• xxl nutrition banner

Whey Isolate XP review – Body en Fitshop

Whey Isolate XP

€39,90
8.5

Oplosbaarheid

9.0/10

Prijs

8.5/10

Smaak

7.2/10

Voedingswaarden

9.2/10

Voordelen

 • Goede prijs
 • Lost gemakkelijk op
 • Erg zuivere eiwitshake

Nadelen

 • Minder lekker dan whey concentraat shakes
 • Slechts 5 smaken

Bijgewerkt op 23 september 2023 door Marvin

Wanneer je op zoek bent naar een goede eiwitshake voor jouw fitness doelstellingen heb je de keus uit veel verschillende soorten en merken. Zoals je misschien weet zijn er verschillende soorten eiwitten, denk bijvoorbeeld aan whey concentraat, whey hydrolisaat en whey isolaat. Isolaat whey is zuiverder dan de ‘normale’ whey concentraat en bevat daardoor een hoger eiwitpercentage. Het gehalte aan vet en suiker is bij een isolaat eiwitshake lager.

Maar welke isolaat shake is nu een echte aanrader? In het kader van de reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit keer de Whey Isolaat XP van Body en Fitshop getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Die deel ik met je in mijn Whey Isolate XP review!

De Whey Isolate XP van Body & Fit heb ik beoordeeld op de volgende onderdelen:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Body & Fit Whey Isolate XP

Voordat we verder gaan met mijn Whey Isolate XP review kijken we even naar wat Body en Fitshop zelf zegt over hun nieuwe isolaat eiwitshake.

“Whey Isolaat XP is het zuiverste whey isolaat met het hoogste eiwitgehalte. Whey Isolaat XP bevat 94% eiwit op droge stof, is ultra low carb en vetvrij. Whey Isolaat XP wordt geproduceerd door Europa’s grootste zuivelproducent Volac. Whey Isolaat XP wordt via baanbrekende multistage cross flow membrane technology gefilterd d.w.z. op natuurlijke wijze gefilterd onder een lage druk en -temperatuur. Zo wordt het meest hoogwaardige en pure eiwit ooit verkregen!

Kenmerken Whey Isolaat XP:

 • Het meest pure en hoogwaardige eiwit ooit gemaakt
 • Zuiverste Whey Isolaat wereldwijd
 • 94% eiwit op droge stof
 • Per serving: 0 g vet, 0 g carbs, 0g lactose
 • Het ultieme eiwitsupplement voor fanatieke sporters en in je eiwitdieet
 • Elke batch wordt gekeurd en gecertificeerd door Informed Sports
 • In samenwerking met Volac in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij Body & Fit
 • Geproduceerd door EU’s grootste zuivelproducent”

whey isolate xp review

De oplosbaarheid van Whey Isolaat XP

Het eerste punt waarop ik deze eiwitshake beoordeel in mijn Whey Isolate XP review is de oplosbaarheid. Mengt het eiwitpoeder gemakkelijk met water en melk, of blijven er van die vervelende klontjes achter?

Volgens het etiket meng je 1 maatschep (28 gram) met 250 ml water. Je kunt je eiwitshake ook met melk aanmaken, maar de voorkeur gaat uit naar water (lees hier meer over het maken van je eiwitshake met water of melk). Het viel me direct op dat het poeder van Whey Isolaat XP erg fijn is. Mede hierdoor mengt het erg gemakkelijk met water.

De oplosbaarheid in melk is net zo goed, uiteraard heb ik dit ook getest. Er ontstaan geen vervelende klontjes en er blijft ook niks plakken aan de rand van je shakebeker. Even een paar keer shaken en al het poeder is goed gemixt!

Wat kost deze isolaat eiwitshake van Body & Fit?

whey isolate xp reviewOmdat wij natuurlijk graag onze supplementen zo goedkoop mogelijk bestellen vind ik het ook belangrijk om in deze Whey Isolate XP review goed te kijken naar de prijs. Wat kost deze eiwitshake van Body en Fitshop en is dit duur of voordelig in vergelijking met andere whey isolaat shakes?

Whey Isolaat XP is te koop in verschillende hoeveelheden in de webshop van Body & Fit. 750 gram kost je €34,44 en voor 2000 gram betaal je €80,59 kwijt. Om te besparen kun je dus het best de grootverpakking van 2000 gram kopen.

Hier haal je 71 shakes van 28 gram poeder uit, wat betekent dat je €1,14 per shake betaalt. Dit lijkt mij een prima prijs in vergelijking met andere isolaat eiwitshakes. Omdat het produceren van de meer zuivere isolaat eiwitshakes duurder is dan de productie van normale whey shakes ligt de prijs van whey isolaat over het algemeen wat hoger. Logisch natuurlijk!

Let op: de prijstabel hieronder komt uit 2020 en is niet meer actueel.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik de Whey Isolate XP vergeleken met Whey Protein Isolate van Bodylab, Whey Isolaat van XXL Nutrition en Impact Whey Isolaat van Myprotein. Om een eerlijke vergelijking te krijgen heb ik in de onderstaande tabel de prijs berekend per shake van 28 gram eiwitpoeder. Zoals je kunt zien zijn de shakes van Body & Fit en Myprotein iets goedkoper dan die van Bodylab en XXL  Nutrition. Dit komt omdat deze niet verkrijgbaar zijn in een grote verpakking van 4 kilo. De prijzen liggen erg dicht bij elkaar.

prijzen isolaat shakes

Whey Isolate XP

Whey Isolaat XP is zowel voor sporters als voor mensen op een eiwitdieet het ultieme eiwit om te nemen. De hoge biologische waarde en het hoge eiwitgehalte betekent voor sporters gram voor gram meer resultaat.

Whey Isolate XP smaken

Bij alle eiwitshake reviews kijk ik ook kritisch naar de smaak. Een supplement dat je op dagelijkse basis gebruikt moet natuurlijk wel goed te drinken zijn. In mijn Whey Isolate XP review deel ik natuurlijk ook mijn mening over de smaak.

De Whey Isolaat XP van Body & Fitshop is verkrijgbaar in 5 verschillende smaken, namelijk; Vanille, Chocolade, Banaan, Aardbei en Neutraal (zonder smaak). Vergeleken met whey concentraat shakes heb je dus een stuk minder keus. Toch denk ik dat dit over het algemeen de meest populaire smaken zijn en er voor iedereen wel wat lekkers tussen zit. Mijn favoriet is in ieder geval de chocolade smaak.

Mijn persoonlijke ervaring is dat isolaat eiwitshakes vaak wat minder lekker zijn. Er zit vaak een bittere smaak aan. Dat vond ik bij de Whey Isolaat XP echter wel meevallen. De smaak is beter dan ik gewend ben van whey isolaat supplementen. Uiteraard moet ik wel eerlijk zeggen dat de concentraat shakes een stuk lekkerder zijn. Deze smaken vaak voller en wat zoeter. Uiteraard komt dit omdat er meer suiker in deze whey shakes zit.

De voedingswaarden van Whey Isolate XP

Het belangrijkste van een goed voedingssupplement is natuurlijk de voedingswaarde. In deze Whey Isolate XP review kijk ik kritisch naar de samenstelling van deze eiwitshake en vergelijk ik dit met dezelfde ‘concurrenten’ als bij de prijsvergelijking.

Wanneer je voor de meest zuivere variant gaat dan kun je het best de Neutraal (smaakloos) kiezen. Deze shake bevat namelijk 94% eiwit!

whey isolate xp ervaring

De meeste zullen echter voor een smaakje kiezen. In dit geval krijg je de volgende voedingswaarden binnen per 100 gram:

 • Energie: 362 kcal
 • Eiwit: 88,1 gram
 • Koolhydraat: 1,7 gram (waarvan 0,5 gram suiker)
 • Vet: 0,3 gram (waarvan 0 gram verzadigd)

Zoals je kunt zien is Whey Isolate XP een zeer zuivere eiwitshake. Het eiwitgehalte is erg hoor en de hoeveelheid suikers en vet is nihil. De vaker verkochte whey concentraat eiwitshakes bevatten vaak aanzienlijk meer suiker en vet. Om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van Whey Isolaat XP heb ik de samenstelling vergeleken. De uitkomsten zie je in de tabel hieronder.

isolaat eiwitshakes vergelijken

De voedingswaarden hierboven zijn allemaal gebaseerd op de waardes voor de smaak Vanille, zodat we een eerlijk beeld krijgen. De Whey Isolate XP komt goed uit deze vergelijking, vooral vanwege de lage hoeveelheid suiker en het lage vet-gehalte. Helaas ligt het eiwitpercentage lager dan bij de andere isolaat shakes, maar het eiwitgehalte ligt zeer dicht bij elkaar. De Whey Protein Isolate van Bodylab heeft het hoogste eiwitpercentage, namelijk 90%.

Uiteraard zijn dit de waarden zoals aangegeven op het label zelf. Of deze precies kloppen in de praktijk kan ik niet zeggen, daarvoor zal een aminozuuranalyse moeten worden gedaan. Net zoals dit gedaan is bij de onderzoeken naar de kwaliteit van eiwitshakes door Supplementlabtest.com. Kijkend naar de samenstelling zoals weergegeven op het etiket is Whey Isolate XP een zeer goede eiwitshake, voor een scherpe prijs!

Whey Isolate XP review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Whey Isolate XP review eindigen zoals al mijn supplementen reviews, namelijk met mijn persoonlijke conclusie. Wat vind ik nu precies van dit supplement en raad ik dit product aan?

Mijn ervaring met de Whey Isolaat XP van Body en Fitshop is zeer positief. De prijs is goed, het poeder lost makkelijk op in zowel water als melk en de voedingswaarden zien er zeer goed uit. Voor een isolaat is de smaak ook prima, al smaakt deze shake wel minder dan een Whey Perfection bijvoorbeeld. Helaas is de Whey Isolate XP ook enkel verkrijgbaar in 5 smaken, een relatief kleine keus dus.

Hoewel het eiwitgehalte wat lager is dan van andere isolaat whey shakes is de hoeveelheid vet en suikers wel aanzienlijk lager ten opzichte van de rest. Als jij een goed betaalbare isolaat eiwitshake zoekt dat bijna alleen maar uit zuiver eiwit bestaat (zonder onnodige toevoegingen) dan is Whey Isolate XP van Body & Fitshop zeker het proberen waard!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Whey Isolate XP hieronder!

Heb jij deze isolaat eiwitshake van Body en Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Whey Isolaat Advanced review – Body en Fitshop
Whey isolate advanced review

Eiwitshakes kunnen bestaan uit verschillende bronnen van eiwit. Zo kennen we Whey concentraat, Whey isolaat en Whey hydrolisaat. De meest pure vorm van eiwitten vind Lees blog

100% Isolate Whey Protein review – Muscle Concepts
100% isolate whey protein review

Vind jij het handig om een eiwitshake te gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Dan ben je vast op zoek naar de beste Lees blog

Real Isolate review – Body & Gym Shop
real isolate review body gymshop

Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes te koop. Zo kun je kiezen voor plantaardige shakes op basis van bijvoorbeeld erwt- en rijsteiwit. De meest populaire Lees blog

Pure Whey Protein Isolate review – Power Supplements
pure whey protein isolate review

Welke eiwitshake gebruik jij het liefst? Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende merken en soorten eiwitten. De meeste sporters gebruiken een whey Lees blog

Whey Isolaat XP is zowel voor sporters als voor mensen op een eiwitdieet het ultieme eiwit om te nemen. De hoge biologische waarde en het hoge eiwitgehalte betekent voor sporters gram voor gram meer resultaat.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  8.5

  Prijs

  7.5

  Smaak

  8.5

  Voedingswaarden

  8.5

  Top eiwitshake. Lekker smaak en veel eiwitten. Mixt ook erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *