• xxl nutrition banner

Welke Pre Workout past het best bij jou?

Bijgewerkt op 24 september 2023 door Marvin

welke pre workout kiezenZonder spierpomp door de sportschool of springend achter je bureau? Welke pre workout booster past het best bij jou? Bij het kiezen van een pre-workout is het belangrijk om te bepalen waar jij hem voor nodig hebt. Gebruik je een pre-workout voor het fitnessen of gebruik je hem voor meer focus bij het studeren? Een stimulerende pre of juist eentje zonder? Ben je aan het droogtrainen of wil je juist aankomen?

Over het algemeen wordt een pre-workout booster gebruikt voor het trainen maar er zijn ook studenten of werknemers die het gebruiken voor een betere focus. Maar waar gebruik jij hem allemaal voor? In dit artikel op Voeding-en-fitness.nl beschrijven we de verschillende toepassingen voor pre-workout boosters.

Wat is een Pre Workout Booster?

Voordat we gaan kijken naar welke Pre Workout het best bij jou past, gaan we eerst eens kijken naar wat een Pre Workout Booster precies is. Een Pre-Workout Booster is een blend van voedingsingrediënten met als doel jouw prestaties op gebied van kracht, uithoudingsvermogen, energielevel of mentale focus te verhogen of te verbeteren.

De verschillende voedingsblends zorgen vaak voor meer explosieve kracht, grotere spierpomp, meer uithoudingsvermogen, langdurige energie of juist voor een goede mentale focus.

Daarnaast bevat een Pre-Workout vaak voedingsstoffen die bij inname over een langere periode een positieve bijdragen kan leveren aan jouw sportprestaties! Het is daarom belangrijk om voor de aanschaf van supplementen altijd je gebruikersdoel vast te stellen. De meeste Pre Workouts bevatten stoffen zoals creatine, beta-alanine, cafeïne, citrulline en taurine.

Welke Pre Workout past bij jouw doel?

Bepaal in eerste instantie met welk doel je een Pre-Workout Booster wil gaan gebruiken en zoek daarna naar passende producten. Waar begin je? Je kunt jezelf als eerst een aantal vragen stellen.

  • Vraag jezelf eerst af met welk doel je een Pre-Workout Booster wil gaan gebruiken. Wil je jouw sportprestaties bevorderen of juist je leervermogen vergroten?
  • Gebruik je een Pre-Workout voor een explosieve sport of juist voor duursport?
  • Heb je allergieën?
  • Ben je aan het droogtrainen of aan het bulken?
  • Welke (fitness) supplementen gebruik je nu en welke hoef je straks niet meer te nemen?

Er zijn veel verschillende Pre-Workout supplementen op de markt met elk een unieke eigenschap. Je doet er daarom goed aan om vooraf jouw supplementendoel te bepalen. Om vervolgens research te doen in de verschillende mogelijkheden en toepassingen. Welke Pre Workout jij het best kunt kiezen is dus afhankelijk van persoonlijke keuzes.

Op Voeding-en-fitness.nl kun je meer informatie vinden over allerlei Pre Workouts, kijk bijvoorbeeld eens naar onze Pre Workout Booster reviews. Uiteraard vind je bij ons ook direct de laagste online prijs!

Stem voeding en supplementen op elkaar af

Een veel gemaakte fout bij het aanschaffen of gebruiken van een Pre-Workout Booster is het NIET aanpassen van het voedingspatroon, huidige supplementen stack of vaststellen van een doel. Zo zit in veel Pre-Workouts creatine. Creatine zorgt voor meer explosieve kracht en verhoogt het uithoudingsvermogen. Veel mensen vergeten echter hun creatine suppletie hierop aan te passen.

Daarnaast kan een Pre-Workout behoorlijk wat calorieën bevatten, dit kan gevolgen hebben voor je dagelijkse calorieën-doel. Ook vergeten pre-workout gebruikers vaak hun dieet aan te passen op de stimulanten, zoals cafeïne en taurine. Zo kan je snel een verhoogde bloeddruk of hoofdpijn krijgen door te veel stimulanten zoals koffie & energiedrankjes.

Ook is het handig om je voorkeuren op je Pre-Workout aan te passen. Vind je het prettig om de Pre Workout Booster te voelen? Kies dan voor een merk met beta-alanine en anderzijds natuurlijk zonder.

Ben je een ervaren gebruiker? Kies dan voor een Pre Workout met een verhoogde dosis cafeïne. Dit komt omdat je lichaam tolerantie opbouwt voor cafeïne. Om je keus makkelijk te maken kun je in veel online stores je voorkeuren afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Zo vind je sneller welke Pre Workout aansluit bij jouw lichaam!

welke pre workout past bij mij?

Pre Workout supplement kiezen

Welke Pre Workout moet jij nu kiezen? Hieronder licht ik een aantal Pre Workout Boosters toe, met verschillende toepassingen. Heb je vragen over een bepaald merk of wil je iets meer weten over Pre Workouts? Stel je vraag in een reactie en dan help ik je graag op weg!

Een All-In-One Pre-Workout Booster

Een all-in-one pre workout booster is geschikt voor elk soort gebruik. Het bevat een blend met daarin alle belangrijke pre workout ingrediënten, zoals cafeïne, taurine, arginine en citrulline malaat. De dosering van al deze stoffen is goed op elkaar afgestemd, zodat hij voor bijna alle (kracht)sporters te gebruiken is.

Gebruik je een Pre-Workout tijdens het sporten, leren en stappen dan is zo’n all-in-one pre workout de beste keus. Hij geeft een goede energieboost en pomp, maar zit niet te vol gestampt met stimulerende stoffen. Dit zorgt ervoor dat je lekker kunt trainen, zonder daarbij een opgejaagd gevoel te krijgen. Goede voorbeelden van dit type pre workout zijn C4 van Cellucor en ABE Pre Workout van Applied Nutrition.

C4 Pre Workout

De C4 Original Pre-workout is zo bijzonder krachtig door de samenstelling van ingrediënten. Hiermee ga je voor een geweldige training!

Een Pre-Workout zonder Stimulanten

Liever geen hoge dosis cafeïne, maar wel een lange duurzame pomp in de sportschool. De pomp is ontzettend belangrijk om spiergroei te stimuleren en zorgt ervoor dat je lekker in je vel gaat zitten tijdens het trainen. Pre Workouts zonder stimulanten zijn vrij van stimulerende stoffen zoals cafeïne en taurine. Hierdoor zitten er meer ingrediënten die de doorbloeding en pomp stimuleren, zoals arginine en citrulline.

Een Pre Workout zonder stimulanten is fijner wanneer je ’s avonds traint. Je hebt dan namelijk minder snel last van problemen met in slaap komen. Ook wanneer je stoffen als cafeïne niet goed kunt verdragen is zo’n stim-free pre workout een uitstekende keus. Goede voorbeelden hiervan zijn Pump’d van XXL Nutrition en Blast! Pre Workout (cafeïnevrij).  

Full As F#CK

In de gym gaat het om pompen! Full As F#CK is de overgedoseerde booster van Rich Piana. Full As F#CK bevat o.a. maar liefst 6g Citrulline.

Een Keiharde Pre-Workout Met Stimulanten

Wil jij juist graag een pre workout die je een enorme energieboost geeft? Dan heb je een pre workout met stimulanten nodig, zoals cafeïne. En een flinke dosis cafeïne dan ook! Pre workout boosters met een dosering cafeïne van meer dan 250 mg per scoop vallen in deze categorie. Je gaat als een raket in de sportschool en voelt geen vermoeidheid.

Dit soort pre workouts zijn het best voor jou als je overdag traint of na een lange werkdag nog even dat extra zetje nodig hebt. Wanneer je overgevoelig bent voor cafeïne, dan kunnen dit soort pre workouts je een opgejaagd gevoel geven en de kwaliteit van je slaap verminderen. Ga hier dus verstandig mee om. Hier hebben wij een lijst met de pre workouts met de meeste cafeïne voor je gemaakt.

5150 Legendary

De 5150 Pre-Workout is elke stim junkie's droom pre-workout; mega gedoseerd en custom gemaakt om tekeer te gaan als nooit tevoren! Bereid je voor op een serieuze trainingssessie met 5150 Pre-Workout van Rich Piana.

De beste pre workouts voor jou

Welke pre workout is het best voor jou? Dat is dus afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Als krachtsporter raad ik aan om verschillende merken pre workouts te proberen en zelf te ervaren waar je lekker op gaat. Zelf vind ik het bijvoorbeeld lekker om een energieboost te krijgen. Maar omdat ik geen koffie drink, heb ik maar een kleine dosering cafeïne nodig om dit effect te bereiken. Ben jij benieuwd naar mijn ervaringen met pre workouts? Ik heb de beste pre workouts voor je getest!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bron afbeelding: www.livin3.com

Meer handige fitness tips
Is Pre Workout gevaarlijk?
pre workout met veel cafeïne

Onlangs verscheen er een nieuwsartikel online waarin de Dopingautoriteit waarschuwt voor pre workout supplementen. Deze waarschuwing verscheen op meerdere grote platformen, waaronder AD.nl en Men's Lees blog

De 5 beste pre workout ingrediënten voor een optimale training
beste pre workout ingrediënten

Behoor jij tot die grote groep krachtsporters die graag een pre workout neemt voor het trainen? Veel mensen kunnen wel wat extra energie, focus en Lees blog

Top 10 Pre Workouts met de meeste cafeïne
pre workouts met de meeste cafeïne

Een Pre Workout staat bekend om de grote hoeveelheid cafeïne die het bevat. Doorgaans wordt dit voedingssupplement door fanatieke sporters gebruikt voor hun trainingen. De Lees blog

Koffie als Pre Workout gebruiken?
koffie als pre workout gebruiken

Kom jij de dag ook niet door zonder een lekker bakje koffie? Een groot deel van de Nederlanders drinkt koffie, omdat het lekker is én Lees blog

De C4 Original Pre-workout is zo bijzonder krachtig door de samenstelling van ingrediënten. Hiermee ga je voor een geweldige training!

De 5150 Pre-Workout is elke stim junkie's droom pre-workout; mega gedoseerd en custom gemaakt om tekeer te gaan als nooit tevoren! Bereid je voor op een serieuze trainingssessie met 5150 Pre-Workout van Rich Piana.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *