• xxl nutrition banner

Whey Hydrolisaat review – XXL Nutrition

Whey Hydrolisaat

€46,95
8.1

Oplosbaarheid

9.0/10

Prijs

6.0/10

Smaak

7.2/10

Voedingswaarde

10.0/10

Voordelen

 • Snelst opneembare vorm van eiwitten
 • Lekkere romige smaak
 • Hoog eiwitgehalte

Nadelen

 • Prijs ligt hoger dan bij normale whey

Bijgewerkt op 18 augustus 2022 door Marvin

Iedere eiwitshake is hetzelfde toch? Nee, dat is dus niet zo. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes. Zo kennen we Whey Concentraat, Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat. Het verschil tussen deze eiwitshakes zit in de zuiverheid en snelheid van opname. Hydrolisaat eiwitten worden het snelst opgenomen door ons lichaam omdat deze eiwitten al opgebroken zijn tot di- en tripeptiden. Dit zijn kleine ketens van aminozuren die direct worden opgenomen in het lichaam. Deze ketens zijn het makkelijkst om te verteren.

Over het algemeen zijn hydrolisaat supplementen duur en smaken ze wat bitter. Omdat dit type eiwitshakes in mijn ogen toch veel voordelen heeft heb ik besloten om meer Hydrolisaat shakes te gaan testen. Om te beginnen lees je in deze Whey Hydrolisaat review mijn ervaring met de Whey Hydrolisate van XXL Nutrition.

Whey Hydrolisaat XXL review

De Whey Hydrolisaat van XXL Nutrition heb ik getest op de volgende punten:

XXL Nutrition Whey Hydrolisaat

Voordat we verder gaan met mijn Whey Hydrolisaat review kijken we eerst naar wat XXL Nutrition zelf heeft te zeggen over hun eiwitpoeder.

“Vernieuwde formule! We hebben de zuiverste hydrolisaat ingekocht en verwerkt in onze Whey Hydrolisaat. XXL Whey Hydrolisate is aanvoerder van de nieuwe generatie eiwitsupplementen. Hoogwaardig eiwit dat door de revolutionaire productiewijze sneller dan ooit wordt opgenomen – nog sneller dan isolaat. XXL Whey Hydrolisate bevat de hoogste kwaliteit gehydroliseerde whey isolaat.

Voordelen van XXL Nutrition’s Whey Hydrolisate

 • De snelst opneembare vorm van whey
 • Niet 100% lactosevrij maar wordt de meeste mensen met een lactoseintolerantie goed verdragen
 • Hydrolisaat gemaakt van whey isolate en niet van whey concentrate (zoals de meeste hydrolisaten)
 • Per 100 gram 88,5 gram eiwit en slechts 1,3 gram vet en 1,6 gram koolhydraten
 • Voorverteerd naar di- en tripeptiden, je lichaam hoeft bijna niks meer te doen
 • Zeer licht verteerbaar (je merkt echt verschil met andere eiwitproducten)
 • Opvallend goede smaak – een doorbraak voor hydrolisaten
 • Bevat geen aspartaam
 • Directe ondersteuning van groei en herstel van spierweefsel
 • Hydrolisatiegraad DH20″

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

De oplosbaarheid van Whey Hydrolisate

Het eerste onderdeel van mijn Whey Hydrolisaat review is de oplosbaarheid. Mengt het poeder goed met water of melk? Het is natuurlijk erg vervelend wanneer er klontjes achterblijven in je shake of er restjes blijven zitten op de rand van je shakebeker. Daarom kijk ik bij elke eiwitshake review naar de mengbaarheid van het eiwitpoeder.

Whey hydrolisaat review

Volgens het label dien je 30 gram Whey Hydrolisate (1 maatschep) te mengen met tenminste 200ml water of melk. Als eerst viel mij op dat het poeder erg fijn was. Het lijkt alsof je kunt zien dat dit proteïne supplementen erg zuiver is. Mede door het fijne poeder is de oplosbaarheid ook erg goed. In zowel water als melk lost Whey Hydrolisaat van XXL Nutrition perfect op. Na het schudden is de shake wel eerst wat schuimig, maar dit zakt al snel weer weg.

Wat betaal je voor deze Whey van XXL Nutrition?

Het volgende punt in mijn Whey Hydrolisaat review is de prijs. Wat kost een pot Whey Hydrolisate van XXL Nutrition in vergelijking met andere merken? We willen natuurlijk niet teveel betalen voor onze supplementen, vandaar dat ik het belangrijk vind om verschillende prijzen goed te vergelijken.

Prijsupdate augustus 2022

Deze hydrolisaat eiwit shake is verkrijgbaar in potten van 1000 gram en 2000 gram. Voor 1 kg betaal je €46,95 en voor 2 kg ben je €79.95 kwijt. Vergeleken met de eiwitshake die ik zelf altijd gebruik, de Perfect Whey Protein, is XXL’s Whey Hydrolisaat een stuk duurder. Voor slechts €89,95 heb je dan namelijk 4000 gram eiwitpoeder. Uiteraard zit er wel het nodige verschil tussen de zuiverheid en snelheid van opname in het lichaam tussen de Perfect Whey Protein en deze Whey Hydrolisate.

Wanneer we kijken naar de prijs per eiwitshake komen we tot de volgende berekening. Per dosering gebruik je 30 gram protein poeder, dus haal je uit een emmer van 2000 gram ongeveer 67 shakes. €79,95 / 67 = €1,19 per shake. Dit is een stukje duurder dan normale whey concentraat shakes, maar in mijn ogen valt deze prijs nog mee.

De afgelopen maanden zijn de grondstof prijzen voor eiwitpoeders enorm gestegen. In combinatie met de inflatie in Nederland heeft dit ervoor gezorgd dat eiwitshakes flink duurder zijn geworden.

Prijsvergelijking op moment van schrijven review

Om echt een goed oordeel te kunnen geven in mijn Whey Hydrolisaat review vergelijk ik de Whey Hydrolisate van XXL Nutrition met de Hydrolized Whey Protein van Bodylab en de Hydrolisaat Whey van Myprotein. In de tabel hieronder zie je de uitkomst.

prijs hydrolisaat whey

Zoals je kunt zien is de prijs van de Whey Hydrolisaat van XXL Nutrition erg voordelig ten opzichte van de producten van Myprotein en Bodylab. Hoewel de Whey Hydrolisate dus een stukje duurder is dan de normale Whey shakes kies je bij XXL Nutrition wel voor de meest voordelige!

Smaakt deze hydrolisaat eiwitshake lekker?

Het volgende onderdeel van deze Whey Hydrolisaat review gaat over mijn ervaring met de smaak. Inmiddels heb ik voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl al een hoop eiwitshakes getest. Ik denk dat mijn mening over de smaak dus wel een goede indicatie kan zijn, al blijven smaken natuurlijk verschillen.

Het grote nadeel van hydrolisaat eiwitsupplementen is, naast de hogere prijs, de vaak bittere smaak. In het verleden waren Whey Hydrolisaten totaal niet lekker en hierdoor waren deze shakes dus niet populair. Ik bereidde me dus voor op een niet erg lekkere eiwitshake, maar ik werd blij verrast door de smaak.

In mijn ogen heeft XXL een goede smaak weten te geven aan deze Whey Hydrolisate. Ik heb de chocolade smaak getest met zowel water als melk en deze smaakt me meer dan prima. Natuurlijk is het geen Whey Delicious, maar voor een hydrolisaat scoort XXL Nutrition in mijn ogen erg goed op de smaak test!

De voedingswaarden van XXL’s Whey Hydrolisaat

whey hydrolsate xxl nutrition

Misschien wel het belangrijkste van een eiwitsupplement, de voedingswaarde. In mijn Whey Hydrolisaat review kijk ik kritisch naar de voedingswaarde van dit supplement. Om een goed beeld te krijgen vergelijk ik XXL’s Whey Hydrolisate met de hydrolisaat eiwitten van Bodylab en Myprotein.

In de onderzoeken naar de kwaliteit van eiwitshakes komt XXL Nutrition steeds erg goed naar voren. Dit schept toch een gevoel van vertrouwen. Zoals je kunt zien op het label bevat deze Whey Hydrolisaat een zeer goede samenstelling. Het heeft een hoog gehalte aan eiwit en is laag in vet en koolhydraten. Daarnaast is het aminozuurprofiel erg goed, wat de opname van de eiwitten in het lichaam ten goede komt. Mijn persoonlijke mening over de voedingswaarde van Whey Hydrolisate is erg positief!

Vergeleken met Hydrolized Whey Protein van Bodylab en de Hydrolisaat Whey van Myprotein scoort XXL ook heel erg goed. Zoals je in de tabel hieronder kunt zien is Whey Hydrolisate van XXL Nutrition veruit de beste keus. Hoger in eiwitten en lager in suikers en vetten. Waarschijnlijk komt dit door het gebruik van isolaat whey in plaats van concentraat whey in deze gehydroliseerde eiwitshake.

hydrolisaat whey vergelijken

Whey Hydrolisaat review: mijn conclusie

Tot slot wil ik deze Whey Hydrolisaat review afsluiten met mijn persoonlijke conclusie. Mijn ervaring met deze eiwitshake van XXL Nutrition is erg positief. Omdat ik veel waarde hecht aan de voedingswaarde van een eiwitsupplement ben ik heel tevreden met Whey Hydrolisate. Naar mijn mening is dit één van de beste hydrolisaten op de markt. Helaas is de prijs hoger dan die van isolaat of concentraat eiwitpoeders, maar dat is inherent aan het duurdere productie proces. Vanwege de hogere prijs kiezen velen toch voor concentraat whey. Natuurlijk speelt de betere smaak van deze ‘normale eiwitshakes’ ook een grote rol in het beslissingsproces.

Hydrolisaat whey wordt tot 170% beter opgenomen door ons lichaam

Als je gewoon een lekkere en betaalbare eiwitshake wilt, dan raad ik Whey Delicious of Perfect Whey Protein aan. Zoek jij echter een kwalitatief hoogwaardig eiwit supplement voor in de ochtend of rondom je training? Dan kan ik je Whey Hydrolisaat van XXL Nutrition van harte aanbevelen. Aan hydrolisaat worden synthese bevorderende aminozuren en enzymen toegevoegd die de opneembaarheid sterk verbeteren.

Wat veel mensen niet weten is dat een concentraat eiwitshake met 30 gram eiwit zonder enzymen vaak maar voor 50% wordt opgenomen en je dus eigenlijk maar 15 gram binnenkrijgt, door het toevoegen van enzymen wordt de opneembaarheid verbeterd met 170% en heb je omgerekend dus eigenlijk meer waarde voor je geld met een hydrolisaat.

whey hydrolisaat kopen

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Whey Hydrolisate hieronder

Heb jij de Whey Hydrolisaat van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw mening achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

5 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  5.5

  Smaak

  8

  Voedingswaarde

  10

  Ben sins kort overgestapt op whey hydrolisaat van XXL. Lekkere shake met echt de beste voedingswaarde. Iets duurder, maar zeker zijn geld waard!

 2. Oplosbaarheid

  7.5

  Prijs

  6

  Smaak

  1.6

  Voedingswaarde

  7.8

  Deze eiwitshake is veel te zoet em daardoor bijna niet te drinken, alsof er een pot zoetstof in is gevallen.

 3. Ben 67 jaar en een fervente sporter . Moet er alleen steeds harder voor werken om geen kipfileetjes te krijgen. Ben nu begonnen met Whey Hydrolisaat XXL smorgens te nemen .Heb de vanillesmaak . Soms als shake of in de yoghurt . Nog eve afwachten of ik iets minder hard hoeft te werken .

 4. Beste, bedankt voor het hele interessante artikel!

  De prijs per 1000g klopt helaas niet.
  U zegt:
  XXL’s Whey Hydrolisate
  Voor 1 kg betaal je €24,95 en voor 2.5 kg ben je €49,95 kwijt.
  Op de website van XXLNutrition kost 1kg echter 46,95€ en 2kg 79,95€. Uw artikel kreeg een update op 8 juni 2022, dus daar kan het niet aan liggen. Denk ik?

  Mvg
  Tom

  • Hoi Tom!

   De update op 8 juni had te maken met een niet goed werkende link. Zojuist heb ik ook de prijzen bijgewerkt. Helaas zijn de prijzen van eiwitpoeders de afgelopen maanden flink gestegen. Dit komt door de hogere kosten van grondstoffen voor de productie, stijgende energieprijzen én de algehele inflatie. Deze kosten worden doorberekend in de prijs voor supplementen, zoals Whey Hydrolisaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *