• xxl nutrition banner

Vital Nutrition BCAA Poeder review

BCAA Poeder

€31,95
8.1

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

6.0/10

Smaak

9.0/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • 9.2 gram BCAA
 • Optimale 2:1:1 verhouding
 • Verrijkt met vitamine C en D3
 • Lekkere framboossmaak

Nadelen

 • Poeder mengt niet optimaal
 • Hogere prijs

Bijgewerkt op 20 mei 2024 door Marvin

BCAA’s zijn Branched Chain Amino Acids en dit zijn de aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze 3 aminozuren zijn betrokken bij het herstel en de opbouw van spiermassa. Je krijgt normaal gesproken genoeg BCAA’s binnen uit eiwitrijke voeding. Zit je in een calorietekort of vermijd je dierlijke eiwitten? Dan kan een BCAA supplement handig zijn. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik BCAA Poeder van Vital Nutrition getest. Mijn ervaring lees je in deze complete Vital Nutrition BCAA Poeder review!

Ik heb Vital Nutrition BCAA Poeder op de volgende punten getest:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Supplementen testen sinds 2014
Al sinds 2014 test ik supplementen voor jullie. In deze reviews deel ik mijn persoonlijke ervaringen met allerlei soorten supplementen, waaronder BCAA poeders. Ik hoop dat jullie mijn kennis en ervaringen gebruiken om de beste keus te maken!

BCAA Poeder van Vital Nutrition

Voordat we verder gaan met mijn Vital Nutrition BCAA Poeder review, kijken we even naar wat het merk zelf zegt over hun aminozuren supplement.

“De BCAA Poeder van Vital Nutrition bevat leucine, isoluecine en valine in de optimale 2:1:1 verhouding. Het is specifiek ontworpen om je training en fysieke prestaties te ondersteunen. Met 9,2 mg BCAA per dosering, aangevuld met vitamine C en vitamine D3 voor een extra boost, is dit supplement ideaal voorsporters die hun fysieke prestaties willen optimaliseren.

 • 9,2 gram BCAA’s per dosering
 • Verrijkt met vitamine C en vitamine D3
 • Ideale 2:1:1 verhouding
 • Ondersteunt fysieke prestaties
 • Zonder toegevoegde suikers
vital nutrition bcaa poeder review

Gebruiksgemak BCAA Poeder

Het eerste onderdeel van mijn Vital Nutrition BCAA Poeder review gaat over het gebruiksgemak. Staat er genoeg informatie op het etiket? En is het vertakte keten aminozuren poeder goed oplosbaar in water?

Je kunt de Vital Nutrition BCAA kopen in een pot met 330 gram inhoud. De aanbevolen dosering is 2 maatscheppen en dit staat gelijk aan 11 gram poeder. Je doet dus een maand met 1 verpakking, er van uitgaande dat je elke dag een dosering neemt. Meng het poeder met water om er een frisse aminozuren drank van te maken.

Helaas mengt het poeder niet goed met water. Het schuimt erg en er blijft hierdoor residu aan je shakebeker zitten. Dit is vooral het geval wanneer je het poeder eerst in je shaker doet en vervolgens water bijvoegt. Mijn tip: doe eerst wat water in je beker en daarna pas 2 scheppen BCAA Poeder. Vervolgens goed roeren met een lepel in plaats van schudden. Zo zorg je voor de beste oplosbaarheid, zonder veel schuim en restjes.

Op het label staat duidelijke informatie over de gebruikte ingrediënten, de samenstelling per dosering en het bewaaradvies.

Voor het gebruiksgemak waardeer ik Vital Nutrition BCAA Poeder met een 8/10. Het nemen van je dagelijkse dosering is makkelijk en de informatie op het etiket is duidelijk. Het poeder zelf mengt niet perfect met water, dit omdat BCAA’s van zichzelf geen goede oplosbaarheid hebben. Door te roeren met een lepel kun je het schuimen zoveel mogelijk voorkomen.

Vital Nutrition BCAA prijs

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de beste prijs betaalt voor je supplementen. Daarom kijk ik in al mijn aminozuur reviews kritisch naar de kosten. Is BCAA Poeder duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Voor 330 gram BCAA poeder betaal je €31,95 bij Vital Nutrition. Per dosering gebruik je 2 maatschepjes (= 11 gram poeder). Dit betekent dat je 30 doseringen / dagen uit 1 pot haalt. Omgerekend kost Vital Nutrition BCAA Poeder je dus €1,07 per dosering. Voor mijn gevoel is dit redelijk duur voor een aminozuren supplement.

Als ik deze prijs namelijk vergelijk met Essential Amino Stack van XXL Nutrition, dan zie ik dat deze €24,99 kost voor 500 gram (dosering is ook 11 gram). BCAA Amino van Body & Fit kost €15,99 voor 330 gram.

Abonnement

Door te kiezen voor een abonnement kun je geld besparen. Je krijgt dan namelijk 10% korting op de prijs en betaalt nog maar €28,76 per pot. De prijs per dosering wordt dan natuurlijk ook goedkoper en daalt naar €0,96. Bij het Vital Nutrition abonnement kun je kiezen of je elke 30, 45, 60 of 90 dagen automatisch een pot BCAA Poeder krijgt thuisgestuurd. Op deze manier zit je nooit zonder BCAA’s, krijg je korting én kun je het abonnement altijd zelf pauzeren of stopzetten.

Op de prijs scoort Vital Nutrition BCAA een 6/10. De kosten voor BCAA Poeder liggen een stuk hoger per dosering dan van merken als XXL Nutrition en Body & Fit. Positief is wel dat je makkelijk kunt besparen door te kiezen voor een abonnement. Je krijgt dan 10% korting.

vital nutrition bcaa poeder

De BCAA Poeder van Vital Nutrition bevat leucine, isoluecine en valine in de optimale 2:1:1 verhouding. Het is specifiek ontworpen om je training en fysieke prestaties te ondersteunen. Met 9,2 mg BCAA per dosering, aangevuld met vitamine C en vitamine D3 voor een extra boost, is dit supplement ideaal voorsporters die hun fysieke prestaties willen optimaliseren.

Hoe smaken deze BCAA aminozuren?

Niet iedereen vindt de smaak van voedingssupplementen belangrijk. Persoonlijk hecht ik er wel waarde aan dat een BCAA drankje lekker smaakt. Daarom deel ik in mijn Vital Nutrition BCAA Poeder mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

De BCAA Poeder van Vital Nutrition is te bestellen in 1 smaak, namelijk framboos. Het is jammer dat er niet meer smaken verkrijgbaar zijn. Of bijvoorbeeld een neutrale variant (smaakloos) voor sporters die hun aminozuren willen mengen met een andere drank waar al een smaakje aan zit. De frambozensmaak zelf is echter wel heel erg lekker. De frisse en zoete smaak zorgt ervoor dat je BCAA Poeder met veel genot drinkt. Sowieso een stuk lekkerder dan alleen water drinken voor, tijdens of na je training.

Voor de smaak geef ik Vital Nutrition BCAA een 9/10. De frambozensmaak is echt heerlijk en ik dronk hem met veel plezier op. Helaas is er geen andere smaak of een smaakloze variant verkrijgbaar voor de sporters die niet zo dol zijn op framboos.

Samenstelling Vital Nutrition aminozuren

Het belangrijkste onderdeel van mijn Vital Nutrition BCAA Poeder review gaat over de samenstelling. Welke ingrediënten zijn gebruikt en in welke dosering? Ik deel mijn kritische blik als Voedingsadviseur over dit product.

BCAA Poeder van Vital Nutrition bevat L-Leucine, Iso-Leucine en L-Valine als basis. Hieraan zijn enkel vitamine C (Ascorbinezuur) en vitamine D3 (Cholecalciferol) toegevoegd. Er zijn geen onnodige stoffen aan dit product toegevoegd.

IngrediëntDosering (11 gram)
Leucine4,6 gram
Isoleucine2,3 gram
Valine2,3 gram
Vitamine C225 mg (281% RI)
Vitamine D310 mcg (200% RI)

Ik vind het goed dat Vital Nutrition de 2:1:1 verhouding voor leucine, isoleucine en valine heeft gebruikt. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat dit de optimale BCAA verhouding is. Deze essentiële aminozuren worden direct opgenomen door de spieren en kunnen daardoor snel gebruikt worden om de spieren te herstellen.

vital nutrition bcaa ervaring

De toevoeging van vitamine C zorgt ervoor dat vermoeidheid wordt tegengegaan. Vitamine C bevordert namelijk de energiestofwisseling. Vitamine D3 is belangrijk voor het normaal functioneren van de spieren en het ondersteunt het behoud van sterke en gezonde botten. Daarom is vitamine D extra belangrijk voor sporters. Met het toevoegen van deze vitamines heeft Vital Nutrition een BCAA Poeder gemaakt dat het herstel van spieren en botten stimuleert.

Onafhankelijk getest

Om de kwaliteit te waarborgen laat Vital Nutrition hun supplementen testen door een onafhankelijk laboratorium. In deze tests controleren ze zorgvuldig op de aanwezigheid van zware metalen zoals arseen, cadmium, kwik en lood, en op polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAKs) zoals benzo(a)anthraceen en chryseen. Hierdoor weet je zeker dat de Vital Nutrition producten veilig zijn en een hoge kwaliteit bieden.

Mijn ervaring met BCAA Poeder

De afgelopen maanden heb ik gebruik gemaakt van Vital Nutrition BCAA Poeder. De dosering van 11 gram poeder nam ik iedere dag, op verschillende momenten. Soms nam ik het direct na mijn training terwijl ik op andere momenten gelijk na het opstaan aminozuren nam. Het poeder lost niet perfect op, maar de frambozen smaak was erg lekker.

De combinatie van BCAA’s met vitamine D en vitamine C gaf me, voor mijn gevoel, wat extra ondersteuning bij het herstel. Vitamine D neem ik normaal gesproken los. Dit hoefde ik nu niet meer te doen, aangezien het in Vital Nutrition’s BCAA Poeder verwerkt zit.

Onthoud wel dat het gebruik van BCAA’s niet nodig is wanneer je hoog genoeg in je eiwitten zit. Haal jij je proteïnen uit verschillende bronnen en gebruik je bijvoorbeeld elke dag een eiwitshake? Dan krijg je genoeg essentiële aminozuren, waaronder branched-chain amino acids, binnen. Koop dus alleen een BCAA supplement als je aan het droogtrainen bent of een eenzijdig eetpatroon hebt.

Voor de samenstelling beoordeel ik BCAA Poeder met een 9.5/10. Vital Nutrition gebruikt de optimale 2:1:1 verhouding voor de BCAA’s en vitamine C en D3 zijn een mooie toevoeging. Bovendien waardeer ik het onafhankelijk testen van de kwaliteit door een laboratorium.

Vital Nutrition BCAA Poeder review: conclusie

Tot slot wil ik deze Vital Nutrition BCAA Poeder review afsluiten met een korte conclusie. Ik test al sinds 2014 aminozuren supplementen en deel mijn eigen ervaringen met je. Net zoals in mijn andere supplementen reviews lees je hier alle voordelen en nadelen. Op het belangrijkste onderdeel scoort Vital Nutrition uitstekend. De samenstelling van BCAA Poeder is namelijk top. De aminozuren zijn toegevoegd in 2:1:1 ratio en de toevoeging van vitamine C en vitamine D3 past goed bij het doel van dit supplement.

Daarnaast is de smaak ook erg lekker, lekker friszoet en geen chemische nasmaak. Helaas is de prijs van BCAA Poeder een stuk hoger dan gemiddeld. Door een abonnement te nemen bespaar je elke keer 10% op je aankoop, maar toch blijft Vital Nutrition duurder per dosering. Bij het kopen van aminozuren is het aan jou om te bepalen wat binnen je budget valt. Omdat de kwaliteit van BCAA Poeder erg hoog is, vind ik de kosten niet direct een deal-breaker.

vital nutrition bcaa poeder

De BCAA Poeder van Vital Nutrition bevat leucine, isoluecine en valine in de optimale 2:1:1 verhouding. Het is specifiek ontworpen om je training en fysieke prestaties te ondersteunen. Met 9,2 mg BCAA per dosering, aangevuld met vitamine C en vitamine D3 voor een extra boost, is dit supplement ideaal voorsporters die hun fysieke prestaties willen optimaliseren.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Vital Nutrition BCAA hieronder

Heb jij deze aminozuren van Vital Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help andere sporters bij het vinden van de beste BCAA’s.

Meer handige fitness tips
BCAA Bodyguard review – Muscle Concepts
bcaa bodyguard review

BCAA's worden ook wel Branched Chain Amino Acids genoemd en vallen onder de essentiële aminozuren. Een BCAA supplement bevat leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren Lees blog

BCAA Powder review – XXL Nutrition
bcaa powder review

De aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine zijn betrokken bij het herstel van spierweefsel en de opbouw van spiermassa. Tijdens het droogtrainen kiezen veel sporters ervoor Lees blog

Instant BCAA review – Bulk Powders
instant bcaa review

Aminozuren zijn belangrijk voor alle stofwisselingsprocessen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vervoeren en opslaan van alle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een tekort aan essentiële Lees blog

Myprotein BCAA review
Myprotein BCAA review en ervaring

Na het grote succes van onze Impact Whey winactie op de Voeding & Fitness Facebookpagina is het tijd voor een volgende review van een Myprotein Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *