Bijgewerkt op 12 december 2023 door Marvin
Op Voeding-en-fitness.nl deel ik graag lekkere en gezonde recepten. Soms een gezond ontbijtje, dan weer een verantwoorde avondmaaltijd. En dit keer deel ik een heerlijk lunch-recept met jullie. Een broodje omelet is altijd een uitstekende lunch toch? Lekker veel eiwitten, wat vet en als je een volkoren broodje gebruikt ook nog belangrijke vezels en complexe koolhydraten. In dit recept hebben we het broodje ei wat uitgebreid. We hebben light mozzarella toegevoegd, extra smaak en ook nog eens uitstekende voedingswaarden.
Daarnaast hebben we wat lekkere knoflook champignons gebakken om het hele broodje nóg meer smaak te geven. Benieuwd hoe dit bij elkaar smaakt? Bekijk snel het recept voor dit volkoren brood met omelet op Voeding-en-fitness.nl!
Ingrediënten broodje omelet
Wil jij dit recept voor volkoren brood met omelet, champignons en mozzarella zelf maken? Dan heb je de onderstaande ingrediënten nodig.
- 2 dikke plakken vers gebakken volkoren brood (± 150 gram)
(wij hebben het Liefde & Passie volkoren brood van de AH gebruikt) - 100 gram ei-eiwitten van Body & Fit
- Kastanje champignons
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- ½ bol light mozzarella
- Verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
- Sriracha saus (optioneel)
Volkoren brood met omelet recept
Lijkt dit recept voor volkoren brood met omelet je wel lekker? Volg de bereidingswijze hieronder en maak je eigen volkoren broodjes met ei, mozzarella en champignons.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd 2 dikke plakken van het volkoren brood, of gebruik gewoon 2 volkoren bollen / boterhammen.
- Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over het brood. Leg het brood in de oven en bak deze net zo lang tot de mozzarella mooi gesmolten is.
- Snijd de champignons in vieren en voeg een teentje geperste knoflook, olijfolie, peper en zout toe. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de champignons. Zet het vuur niet te hoog want dit kan er voor zorgen dat de knoflook verbrandt.
- Meng in een kom de ei-eiwitten met het hele ei en wat peper en zout door elkaar. Zet een tweede koekenpan op het vuur en doe hier het ei mengsel in. Bak deze even goed zodat de onderkant hard wordt.
- Vouw hem vervolgens dubbel zodat je een mooi halfronde vorm krijgt. Bak nu je omelet aan beide kanten goudbruin.
- Haal je volkoren broodje uit de oven. Leg je omelet op de mozzarella. Schep hier bovenop de knoflook champignons.
- Vind je een beetje pittig wel lekker? Doe er dan ook nog wat sriracha overheen. Hak nog wat peterselie fijn en strooi dit als laatste nog over je broodje heen.
Voedingswaarden voor 2 broodjes
Benieuwd naar de exacte verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten van dit recept? Hieronder zie je de voedingswaarden voor 2 volkoren broodjes met omelet, mozzarella en champignons.
- Calorieën: 608 kcal
- Koolhydraten: 65 gram
- Suikers 5 gram
- Vetten: 16 gram
- Verzadigd vet: 4,6 gram
- Eiwitten: 46 gram
Gezonde recepten
Op Voeding-en-fitness.nl deel ik regelmatig gezonde recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pizza met gerookte kip, dit recept voor biefstuk saté of deze home-made granola? Heb jij een lekker recept dat je met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter!
- Leefstijlcoach vergoeding in zorgverzekering - 21 november 2024
- High Cable Bicep Curl uitvoering & uitleg - 13 november 2024
- Rood Licht Therapie: wat doet het voor je gezondheid? - 9 november 2024