• xxl nutrition banner

Victus Sport review & ervaring

Bijgewerkt op 10 januari 2023 door Marvin

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de afgelopen jaren veel merken en producten getest. Onlangs heb ik de supplementen van Victus Sport voor jullie getest. Victus streeft ernaar om de beste sportsupplementen aan te bieden en het aanbod drastisch te versimpelen, ontwikkeld met hulp van een team van wetenschappers en onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en specialisten van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Zij bieden drie producten aan die je gebruikt voor, tijdens én na je training. De samenstelling is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wageningen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Victus Sport review hieronder en ontdek alle voordelen en nadelen!

review victus sport

In deze review vertel ik je meer over Victus en over hun 3 producten; Energy Water, Endurance Water en Nutrition Water.

Victus Sport Nutrition

Er zit ruim 5000 uur aan onderzoek in de ontwikkeling van Victus Sport. Maar wat heeft dit onderzoek allemaal opgeleverd? Hier zijn 3 producten uitgekomen, namelijk Energy Water (pre workout), Endurance Water (intra workout) en Nutrition Water (post workout). In mijn Victus Sport review kijk ik natuurlijk naar de samenstelling van deze drie producten.

01 – Before: Energy Water

20 minuten voor je training neem je Victus Sport Energy Water. Dit is een pre-workout die je meer energie en focus geeft, je uithoudingsvermogen verbetert en vermoeidheid uitstelt, maar het verhoogt ook spiersynthese, bewegingssnelheid en het vergroot de maximale opname van zuurstof en nutriënten in je bloed. Het doet dus echt aanzienlijk meer dan je gemiddelde pre-workout.

Je mixt de inhoud van 1 sachet in 500 tot 700 ml water en drinkt dit ongeveer 20 minuten voor je training.

“Energy Water bevat een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen die je prestaties verbeteren en vermoeidheid intra-activity vertragen. De samenstelling van Energy Water zorgt voor de juiste hoeveelheid energie en focus die je gedurende je hele training vasthoudt, en zonder crash achteraf.”

victus sport review

Energy Water bevat de volgende ingrediënten:

 • 200 mg cafeïne
 • 900 mg guarana extract
 • 19 ug vitamine D3
 • 1 gram fenylalanine
 • 2,15 gram l-citruline dl-malate (2:1)
 • 5 gram BCAA (2:1:1)
 • 0,6 gram elektrolyten

02 – During: Endurance Water

Tijdens het sporten drink je Victus Sport Endurance Water. Dit kun je zien als een intra-workout supplement, een “brandstof” dus. Producten zoals Endurance Water zijn al langer bekend bij duursporters, zoals fietsers en hardlopers, maar de positieve effecten zijn minder bekend bij krachtsporters -en dat is zonde wat mij betreft. Als je een intense of langere training voor de boeg hebt dan is het een goed idee om halverwege even bij te tanken. Dit zorgt ervoor dat je evenveel uit de tweede helft van je training haalt als uit de eerste helft.

Als je een korte of gemiddelde sessie hebt is het niet per se nodig om Endurance Water te nemen overigens. Behalve de mix van koolhydraten bevat Endurance Water ook sodium (zouten), om uitdroging door zweet te voorkomen. Het gebruik van Endurance Water is afhankelijk van de duur van je training.

endurance water victus

Hoeveel Endurance Water je per uur inneemt is afhankelijk van de intensiteit van je training. Power-endurance sporters worden vaak geadviseerd 60 g. verschillende soorten koolhydraten in te nemen, of een serving Endurance Water per 45 minuten. Getrainde duursporters wordt al snel geadviseerd 90 g. per uur in te nemen (1 serving per 30 minuten) omdat die erg veel energie verbranden.

Endurance Water is dus niet per se voor iedereen, maar als je bekend bent met “intra-activity” producten, zoals Maurten of NeverSecond, dan raad ik sterk aan Endurance Water eens te proberen.

Endurance Water bevat de volgende ingrediënten:

 • 45 gram koolhydraten (maltodextrine-glucose-fructose – 2:1:1.5 ratio)
 • 0,87 gram elektrolyten (natrium)

03 – After: Nutrition Water

Nutrition Water is het eerste product dat de broers hebben ontwikkeld, en het is ook het meest complexe product. Ik ga niet alle 37 nutriënten uitdiepen in deze review, dat doen ze namelijk zelf al op hun site, maar ik leg graag meer uit over de belangrijkste verschillen ten opzichte van een “normaal” herstelproduct.

Idealiter drink je uiterlijk 20 minuten na je training een serving (40 g.) Nutrition Water. Net zoals de gangbare whey-shakes herstelt Nutrition Water spierweefsel, maar anders dan andere herstelproducten doet Nutrition Water dat slimmer en doet het meer. Op advies van de Universiteit is er gekozen om collageen eiwit peptiden te gebruiken als basis-eiwit, en is het aminozuur profiel aangevuld om zo én de voordelen van collageen, én de voordelen van whey te hebben. Oftewel: herstel van spierweefsel, én van pezen, gewrichten, botten en aanhechtingen.

Daarnaast zijn koolhydraten toegevoegd om het bloedsuikerspiegel te herstellen na je training, want anders zouden de eiwitten daarvoor gebruikt worden. Het wordt snel een lang en complex verhaal, en dit zijn slecht twee keuzes die zijn gemaakt, maar het belangrijkste is dat het serieus verschil maakt in mijn ervaring. Ook een bijkomend voordeel (wat mij betreft): het is geen shake, maar een limonade-achtige drank, en bevat Nutrition Water geen lactose, andere allergenen, suikers en vetten.

nutrition water review

In het kort: Nutrition Water stimuleert het herstel van spiervezels (type 1, 2a én 2b), herstelt het pezen, botten, gewrichten en aanhechtingen, herstelt het je bloedsuikerspiegel en glycogeen waarden na een intense training, ondersteunt het je metabolisme en dan zijn er nog 33 nutriënten waar we het niet over hebben gehad. Probeer binnen 20 minuten na je wedstrijd of training 1 sachet te mixen in 500 – 700 ml water. Afhankelijk van wat jij zelf prettig vindt.

Nutrition Water bevat de volgende ingrediënten:

 • 21,37 gram eiwitten
 • 10 gram koolhydraten
 • 2 gram vezels
 • 3 gram BCAA’s
 • 0,8 gram L-leucine
 • 0,4 gram tryptofaan
 • 50 mg magnesium
 • 113 mg calcium
 • 24 elektrolyten, vitamines en mineralen

Victus Sport kosten en abonnement

Voordat je nieuwe supplementen koopt ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten. Een groot voordeel van Victus Sport is dat je hun producten los kunt kopen, maar ook verschillende boxen kunt bestellen met een combinatie van hun supplementen. En wil je geen omkijken meer hebben naar het bestellen van een nieuwe voorraad Victus Sport sportvoeding? Dan kun je kiezen voor hun abonnementen. Je krijgt dan automatisch een nieuwe lading toegestuurd en kom je nooit meer zonder Energy, Endurance en/of Nutrition Water te zitten.

Het mooie van dit “abonnement” is dat de leveringen worden afgestemd op hoe vaak je in de week sport. Train je 2 keer in de week, dan krijg je minder vaak geleverd dan wanneer je 6 keer per week traint. Zo heb je altijd precies genoeg in huis. Ook is het abonnement op elk moment op te zeggen of even te pauzeren en als je even een maandje een andere smaak wilt is dat makkelijk aan te passen.

Dus wat zijn de mogelijkheden en bijbehorende kosten precies? In de tabel hieronder zie je alle Victus Sport producten en de prijzen.

Intro Box
– 1 Energy Water
– 1 Endurance Water
– 3 Nutrition Water
– Water bottle
€ 16
Mixed Box
– 6 Energy Waters
– 6 Endurance Waters
– 6 Nutrition Waters
€ 38
€ 33 (abonnement)
Energy Water€ 31 (12 sachets)
€ 26 (abonnement)

€ 44 (20 sachets)
€ 39 (abonnement)
Endurance Water€ 34 (12 sachets)
€ 29 (abonnement)

€ 47 (20 sachets)
€ 42 (abonnement)
Nutrition Water€ 37 (12 sachets)
€ 32 (abonnement)

€ 52 (20 sachets)
€ 47 (abonnement)
Endurance Pack
– 20 Endurance Waters
– 20 Nutrition Waters
€ 93
Power Pack
– 20 Energy Waters
– 20 Nutrition Waters
€ 89
€ 84 (abonnement)
Warrior Pack
– 20 Energy Waters
– 20 Endurance Waters
– 20 Nutrition Waters
€ 123
€ 118 (abonnement)

Zoals je in de prijstabel ziet heb je veel keus bij Victus Sport. Je kunt losse producten kopen per 12 zakjes of per 20 zakjes. Door voor 20 doseringen te gaan ben je goedkoper uit. Omgerekend kun je dan tot wel 17% besparen op de prijs in vergelijking met 12 doseringen.

Wil je nog meer besparen? Kies dan voor de automatische levering van Victus Sport, waarbij je automatisch nieuwe boxen krijgt toegestuurd. Je krijgt 5 euro korting op de prijs in vergelijking met een losse aankoop. Bovendien kun je bij het abonnement op elk gewenst moment pauzeren of opzeggen. Ook kun je de smaken en hoeveelheden aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaalde periode wat minder of juist meer gaat sporten. Lekker flexibel!

victus sport review

Our Warrior pack contains all three products and is meant for true warriors, those who train relentlessly and without constraint, both power and endurance athletes.

Mijn ervaring met Victus Sport

Voor mijn Victus Sport review heb ik alledrie de producten uitvoering getest. Hieronder zal ik mijn ervaring met Energy Water, Endurance Water en Nutrition Water met jullie delen.

Het eerste grote voordeel wat ik wil benoemen is het gebruiksgemak. Omdat de Victus Sport producten in handige zakjes komen, heb je altijd de juiste dosering. Geen gedoe met scoops afmeten en alles is zo in je sporttas te gooien. Dit in tegenstelling tot poeder uit een grote emmer. Maar door de complexe formule waarin alle nutriënten elkaar versterken is het belangrijk dat je zo veel inneemt als er wordt voorgeschreven. Met die sachets kan je dus niet fout zitten.

Voor de training

Voor mijn trainingen heb ik Energy Water gebruikt. Dit is verkrijgbaar in de smaak Lemon & Pear, wat lekker verfrissend is. Wel zou het leuk zijn als er in de toekomst meerdere smaken worden uitgebracht. Wel zo lekker om te kunnen variëren. Het effect van Energy Water stemde mij zeer tevreden. Het is een pre workout die je zowel voor je krachttraining als voor andere sporten kunt gebruiken. Het geeft namelijk een energieboost, maar zorgt niet voor een overdreven opgejaagd gevoel. Dit heb je bij veel pre workout boosters die enorm veel cafeïne bevatten.

Tijdens mijn trainingen had ik meer energie en voelde ik mij goed gefocust, en ik had geen last van een crash na mijn training. Gedurende de dag bleef ik lekker energiek, maar niet overdreven of “gerushed”. De citrulline draagt -naast alle bewezen voordelen- ook bij aan de “pump”. Dit is natuurlijk vooral tijdens het trainen met gewichten erg fijn.

Tijdens de training

De Endurance Water heb ik vooral tijdens duurtrainingen gebruikt (hardlopen & voetbal). Je kunt dit product ook gebruiken in je bidon tijdens je sessie in de sportschool. Maar het grootste voordeel merk je toch tijdens langere trainingen. De combinatie van koolhydraten en elektrolyten zorgt ervoor dat je beter gehydrateerd blijft. Vooral bij het hardlopen merkte ik dit effect. Mijn spieren voelden langer ‘fit’ dan normaal en het lopen ging een stuk makkelijker.

Ook bij een zware legday in de sportschool geeft Endurance Water een mooi voordeel. De Squat en Deadlift vragen natuurlijk veel energie van je spieren. De Endurance Water is verkrijgbaar in de smaak Apple & Lemon, wat een lekkere frisse fruitsmaak geeft.

victus sport review

Na de training

Om het herstel te stimuleren na het sporten heb ik Nutrition Water gebruikt. Dit is een eiwitdrank (géén shake dus) met enorm veel toevoegingen, zoals koolhydraten, vitaminen, BCAA, mineralen, L-Leucine, Tryptofaan en elektrolyten. Deze combinatie is zeer licht verteerbaar, wordt direct door je lichaam opgenomen en het voel echt anders dan een normale shake. en je wat je lichaam nodig heeft na een zware training dus.

Bij Nutrition Water heb je meer keus wat betreft smaak. Je kunt kiezen uit Strawberry & Raspberry, Orange & Mandarin en Apple & Lemon. Allemaal smaken ze lekker fris en fruitig, maar mijn favoriet is wel de Strawberry & Raspberry variant.

Wat is Victus Sport

Voordat ik jullie meeneem in mijn Victus Sport review kijken we even naar het ontstaan van dit merk en hun missie. Want waar staat Victus Sport eigenlijk voor?

“In 2018 zijn we -twee broers- gestart en met een duidelijk doel voor ogen: de markt van sportsupplementen versimpelen en verbeteren. Waarom? Omdat we worden overspoeld met keuze en het erg moeilijk is om te bepalen hoe de producten van merk A verschillen ten opzichte van de producten van merk B. In ons geval resulteerde dat in 8+ verschillende producten op de kast, maar voor veel sporters die minder bekend zijn met de voordelen van suppletie kan dat ervoor zorgen dat ze helemaal geen producten gebruiken, terwijl het ze wel heel erg zou helpen.

Onze samenwerking met de masterstudenten van de Universiteit van Wageningen heeft het mogelijk gemaakt drie nieuwe, unieke en complete formules te ontwikkelen die je in elke fase van je sport ondersteunen: before-, during & after-exercise. Op die manier blijft het overzichtelijk en kan jij er tegelijkertijd op vertrouwen dat je alles wat je écht nodig hebt ook écht binnenkrijgt.”

Zoals je kunt lezen heeft Victus Sport zich als doel gesteld om sportsupplementen te produceren die jouw prestaties en herstel ondersteunen. Hierbij gebruik makend van enkel werkzame ingrediënten in een complementaire samenstelling. Dat hun producten zijn ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wageningen vind ik een groot pluspunt. Hieronder zal ik je meer vertellen over hun supplementen die je voor, tijdens en na je training kunt gebruiken.

Victus Sport review conclusie

In deze Victus Sport review heb je mijn ervaring met de Energy Water, Endurance Water en Nutrition Water kunnen lezen. Voor mij hebben deze supplementen een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Wat mij erg aanspreekt is het gebruiksgemak. De sachets neem je eenvoudig mee en je weet dat je altijd de juiste dosering neemt. Ook de samenstelling van de producten is erg goed. In samenwerking met de Universiteit van Wageningen zijn de ingrediënten en doseringen gekozen. Voor jou als sporter een fijn idee dat mensen met de hoogste wetenschappelijke kennis achter dit product staan.

Voor de Energy Water en Endurance Water zou het denk ik een mooie aanvulling zijn als er meer smaken op de markt komen. Dit geeft de sporter meer keus en om de zoveel trainingen afwisselen tussen een aantal smaken houdt het verfrissend. De prijzen liggen hoger in vergelijking met andere pre workouts en eiwitshakes, wat op zich natuurlijk logisch is omdat het veel meer is dan een standaard product, maar je moet er wel rekening mee houden. Door te kiezen voor 20 sachets per bestelling en lid te worden van Victus Sport kun je wel flink besparen op de kosten! Wil jij Energy Water, Endurance Water en Nutrition Water eens proberen? Bestel via de knop hieronder!

victus sport review

Our Warrior pack contains all three products and is meant for true warriors, those who train relentlessly and without constraint, both power and endurance athletes.

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *