• xxl nutrition banner

Vegan Protein Bar review – Body & Fitshop

Vegan Protein Bar

€15,90
8

Prijs

9.3/10

Smaak

6.5/10

Voedingswaarden

8.3/10

Voordelen

 • 100% veganistisch
 • Geen toegevoegde suikers
 • Makkelijk eiwitrijk tussendoortje

Nadelen

 • Reep aan de taaie kant
 • Slechts 1 smaak verkrijgbaar

Bijgewerkt op 27 mei 2024 door Marvin

Ben jij vaak onderweg en heb jij niet altijd de mogelijkheid om eten mee te nemen? Dan is een eiwitreep een makkelijk eiwitrijk tussendoortje. Wanneer je een veganistische levensstijl volgt is echter niet elke proteine reep geschikt. Vaak bevatten deze namelijke ingrediënten van dierlijke oorsprong. Body en Fitshop heeft daarom voor alle veganisten onder ons de Vegan Protein Bar ontwikkelt. Dit is een plantaardige eiwitreep met enkel koudgeperst plantaardig eiwit.

Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik deze eiwitrepen getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees dan de Vegan Protein Bar review hieronder!

De Vegan Protein Bars heb ik beoordeeld op de volgende factoren:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Body & Fit Vegan Protein Bars

Voordat we verder gaan met mijn Vegan Protein Bar review kijken we even naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun plantaardige eiwitreep.

“De Vegan Protein eiwitreep bevat maar liefst 20 gram eiwitten, slechts 4.6 gram koolhydraten en 186 kcal. De Vegan Protein Bars is de “eat clean” suikerarme eiwitreep met bijna ideale voedingswaardes. Perfect als bewust gekozen tussendoortje, in je low carb- eiwitdieet en voor fanatieke sporters. De Vegan Protein eiwitreep bevat puur koudgeperste plantaardige eiwitten met prebiotische vezels, zonder chocoladelaag of -coating.

 • Clean; plantaardig eiwit en vezels
 • Slechts 4.6g koolhydraten 
 • 20g eiwit per eiwitreep
 • Koudgeperste plantaardige eiwitten
 • 100% vegetarisch en vegan
 • 0 toegevoegde suikers
 • Slechts 186 kcal”

vegan protein bar review

Wat kost deze plantaardige eiwitreep?

Het eerste onderdeel van mijn Vegan Protein Bar review gaat over de prijs. We zoeken natuurlijk altijd naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Daarom kijk ik kritisch naar de prijs om te zien of deze eiwitreep duur of goedkoop is in vergelijking met andere merken.

De Vegan Protein Bars zijn te kopen bij Body & Fitshop. Ze komen in een doos met 12 repen en hier betaal je €15,90 voor. Omgerekend is dit dus €1,32 per reep. Naar mijn idee is dit een schappelijke prijs. Voor een eiwitreep die past in een vegetarisch en veganistisch eetpatroon zou ik dit zeker overhebben.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik de Vegan Protein Bar prijs met de prijzen van andere plantaardige eiwitrepen. Het aanbod natural protein bars is een stuk kleiner, maar ik heb de kosten kunnen vergelijken met de Vegan Protein Bar van Myprotein, de Vegan Protein Bars van Bulk Powders en de Rawfusion Protein Bars van S.A.N. In de tabel hieronder zie je duidelijk dat de plantaardige eiwitreep van Body & Fit een stuk goedkoper is dan de rest. Prima score dus!

vegan eiwitreep prijzen

Vegan Protein Bar smaken

Er zijn veel lekkere eiwitrepen te koop tegenwoordig, daarom vind ik het belangrijk om in mijn Vegan Protein Bar review ook even stil te staan bij de smaak. Hoewel smaak (gelukkig) per persoon verschillend is denk ik dat mijn persoonlijke ervaring je wel kan helpen om een goede keus te maken.

De Vegan Protein Bars van Body en Fitshop zijn te bestellen in één smaak, namelijk; Cookie Dough. Dat er maar 1 smaak is vind ik jammer, hierdoor heb je als consument geen keus. Wil je deze plantaardige eiwitreep? Dan word je dus ‘gedwongen’ om de Cookie Dough variant te nemen. Ik hoop dat Body & Fit later dit jaar nog een aantal nieuwe smaken lanceert voor de Vegan Protein Bar.

Meer keus zal immers een bredere doelgroep aanspreken. Niet iedereen is fan van koekjesdeeg-smaken. De smaak zelf vind ik oké. Het is niet de lekkerste eiwitreep die ik ooit heb gegeten, maar de reep gaat er prima in. Dan vond ik de Clean Protein Bars van Body & Fitshop lekkerder. Helaas is de reep aan de taaie kant, dit maakt het eten van de eiwitreep wat minder prettig. Dit is echter iets wat vaak voorkomt bij eiwitrepen, dus waarschijnlijk ben je daar wel al aan gewend.

Een kleine tip om dit op te lossen: leg de Vegan Protein Bar 15 seconden in de magnetron (zonder wikkel natuurlijk). Hierdoor wordt de reep wat zachter en warm, wat hem makkelijker te eten maakt!

Voedingswaarden Vegan Protein Bars

Het is belangrijkste van een eiwitreep is uiteraard de voedingswaarde. In al mijn eiwitreep reviews kijk ik kritisch naar de samenstelling en ingrediënten. Je wilt immers zeker weten dat de proteine reep daadwerkelijk binnen jouw gezonde voedingsschema past.

plantaardige eiwitreep

Per Vegan Protein Bar (60 gram) krijg je de volgende macro nutriënten binnen:

 • Energie: 186 kcal
 • Eiwit: 19,8 gram
 • Koolhydraat: 4,9 gram (waarvan 1,6 gram suiker)
 • Vet: 5,4 gram (waarvan 2,3 gram verzadigde vetzuren)
 • Voedingsvezels: 20,8 gram

De Vegan Protein Bars bevatten een groot aandeel eiwit en bovendien een laag suikergehalte. Een groot pluspunt vind ik het hoge gehalte aan voedingsvezels. Vezels zorgen voor een goede stoelgang en stimuleren de werking van je darmen. De richtlijn voor volwassen is 30 – 40 gram vezels per dag, met deze plantaardige eiwitreep zit je dus al op de helft van je totale behoefte. Zoek jij een vegan eiwitreep met veel eiwitten en weinig suikers?

Dan is Body & Fitshop’s Vegan Protein Bar een goede keuze. Puntje van kritiek? De Vegan Protein Bars bevatten wel chemische ingrediënten, zoals isomalto-oligosaccharide, polydextrose, oligofructose en suclarose. Klinkt niet heel natuurlijk, maar gelukkig kunnen deze stoffen geen kwaad voor je gezondheid. Hecht je echter waarde aan een zo natural mogelijke eiwitreep? Dan kan je beter even verder kijken.

Voedingswaarden vergelijken

Om een goed beeld van de Vegan Protein Bars te krijgen vergelijk ik de macro’s met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. In de tabel hieronder zie je de voedingswaarden per 100 gram, dit heb ik gedaan om een eerlijke vergelijking te krijgen. De repen verschillen onderling namelijk in gewicht.

Zoals je ziet scoort de plantaardige eiwitreep van Body & Fitshop erg goed. Veruit de meeste proteïnen en voedingsvezels, maar daarnaast ook nog eens minder koolhydraten, suiker en vetten dan de andere merken.

vegan protein bar ervaring

Vegan Protein Bar review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Vegan Protein Bar review eindigen met een korte conclusie, zoals ik bij alle supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl doe. Jullie hebben mijn persoonlijke ervaring met de plantaardige eiwitreep van Body en Fitshop kunnen lezen. Voor mij hebben de Vegan Protein Bars een aantal voordelen, maar ook een paar nadelen.

In vergelijking met andere veganistische eiwitrepen biedt Body & Fitshop een zeer scherpe prijs. Dat terwijl de voedingswaarde ook uitstekend zijn! Een hoog gehalte aan eiwit en weinig suikers, precies zoals je zoekt in een gezonde eiwitreep. Persoonlijk vind ik de smaak een beetje tegenvallen, zeker in vergelijking met andere eiwitrepen van Body en Fitshop die ik heb geprobeerd.

Ook bevatten de repen redelijk wat gemodificeerde ingrediënten (zoals benoemd onder het kopje voedingswaarden). Wanneer je hier streng op let is een ander merk wellicht een betere optie.

Volg jij een veganistische levenswijze en zoek je een makkelijk tussendoortje? Dan is de Vegan Protein Bar van Body & Fit het proberen zeker waard. Zelf ben ik geen veganist en daarom zou ik eerder een andere reep, zoals de Clean Protein Bars, kopen.

vegan protein bar kopen

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Vegan Protein Bars hieronder!

Heb jij deze plantaardige eiwitrepen van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *