• xxl nutrition aanbieding

Update: 90 dagen zonder alcohol uitdaging

Laatste update op 3 januari 2020

90 dagen zonder alcohol uitdagingHet eind van onze 90 dagen zonder alcohol uitdaging komt steeds dichterbij. Nog minder dan een maand en dan hebben we deze challenge volbracht. Hoe gaat het bij jullie? Houden jullie het nog steeds vol of is de verleiding van drank te groot geworden? En welk effect heeft het niet drinken van alcoholische versnaperingen op jullie fitheid? Wij vonden het weer eens tijd voor een korte update van onze kant, dus bij deze laten Lennard en ik jullie weten hoe het de afgelopen periode is gegaan! Zijn wij nog goed op weg om de Voeding-en-fitness.nl 90 dagen zonder alcohol challenge te volbrengen?

90 dagen zonder alcohol uitdaging

In deze korte persoonlijke update lees je hoe het Lennard en mijzelf tot dusver is vergaan, welke effecten we ervaren en welke momenten voor ons het moeilijkst waren. Onze eerdere ervaringen lees je hier:

De ervaring van Lennard

lennard voogd“Het feit dat ik geen alcohol drink begint steeds meer een gewenning te worden. Mensen vragen steeds minder waarom ik geen alcohol drink en ze bieden ook geen alcohol meer aan omdat ik toch nee zeg. Ondanks dat ik er gewend aan begin te raken, heb ik af en toe nog steeds zin een biertje (of meer). Toch zit er voor mij behoorlijk wat voordelen aan het niet drinken van alcohol. Zo ben ik in het weekend fitter en dus gemotiveerder om te sporten, bespaart het mij vaak geld en heb ik niet het idee dat ik voor niets sport. Uiteraard verschilt de hoeveelheid alcohol per persoon, bij mij blijft het vaak niet bij maar 1 biertje..

Nog 1 maandje en dan “mogen” we weer alcohol drinken. Ik heb voor mezelf bepaald dat ik het alcohol vrije leven niet ga doorzetten na de 90 dagen, wel ben ik van plan om minder te drinken dan voorheen. Dit heeft te maken met de voordelen die ik nu ervaar van het niet alcohol drinken. Ook ben ik er van overtuigd dat (overmatig) alcohol nooit goed kan zijn voor het lichaam en de gezondheid.”

De ervaring van Marvin

marvin grouw voedingsadviseur“Mijn ervaring met de 90 dagen zonder alcohol uitdaging verloopt eigenlijk heel gemakkelijk. Zoals Lennard al zegt is het een kwestie van gewenning. Ik drink niet, dus heb ook helemaal niet de neiging om wel wat een biertje of mixje te nemen. De laatste weken gingen heel snel voorbij omdat ik een een flow zat van werk – voetbal – krachttraining – sociale contacten. Ik voelde me over het algemeen erg fit en scherp. De enige lastigere momenten vonden afgelopen week plaats. Donderdagavond deed ik samen met een paar vrienden mee aan een Pubquiz in Harderwijk. Dit is een soort quiz met verschillende vragenrondes omtrent bepaalde thema’s. Denk dus bijvoorbeeld aan het thema Actualiteiten, Muziek, Film en Historische Momenten. Heel gezellig, maar er wordt ook (een hoop) alcohol bij gedronken. Hoewel ik geen alcohol nodig heb om me te vermaken vind ik een Radler best lekker op z’n tijd. Echter, toen ik binnenkwam werd er al gelijk een Spa Blauw voor me op tafel gezet. Leuk om te zien dat iedereen er al van uit gaat dat ik geen drank hoef, dat maakt het natuurlijk makkelijker om dit vol te houden. 

Gisteravond had ik een verjaardag van een teamgenoot. Tijdens zo’n verjaardag gaat er natuurlijk ook de nodige hoeveelheid aan bier doorheen. Zelf heb ik de hele avond thee (ja serieus) en water gedronken. Toch vermaak ik me prima. Wel merk je wanneer het later wordt dat het niveau van de gesprekken daalt, maar ach… daar kan ik mee leven! Hoewel het erg laat werd (of vroeg, het is maar hoe je het bekijkt) werd ik vanochtend fit wakker en ben ik naar de sportschool geweest. Ik weet zeker dat als ik gedronken zou hebben, ik niet zo snel mijn bed uit was gekomen om naar Basic-Fit te gaan. 

Al met al gaat het prima en is het zeer goed vol te houden. Natuurlijk zijn er momenten waarop je best zin hebt in een drankje, maar het weerstaan van die zin / drang gaat me erg goed af. Hopelijk lukt het bij jullie ook zo goed!”

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste voeding & fitness tips, gezonde recepten en onze reviews van bekende supplementen? Schrijf je dan in voor de Voeding-en-fitness.nl nieuwsbrief en ontvang 2 keer per maand de beste tips in jouw mailbox. Wij houden niet van spam dus zullen je niet onnodig lastig vallen!

Meer handige fitness tips
Bruin worden; 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

De relatie tussen overgewicht en kanker
overgewicht en kanker

Het is algemeen bekend dat overgewicht allerlei gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Toch heeft een groot deel van de wereldbevolking te kampen met overgewicht. Nu blijkt Lees blog

De ongezonde levensstijl van jongeren in Nederland onderzocht
ongezonde jongeren

Gezondheid en gezond leven is een hot item tegenwoordig. Toch blijkt uit een onderzoek van de Nationale DenkTank dat Nederlandse jongeren er een erg ongezonde Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 2 =