• xxl nutrition banner

Vegan Perfection Special Series review

Vegan Perfection

€26,39
7.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

8.0/10

Smaak

7.5/10

Voedingswaarden

7.3/10

Voordelen

 • 100% plantaardige eiwitshake
 • 22 gram eiwit per shake
 • 3 verschillende smaken
 • Weinig suikers

Nadelen

 • Minder lekker dan wei-eiwitshakes
 • Laag in voedingsvezels

Bijgewerkt op 25 oktober 2023 door Marvin

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistisch eetpatroon. In deze review zal ik niet ingaan op de discussie tussen vlees-eters en veganisten. Wel wil ik mijn blik werpen op een nieuwe vegan eiwitshake. Omdat veganisme steeds populairder wordt, komen er ook meer plantaardige eiwitshakes op de markt. Zo ook de Vegan Perfection Special Series van Body & Fitshop.

Met proteïnen uit erwt en rijst een goede toevoeging op jouw dagelijkse eetpatroon. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met deze vegan shake? In de Vegan Perfection Special Series review op Voeding-en-fitness.nl lees je mijn onafhankelijke oordeel!

Ik heb de Vegan Perfection van Body en Fit beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Body & Fit Vegan Perfection Special Series

Voordat we verder gaan met mijn Vegan Perfection Special Series review kijken we even naar wat Body en Fitshop zelf zegt over hun plantaardige eiwitshake.

“Het kan je niet ontgaan zijn, vegan is booming! Maar inleveren op smaak als het gaat om plantaardige shakes? Niet met de Vegan Perfection Special Series van Body & Fit! Een fantastisch lekkere eiwitshake, op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Ideaal om te gebruiken in een actieve en/of vegan lifestyle, wanneer je zuivel probeert te vermijden of als onderdeel van een bewust voedingspatroon.

Kenmerken Vegan Perfection – Special Series:

 • 100% plant-based protein
 • High protein; 22 gram eiwitten per shake
 • Natuurlijk op smaak gebracht en gezoet met stevia
 • Op basis van erwt- en rijsteiwit
 • Slechts 119 calorieën per shake
 • Vrij van kunstmatige zoetstoffen
 • Verkrijgbaar in drie smaken; Vanilla, Chocolate en Cappuccino”

Gebruiksgemak Vegan Perfection Special Series

Het eerste onderdeel van mijn Vegan Perfection Special Series review gaat over het gebruiksgemak. Lost het poeder makkelijk op in water? En is de gebruiksaanwijzing op het etiket makkelijk te volgen?

Je kunt de Vegan Perfection Special Series bestellen in een zak met 986 gram (34 shakes) of een emmer van 2262 gram (78 shakes). Op het etiket lees je alle informatie over de ingrediënten, de voedingswaarden en het aanbevolen gebruik. Dit staat op het label weergegeven in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Volgens het aanbevolen gebruik op het label meng je 1 maatschep Vegan Perfection (29 gram poeder) met 250 ml water. Even schudden en je shake is klaar om te drinken. Ter aanvulling van je dagelijkse eetpatroon kun je 1 tot 3 shakes nemen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan ‘vast’ voedsel, maar 1 shake per dag kan natuurlijk prima om je eiwitinname een boost te geven. Het poeder zelf lost goed op in water, zonder klontjes of brokken in je eiwitshake.

Neem jij je shake met water of melk? Hier leg ik je meer uit over het mengen van je eiwitshake met water of (amandel)melk

Wat kost deze vegan eiwitshake van Body & Fit?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de laagste prijs betaalt voor jouw voedingssupplementen. Daarom kijk ik in mijn Vegan Perfection Special Series naar de prijs van deze plantaardige eiwitshake. Is deze duur of goedkoop in vergelijking met andere veganistische eiwitshakes?

De Vegan Perfection Special Series is te koop in een zak van 986 gram of een emmer van 2262 gram poeder. 1 dosering bestaat uit 29 gram plantaardig eiwitpoeder. Uit de zak haal je dus 34 shakes en de emmer is goed voor 78 shakes. Voor de zak betaal je €26,39, de emmer kost je €57,90. Omgerekend betaal je dus €0,78 per Vegan Perfection Special Series shake. Naar mijn idee is dit een redelijke prijs. Iets duurder dan een normale wei shake, maar voor een veganistische eiwitshake goed betaalbaar.

Om echt iets te kunnen zeggen over de prijs heb ik deze Body & Fit shake vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Vegan Protein van Bulk Powders, Vegan Protein Blend van Myprotein, Green Protein van XXL Nutrition en Real Vegan Protein van Body en Gymshop. Zoals je kunt zien zijn de plantaardige eiwitshakes van Body & Fitshop en XXL Nutrition de goedkoopste van het rijtje. Bulk Powders, Myprotein en Body en Gym Shop zijn beduidend duurder.

Let op: de prijs in deze tabel is berekend op 29 gram poeder per shake, zodat we een eerlijke prijsvergelijking krijgen. Dit zijn de prijzen uit 2021.

vegan perfection prijs

Prijsupdate augustus 2023

De afgelopen jaren zijn de prijzen voor eiwitpoeder enorm gestegen. Door de inflatie is alles duurder geworden en dit zien we helaas ook terug bij de kosten van supplementen. In augustus 2023 heb ik gekeken naar de actuele Vegan Protein Special Series prijzen:

 • Zak 986 gram (34 shakes) = 26,39 euro (0,78 euro per shake)
 • Zak 2,26 kg (78 shakes) =57,59 euro (0,74 euro per shake)

Vegan Perfection Special smaken

Wanneer je elke dag een eiwitshake neemt om voldoende proteïnen binnen te krijgen, is het wel fijn als deze lekker smaakt. In mijn Vegan Perfection Special Series review kijk ik kritisch naar de verschillende smaken. Ik zal mijn persoonlijke ervaring met de smaken delen.

vegan perfection special series reviewDe Vegan Perfection Special Series is te koop in drie verschillende smaken, namelijk; Cappuccino, Chocolate en Vanilla. De keus is dus helaas niet heel groot, maar wellicht dat er in de nabije toekomst meer smaken komen. Body en Fitshop heeft deze nieuwe plantaardige eiwitshake immers pas net gelanceerd. Over het algemeen zijn vegan eiwitshakes een stuk minder lekker. Wei concentraat shakes zijn meestal zoeter en romiger, waardoor deze meer als een milkshake smaken.

Plantaardige eiwitshakes smaken wat bitterder. Toch is de Vegan Perfection van Body & Fit bovengemiddeld lekker. Voor een vegan shake is deze nog best zoet en benaderd deze de smaak van een ‘normale’ whey shake. Vooral wanneer je amandelmelk of kokosmelk gebruikt is deze shake erg lekker. Persoonlijk vind ik de chocolade variant het lekkerst, gevolgd door de vanille smaak. Ik ben geen fan van koffie, daardoor vind ik de cappuccino variant het minst lekker.

Voedingswaarden van deze plantaardige eiwitshake

Het belangrijkste onderdeel in mijn eiwitshake reviews gaat over de samenstelling van het product. In mijn Vegan Perfection Special Series review kijk ik naar de voedingswaarden van deze eiwitshake. Past deze shake van Body & Fitshop goed in een gezond eetpatroon?

Per eiwitshake van 29 gram poeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 119 kcal
 • Eiwit = 22 gram
 • Koolhydraat = 2,5 gram (waarvan 0,1 gram suikers)
 • Vet = 2,0 gram (waarvan 0,5 gram verzadigde vetten)
 • Vezels = 0,5 gram

Zoals je ziet bevat de Vegan Perfection Special Series van Body en Fitshop een hoge dosis eiwitten. Bovendien is deze plantaardige eiwitshake laag in suikers en verzadigd vet. Qua voedingswaarden past deze shake dus goed in een gezond eetpatroon. Graag had ik wel iets meer voedingsvezels gezien, aangezien deze belangrijk zijn voor de darmwerking en opname van voedingsstoffen [1].

De plantaardige eiwitblend bestaat uit erwt-eiwit en rijsteiwit. Erwten proteïne heeft een hoog eiwitgehalte van 80%, een hoge biologische waarde en bevat maar liefst 17.9 gram BCAA per 100 gram [2].

Rijst eiwit poeder is een 100% natuurlijk eiwitpoeder dat wordt gemaakt van volkorenrijst. Rijst eiwitpoeder bestaat voor 80% uit eiwit, is makkelijk verteerbaar en een plantaardig alternatief voor andere eiwitbronnen of poeders. Verder bevat de Vegan Perfection Special Series natuurlijke aroma’s en smaakstoffen. Hierdoor is het een 100% natuurlijke eiwitshake.

Plantaardige eiwitshakes vergelijken

In de tabel hieronder heb ik de voedingswaarden per 100 gram eiwitpoeder vergeleken voor dezelfde merken als bij de prijsvergelijking. Het valt mij op dat het verschil in voedingswaarden bij deze veganistische eiwitpoeders een stuk groter is dan bij de gangbare wei concentraat of isolaat shakes. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat deze eiwitpoeders meer verschillende (plantaardige) ingrediënten bevatten.

Zoals je in de tabel kunt zien scoort Vegan Perfection Special Series heel aardig. Deze shake van Body & Fitshop blinkt niet uit, maar scoort in vergelijking met de andere merken toch heel goed. Zo bevat alleen Vegan Blend van Myprotein meer eiwitten en minder suiker.

plantaardige eiwitshakes vergelijken

Vegan Perfection Special Series review: conclusie

Net zoals in mijn andere supplementen reviews wil ik mijn Vegan Perfection Special Series review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met deze plantaardige eiwitshake kunnen lezen. Voor mij heeft de Vegan Perfection een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten.

Deze plantaardige eiwitshake van Body & Fitshop scoort goed op het gebied van smaak en prijs. Vooral de chocolade smaak vond ik zelf erg lekker. Daarnaast bevat Vegan Perfection een hoge dosis eiwitten en maar weinig suikers.

Toch scoort deze vegan shake niet het allerbest in vergelijking met andere merken. Zo had ik bijvoorbeeld graag wat meer voedingsvezels gezien. Dat er (momenteel) slechts 3 smaken verkrijgbaar zijn is jammer. Het is geen ramp, maar zou leuk zijn als er meer smaken komen om uit te kiezen. Zoek jij een goede veganistische eiwitshake, die lekker smaakt en goedkoop is? Dan zit je met de Vegan Perfection Special Series van Body en Fit goed!

Vegan Protein Special Series

Een fantastisch lekkere eiwitshake, op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Ideaal om te gebruiken in een actieve en/of vegan lifestyle, wanneer je zuivel probeert te vermijden of als onderdeel van een bewust voedingspatroon.

Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0026049512000455
 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1365-2621.1981.tb04862.x

Deel jouw ervaring met Vegan Perfection Special Series hieronder!

Heb jij deze plantaardige eiwitshakes van Body & Fit al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste vegan eiwitshakes!

Meer handige fitness tips
Vegan Protein review – Body & Fit
vegan protein review

Wanneer je een veganistisch eetpatroon volgt, bestaat de kans dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Sporters halen namelijk een groot deel van hun eiwit uit Lees blog

Vegan Protein review – Bulk Powders
vegan protein review

Het aanbod eiwitshakes is enorm tegenwoordig. Er zijn veel verschillende soorten eiwitten verkrijgbaar. Het gros van de proteïne shakes wordt echter gemaakt met wei, een Lees blog

Vegan Fit Protein review – XXL Nutrition
vegan fit protein review

Steeds meer sporters kiezen voor een plantaardig eetpatroon. Voor veganisten was het aanbod eiwitpoeders in het verleden karig. Maar tegenwoordig komen er steeds meer plantaardige Lees blog

Naturall Vegan Protein review & ervaring
vegan protein naturall ervaring

Fanatieke sporters hebben een hogere eiwitbehoefte. Vaak kiezen zij voor een eiwitshake als aanvulling op hun gezonde eetpatroon. Wei eiwit is hier een populair voorbeeld Lees blog

Een fantastisch lekkere eiwitshake, op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Ideaal om te gebruiken in een actieve en/of vegan lifestyle, wanneer je zuivel probeert te vermijden of als onderdeel van een bewust voedingspatroon.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *