• xxl nutrition banner

Whey Isolaat Advanced review – Body en Fitshop

Whey Isolaat Advanced

€39,90
7.9

Oplosbaarheid

8.5/10

Prijs

7.3/10

Smaak

6.8/10

Voedingswaarde

9.0/10

Voordelen

 • Lost gemakkelijk op
 • 100% whey isolaat zonder toevoegingen
 • Slechts 0,7 gram suiker

Nadelen

 • Isolaat is duurder dan andere whey
 • Smaak is niet geweldig

Bijgewerkt op 29 maart 2024 door Marvin

Eiwitshakes kunnen bestaan uit verschillende bronnen van eiwit. Zo kennen we Whey concentraat, Whey isolaat en Whey hydrolisaat. De meest pure vorm van eiwitten vind je bij isolaat shakes, zoals de Whey Isolaat Advanced van Body & Fitshop. Isolaat eiwitsupplementen zijn nagenoeg vet- en lactosevrij en bevatten een eiwitpercentage van ongeveer 90%.

Vanwege de hogere prijs van Whey Isolaat kiezen veel (kracht)sporters toch voor het goedkopere concentraat. In deze Whey Isolaat Advanced review wil ik jullie mijn persoonlijke ervaring delen met deze nieuwe Isolaat eiwitshake van Body en Fitshop.

In de Whey Isolaat Advanced review heb ik kritisch gekeken naar de volgende factoren:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarde

UPDATE 2024: Whey Isolaat Advanced wordt niet meer verkocht door Body & Fit. Je kunt uiteraard mijn review lezen om mijn ervaringen te ontdekken. Zoek je een alterantief? Dan is de Whey Isolate XP van Body & Fit een goede keus.

Body & Fitshop Whey Isolate Advanced

Voordat we verder gaan kijken naar de score van Whey Isolate Advanced wil ik eerst een blik werpen op wat Body & Fitshop belooft over hun nieuwste eiwitshake.

“Wij wilden Whey Isolaat nog beter maken. De absolute #1 Whey Isolaat in kwaliteit, samenstelling, smaak en prijs. Kan dat? Ja, dat kan! Was het simpel? Nee! In exclusieve samenwerking met een vooraanstaande Whey producent in Nederland is het ons gelukt. Zijn wij nu de goedkoopste? Nee, dat niet. Wel hebben we met Whey Isolaat Advanced prijs-kwaliteit 100% de beste whey in de markt.

Waarom? Bij ons koop je geen standaard Whey Isolaat zoals je deze eigenlijk overal koopt. Onze Whey Isolaat is simpelweg beter. Whey Isolaat Advanced bevat alleen de beste, “cold processed”, instant micro en ultra gefilterde Whey Isolaat Proteïne en de ultra exclusieve Gehydrolyseerde Whey Isolaat Proteïne, di- en tri peptides, dit zijn zeer korte ketens van aminozuren waardoor de opname nog efficiënter is.

Kenmerken Whey Isolaat Advanced:

 • De nieuwe “gold standard” in Whey Isolaat
 • Exclusief: “cold processed” micro- en ultra gefilterde en gehydrolyseerde Isolaat
 • 100% Nederlandse kwaliteit
 • Daadwerkelijk elke milligram wordt benut!
 • Alleen het allerbeste
 • 100% Whey Isolaat. 100% zuiver met 0 andere bronnen
 • 0 toegevoegde suikers. Slechts 0.7 gram suiker per shake
 • Prijs-kwaliteit de #1 in Europa
 • Hoogst mogelijke eiwitgehalte”

whey isolaat advanced body en fitshop

Zoals je hierboven kunt lezen zijn de beloftes van Body en Fitshop niet mild. Uiteraard zijn veel van deze marketingteksten wat aangedikt met leuke en lastige woorden om de consument te doen laten geloven dat dit het beste supplement aller tijden is. Maar kort gezegd belooft B&F ons de allerbeste kwaliteit isolaat eiwitshake. Maken zij dit ook waar? Je leest het hieronder in de Whey Isolaat Advanced review!

Lost het eiwitpoeder gemakkelijk op?

Het eerste onderdeel van deze Whey Isolaat Advanced review is de oplosbaarheid. Mengt het eiwit poeder zich makkelijk met water en melk? Of blijven er van die vervelende klontjes in je shake zitten? Voor deze test heb ik het poeder gemengd met 250 ml water (en daarna met 250 ml melk) zoals aangegeven staat op het label. In beide gevallen mengt het poeder zeer goed en ontstaan er geen klontjes. Ook heb je geen last van poeder dat aan je shakebeker blijft zitten. Op dit eerste punt scoort Whey Isolaat Advanced van Body en Fitshop dus uitstekend!

Wat betaal je voor Whey Isolaat Advanced?

Het volgende aspect van in de Whey Isolaat Advanced review is de prijs. Wat kost deze nieuwe eiwitshake van Body & Fitshop en hoe staat dat in verhouding tot andere whey shakes? Mijn beoordeling is gebaseerd op de prijs ten opzichte van andere shakes in het algemeen en in vergelijking met andere isolaat eiwitsupplementen.

Voor 2000 gram (71 shakes) Whey Isolate Advanced betaal je €39,90. Een andere hoeveelheid is (nog) niet verkrijgbaar bij Body en Fitshop. Omgerekend ben je dus €0,56 per eiwitshake kwijt. Qua prijs is dit precies gelijk aan de Perfect Whey Protein van XXL Nutrition, echter daar bestaat één dosering uit 40 gram eiwitpoeder en bij Whey Isolaat Advanced uit slechts 28 gram poeder. Dit betekent dat de Whey Advanced Isolaat wel wat duurder is in vergelijking met andere (concentraat) eiwitshakes.

Vergeleken met andere Isolaat eiwitsupplementen, zoals Whey Isolate van XXL Nutrition en Whey Protein Isolate van Bodylab is de Advanced Isolaat Whey van Body en Fitshop per shake net iets goedkoper. Ook hier moet echter rekening worden gehouden met het feit dat de dosering per shake kleiner is (36 gram voor XXL’s Whey isolate en 30 gram voor Bodylab’s Whey isolate).

Hoe smaakt Whey Isolate Advanced?

Whey Isolaat Advanced review ervaringenEen ander belangrijk onderdeel van deze Whey Isolaat Advanced review is de smaakbeoordeling. Uiteraard zijn smaken verschillend en dat is maar goed ook, toch wil ik jullie mijn persoonlijke ervaring met deze proteïne shake meegeven. In dit geval is mijn oordeel gebaseerd op de Banana Milkshake smaak.

Whey Isolaat Advanced is verkrijgbaar in 4 smaken; Banana Milkshake, Chocolate Milkshake, Strawberry Milkshake, Vanilla Milkshake. Of het aanbod in de toekomst nog wordt uitgebreid weet ik niet. Wat betreft mijn ervaring met de smaak moet ik aangeven dat ik een beetje twijfel. Normaliter ben ik meer een fan van chocolade smaken en dat heeft mijn oordeel hier misschien enigszins beïnvloedt. Ik houd van bananen, maar over het algemeen vind ik bananen eiwitshakes wat te chemisch smaken (niet fruitig genoeg).

Ook deze keer heeft de smaak mij niet helemaal overtuigd. Isolaat eiwitshakes bevatten minder suikers, wat concentraat eiwitshakes wel hebben waardoor deze vaak een lekkerdere smaak hebben. Vergeleken met shakes die ik eerder heb gehad, als Whey Delicious van XXL Nutrition (wat dus GEEN isolaat shake is), valt de Whey Isolaat Advanced een klein beetje tegen. Voor een isolaat eiwitshake denk ik dat de smaak prima is, vandaar alsnog een ruime voldoende!

Heeft Body en Fit de voedingswaarde op orde?

Goed, de prijs, oplosbaarheid en smaak van een eiwitshake is niet het meest belangrijk. Wanneer je voor kwaliteit gaat kijk je natuurlijk het meest naar de samenstelling van het supplement. Het laatste onderdeel van de Whey Isolaat Advanced review is dan ook de voedingswaarde. Wat krijg je binnen per shake en hoe weerhoudt zich dat tot de andere isolaat shakes.

label whey isolaat advanced

Zoals je op het label hierboven kunt zien is Whey Advanced Isolaat nagenoeg vet- en suikervrij. Dit maakt het product zeer geschikt voor mensen die een eiwitsupplement zoeken dat enkel hoogwaardige eiwitten levert en daarnaast geen onnodig toegevoegde suikers en andere stoffen. Wanneer we naar het aminozuurprofiel kijken zien we dat deze er keurig uitziet. Er is geen sprake van Amino Spiking. De waardes voor alanine en glycine zijn prima!

voedingswaarde Isolaat eiwitshakes

Vergeleken met andere Isolaat eiwitshakes bevat Whey Isolaat Advanced percentueel gezien iets minder eiwitten en wat meer suikers en vet. Het aantal calorieën ligt nagenoeg gelijk en voordeel is dat Whey Isolaat Advanced wel meer voedingsvezels bevat.

Whey Isolaat Advanced review: mijn conclusie

Whey isolate advanced reviewTot slot blik ik kort terug op deze hele Whey Isolaat Advanced review door mijn conclusie te geven. Zou ik Whey Advanced Isolaat aanraden? Waarschijnlijk wel ja! Als je een goede eiwitshake zoekt, voor een eerlijke prijs dan is de Isolaat Advanced van Body en Fitshop zeker een goede optie. Hoewel het eiwitpercentage wat lager ligt dan vergelijkbare eiwitshakes is de samenstelling van dit supplement meer dan in orde. Het bevat enkel hoogwaardige eiwitten en is laag in suikers en vet. Bovendien bevat het meer voedingsvezels dan de andere isolaat eiwitshakes.

Naar mijn mening is de smaak wat minder, maar dat komt vooral door mijn ervaringen met concentraat eiwitshakes (die beter smaken, maar meer suikers bevatten). Zoek je echter de isolaat eiwitshake met het hoogste eiwitgehalte en het minste suiker en vet? Dan is de Whey Protein Isolate van Bodylab een betere keuze!

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Whey Isolaat Advanced van Body & Fitshop hieronder

Heb jij Whey Isolaat Advanced al eens gebruikt? Laat jouw ervaring in een reactie hieronder weten en help mensen bij het vinden van de beste eiwitshakes!

Meer handige fitness tips
100% Isolate Whey Protein review – Muscle Concepts
100% isolate whey protein review

Vind jij het handig om een eiwitshake te gebruiken om aan je dagelijkse eiwitbehoefte te komen? Dan ben je vast op zoek naar de beste Lees blog

Smart Protein Drink review – Body & Fit
smart protein drink review

Ben je vaak onderweg of heb je drukke dagen, waardoor je soms te weinig eiwit binnenkrijgt? Een eiwitshake is dan een handige oplossing. Zeker wanneer Lees blog

Vegan Protein review – Body & Fit
vegan protein review

Wanneer je een veganistisch eetpatroon volgt, bestaat de kans dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Sporters halen namelijk een groot deel van hun eiwit uit Lees blog

Whey Essential review – Body & Fit
whey essential review

Body & Fit heeft in juni van 2022 een nieuwe eiwitshake gelanceerd; Whey Essential. Whey Essential is een eiwitpoeder op basis van 100% wei concentraat. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  7

  Smaak

  6.5

  Voedingswaarde

  7.5

  Whey isolaat advanced is een prima shake. Poeder mengt goed, prijs is wat hoger maar nit te duur. Smaak vind ik niet super. Bevat weinig suikers en vet, maar wel meer dan andere whey isolaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *