• xxl nutrition banner

Ultimate CRN-5 review – Crazy Nutrition

Ultimate CRN-5

€41,99
8.4

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

6.5/10

Smaak

8.0/10

Samenstelling

10.0/10

Voordelen

 • Bevat 3 soorten creatine
 • Extra elektrolyten voor hydratatie
 • Ondersteunt herstel en opbouw van spieren
 • 30% korting met abonnement

Nadelen

 • Duurder dan andere creatines
 • Kan ervoor zorgen dat je vocht vasthoudt

Bijgewerkt op 13 april 2024 door Marvin

Creatine is een van de populairste supplementen onder sporters. Het heeft namelijk een bewezen werking en kan helpen bij explosieve krachtinspanningen om de spiergroei te stimuleren. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik Ultimate CRN-5 van Crazy Nutrition getest. Dit is een creatineblend met 3 soorten creatine en elektrolyten. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Ultimate CRN-5 review en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb de Ultimate CRN-5 creatine beoordeeld op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Crazy Nutrition Ultimate CRN-5

Voordat we verder gaan met mijn Ultimate CRN-5 review, kijken we naar wat Crazy Nutrition zelf zegt over hun creatinepoeder.

Crazy Nutrition’s Ultimate CRN-5 creatineformule is gemaakt met 3 soorten creatine plus elektrolyten om de energie te stimuleren, magere spiermassa te ondersteunen en de hydratatie te behouden. We hebben ook een premium mix van mineralen toegevoegd om elektrolyten te ondersteunen voor spierhydratatie, zodat je harder kunt tillen en sneller kunt herstellen.”

Wat zijn de voordelen van Ultimate CRN-5?

 • Blend van 3 soorten hoogwaardige creatine
 • Aangevuld met elektrolyten
 • Geen onnodige vulstoffen
 • Verkrijgbaar in twee heerlijke smaken
 • Vergroot kracht en uithoudingsvermogen
 • Resultaat vanaf de eerste dosering
 • Massa, hardheid en kracht
ultimate crn-5 review

Gebruiksgemak Ultimate CRN-5 creatine

Het eerste onderdeel van mijn Ultimate CRN-5 review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere hoe makkelijk het poeder oplost in water en naar de informatie op de verpakking.

Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 komt in een potje met 330 gram inhoud. Per dosering meng je 11 gram poeder in water (of een ander drankje). Vervolgens drink je CRN-5 ongeveer 30 minuten voor je training. Op rustdagen neem je het op een zelfgekozen moment.

Je haalt dus 30 doseringen uit 1 verpakking Ultimate CRN-5. Het poeder lost behoorlijk goed op in water, maar ik raad wel aan om echt goed te schudden of te roeren met een lepel. Zo zorg je ervoor dat alles perfect mengt en er geen klontjes ontstaan.

Op de achterkant van het potje vind je alle informatie die je nodig hebt om Ultimate CRN-5 creatine te gebruiken. Je ziet hier het gebruiksadvies, de gebruikte ingrediënten en de exacte samenstelling per dosering.

Voor het gebruiksgemak beoordeel ik Ultimate CRN-5 met een 9/10.

Wat kost de Crazy Nutrition creatine?

Ik vind het belangrijk dat je een eerlijke prijs betaalt voor je supplementen. In mijn creatine reviews kijk ik daarom altijd kritisch naar de kosten. Is Ultimate CRN-5 duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt de Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 creatine per los potje bestellen, maar je hebt ook de optie om een creatine abonnement te nemen. Ga je voor de abonnementsvorm dan bespaar je 30% op de totale kosten. Een pot Ultimate CRN-5 kost je dan namelijk €41,99 in plaats van de €59,99 voor een losse verpakking. Aangezien je 30 doseringen uit 1 pot haalt, betaal je bij het abonnement ongeveer 1,40 euro per dosering. Op basis van jouw trainingsroutine krijg je een pot CRN-5 toegestuurd wanneer je bijna door je voorraad heen bent. Zo kom je nooit zonder creatine te zitten.

De prijs van Ultimate CRN-5 is duidelijk een stuk hoger dan de prijzen van veel andere creatine supplementen in Nederland. Wanneer ik echter kijk naar de ingrediënten, vind ik dat een hogere prijs wel gerechtvaardigd is. Ik vertel je meer over de ingrediënten verderop in deze review.

Pluspunt is dat je het abonnement op Ultimate CRN-5 altijd stop kunt zetten of kunt pauzeren. Je zit namelijk nergens aan vast. Ook kun je eenvoudig aangeven of je juist meer of minder gaat trainen, om zo op het juiste moment een nieuwe pot te krijgen. Bovendien biedt Crazy Nutrition een niet-goed-geld-terug garantie wanneer je niet tevreden bent met het product.

Omdat de prijs een stukje hoger is dan van andere creatinepoeders, geef ik Ultimate CRN-5 een 6.5/10. Het handige abonnement en de niet-tevreden-geld-terug garantie zorgen ervoor dat Crazy Nutrition nog een ruime voldoende krijgt.

Ultimate CRN-5 smaken

Normaal gesproken is creatine smaakloos en neem ik de smaak dus niet mee in mijn reviews. Deze creatineblend is echter wel voorzien van een smaakje, daarom deel ik in de Ultimate CRN-5 review ook mijn ervaring met de smaken.

Je hebt de keus uit twee verschillende smaken Crazy Nutrition Ultimate CRN-5, namelijk Lemon & Lime en Orange & Mango. Twee lekkere en frisse smaken, die ervoor zorgen dat je Ultimate CRN-5 ook tijdens je workout kunt drinken. Een nadeel hiervan is echter dat je je dagelijkse dosering creatine niet met een andere drank met smaak kunt mengen. Veel sporters mengen hun creatine bijvoorbeeld graag in een post workout shake of een eiwitshake.

Voor mijn review heb ik beide smaken getest en ik vind de Lemon & Lime variant het lekkerst. Deze dronk ik dan ook met veel plezier dagelijks. Voor de smaaktest krijgt Ultimate CRN-5 een 8/10.

crazy nutrition ultimate crn-5 review

Samenstelling van deze creatineblend

Voor het vinden van de beste creatine is het belangrijk om de samenstelling goed te beoordelen. Hieronder deel ik mijn mening over de gebruikte ingrediënten en doseringen met je.

Per dosering van 11 gram krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

Creatine Monohydrate4670 mg
Di-Creatine Malate165 mg
Tri-Creatine Malate165 mg
Sodium1,25 gram
Calcium300 mg
Potassium128 mg
Aquamin Magnesium56 mg

Zoals je ziet bevat Ultimate CRN-5 een aantal verschillende soorten creatine, die elkaars werking moeten versterken. Veel creatines bevatten alleen creatine monohydraat. Voor veel mensen werkt monohydraat het best, maar er zijn ook sporters die hier niet goed op reageren. Daarom is de creatineblend van Crazy Nutrition ideaal. Per dosering krijg je 5 gram creatine binnen, wat de gewenste dagelijkse dosering is. En omdat je diverse creatine soorten binnenkrijgt profiteer je van een maximale creatine werking.

De toegevoegde elektrolyten zorgen ervoor dat je beter gehydrateerd bent én een betere spierpomp ervaart tijdens het trainen. Ultimate CRN-5 is ook geschikt voor veganisten en vegetariërs, aangezien er geen dierlijke ingrediënten zijn gebruikt.

Creatine ervaringen
Sinds 2014 test ik creatines voor Voeding-en-fitness.nl. Sindsdien heb ik zeer veel merken creatine en verschillende creatineblends geprobeerd. Mijn ervaringen deel ik met jou zodat jij de beste keus kunt maken.

Hoe werken deze creatine soorten?

In de tabel hieronder leg ik uit hoe de verschillende creatine soorten in Crazy Nutrition samenwerken.

Creatine monohydraatVerhoogt de fysieke prestaties bij opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen.
Di-creatine malaatCombinatie van creatine en appelzuur, wat kan helpen bij het verbeteren van de opname en het verminderen van een opgeblazen gevoel.
Tri-creatine malaatEen andere vorm van creatine gecombineerd met appelzuur, wat kan bijdragen aan een betere ATP-productie en energie tijdens workouts.
MagnesiumMineraal dat o.a. bijdraagt aan de normale eiwitsynthese, een goede electrolytenbalans ondersteunt en de normale spierfunctie stimuleert.
SodiumElektrolyten die essentieel zijn voor spierfunctie, hydratatie en het voorkomen van kramp.
CalciumDraagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, ondersteunt de werking van je spieren en is nodig voor de instandhouding van normale botten.
PotassiumKalium draagt bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk en ondersteunt de werking van je spieren.

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen bij krachttraining. De werking is bewezen en creatine verhoogt de fysieke prestaties bij explosieve krachtsinspanningen. Voor de complete samenstelling beoordeel ik Ultimate CRN-5 met een 10/10.

Heeft Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 bijwerkingen?

Wellicht vraag je jezelf af of dit supplement bijwerkingen heeft. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat creatine veilig is en dat Ultimate CRN-5 een legaal supplement is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over verboden of gevaarlijke stoffen. De doseringen zijn goed en niet extreem hoog.

Voor gezonde sporters heeft Ultimate CRN-5 geen gevaarlijke bijwerkingen. Wel kan je door het gebruik van creatine (tijdelijk) meer vocht vasthouden. Dit zorgt ervoor dat je gewicht iets toeneemt. Kan verder totaal geen kwaad. Creatine kan bij sommige mensen zorgen voor milde darmklachten, zoals een opgeblazen gevoel of diarree. Dit komt echter zelden voor.

Mijn ervaring met Ultimate CRN-5

Voor deze review heb ik de Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 4 maanden gebruikt. Creatine is namelijk een supplement waar je de werking op de lange termijn van gaat merken. Dagelijks nam ik een dosering CRN-5. Op trainingsdagen kort voor mijn workout en op rustdagen meestal bij het ontbijt. De creatine zorgt ervoor dat ik meer kracht kan leveren bij explosieve krachtsinspanningen. Dit merkte ik ook duidelijk tijdens mijn krachttrainingen.

Door de toegevoegde elektrolyten, waaronder magnesium, had ik minder last van vermoeide spieren tijdens het trainen. Mijn spieren voelden fitter en frisser aan dan tijdens de perioden waar ik zonder Ultimate CRN-5 creatine trainde.

Ultimate CRN-5 review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Ultimate CRN-5 review afsluiten met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb ik mijn ervaringen eerlijk met je gedeeld. Voor mij heeft de creatine van Crazy Nutrition een aantal voordelen, maar ook nadelen. Belangrijkste voordeel is de fijne combinatie van creatines. Per dosering krijg je 5 gram creatine binnen, waarvan het grootste deel creatine monohydraat. De toegevoegde elektrolyten zorgen voor een betere hydratatie en spierfunctie. Ultimate CRN-5 is makkelijk in het gebruik en biedt voor mij de beste samenstelling.

Helaas is de prijs een stukje hoger dan je wellicht gewend bent voor je potje monohydraat creatine. De kwaliteit van Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 maakt voor mij een hoop goed. Daarbij kun je geld besparen door te kiezen voor een abonnement. Je bent minder geld kwijt én komt nooit zonder creatine te zitten. Tel daarbij de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie en ik beoordeel Ultimate CRN-5 als een van de beste creatines.

ultimate crn-5

Crazy Nutrition's Ultimate CRN-5 creatineformule is gemaakt met 3 soorten creatine plus elektrolyten om de energie te stimuleren, spiermassa opbouw te ondersteunen en de hydratatie te behouden. Waardoor je meer kracht en herhalingen uit je spieren kunt halen.

Volg Marvin

Veelgestelde vragen over Ultimate CRN-5

✅ Is Crazy Nutrition een betrouwbaar merk?

Ja Crazy Nutrition is een betrouwbaar merk, dat snel aan populariteit wint in Nederland. Het is onderdeel van Wolfson Brands Limited en opgericht in 2006. Je kunt hun klantenservice bereiken via chat, mail en telefoon (+1 (646) 568 5162).

✅ Hoe moet ik Ultimate CRN-5 creatine gebruiken?

Voeg 1 schep Ultimate CRN-5 (11 gram) toe aan water en schud of roer goed. Vervolgens kun je jouw creatine opdrinken. Op trainingsdagen bij voorkeur 30 minuten voor je workout en op rustdagen op een zelf gekozen moment.

✅ Is Ultimate CRN-5 een veilig product?

De Ultimate CRN-5 creatine van Crazy Nutrition is compleet veilig te gebruiken, ook op de lange termijn. Er zitten geen illegale of gevaarlijke ingrediënten in. Creatine is een van de meest onderzochte supplementen en ook langlopende studies tonen geen schadelijke effecten aan.

✅ Wat kost Ultimate CRN-5 bij Crazy Nutrition?

Je kunt Ultimate CRN-5 online bestellen in de webshop van Crazy Nutrition. Een losse pot kost €59,99, maar om te besparen kun je het best kiezen voor de abonnementsvorm. Je bespaart dan 30% en betaalt €41,99 per verpakking.

Deel jouw ervaringen met Ultimate CRN-5

Heb jij de creatine van Crazy Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help sporters bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
PhenQ review en ervaringen: is dit de beste fatburner?
phenq review

Probeer jij vet te verliezen, maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? In jouw online zoektocht naar de beste fatburners kom je Lees blog

TestoPrime review: is dit de beste testosteron booster?
testoprime review en ervaring

Sporters met een laag testosteron gehalte klagen over verschillende symptomen. Zo ervaren ze depressieve gevoelens, minder energie, een laag libido en tragere opbouw van kracht Lees blog

Intensive Pre-Train review – Crazy Nutrition
intensive pre train review

Een Pre Workout bevat stimulerende ingrediënten om jou nét even dat extra zetje te geven in de gym. Ideaal wanneer je weinig energie en zin Lees blog

Bulking Stack review – Crazy Bulk
bulking stack review

Al zolang als mensen sporten, zijn ze op zoek naar manieren om sneller én meer resultaat te behalen. Daarom zijn supplementen ook zo populair onder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *