch wel de voedingswaarden en samenstelling check. Zeker bij een voedingssupplement als een eiwitshake is het belangrijk om te weten wat je precies binnenkrijgt aan macronutriënten en ingrediënten. Daarom werp ik in al mijn eiwitshake reviews een kritische blik op de samenstelling.

Per shake van 30 gram poeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie: 119 kcal
 • Eiwit: 21 gram
 • Koolhydraat: 4,3 gram (waarvan 4,3 gram suikers)
 • Vet: 1,5 gram (waarvan 1 gram verzadigd)
 • Zout: 0,1 gram

De verdeling tussen macro’s ziet er prima uit. Een goede hoeveelheid eiwit en maar weinig vetten en zout. 4,3 gram suiker is misschien wat aan de hoge kant, naar mijn mening was het beter als dit iets lager was geweest. Ook het feit dat Whey Protein 70 bestaat uit een mix van wei concentraat, wei isolaat en wei hydrolisaat spreekt me aan.

Verschillende soorten proteïnen zorgen ervoor dat het eiwit uit deze shake goed wordt opgenomen door het lichaam en ook duidelijk een meerwaarde heeft. Om een goed beeld van de samenstelling te krijgen heb ik de voedingswaarden vergeleken met dezelfde concurrenten als in de prijsvergelijking.

Mount Nutrition kwaliteit

whey protein 70 ervaring

Zoals je in de tabel hier boven kunt zien bevat Whey Protein 70 van Mount Nutrition wat minder eiwit en juist wat meer suikers per 30 gram poeder dan de andere merken. Dit vind ik jammer. Wat me wel positief stemt is dat Mount Nutrition de kwaliteit regelmatig laat testen in een laboratorium.

Zeker gezien het verleden, waarin nogal wat te doen is geweest om de kwaliteit van eiwitshakes, vind ik dit een goede zet. Uit deze labtesten blijkt dat Mount Nutrition producten voldoen aan de hoogst geldende eisen van IFS. Je kunt de resultaten zelf inzien op de pagina van Whey Protein 70.

Whey Protein 70 review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Whey Protein 70 review afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de whey van Mount Nutrition gelezen. De belangrijkste pluspunten van deze Mount Nutrition eiwitshake zijn voor mij de lekkere milkshake smaak en het feit dat de kwaliteit van de grondstoffen gewaarborgd is en blijft. Minpunten zijn toch de prijs, die wat hoger ligt dan de eiwitshakes van grotere merken (lees: inkoopvoordeel), en het wat lagere eiwitgehalte per shake. Toch is Whey Protein 70 overall gezien een prima eiwitshake.

Zoek jij een whey shake die lekker van smaak is (en ben je fan van aardbei, vanille of banaan?), dan is Whey Protein 70 zeker een goede keus. Ook als jij het belangrijk vindt dat de kwaliteit van de ingrediënten hoog is en regelmatig wordt gecontroleerd zit je bij Mount Nutrition goed. Heb jij liever een goedkopere eiwitshake die in meer verschillende smaken te koop is? Dan kan je beter even verder kijken!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Whey Protein 70 hieronder

Heb jij de eiwitshakes van Mount Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review in een reactie achter en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Zijn eiwitshakes nuttig?
kwaliteit van eiwitshakes

Je ziet en hoort het steeds vaker in de sportschool en daarbuiten, eiwitshakes. Verkrijgbaar van veel verschillende merken en in enorm veel heerlijke smaken. Populaire Lees blog

Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf − drie =