• xxl nutrition banner

Vegan Protein review – Body & Fit

Vegan Protein

€ 35,99
8.1

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

6.5/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Toegevoegde vitamines & mineralen
 • Laag in vet
 • Verschillende plantaardige eiwitten

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Niet het hoogste eiwitpercentage

Bijgewerkt op 14 juni 2024 door Marvin

Wanneer je een veganistisch eetpatroon volgt, bestaat de kans dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Sporters halen namelijk een groot deel van hun eiwit uit dierlijke producten zoals vis, vlees, eieren en zuivel. Een handige toevoeging is dan ook het gebruik van een plantaardig eiwitpoeder. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de nieuwe Body & Fit Vegan Protein getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Vegan Protein review en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb de Vegan Protein van Body & Fit getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Body & Fit Vegan Protein

Voordat we verder gaan met mijn Vegan Protein review kijken we wat Body & Fit zelf zegt over hun Premium Vegan High Protein Powder.

“Onze Vegan Protein Powder tilt plantaardige eiwitpoeders naar een hoger niveau, als handige manier om die eiwitdoelen te bereiken. Dit premium product combineert erwteneiwitisolaat, gehydrolyseerd erwteneiwit, tuinbooneiwit, pompoenzaadeiwit en watermeloenzaadeiwit. In deze vegan eiwit zit tenminste 20 gram eiwit per portie en is volledig suikervrij. Ontwikkelt om je te helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa tijdens de training en daarna.

 • Toegevoegde vitamines- en mineralenblend
 • Bevat DigeZyme – een veelzijdig enzymencomplex
 • Handige eiwitbron ter ondersteuning van een vegan dieet
 • Suikervrij en laag in vet
 • Verkrijgbaar in heerlijke verschillende smaken”
vegan protein body & fit

Gebruiksgemak Vegan Protein eiwitpoeder

Het eerste onderdeel van mijn Vegan Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierbij kijk ik naar factoren als; de informatie op het etiket, de oplosbaarheid van het eiwitpoeder en de handigheid van de verpakking.

De Vegan Protein van Body & Fit is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Wil je een smaak proeven? Dan kun je een sample van 30 gram bestellen. Verder heb je de keus uit zakken met 300 gram, 990 gram of 1980 gram inhoud. De zakken zelfs zijn enerzijds handig vanwege hun sluitstrip. Je kunt de zakken dus goed afsluiten. Helaas heb ik daar in de praktijk nogal vaak problemen mee, omdat de strip dan net niet lekker sluit en niet goed dicht blijft zitten. Je zou er dus voor kunnen kiezen om het eiwitpoeder over te gieten in een emmer of pot van een eerder gebruikte eiwitshake.

Op de verpakking vind je meer informatie over de samenstelling per 100 gram en per dosering van 30 gram eiwitpoeder. Omdat de zak glimmend is, is de tekst op de achterkant soms wat minder goed te lezen. Kleinigheidje, maar toch. Het gebruik van Vegan Protein is makkelijk. Je mengt 30 gram poeder met 300 ml water, even goed schudden en je eiwitshake is klaar om te drinken.

Het eiwitpoeder zelf lost makkelijk op in water en je krijgt een romige shake zonder stukjes of klontjes erin. Dit heeft Body & Fit erg goed gedaan, want vaak is de oplosbaarheid van plantaardig eiwitpoeder minder goed dan bij whey eiwitshakes.

Wat kost deze Body & Fit eiwitshake?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw eiwitshakes. Daarom kijk ik in mijn Vegan Protein review kritisch naar de kosten per shake. Ook vergelijk ik dit met de prijzen van andere plantaardige eiwitpoeders.

Je kunt de Vegan Protein bij Body & Fit bestellen in verschillende hoeveelheden. Net zoals bij veel andere merken geldt hier; de grootste verpakking is het meest voordelig per shake. Voor 990 gram Vegan Protein betaal je € 35,99. Aangezien je voor 1 shake 30 gram eiwitpoeder gebruikt, haal je 33 shakes uit een zak. Omgerekend betaal je dus € 1,09 per Vegan Protein shake. Dit is duurder dan veel wei-eiwitshakes, maar dit zien we vaak bij vegan eiwitshakes. De prijs hiervan ligt over het algemeen wat hoger.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik Vegan Protein van Body & Fit vergeleken met andere plantaardige eiwitpoeders. Hieronder zie je de prijzen van Green Protein van XXL Nutrition, Vegan Protein van Bulk Powders en Plant-Based Protein van Optimum Nutrition. Als we kijken naar de prijs per shake komt Body & Fit er op dit moment gunstig uit in vergelijking met de andere merken.

MerkPrijsHoeveelheidShakesPrijs per shake
Vegan Protein
(Body & Fit)
€ 35,99990 gr33€ 1,09
Green Protein
(XXL Nutrition)
€ 26,991000 gr33€ 0,82
Vegan Protein
(Bulk Powders)
€ 37,991000 gr33€ 1,15
Plant-Based Protein
(Optimum Nutrition)
€ 26,99684 gr23€ 1,17

Vegan Protein smaken

In mijn Vegan Protein review deel ik ook mijn persoonlijke ervaring met de smaak. Smaken verschillen natuurlijk, maar hopelijk kan ik jou helpen bij het vinden van de lekkerste vegan eiwitshake.

Je hebt de keus bij Body & Fit’s Vegan Protein uit 5 verschillende smaken. Dit zijn Banana Bread, Chocolate Hazelnut, Salted Caramel Peanut Butter, Smooth Vanilla en Vanilla Chai. Daarnaast is er ook nog een variety pack beschikbaar met daarin een mix van de verschillende smaken. Het eerste wat mij opvalt is dat dit andere smaken zijn dan je normaal ziet bij plantaardige eiwitshakes. Vaak zijn dit de standaard smaken, zoals chocolade en vanille.

De smaak zelf valt mij helemaal niet tegen. Ik heb al verscheidene vegan eiwitpoeders geprobeerd en weet dus dat deze vaak een stuk minder lekker zijn. De smaak is vaak bitter en de textuur van de shake is wat ‘zanderig’. Dat is bij Vegan Protein van Body & Fit helemaal niet het geval. De shake is glad en romig en de smaak komt echt goed naar voren, zonder een bittere nasmaak. Hoewel ik een whey shake nog steeds lekkerder vind, scoort Vegan Protein hier erg goed op de smaaktest. Mijn favoriet? De Chocolate Hazelnut!

vegan protein review

Samenstelling Vegan Protein Powder

Het belangrijkste onderdeel van mijn Vegan Protein review gaat over de samenstelling. Net zoals in mijn andere eiwitshake reviews kijk ik hier naar de ingrediënten en voedingswaarden. Is de Vegan Protein van Body & Fit een goede aanvulling op jouw plantaardige eetpatroon?

Per dosering (1 maatschep = 30 gram poeder) krijg je de volgende nutriënten binnen:

 • Energie = 116 kcal
 • Eiwitten = 20 gram
 • Koolhydraten = 3,6 gram
 • Waarvan suikers = 0,2 gram
 • Vetten = 1,9 gram
 • Waarvan verzadigd vet = 0,5 gram
 • Vezels = 1,6 gram

Zoals je ziet bevat de Vegan Protein van Body & Fit 20 gram eiwit per dosering en is het laag in vet en suikers. Hierdoor past deze eiwitshake erg goed in een gezond plantaardig voedingsschema. Het aandeel eiwit is echter wat lager dan bij andere eiwitshakes (67% bij de Chocolate Hazelnut smaak).

Uniek aan deze Vegan Protein van Body & Fit is de toevoeging van vitamines en mineralen. Hier is goed over nagedacht, want zo bevat het eiwitpoeder waardevolle toevoegingen voor veganisten. Maar welke stoffen zijn er dan toegevoegd? Onder andere vitamine B6 en vitamine B12, maar ook belangrijke mineralen voor sporters zoals calcium, ijzer, jodium, seleen en zink. Dit zijn stoffen die je normaal vooral uit dierlijke voedingsmiddelen haalt. De kans op tekort is dus aanwezig bij sporters met een veganistische levensstijl.

Plantaardige eiwitblend

De eiwitten in de Body & Fit Vegan Protein komen uit verschillende plantaardige eiwitbronnen. Dit eiwitpoeder bevat erwteneiwitisolaat, pompoenpiteiwit, watermeloenpiteiwit, gehydrolyseerd erwteneiwit en tuinbooneiwit. Door verschillende eiwitbronnen te combineren biedt Vegan Protein een compleet aminozuurprofiel aan. Dit betekent dat de eiwitten goed aansluiten bij de behoeften van jouw lichaam en je lichaam deze aminozuren goed kunnen opnemen.

Vegan Protein review conclusie

Tot slot wil ik mijn Vegan Protein review eindigen met een kort conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft de Vegan Protein Powder van Body & Fit een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel voor mij is de goede samenstelling, en dan in het bijzonder de toevoeging van de vitamines- en mineralenblend. Deze stoffen zijn belangrijk in een veganistisch voedingspatroon en dragen bij aan de gezondheid en prestaties. Vegan Protein is dus meer dan alleen een plantaardig eiwitpoeder.

Ook de smaak kan mij bekoren. Voor een plantaardige eiwitshake is de smaak en textuur erg lekker, aanzienlijk beter dan ik van andere merken ben gewend. Helaas is het eiwitpercentage wat aan de lage kant en is de prijs (zonder de korting) hoog. Toch komt Vegan Protein van Body & Fit erg goed uit mijn test. Wil jij deze lekkere vegan eiwitshake met waardevolle toevoegingen eens zelf proberen? Bestel dan direct online via de onderstaande knop!

Vegan Protein

Dit premium product combineert erwteneiwitisolaat, gehydrolyseerd erwteneiwit, tuinbooneiwit, pompoenzaadeiwit en watermeloenzaadeiwit.

Top 5 beste vegan eiwitshakes
Op zoek naar een goede eiwitshake voor veganisten? Wij hebben de Top 5 beste plantaardige eiwitshakes op een rij gezet. Check de Vegan eiwitshakes met de hoogste kwaliteit en laagste online prijs bij Voeding-en-fitness.nl!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Vegan Protein hieronder!

Heb jij de Vegan Protein van Body & Fit al geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste eiwitshakes!

Meer handige fitness tips
Vegan Fit Protein review – XXL Nutrition
vegan fit protein review

Steeds meer sporters kiezen voor een plantaardig eetpatroon. Voor veganisten was het aanbod eiwitpoeders in het verleden karig. Maar tegenwoordig komen er steeds meer plantaardige Lees blog

Collagen Protein Drink Mix review – Body & Fit
collagen protein drink mix review

Een groot deel van de (sportende) mensen in Nederland gebruikt wel eens een eiwitshake. Vaak is dit een wei eiwitshake of een plantaardige eiwitshake, op Lees blog

Massive Gainer review – Body & Fitshop
massive gainer review

Wil jij graag aankomen in gewicht of meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt. Soms Lees blog

Vegan Protein review 2024 – Bulk Powders
vegan protein review

Het aanbod eiwitshakes is enorm tegenwoordig. Er zijn veel verschillende soorten eiwitten verkrijgbaar. Het gros van de proteïne shakes wordt echter gemaakt met wei, een Lees blog

Dit premium product combineert erwteneiwitisolaat, gehydrolyseerd erwteneiwit, tuinbooneiwit, pompoenzaadeiwit en watermeloenzaadeiwit.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *