• xxl nutrition banner

Wel of niet sporten bij Basic Fit?

Bijgewerkt op 3 juni 2023 door Marvin

sporten bij basic fitDe afgelopen tijd zie ik veel artikelen op Facebook voorbij komen over het sporten bij Basic Fit. Deze artikelen zijn veelal negatief van aard en raden mensen aan om NOOIT bij zo’n concern te gaan sporten. Maar kom op, kom op nou! Waarschijnlijk zijn deze artikelen geschreven door gefrustreerde eigenaren van een duurdere sportschool die helaas zijn klantenbestand ziet weglopen. De grote en goedkope concerns, zoals een Basic Fit en Fit for Free schieten als paddenstoelen uit de grond. Zij lokken mensen naar hun filiaal toe met fikse kortingen, aanbiedingen en lage contributieprijzen. Laten we maar zwijgen over hun vervelende reclames!

Veel mensen laten zich hierdoor overtuigen, maar bij het kiezen van het juiste fitnesscentrum komen er meer dingen kijken. Aangezien iedere gek een artikel schrijft over Basic Fit heb ik deze kans aangegrepen om mijn gedachte en persoonlijke ervaring met jullie te delen. In dit artikel zal ik ingaan op waarom je wel of niet moet sporten bij Basic Fit!

Eigen ervaring Basic Fit Harderwijk

De negatieve artikelen over het sporten bij Basic Fit die we op internet voorbij zien komen zijn vaak gebaseerd op ervaringen in de ‘grotere’ steden. Het kan natuurlijk zijn dat het daar echt niet goed vertoeven is, maar hier kan ik niet over oordelen. Zelf sport ik bij de begin dit jaar geopende vestiging in Harderwijk. Mijn mening en dit verhaal is dus gebaseerd op persoonlijke ervaring bij alleen deze specifieke vestiging.

De Basic Fit vestiging in Harderwijk is begin 2015 geopend en is ruim opgezet. Beneden zijn kleedruimtes, cardio-apparatuur, een virtuele spinning hoek en een functional cage. Boven vind je een grote ruimte met free weights, een gedeelte met machines en hier bevindt zich ook de zaal voor (virtuele)groepslessen.

Bekijk hieronder een virtuele rondleiding. Binnen is het anders ingedeeld dan hier is weergegeven, aangezien dit filmpje dateert van voor de bouw:

Voordelen sporten bij Basic Fit 2023

Als we een antwoord willen op de vraag ‘wel of niet sporten bij Basic Fit?’ zullen we eerst de voor- en nadelen op een rij moeten zetten. Omdat ik altijd positief ben ingesteld zal ik beginnen met de voordelen.

De prijs

Een eerste voordeel van het sporten bij Basic Fit is natuurlijk de prijs. Ze hebben verschillende abonnementsvormen waarbij de goedkoopste €24,99 per maand kost. Bij dit ‘Comfort’ abonnement krijg je toegang tot +230 clubs in Nederland en kun je altijd de (virtuele) groepslessen volgen. Je hebt echter geen mogelijkheid om iemand mee te nemen naar de sportschool en mag de massagestoelen niet gebruiken.

Wil je deze voordelen wel? En wil je op vakantie kunnen sporten? Dan moet je het ‘Premium’ of ‘All-In’ abonnement afsluiten bij Basic-Fit. De eerste kost 29,99 per maand en de laatste zelfs 49,99 euro per maand. Je hebt dan wel toegang tot +1250 vestigingen door heel Europa. Ook mag je altijd iemand meenemen om samen te sporten en kun je de massagestoelen gebruiken. Bij het All-In abonnement kun je zelfs een Smart Bike huren om thuis te trainen.

Vergeleken met de sportschool waar ik hiervoor sportte is het verschil erg groot. Toen betaalde ik namelijk 52,- euro per maand voor onbeperkt sporten. Hier had je dan wel fitnessinstructeurs rondlopen, waren er fysieke groepslessen en had je een goede kleedruimte met kluisjes en sauna. Echter, ik maak zelf alleen gebruik van het kracht- en cardio gedeelte. Hierdoor heeft de prijs de doorslag gegeven bij mijn keus om over te stappen naar Basic-Fit.

Ruim opgezet

De vestiging in Harderwijk is ruim opgezet en de kracht- en cardiogedeeltes zijn gescheiden. Zoals eerder genoemd zijn er beneden voldoende cardio-apparaten geplaatst en vind je boven een grote ruimte met vrije gewichten, racks en machines. Ook wanneer het druk is heb je niet het gevoel dat je tegen elkaar aan gepropt staat bij het uitvoeren van je fitness oefeningen.

Ideaal is dat mensen die of alleen cardio of alleen krachttraining willen doen hier alle ruimte voor hebben en zij niet gedwongen worden om door elkaar heen te lopen of in elkaars ‘vaarwater’ belanden.

Aanbod en kwaliteit van materialen

Wat voor mij erg belangrijk is, is de kwaliteit en mogelijkheden van de materialen en gewichten. Hoe het bij andere vestigingen van Basic-Fit zit weet ik niet, maar bij de vestiging in Harderwijk is dit erg goed. Er is een ruim aanbod van losse dumbbells en schijven, daarnaast zijn er benchpresses, cable-stations en plate-loaded machines (machines waarbij je het gewicht bepaalt door er schijven op te leggen/hangen).

Ook wat betreft de andere machines en apparaten is het zeer goed. De apparaten zijn nieuw, makkelijk in het gebruik en voor elke spiergroep zijn er verschillende mogelijkheden. Op dit moment ontbreken de dumbbells van minder dan 12 kg nog, dus dit kan voor sommigen wel lastig zijn. Deze worden echter nog nageleverd. Update juni 2023: ook de lichtere dumbbells zijn aanwezig, dus iedereen kan op zijn of haar niveau trainen.

Zoals je leest zijn er, in mijn ogen, dus een aantal voordelen aan het sporten bij een Basic Fit. Om tot een goede afweging te komen is het echter ook belangrijk om te letten op de nadelen.

groepslessen basic fit

Nadelen sporten bij Basic Fit

Wel of niet sporten bij Basic Fit? Neem de volgende nadelen in acht wanneer je nadenkt over een lidmaatschap bij deze sportschool.

De drukte

Een eerste nadeel is de immense drukte. Vooral op doordeweekse avonden en in het weekend is het gigantisch druk bij de Basic Fit in Harderwijk. Dit kan vervelend zijn als je een bepaald schema aanhoudt en graag in de juiste volgorde bepaalde oefeningen wilt afwerken. De combinatie van goede voornemens, lage prijs en recente opening van de vestiging in Harderwijk heeft gezorgd voor een hele horde aanmeldingen.

Het verschilt van beginners tot gevorderden en van jongeren tot senioren. Zelf kan ik redelijk goed om de drukte heen trainen door te improviseren en een andere, soortgelijke, oefening te doen.

Voor mensen die nog niet goed weten welke vervangende fitnessoefening zij kunnen uitvoeren kan het echter heel vervelend zijn. Waar ik mij persoonlijk meer aan erger is dat groepen jongens van zo’n 14-17 jaar oud met zes man sterk de apparaten en/of bankjes bezet houden en meer lullen dan trainen. Maar goed, we zullen het ermee moeten doen.

1 tip: Probeer rond etenstijd (of vlak hiervoor) te gaan trainen, dan is het meestal erg rustig.

Geen begeleiding van instructeurs

Een ander nadeel is het gebrek aan begeleiding van fitnessinstructeurs. Voor iemand die al wat ervaring heeft met krachttraining en weet hoe bepaalde oefeningen moeten worden uitgevoerd is dit geen probleem. Maar ik zie dat er een grote groep nieuwe sporters actief is bij Basic Fit in Harderwijk.

Helaas zie ik dat deze sporters gekke capriolen uithalen en geen weet hebben van hoe ze een Squat of Bench Press moeten uitvoeren. Als zij op de manier door trainen zoals ze nu doen zal het niet lang duren voordat zij last krijgen van blessures.

Bij de duurdere fitnesscentra wordt hierop gecorrigeerd door instructeurs (als het goed is) en worden er tips en aanwijzingen gegeven. Bij Basic Fit is dit niet het geval en dus mogen we hopen dat de meer ervaren sporters bereid zijn om deze beginners te helpen.

Kleine kleedruimte en geen wellness faciliteiten

Tenslotte wil ik benoemen dat kleedruimtes aan de kleine kant zijn en je zelf een slot mee moet nemen om je kluis op slot te doen. Een kleine moeite, maar toch vind ik dit een teken van ondermaatse service. Geniet je van een sauna of zonnebankje na je workout? Dan hoef je niet bij te sporten bij Basic Fit Harderwijk. Waar de faciliteiten voor het fitnessen zelf fantastisch zijn, is er geen wellness-faciliteit aanwezig.

sporten bij basic fit

Wanneer wel sporten bij Basic Fit?

Je hebt nu de voordelen en nadelen kunnen lezen van het sporten bij Basic Fit, maar wat betekent dit voor jou als je een goede sportschool zoekt? Wanneer jij puur komt om gebruik te maken van kwalitatieve apparatuur (zowel kracht als cardio) en zoekt naar een goedkope sportschool zit je goed bij een Basic-Fit.

Je kunt je helemaal uitleven met de verschillende machines, racks en free weights. Het is goed mogelijk om jezelf hier te verbeteren, sterker te worden en/of af te vallen. Wat jij wilt natuurlijk!

Vooral voor de mensen met al enige ervaring op het gebied van trainen (en dus geen begeleiding nodig hebben) is de Basic Fit een prima sportschool waar je flink kunt besparen op je maandkosten. Je moet je echter niet te druk maken om de drukte en geen hoge eisen stellen aan de kleedruimtes en verwachten dat je een volledig wellnessarrangement kunt volgen. Het mag duidelijk zijn dat je betaalt voor wat je krijgt!

Naar mijn mening krijg je bij de vestiging in Harderwijk zeker waar voor het bedrag dat je betaalt per maand.

Wanneer niet sporten bij Basic Fit?

Ben jij een beginnende sporter en heb jij nog niet veel kennis van de trainingsprincipes? Weet jij nog niet goed hoe je bepaalde oefeningen op de meest veilige en resultaatgerichte manier moet uitvoeren? Dan raad ik je af om te sporten bij Basic Fit. Zeker wanneer je net begint met sporten is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen. Met deze begeleiding voorkom je blessures en zal je betere resultaten behalen.

Ook voor de meer gevorderde sporters die waarde hechten aan de begeleiding, een uitgebreid aanbod aan groepslessen en graag een zonnebankje of sauna pakken is de Basic Fit niet de meest ideale sportschool. Behoor jij tot deze groep? Dan is het misschien verstandiger om iets meer geld uit te geven aan je lidmaatschap, maar dan weet je zeker dat de sportschool voldoet aan al jouw behoeften!

Bepaal zelf wat bij je past

In dit artikel heb ik mijn ervaring met het sporten bij Basic Fit beschreven in de hoop jullie hiermee een beter beeld te geven. Maar uiteindelijk bepaal jij zelf wat bij je past en waar jij waarde aan hecht. Laat je niet leiden door wat iedereen op internet schrijft en maak je eigen keuze.

Ik raad aan om gewoon langs te gaan bij de vestiging in jouw buurt, een proeftraining te doen en zelf te beoordelen of deze sportschool bij jou past! Neem hierbij in overweging welke factoren doorslaggevend voor jou kunnen zijn, zo kom je tot de best mogelijke keuze.

Ook de sfeer kan een bepalende factor zijn. Ik lees veel negatieve verhalen over de zogenoemde ‘Gespierde gasten in hemdjes met tattoos’. Ik begrijp dat dit intimiderend kan zijn, maar mijn ervaring leert juist dat deze mensen gewoon fanatiek willen trainen en niemand lastig vallen.

Vaak zijn ze zelfs bereid om mensen te helpen die vragen hebben of een oefening verkeerd uitvoeren. Nogmaals, ga zelf kijken en proef de sfeer! Alleen jij kan bepalen bij welke sportschool jij je het meest thuis gaat voelen.

Persoonlijke update 2023

Ik sport nu weer bijna 2 jaar bij de Basic Fit vestiging in Harderwijk. Vanwege een verhuizing tussendoor ben ik er een paar jaar weggeweest. Ik sport nu echter weer met veel plezier bij deze Basic-Fit club. Natuurlijk is het wel eens erg druk (vaak op een maandagavond), maar door een beetje te improviseren met je trainingsschema lukt het prima om een goede workout neer te zetten.

Er is genoeg materiaal aanwezig om alles uit je training te halen. Ik kom er om te trainen, meer heb ik niet nodig. Luxe aankleding als een sauna, zwembad of squashbaan is voor mij niet noodzakelijk.

Wat betreft het sporten ben ik zeer tevreden met Basic-Fit. Helaas is er wél een puntje waar ik minder blij mee ben. En dat is de parkeergelegenheid bij de locatie in Harderwijk. Sinds dit jaar is het niet meer mogelijk om te parkeren op de parkeerplaatsen van de bowlingbaan naast de Basic-Fit. Hierdoor blijft er slechts een beperkt aantal parkeerplekken over. Op drukke momenten kun je de auto niet normaal parkeren.

Dit valt op te lossen door zelf met de fiets te komen, maar dit is uiteraard niet altijd mogelijk. Zeker wanneer het hard regent pak je liever de auto.

Bovendien strooien ze met aanbiedingen en kortingen om nieuwe leden te lokken. Maar zodra je eenmaal binnen bent kan je weinig extra’s meer verwachten. In mijn ogen zou het BasicFit sieren als zij meer aan klantenbinding doen dan enkel nieuwe klantjes lokken. Ondanks het niet zo netjes handelen vanuit het hoofdkantoor van Basic Fit heb ik het nog steeds prima naar mijn zin bij de gym in Harderwijk.

Basic-Fit uitproberen?

Je hebt nu kunnen lezen wat mijn persoonlijke ervaring is met het sporten bij Basic Fit. Maar de beste graadmeter is natuurlijk om het zelf te proberen! Alleen dan kun je het gevoel ervaren en dit is erg belangrijk bij het kiezen van de juiste sportschool.

Wat zijn jouw ervaringen bij Basic Fit?

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
10 sportschool regels voor iedere sporter
regels sportschool

Iedereen ergert zich vast wel eens aan bepaalde dingen in de sportschool. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun gewichten niet op de juiste plek terug Lees blog

10 thuis fitness oefeningen voor je hele lichaam
10 thuis fitness oefeningen

Niet iedereen vindt het fijn om in een sportschool te trainen. Behoor jij tot die groep sporters die liever lekker thuis traint? Dan hecht je Lees blog

5 voordelen van thuis trainen
thuis trainen voordelen

Twijfel jij of je wilt gaan sporten in de sportschool of thuis gaat trainen? Iedereen heeft bepaalde redenen om thuis te fitnessen of juist naar Lees blog

Thuis fitness materiaal: Wat heb je nodig?
thuis fitness materiaal kopen

Wanneer je geen tijd of zin hebt om naar een sportschool te gaan, of wanneer je je gewoon niet echt op je gemak voelt tussen Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

28 reacties:

 1. Basic Fit is een “basic” commercieel bedrijf die alleen maar aan geld denkt en misbruik maakt van wensen van mensen die “fit” willen zijn.

 2. basic fit is van healthcity en dat laatste bedrijf heeft alles behalve een goede naam.
  Het zijn oplichters…

  • Je hoort inderdaad vaker klachten voorbij komen over de service richting klanten toe van dit soort ketens. Zeer spijtig, maar gelukkig heb ik zelf tot op heden nog geen problemen ondervonden. En puur kijkend naar de faciliteiten om te trainen ben ik zeer tevreden. Ook de immense drukte is al minder geworden.

 3. Blijf weg bij basic fit !!!!!!! ze zijn alleen op je geld uit en je moet betalen voor iets dat je niet hebt gehad…… betaal je dit niet dan halen ze het geld zonder verwittiging van je rekening. Dit kan niet!!!!! een zeer ontevreden en hopelijk inmiddels EX klant @_@

  • Dag Ahmed, van te voren kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Als je per maand d wil kunnen opzeggen, betaal je een hoger bedrag per maand, prima toch?

  • Helemaal mee eens!!!!! Jammer dat ik noot eerder heb gezocht. Grootste oplichters die er bestaan.

   Mijn man heeft een ernstig arbeidsongeval gehad, heeft met een beetje ” geluk” nog zijn been… Toch wil Basic- Fit dat hij betaalt, na 1000 mails met mijn uitleg leggen ze het dossier ook nog voor aan de deurwaarder.

   ZEER SLECHTE KLANTENSERVICE EN ZEER ONMENSELIJK!!!! Bahhhh

 4. Alleen al die reclame met die vetzak. Echt walgelijk. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Sorry!!!!!!

 5. Dat er zoveel negatieve reacties zijn kan im me inbeelden maar wat verwacht je voof 17 euro per maand, je betaald dit om de gewichten te mogen gebruiken, als je meer wil zoals instructies, groeplessen of what ever, ga je ergens anders een abonnement nemen van 35+

  • Precies! Ben het helemaal met je eens. Natuurlijk kan er ook een hoop beter in de wijze waarop BasicFit communiceert richting trouwe klanten en is het vaak druk en ietwat chaotisch. Maar voor zo’n prijs kan je prima trainen. Er is voldoende materiaal en als je echt begeleiding nodig hebt (beginnende sporter) is het misschien verstandiger om bij een sportschool te gaan trainen die dit wel biedt. Daar betaal je echter ook een stuk meer…

 6. Ik heb een korte vraag: ik ga binnenkort deels verhuizen naar Den Haag (deels omdat ik in de weekenden in Groningen zit). Ik ben een volledige beginner, dus wil wel graag wat begeleiding. Zijn er ketens die dit wel aanbieden? Ik zou graag zowel in Den Haag als in Groningen kunnen sporten, als dat mogelijk is.

  • Hi Myrthe!

   Als je een BasicFit pas hebt kun je bij alle vestigingen sporten, dus zowel in Den Haag als in Groningen.
   Helaas hebben (de meeste) vestigingen geen instructeurs lopen die je tijdens het trainen helpen.
   Wel bieden ze Personal Training aan, hier zijn echter wel weer extra kosten aan verbonden (weet zelf niet hoe duur dit is).

 7. Basic-Fit is Basic-Flut
  Bijna 3 jaar squashten we op wekelijkse basis bij Basic-Fit Kalmthout. Zonder voorgaande waarschuwing sluit men plots definitief alle squashbanen. Het is haast 3 kwartier rijden naar de dichtsbijzijnde Basic-Fit club die (nog) wel squash aanbiedt. Ik zeg mijn lidmaatschap dus op, en stop met betalen.
  Basic-Fit is echter van oordeel dat ik hen nog twee maanden lidgeld én 5 euro kosten moet betalen! Eén maand opzeg – zoals contractueel bepaald – vind ik al straf in deze omstandigheden. Als Basic-Fit van de ene dag op de andere onze sport niet meer aanbiedt, zou ik toch ook van de ene dag op de andere mijn lidmaatschap moeten kunnen beëindigen…
  Daar denken die geldwolven dus anders over. Eén maand opzeg dan… maar nee, “we rekenen met kalendermaanden, mijnheer. We hebben uw opzegging op 9 mei ontvangen, dus u betaalt tot 9 juni… en blijft lid tot 1 juli, twee maanden betalen dus.” Wie volgt die redenering?
  En dan de miserie om dit uit te klaren… Langsgaan op de club helpt niet, die verwijzen je meteen door naar de klantendienst. Per mail zijn zij haast onbereikbaar: ik kreeg pas na 21 dagen een standaardmailtje als antwoord. Even bellen dan maar. ‘Voor debiteurenadministratie, druk 2’ – en dan doodleuk op een bandje te horen krijgen: ‘sorry, op dit moment is deze dienst onbereikbaar.’ Maar wel 30cent per minuut aanrekenen natuurlijk…

  Kortom: Basic-Fit? Eerder Basic-Flut…

 8. Slechtste service ooit hier!

  Ik sport al 4 jaar bij dezelfde sportschool, vorig jaar overgenomen door Basic Fit.
  Vergeet 1x mijn pas, zegt de dame achter de toonbank die ik 3x per week zie: “Ik ken je, maar ik kan je niet binnen laten..”

  Onpersoonlijker en minder gastvrij kan niet.

  Wat een flut zaak.

  • Hoi Tjerk,

   Dat is inderdaad een belabberde service.
   Maar dit ligt misschien meer aan de balie-medewerkster zelf dan aan BasicFit?
   Bij ons in Harderwijk komt het ook wel eens voor dat iemand zijn pasje is vergeten, maar als je in het systeem staat als lid dan laten ze je gewoon naar binnen :)

 9. Trap niet in de actie “schrijf je nu en betaal pas in maart” als je er niet zeker van bent dat je ook daadwerkelijk regelmatig gaat sporten!
  Maar je abonnement gaat pas in in de eerste maand dat je betaald, in maart dus. Door persoonlijke omstandigheden ben ik niet meer in staat geweest om te sporten, wat toch een duur grapje is als je het niet heel breed hebt. Mocht je het dus een jaartje willen uitproberen en denken dat je maar 9 maanden betaald voor een jaar lidmaatschap (aangezien deze actie altijd in december begint), dit is niet het geval! Dit staat niet vermeld in de voorwaarden, maar na heel veel heen en weer gemail met basic fit, met hulp van het juridisch loket, heb ik het maar opgegeven. Ze blijven doodleuk herhalen dat het lidmaatschap ingaat vanaf je eerste betaling.
  Over 2 maanden ben ik er eindelijk vanaf. En ik kan maar 1 ding zeggen: NEVER AGAIN!

 10. Haha dure sportketens zijn ook niet alles helaas. Ik heb een jaartje bij Sportcity getraind. De vestiging waar ik zat viel zwaar tegen. Apparaten werden niet goed onderhouden, het aantal krachttrainingsapparaten viel erg tegen en waren niet erg modern (een andere vestiging half uur verderop heeft wel hele fijne apparaten met een haas en een schildpad waardoor je ziet of je te snel of te langzaam een oefening doet) groepslessen waren mwah (druk en meer voor mensen die misschien een keer per maand yoga willen doen voor de lol en niet om echt vooruitgang te boeken, of elke keer bij zumba precies dezelfde choreografie en veel groepslessen zaten altijd vol) en het volk dat er komt pfff… Het verschilt per vestiging, maar de meeste mensen zaten op apparaten voor zich uit te staren, met elkaar te kwekken in plaats van te trainen of hun nagels te lakken. (Geen grap, dit is serieus gebeurd)
  Ik denk dat elke sportschool graag leden wil lokken. Sportcity zie ik nog vaker opduiken met reclames dan ketens als Basic-Fit en Fit4free, en wat jij zegt over ledenbehoud herken ik bij Sportcity heel erg. Ik heb erg het gevoel dat ik betaald heb voor reclames in plaats van om te sporten. Gelukkig ben ik er vanaf en doe ik nu een sport NIET in een sportschool waar ik het wel naar mijn zin heb. Gewichtjes en zo koop ik voortaan bij de Decathlon en de Flying Tiger, kost minder dan wat ik een jaar lang maandelijks betaalde aan Sportcity.

  In Leiden is er overigens een sportschool genaamd Sportja. Daar hebben ze alleen gewichten en geen apparaten. Ik ben er zelf nooit geweest, maar het lijkt mij dat dat een sportschool is waar mensen die alleen komen om op apparaten te zitten of om nagels te lakken wel weg blijven.
  Ik heb geen idee hoe dit soort sportscholen heten, maar misschien is het een alternatief voor serieuze sporters? (Behalve als je graag met apparaten wilt trainen of toegang wil tot groepslessen.)

 11. Ik en mijn kids

  Mijn ervaring begint eigenlijk al voor ik ga sporten. Helemaal blij dat ik het eindelijk het geld heb om te gaan sporten…meld ik me aan bij basic fit.. Mijn zoontje traint aan de overkant met zijn sport dus kunnen we samen die kant op. Ik kan volgens basic fit kiezen voor automatische incasso. Ik weet dat ik het volhou 3x in de week te sporten dus ik ga voor het hele bedrag. Dus ik vul automatische incasso in, krijg ik de melding dat ik IDEAL moet betalen. Dit kan wegens omstandigheden niet, dus ik annuleerde de pagina en betaling. 2 minuten later krijg ik de mail WELKOM BIJ BASIC FIT.. Helemaal verbaasd, maar in de mail staat keurig netjes..betaling via automatische incasso. Bedrag word 1 mei afgeschreven ivm de actie. De volgende mail die ik krijg is..UW PAS IS KLAAR… Kan ik halen bij de zelfkiosk in de basic fit… Staat echter wel bij..is het eerste x betalen niet gelukt dan dient u het bedrag bij basic fit te pinnen…. Kan dus niet, want het gaat via bewind. Dus ik naar basic fit,vond het namelijk nogal verwarrend… Bij de zelfkiosk word aangegeven dat ik niet mijn pas kan krijgen, ik had nog niet betaald…ehm zou dat niet in mei geïncasseerd worden? Ik ga vervolgens naar de balie, waar die lieve medewerkster een pas handmatig voor mij regelt. Ze zag me in het systeem staan en begreep de situatie. Zij legde mij echter wel uit dat het systeem van Basic Fit beter werkt als er via ideal en pin betaald word en dat pasjes dan wel werken…
  Echter word er in de aanvraag gezegd dat basic fit kiest voor automatische incasso voor het gemak van de klant…. Erg verwarrend…. Vooralsnog ben ik van harte welkom, maar zolang het systeem mijn pas niet herkend moet ik me aanmelden bij de balie en vragen of ze me binnen willen laten. Vandaag de eerste dag sporten daar… Nu maar zien… Bij de basic fit app herkende ze in ieder geval wel mijn pasnummer

 12. Ik train al jaren. Ik ben in februari overgestapt naar basic fit omdat ik vaak ergens anders overnacht en dan daar wil trainen. En het leek goedkoper.
  Ik ben geschrokken van het soort rare groepjes intimiderende mensen er bij basic fit rondlopen. Machines bezet houden, je halters wegpakken, tegen je aan komen staan en om je heen dat je moet oprotten want ze zijn aan het trainen. Er is geen toezicht, in de kleedkamers is het een bende en liggen de lege flesje over de vloer, alles zeiknat. Als je een beheerder aanspreekt zegt deze dan ga je toch lekker ergens anders trainen…
  Op klachten via de site wordt nauwelijks gereageerd, alleen de mededeling dat ik per februari 2019 kan opzeggen. Ik heb alle basic fit filialen in mijn omgeving geprobeerd en overal hetzelfde gedoe.. Groepjes erg vervelende mensen om het maar netjes te zeggen. Op mijn voorstel om dit waardeloze abonnement af te kopen is geen reactie gekomen. Mijn advies: niet bij basic fit gaan trainen.

 13. De service bij Basic Fit is nogal…basic slecht. Je kunt naast het standaard fitness abonnement een extra groepsles abonnement afsluiten. Laatst kwam de instructeur niet opdagen; dan sta je daar voor aap. De klantenservice kan me niet aangeven hoe ze dit willen voorkomen en van enige tegemoetkoming was ook geen sprake. Extra slecht, omdat je er extra voor betaalt.Ik vind basic fit geen aanrader.

 14. Veel Basic Fit’s hebben dezelfde voor- en nadelen:
  Voordelen: nieuwe apparatuur, veel halters, goedkoop lidmaatschap, strakke inrichting, muziek niet te hard, soms leuk baliepersoneel.
  Nadelen: nooit echt schoon (vuil papier bij apparaten), te druk op piektijden, personeel assisteert niet, slechte service bij vragen/problemen (hierover veel klachten).

 15. Bedankt voor de reacties, basic fit wordt het dus niet.

 16. Ik zat ook te twijfelen om weer lid te worden ondanks de vreselijke drukte in de avonduren bij basic fit meppel, en ook de onaangekondigde prijs verhogingen van in het verleden.
  Echter zag ik dat het nu niet meer 19,99 per maand is maar per vier weken! En het hele commerciële gelul over tot maart gratis sporten… Daarna gaat pas het contract in, dus je betaald alsnog voor een heel jaar. Dat is niet zoals het hoort..
  Dus ik denk om toch maar naar een andere individuele sportschool te gaan in meppel welke iets duurder is (26,75 per maand) maar waar wel alles aanwezig is zoals een strongman area, hele grote en ruim opgezette kracht area, grote cardio area op een open verdieping, aparte dojo, genoeg douches, etc etc..

 17. I’m very disappointed about Basic Fit employer Diana with her bad attitude. I regret to do sport there and I will cancel my card. I suggest all my friends don’t ever go there for sport. This is what happened in March 7th 2019 around 20:30 in Rotterdam Basit Fit(near citron car dealer).I went today without a card but I have a picture of it and I have my ID with me. The basic fit employee Diana(near the citron dealder basic fit place) doesn’t allow me to enter. She shouted at me to get out if I don’t buy a new card for 5 euro. My friend tries to talk to her normally about her attitude and unfortunately she is totally out of herself and shouted at him and pushed him out as well. It is really disappointed about her unprofessional customer service attitude. It is really horrible way of treating me in front of my other customers.

 18. Je hebt tegenwoordig bijna alleen maar de keuze uit basic fit, fit for free en sportcity. (En dat fit20 gebeuren)

  Sportcity vind ik naar verhouding ontzettend duur en je betaalt ook voor luxe die je wrs niet gebruikt (zonnebank, kinderopvang)
  Sportcity bestaat hier vooral door overname van andere sportscholen en door de studenten.

  Hier is de dichtsbijzijnde basic fit 8km verderop en alleen omdat zij niet lang geleden een andere sportschool overnamen. Geen idee hoe het daar is. Al lees ik dat sinds die overname het wel een goede sportschool zou zijn.

  Dan is er nog fit for free. Wellicht dat de 29 euro per maand niet te duur is als je bedenkt dat er geen begeleiding is. Maar naar horen zeggen is het ook een populaire locatie onder intimiderende groepjes. Nou ja, het houdt ze van de straat.

 19. Very poor customer service!!!!
  I used to visit a Basic-fit gym in Heerlen until the gym shut down. So I found the nearest gym which was in Brunssum and continued my usual work out there until I had to pay 28.99 euros for my 4 weeks subscription. I paid with my debit card at the kiosk as I used to in Heerlen. Though after a couple of days I couldn’t get in and the staff at the gym told me that I didn’t pay. So I showed them my bank statement on my phone and they let me in..however the problem repeated every other day. So I had to communicate via their customer service and they confirmed they found the payment and said that I could keep visiting the gym. Ok, when the four weeks passed and I needed to pay again the kiosk machine asked me to pay double!!! So I contacted the customer service and they said that the payment was reversed? By who!? To whom!? I send them my bank statement with the payment on it and they could see al the payments that came in and out and yet they asked for a proof that I paid!!!! I even provided the ARN codes of the payment. I send them the most recent bank statement, nothing came to my bank account from Basic-fit!!! And they don’t want to cancel my membership they even stopped communicating with me! Better think twice before you sign up in Basic-Fit!!!

  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *