• xxl nutrition banner

Vital Nutrition Creatine review & ervaringen 2024

Vital Nutrition Creatine

€31,95
8.2

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

6.0/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • 100% pure creatine
 • Goed opneembaar
 • Stimuleert korte krachtsinspanningen
 • Kwaliteit in lab getest

Nadelen

 • Hogere prijs dan andere merken

Bijgewerkt op 11 juni 2024 door Marvin

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen voor krachtsporters. Dat creatine de sportieve prestaties kan ondersteunen is reeds bewezen. Daarom gebruiken steeds meer sporters in Nederland dit ‘witte goud’. Maar hoe vind je de beste creatine voor jouw doelen? Met mijn reviews help ik je graag op weg. Dit keer heb ik de Creatine Monohydraat van Vital Nutrition getest. Benieuwd naar mijn ervaring? In de Vital Nutrition Creatine review lees je alle voordelen en nadelen!

Ik heb de Creatine Monohydraat van Vital Nutrition getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Samenstelling

Supplementen testen sinds 2014
Al sinds 2014 test ik supplementen voor jullie. In deze reviews deel ik mijn persoonlijke ervaringen met allerlei soorten supplementen, waaronder creatine poeders. Ik hoop dat jullie mijn kennis en ervaringen gebruiken om de beste keus te maken!

Vital Nutrition Creatine Monohydraat

Voordat we verder gaan met mijn Vital Nutrition Creatine review kijken we even naar wat het merk zelf zegt over hun creatinesupplement.

“Creatine van Vital Nutrition is een premium supplement dat 100% zuivere creatine monohydraat bevat, zonder toevoegingen of synthetische ingrediënten. Deze creatine is micronised, wat betekent dat het fijner is gemalen voor een betere oplosbaarheid en opname in het lichaam. Creatine is effectief als het gaat om het verbeteren van fysieke prestaties, vooral bij korte en intensieve krachtinspanningen.

Bovendien worden onze productiebatches regelmatig getest door een onafhankelijk laboratorium om te garanderen dat je altijd de hoogste kwaliteit en zuiverheid ontvangt.”

 • Zuivere en 100% pure creatine
 • Geschikt voor korte krachtsinspanningen
 • Micronised voor maximale opname
 • Laboratorisch getest op zuiverheid
 • Creatine verbetert de prestaties bij explosieve krachtinspanningen
vital nutrition creatine review

Gebruiksgemak van dit creatinepoeder

Het eerste onderdeel van mijn Vital Nutrition Creatine review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de mengbaarheid van het poeder en de informatie op het etiket.

De creatine monohydraat van Vital Nutrition is verkrijgbaar in een pot met 500 gram inhoud. Volgens het gebruiksadvies op het etiket begin je met een laadfase. De eerste week neem je 3x per dag 5 gram monohydraat, het liefst bij een maaltijd. De tweede week pak je 2x 5 gram creatine en daarna ga je naar de onderhoudsfase en neem je dagelijks 5 gram creatine monohydraat. Naar mijn mening en ervaring is deze creatine laadfase niet nodig. Je kunt gewoon elke dag 5 gram creatine nemen, zowel op rustdagen als op trainingsdagen.

Het poeder zelf is gemicroniseerd, wat betekent dat het beter wordt opgenomen in je lichaam. Dit zorgt er ook voor dat het creatinepoeder makkelijker oplost in je water (of andere sportdrank). Let wel op, creatine is een substantie die niet ideaal mengt met vloeistof. De oplosbaarheid is door het microniseren iets beter, maar nog niet perfect. Roer dus regelmatig!

Voor het gebruiksgemak beoordeel ik Vital Nutrition Creatine met een 9/10. Het nemen van je dagelijkse dosering is simpel en het poeder lost redelijk goed op. Ik ben het alleen niet eens met hun aanbevolen gebruik. Onderzoek toont aan dat de creatine laadfase over de lange termijn geen meerwaarde heeft. Neem gewoon elke dag 5 gram creatine monohydraat en je zit goed.

Wat kost de creatine van Vital Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de beste deal vindt voor jouw voedingssupplementen. Daarom kijk ik in mijn Vital Nutrition Creatine review kritisch naar de prijs.

Voor 500 gram creatine monohydraat betaal je bij Vital Nutrition €31,95. Aangezien je dagelijks 5 gram neemt, haal je 100 doseringen uit 1 pot. Omgerekend betekent dit dat je €0,32 per dag kwijt bent aan Vital Nutrition Creatine. Dit is niet duur, maar naar mijn idee wel een bovengemiddelde prijs in vergelijking met andere creatines. Daarom heb ik hieronder de creatine prijzen voor je vergeleken.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van XXL Nutrition Creatine Monohydraat, Body & Fit CreaPure Creatine en Power Supplements Ultra Pure Creatine. Zoals je kunt zien zijn deze merken allemaal goedkoper per dosering dan Vital Nutrition.

MerkPrijsInhoud
Vital Nutrition€31,95500 gram
XXL Nutrition€21,99500 gram
Body & Fit€24,99500 gram
Power Supplements€28,90600 gram

Abonnement

Door te kiezen voor een abonnement kun je geld besparen. Je krijgt dan namelijk 10% korting op de prijs en betaalt nog maar €28,76 per pot. De prijs per dosering wordt dan natuurlijk ook goedkoper en daalt naar €0,29. Bij het Vital Nutrition abonnement kun je kiezen of je elke 30, 45, 60 of 90 dagen automatisch een pot Creatine Monohydraat krijgt thuisgestuurd. Op deze manier zit je nooit zonder creatinepoeder, krijg je korting én kun je het abonnement altijd zelf pauzeren of stopzetten.

Voor de prijs krijgt Vital Nutrition Creatine Monohydraat een 6/10. Creatine is een goedkoop supplement, zeker in vergelijking met andere producten zoals eiwitpoeder en pre workouts. De creatine van Vital Nutrition is echter duurder dan andere bekende merken in Nederland. Door te kiezen voor een abonnement kun je wel besparen. Je krijgt dan 10% korting.

vital nutrition creatine monohydraat

Creatine van Vital Nutrition is een hoogwaardig supplement dat speciaal is ontworpen om fysieke prestaties te verbeteren, vooral bij korte krachtinspanningen. Dit product bevat zuivere, micronised creatine monohydraat voor een hoge opname.

Samenstelling creatine monohydraat Vital Nutrition

Het belangrijkste onderdeel van mijn creatine reviews is altijd de kwaliteit. Ik kijk hierbij naar de samenstelling, ingrediënten en zuiverheid van het product.

Creatine heeft verschillende voordelen voor sporters. En hoewel er verschillende creatine soorten te koop zijn, blijft monohydraat de beste keuze. Daarom ben ik blij om te zien dat Vital Nutrition Creatine Monohydraat slechts 1 ingrediënt bevat: creatine monohydraat. Er zijn geen suikers of andere (onnodige) stoffen toegevoegd aan dit supplement.

creatine monohydraat vital nutrition

De voordelen van creatine monohydraat

Creatine monohydraat heeft verschillende voordelen voor sporters. Maar niet alleen fanatieke krachtsporters hebben baat bij creatinegebruik. Ook wanneer je recreatief sport kan creatine je helpen bij het verbeteren van je prestaties. Hieronder deel ik een aantal creatine voordelen die je kan ervaren als je de monohydraat van Vital Nutrition gebruikt.

 • Creatine helpt prestaties verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen.
 • Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtsinspanningen.
 • Dagelijks gebruik kan het effect van training voor spierkracht versterken, bij mensen boven 55 jaar.

Dit zijn de toegestane claims die in de database van De Keuringsraad staan. Dat betekent dat deze beweringen daadwerkelijk zijn bewezen. Creatine is een goed supplement voor sporters en kan meerwaarde hebben, uiteraard als je het combineert met een doordacht trainingsplan en gezond voedingsschema.

Tijdens de periode dat ik Vital Nutrition Creatine Monohydraat heb gebruikt, merkte ik deze voordelen tijdens het trainen. Ik kon nét even die extra herhaling of dat extra setje uit mijn spieren halen. Hierdoor kan ik zwaarder trainen en ben ik de afgelopen tijd behoorlijk wat sterker geworden.

Voor de samenstelling geef ik Creatine Monohydraat van Vital Nutrition een 9.5/10. Deze creatine bevat uitsluitend creatine monohydraat en geen onnodige toevoegingen. Dit zorgt ervoor dat jij de beste kwaliteit krijgt. Het poeder is ‘micronized’ en dit zorgt voor een betere opname in je spieren.

Vital Nutrition Creatine review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Vital Nutrition Creatine review afsluiten met een korte conclusie. In deze supplementen review heb je mijn persoonlijke ervaring met de creatine monohydraat van Vital Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft dit supplement een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grote voordeel van dit creatinesupplement is de hoge kwaliteit. Je krijgt precies wat je nodig hebt, namelijk creatine monohydraat in goed opneembare vorm. Geen onnodige toevoegingen waar je lichaam toch niks aan heeft.

Helaas is de prijs van de Vital Nutrition Creatine Monohydraat hoger dan die van andere merken. Voor een lagere prijs kun je ook creatine monohydraat kopen, bij shops als XXL Nutrition en Body & Fit. Vital Nutrition biedt daarentegen wel een abonnementsvorm aan waarmee je eenvoudig 10% kunt besparen. Dit is handig wanneer je meerdere producten bij Vital Nutrition bestelt, zoals bijvoorbeeld hun BCAA Poeder. Zo bespaar je op de kosten en kun je zelf bepalen met welke termijn je weer nieuwe verpakkingen krijgt thuisgestuurd.

vital nutrition creatine monohydraat

Creatine van Vital Nutrition is een hoogwaardig supplement dat speciaal is ontworpen om fysieke prestaties te verbeteren, vooral bij korte krachtinspanningen. Dit product bevat zuivere, micronised creatine monohydraat voor een hoge opname.

Top 5 beste creatines
Creatine ondersteunt de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, zoals sprinten en krachttraining. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Vital Nutrition Creatine hieronder

Heb jij de creatine monohydraat van Vital Nutrition als eens gebruikt? Deel jouw review in een reactie en help andere sporters bij het vinden van de beste creatine.

Meer handige fitness tips
Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Kan je creatine gebruiken tijdens het cutten / droogtrainen?
creatine gebruiken tijdens het cutten

Een groot deel van de krachtsporters gebruikt wel eens creatine poeder. Het is één van de populairste supplementen, en de werking is wetenschappelijk bewezen. Creatine Lees blog

Creatine soorten: wat zijn de verschillen?
body en fitshop creatine

Er zijn veel verschillende soorten voedingssupplementen te koop. Het gros daarvan heeft waarschijnlijk geen grote meerwaarde en wordt voornamelijk gedragen door overdreven marketing-claims. Creatine is Lees blog

Creatine laadfase nodig of niet?
beste creatine

Creatine is één van de meest gebruikte sportsupplementen door duursporters en krachtsporters. Hoewel de werking van creatine wetenschappelijk bewezen is bestaat er nog enige onduidelijkheid Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *