• xxl nutrition banner

Beste Weightgainers 2024

Laatste update: 6 mei 2024 door Marvin Grouw
 

Weightgainers zijn handig als je snel massa wil pakken en moeilijk aankomt. Een weightgainer is een supplement (poeder) met een mix van complexe koolhydraten, de juiste vetten en veel eiwitten. Hiermee kun jij gemakkelijk je calorie-inname verhogen. Vooral voor mensen die maar moeilijk zwaarder worden en spiermassa aankomen zijn weightgainers een goede aanvulling op hun eetpatroon.

Ik heb verschillende merken in Nederland getest en mijn ervaringen gebundeld. In de Top 5 beste weightgainers 2024 vind je alleen producten met de allerbeste eiwitten, beste koolhydraten en andere groeibevorderende stoffen!

Beste weight gainer test

ProductPrijsEnergieEiwittenKoolhydratenVetten
Serious Mass€34,79375 kcal14,9 gr75,5 gr1,4 gr
Complex Carb Gainer€21,99385 kcal38,9 gr39,2 gr9,2 gr
Natural Gainer€49,90353 kcal26,9 gr57,0 gr2,9 gr
Mutant Mass€32,90407 kcal20,0 gr70,0 gr5,4 gr
Mass Perfection€61,09383 kcal33,0 gr49,0 gr4,9 gr

Top 5 beste weightgainers 2024

Meer informatie over deze beste weightgainers lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.

1. Serious Mass – Optimum Nutrition

serious mass beste weightgainer“Als je spieromvang en -gewicht wilt vergroten, dan is Serious Mass van de makers van Gold Standard 100% Whey precies wat je nodig hebt. Een van de bekendste poeders voor gewichtstoename die beschikbaar is, elke portie Serious Mass zit boordevol met 53 g proteïne om de groei van spieren te ondersteunen.

Bovendien verhoogt 250 g koolhydraten en 1250 kcal per portie het aantal calorieën in uw dieet, terwijl Serious Mass ook boordevol toegevoegde vitamines en mineralen is, evenals creatine, glutamine, inositol en choline. Het beste van alles is dat Serious Mass zes fantastische smaken heeft en ook nog eens heerlijk smaakt!”

Wat zijn de voordelen van Serious Mass?

 • Maar liefst 1250 kcal
 • 53 g eiwit en 250 g complexe koolhydraten per shake
 • Hoogwaardige eiwit blend van whey-, caseïne- en ei eiwit
 • Boordevol toegevoegde vitamines en mineralen
 • Bevat o.a. creatine monohydraat en glutamine
 • Ondersteunt spieropbouw

Waarom kies ik voor Serious Mass?

Serious Mass van Optimum Nutrition is ideaal om massa op te bouwen. Serious Mass vinden we op de 1e plaats in deze Top 5 beste weightgainers vanwege zijn overheerlijke smaak, goede oplosbaarheid en geweldige prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je moeite met aankomen? Serious Mass is DE weight gainer voor jou!

Serious Mass

Optimum Nutrition Serious Mass is een weight gainer speciaal voor echte hard gainers. Elke dosering serious mass van ON bevat 1250 calorieën.


2. Complex Carb Gainer – XXL Nutrition

complex carb gainer“Complex Carb Gainer is een unieke weight gainer / maaltijdvervanger met zijn hoogwaardige koolhydraat- en eiwitsamenstelling tegen een zeer scherpe prijs. Veel weight gainers kun je beter dikmakers dan spieropbouwers noemen.

Ze bevatten weliswaar veel calorieën, maar deze zijn zo ondermaats dat ze de spiergroei nauwelijks ondersteunen. Ze staan bol van de suikers en zijn vooral een spoedrecept voor een buikje, zwembandjes en extreme bloedsuikerschommelingen.”

Wat zijn de voordelen van Complex Carb Gainer?

 • De weight gainer met geen grammetje toegevoegd suiker
 • Verantwoord aankomen met complexe koolhydraten
 • Ondersteunt spieropbouw
 • Hoog eiwitgehalte uit de drie beste eiwitbronnen
 • Goede vetten voor energie en ondersteuning van de testosteronproductie
 • Complete vitaminen en mineralen ondersteuning
 • Uitstekend oplosbaar
 • Perfecte maaltijdvervanger of als extra tijdens de bulk

Waarom kies ik voor Complex Carb Gainer?

Complex Carb Gainer van XXL Nutrition is één van de beste weightgainers van Nederlandse komaf. Dit supplement zorgt voor een toename in massa op de juiste manier, dus zonder veel suikers en verzadigde vetten! Ga jij voor droge spiermassa? Dan is Complex Carb Gainer geschikt voor jou! Vanwege de kwaliteit en prijs vind je Complex Carb Gainer terug op plek 2 in deze Top 5 beste weightgainers!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Complex Carb Gainer!

Complex Carb Gainer

Complex Carb Gainer is een unieke weight gainer / maaltijdvervanger met zijn hoogwaardige koolhydraat- en eiwitsamenstelling tegen een zeer scherpe prijs.


3. Natural Gainer – Power Supplements

natural gainer power supplements“Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne. Als bron van complexe koolhydraten bevat Natural Gainer rijstpoeder en zeer fijngemalen havermeel. Uniek aan Natural Gainer is de grote hoeveelheid echt fruit die het bevat. In een dosering van 100 gram is maar liefst 50 gram bananen of 70 gram aardbeien verwerkt.”

Wat zijn de voordelen van Natural Gainer?

 • Geconcentreerde voeding met ruim 26% eiwit en 57% koolhydraten
 • Hoogwaardige eiwitbronnen wei eiwit isolaat en micellaire caseïne
 • Complexe koolhydraten van haver en rijst
 • Op smaak gebracht met grote hoeveelheden aardbei of banaan
 • Rijk aan diverse soorten natuurlijke vezels
 • Vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen

Waarom kies ik voor Natural Gainer?

Natural Gainer van Power Supplements is een van dé beste weightgainers van dit moment. Deze weightgainer bevat enkel hoogwaardige ingrediënten, zoals rijstpoeder en havermeel voor de complexe koolhydraten. De eiwitten bestaan uit een mix van wei isolaat en micellar caseïne.

Met 27% eiwit en 57% koolhydraat per shake krijgt jouw lichaam wat het nodig heeft na een zware workout. Helaas ligt de prijs iets hoger in vergelijking met de Top 2 in deze beste weightgainers lijst, vandaar de derde plek voor Natural Gainer.

Benieuwd naar onze ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Natural Gainer!

Natural Gainer

Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne.


4. Mutant Mass – PVL Nutrients

Mutant mass beste weightgainers“Mutant Mass is het nieuwe massakanon van PVL en de meest geavanceerde weightgainer! Mutant Mass werd speciaal ontwikkeld voor die atleten met een snel metabolisme en of een slanke lichaamsbouw. Mutant Mass bevat maar liefst 1050 “droge massa” calorieën per dagdosering.

Mutant Mass is echter een verantwoorde caloriebom, de gainer is uiterst calorierijk, doch het zijn goede calorieën: opbouwende proteïnes, energie leverende koolhydraten, essentiële vetzuren, voedingsvezels, maar weinig suiker.”

Wat zijn de voordelen van Mutant Mass?

 • VEXTRAGO ™ – het koolhydraat met het hoogste moleculair gewicht
 • ISOSTACK 10™ – Een proteïne supermatrix van maar liefst 10 verschillende types proteïne. Deze time release proteïne mix zorgt voor tot 10 uur afgifte van aminozuren
 • LIPOTHERM™ – is een “sportblend ” van verschillende essentiële vetzuren zoals lijnzaadolie, CLA, MCT en Borage
 • INTRASORB™ – ondersteunt een efficiënte opname van alle ingrediënten
 • 18g Lipotherm™ – rijk aan MCT-olie, de bekende korte keten vetzuren
 • 5,2 gram aminozuren
 • Bevat 1050 kcal per serving

Waarom kies ik voor Mutant Mass?

Mutant Mass van PVL Nutrients is een van dé beste weightgainers van dit moment. Met maar liefst 1050 kcal per servings is dit ideaal voor mensen die moeilijk aankomen of te weinig voedingsstoffen uit hun normale voeding kunnen halen. Voor deze prijs kun je Mutant Mass eigenlijk niet laten liggen! Helaas bevat deze shake wel veel suiker. Vandaar deze 4e notering in de Top 5 beste weightgainers 2024!

Mutant Mass

Mutant Mass is het nieuwe massakanon en de meest geavanceerde weightgainer. Mutant Mass werd speciaal ontwikkeld voor die atleten met een snel metabolisme.


5. Mass Perfection – Body & Fit

mass perfection beste weightgainers“Mass Perfection zal een nieuw tijdperk inluiden waar het gaat om Weight Gainers. Mass Perfection, professionele massa voor bodybuilders en fanatieke sporters. Vrijwel suikervrij maar met waardevolle voedingstoffen. Waar andere Weight Gainers veredelde suikerbommen zijn, pompt Mass Perfection in elke shake de juiste verhouding koolhydraten en eiwitten.”

Wat zijn de voordelen van Mass Perfection?

 • Ongeëvenaard in de opbouw van massa
 • Pure kwaliteit en dat merk je
 • Alleen de allerbeste eiwitten en aminozuren
 • 7 heerlijke smaken
 • 4 verschillende koolhydraten
 • Vrijwel vrij van suikers

Waarom kies ik voor Mass Perfection?

Mass Perfection van Body & Fitshop is qua samenstelling anders dan de gebruikelijke weightgainers. Body & Fit heeft hier namelijk de koolhydraten uit maltodextrine, havermeel en bruine rijst gecombineerd met hoogwaardige eiwitten uit verschillende bronnen.

Mass Perfection is een hardcore weightgainer die als aanvulling op jouw gezonde eetpatroon helpt bij het opbouwen van spiermassa en kracht. Uit ervaring kan ik vertellen dat de smaak fantastisch is! Mass Perfection vind je terecht terug in deze Top 5 beste weightgainers!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Mass Perfection!

Mass Perfection

Mass Perfection, professionele massa voor bodybuilders en fanatieke sporters. Vrijwel suikervrij maar met waardevolle voedingstoffen.


Wat is een weightgainer?

Een weightgainer is een voedingssupplement dat is ontworpen om mensen te helpen bij het aankomen. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben om op een natuurlijke manier aan te komen, zoals bodybuilders, atleten of mensen met een snel metabolisme.

Weight gainers bevatten over het algemeen een hoog aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten en soms ook vetten. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op een gezond dieet en krachttraining om te helpen bij het opbouwen van spiermassa en het bereiken van een gezond gewicht.

Benieuwd naar onze ervaringen met weightgain supplementen? Bekijk dan al onze weightgainer reviews!

beste weightgainers

Wat is de beste weight gainer?

Een goede weightgainer helpt jou op verantwoorde wijze bij het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Zo stimuleer jij de opbouw van spiermassa, daarom worden weightgainers vaak gebruikt tijdens het bulken. Helaas wordt er veel troep verkocht, waarin veel suiker zit en weinig echt hoogwaardige ingrediënten. In deze blog heb ik beschreven wat de beste weightgainer ingrediënten voor het bulken zijn.

Kijk bij het kopen van een weightgain supplement goed naar de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Let ook goed op de hoeveelheid suikers! De voorkeur gaat namelijk uit naar complexe koolhydraten. Houd ook rekening met jouw dagelijkse caloriebehoefte. Heb je veel calorieen nodig? Dan kan een weightgainer als Mammoth Mass een goede keuze zijn. Zoek jij een gezonde weightgain shake, met vooral complexe koolhydraten? Dan is Complex Carb Gainer van XXL Nutrition weer een slimmere keus.

De producten in onze Top 5 beste weightgainers bieden jou een voedzame shake, voor een scherpe prijs!

 • Flinke dosis hoogwaardige eiwitten
 • Goede mix van complexe koolhydraten en snelle suikers voor na het sporten
 • De juiste onverzadigde vetzuren
 • Voedingsvezels om de werking van darmen en opname van voedingsstoffen te stimuleren
 • Eventueel extra aminozuren en BCAA, zoals leucine, om herstel te stimuleren

Direct zien wat de beste koop is? Hieronder zie je de lijst met beste weightgainers naar aanleiding van mijn onderzoek.

 1. Serious Mass – Optimum Nutrition
 2. Complex Carb Gainer – XXL Nutrition
 3. Natural Gainer – Power Supplements
 4. Mutant Mass – PVL Nutrients
 5. Mass Perfection – Body & Fit

Welke ingrediënten in weightgainers?

In een andere blog gaan we dieper in op de beste weightgainer ingrediënten. Hierin bespreken we veelgebruikte ingrediënten, zoals havemoutmeel, zilvervliesrijstpoeder, wei eiwit en micellar caseïne eiwit. Deze koolhydraat- en eiwitbronnen worden in goede weightgainers gebruikt. Andere stoffen die je vaak in weight gainers tegenkomt zijn:

 • Omega 3 vetzuren
 • Lijnzaadpoeder
 • Erwten-, rijst- en tarwe-eiwit (vegan)
 • Zonnebloemolie
 • Fructose, glucosestroop of isomaltulose
 • Creatine monohydraat
 • Taurine
 • Glutamine
 • Cacao (of andere smaakstoffen)
 • Sojalecithine
 • Vitamines en mineralen
 • Xanthaangom (verdikkingsmiddel)

Wat zijn de voordelen weightgainer?

Zoals vaker gezegd zijn supplementen geen wondermiddelen. Ook weightgainers gaan er niet direct voor zorgen dat jij op magische wijze meer spiermassa opbouwt. Om gespierder te worden moet je namelijk goed trainen, genoeg eten en je lichaam voldoende rust geven om te herstellen. Toch kan een weightgainer een aantal voordelen bieden voor sporters.

 • Makkelijke manier om extra calorieën binnen te krijgen.
 • Je kunt een shake als tussendoortje of maaltijdvervanger nemen.
 • Een weight gainer is vaak goedkoper dan een verse en gezonde maaltijd.
 • Goede verdeling tussen eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten.
 • Stimuleert de opbouw (en herstel) van spiermassa.

beste weightgainer koopgids

Voor wie is een weight gainer geschikt?

In principe kan iedereen die in gewicht aan wil komen een weightgainer gebruiken. De voorkeur gaat echter altijd uit naar gewone en gezonde voeding. Gebruik een weightgainer dan enkel als toevoeging op een gezond eetpatroon. 

Vooral bodybuilders, topsporters en mensen met een zeer actieve baan naast hun krachtsport hebben baat bij een weight gainer. Zij verbruiken tijdens hun trainingen (en werkdagen) zoveel energie, dat zij dit op een makkelijke manier willen aanvullen. Voor deze groep sporters is een weightgainer erg handig om meer calorieën, eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen.

Heb je een zittend beroep en ga je slechts enkele keren naar de sportschool? Dan is een weightgainer waarschijnlijk minder nuttig. Zeker wanneer je doelstelling niet is om snel meer spiermassa op te bouwen. Ten eerste kun je in dit geval voldoende voedingsstoffen uit je normale voeding halen. Ten tweede is de kans groot dat je door het gebruik van een weightgainer juist vetmassa aankomt, omdat je te ver boven je dagelijkse calorieverbruik komt.

beste weightgainer ingrediënten

Wanneer geen weightgainer gebruiken?

Omdat de eiwitten in weightgainers vaak afkomstig zijn van melk, kunnen mensen met lactose-intolerantie of koemelkallergie beter geen weightgainer nemen. Zij kunnen natuurlijk wel gebruik maken van een weight gainer op basis van plantaardige eiwitten. Ook bij deze situaties is het belangrijk om op te letten:

 • Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding worden weightgainers afgeraden. Ook kinderen zouden dit soort supplementen niet moeten gebruiken. 
 • Bij het gebruik van chronische medicatie is het belangrijk om altijd van te voren te overleggen met de behandelende arts. 
 • In geval van een nier-, lever- of hart- en vaatziekte ook altijd overleggen met de huisarts of dokter of het gebruik van een weightgainer passend is.

Hoe hebben we weight gainers getest?

Benieuwd hoe ik tot deze beste weightgainer koopgids ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende weight gainers, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 70 aankom producten zelf getest en meer dan 150 reviews en wetenschappelijke studies gelezen. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste weightgainers te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Voedingswaarden per shake
 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Prijs (kosten per dosering)
 • Aminozuurprofiel van de eiwitten
 • Smaak
 • Certificaten en labtesten
 • Extra toegevoegde stoffen
 • Gebruiksgemak

Beste weightgainers test

Deze Top 5 beste weightgainers lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.4/10 (520 personen). Om tot deze lijst te komen gebruiken we verschillende informatie bronnen. Ten eerste verzamelen we reviews van echte gebruikers uit Nederland en België.

Daarnaast kijken we naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit van merken en producten te controleren. Dit voegen we samen met het structureel zelf testen van supplementen om eigen ervaringen te delen. Het eindresultaat van ons onderzoek is deze Top 5 weightgainers, welke maandelijks wordt bijgewerkt.

Best Geteste voedingssupplementen

Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen.

De Top 5 beste weightgainers op Voeding-en-fitness.nl heeft de beste weightgainers van 2024 voor jou op een rij gezet. Bestel je favoriet hier voordelig online! Uiteraard hebben we meer Top 5 beste supplementen voor jou geselecteerd, zoals:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Veelgestelde vragen over de beste weightgainers

✅ Wat is een weightgainer?

Een weightgainer is een maaltijdshake die veel calorieën levert. Weightgainers zijn supplementen die veel gebruikt worden door sporters die meer spiermassa willen opbouwen. Je lichaam heeft daar namelijk een caloriesurplus voor nodig. Lukt het niet goed om alle benodigde voedingsstoffen uit je eten te halen? Dan kan je dit aanvullen met behulp van een weightgainer shake.

✅ Welke voedingsstoffen zitten in weightgainers?

Goede weightgainers bevatten voornamelijk veel eiwitten en koolhydraten. Bij voorkeur zijn dit hoogwaardige eiwitten, zoals wei isolaat en micellar casein. De koolhydraten zijn bij voorkeur complex en komen uit bronnen als havermout of zilvervliesrijst. Het aandeel aan vetten is vaak lager, omdat je dit eenvoudig voldoende uit je voeding kunt halen.

✅ Kan ik veilig online bestellen?

Ja, je kunt jouw weightgainer altijd veilig online kopen. Wij tonen alleen betrouwbare webshops op Voeding-en-fitness.nl. Zoals o.a. Myprotein, XXL Nutrition, Body & Fit en Power Supplements. Zij verkopen alleen veilige supplementen en hebben eerlijke leveringsvoorwaarden.

✅ Op welke punten hebben jullie de weightgainers getest?

Voor onze Top 5 beste weightgainers hebben we de merken getest op verschillende factoren. De belangrijkste punten zijn prijs, smaak, voedingswaarden en gebruiksgemak. Indien beschikbaar hebben we gebruik gemaakt van de labtesten naar de kwaliteit van producten. Ook kijken we naar ervaringen en reviews van de Nederlandse consumenten.

Bronnen

 1. Maughan R et al. IOC Consensus Statement: Dietary Supplements and the High-Performance Athlete. 2018.
 2. Campbell B, Kalman D, Greenwood M, Antonio J. Muscle Mass and Weight Gain Nutritional Supplements. 2008.
 3. Tang J et al. Minimal whey protein with carbohydrate stimulates muscle protein synthesis following resistance exercise in trained young men. 2007.

Optimum Nutrition Serious Mass is een weight gainer speciaal voor echte hard gainers. Elke dosering serious mass van ON bevat 1250 calorieën.

Complex Carb Gainer is een unieke weight gainer / maaltijdvervanger met zijn hoogwaardige koolhydraat- en eiwitsamenstelling tegen een zeer scherpe prijs.

Natural Gainer is een geconcentreerd voedingsmiddel. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten van voornamelijk wei eiwit isolaat en micellaire caseïne.

Mutant Mass is het nieuwe massakanon en de meest geavanceerde weightgainer. Mutant Mass werd speciaal ontwikkeld voor die atleten met een snel metabolisme.

Mass Perfection, professionele massa voor bodybuilders en fanatieke sporters. Vrijwel suikervrij maar met waardevolle voedingstoffen.

64 reacties:

 1. Is er een reden waarom ze gerangeerd staan? Ik zie namelijk niet of er nou eentje beter is dan de ander of niet.

  • Hoi Gijs,

   Deze top 5 is samengesteld op basis van een aantal factoren, zoals; prijs/kwaliteitsverhouding, smaak en gebruiksgemak, maar ook onze persoonlijke ervaring + de reviews van consumenten zijn hierin meegenomen. Het belangrijkste van de Top 5 weightgainers is dat wij je willen helpen bij het vinden van goede supplementen en deze 5 voldoen allemaal aan onze eisen. Echter, wat voor jou persoonlijk de juiste keuze is hangt van jezelf af. De een hecht meer waarde aan de smaak en wil een goedkope weightgainer, terwijl de ander misschien puur gericht is op het aantal eiwitten en koolhydraten en best wat meer geld wilt uitgeven.

   Voor ons komt deze volgorde eruit op dit moment, rekening houdend met de eerder genoemde factoren. Maar misschien dat de nummer 3 bijvoorbeeld wel voor jou de beste weightgainer is, die het best past bij wat je zoekt. Daarom raad ik aan om deze lijst als indicatie te gebruiken en ze allemaal te bekijken om vervolgens een keus te maken! :)

 2. Ik heb een vraagje aan je. Allereerst top website , heel veel info thanks, doe je goed! Ik wil aankomen maar train niet regelmatig, ben een vrouw slank postuur Welke raad je me aan en hou er rekening mee dat ik niet echt train.

  Bedankt

  • Hi Debby! Bedankt voor het compliment. Allereerst is het belangrijk om te weten ‘hoe/wat’ je wilt aankomen. Wil je puur wat in gewicht aankomen omdat je jezelf te licht vindt? Of wil je een gespierder lichaam creëren en dus spiermassa aankomen? De basis voor beiden is dat je stelselmatig boven je caloriebehoefte eet (dus meer calorieën binnen krijgt dan je verbruikt). Wanneer je dit doet zul je aankomen in gewicht. Als je wilt zorgen dat dit spiermassa is, dan zul je toch een gedegen krachttrainingsprogramma moeten volgen. In eerste instantie zou ik als ik jou was een goed voedingsschema (laten) samenstellen, die meer calorieën bevat dan je dagelijks nodig hebt. Pas daarna zou ik eventueel voor een Weightgainer kiezen!

 3. hey, ik ben een jongen van 18 jaar en ben sinds een paar weken gestopt met blowen( heeft er niks mee te maken) maar aan gezien ik nu volop bezig ben met trainen en behoorlijk slank ben voor mijn lengte vraag ik me af welke het beste is om te gebruiken. ik ben 1:80 lang en weeg 58 kilo (veel te weinig) welke is het beste om in spier massa aan te komen? ik sta ook behoorlijk droog van mezelf en heb een sportieve bouw( vaak te horen gekregen teminste) alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes

  • Allereerst goed dat je bent gestopt met blowen! Volhouden :)

   Wat betreft het aankomen. Op jouw leeftijd heb je veel calorieën nodig als je krachttraining gaat doen en spiermassa wilt opbouwen. Het allerbelangrijkste is dat je goed eet. Als je dat lastig vindt kun je een voedingsschema op maat laten maken door mij. Een weightgainer kan voor jou een goede toevoeging zijn op je dagelijkse voeding. Omdat je veel nodig hebt, zou ik de Mammoth 2500 van Interactive Nutrition (de nummer 2 in deze Top 5)… de 1250 kcal per shake kan je dan namelijk goed gebruiken! Ik moet er wel bij zeggen dat een weightgainer slechts een toevoeging is, geen vervanger voor gezonde maaltijden! :)

 4. Dankje voor de snelle reactie, Top!

  helemaal goed, dan bestel ik die, voeding schema heb ik op dit moment niet nodig aangezien ik die van een vriend volg, hij gaf mij als tip om weighgainers te gebruiken vandaar mijn vraag.

  Nogmaals bedankt en een fijne dag!

 5. hey, daar ben ik weer haha… Ik had dus die weigh gainer besteld die u zei, nu is mijn vraag ik snap niet echt hoe ik aan 3100 calorieen kom in 1 dag met die shake, er staat iets van 4 scheppen en dan 510 ml melk, dat doe ik dan maar is dat dan 3100 calo? of zijn 2 shakes 3100 calo’s? misschien komt dit een beetje dom over maar ik weet het echt even niet:p. Alvast bedankt !

  • Goedemorgen! Wanneer je 2 shakes met melk neemt kom je op 3100 Kcal uit. Het lijkt me echter niet nodig om 2 shakes te nemen, want 3100 Kcal is waarschijnlijk al ongeveer het aantal calorieën wat je de gehele dag nodig hebt in totaal. Ik zou dus zorgen dat je goed eet en daarbij ter ondersteuning 1 shake per dag. Maar de keus is natuurlijk aan jou zelf :)

 6. Oke helemaal top, Dankje en alvast een fijn weekend!

 7. Hey,

  Vraagje ik ben al 2 jaar aan het sporten (krachttraining) alleen kom ik heel heel sloom aan in gewicht.. Ben 19 jaar ben 1,88 lang en weeg 76,5 KG ik wil graag tussen de 80/85 komen. Welke zou je mij aanraden? Ik eet al redelijk wat op een dag en eet ook elke dag een bak rijst/kip/groenten van 450 a 500 weg plus 2 eieren. (buiten normale eten om) maar echt opschieten doet het niet.. train nu 4 soms 5x in de week.

  Gegroet

  Gegroet.

  • Hi!

   Allereerst zou ik als ik jou was echt eens goed uitrekenen wat jouw lichaam per dag nodig heeft om te groeien en daar je voeding op af te stemmen. Je kunt je caloriebehoefte berekenen en daar 500 kcal bij optellen voor het bulken. Wanneer je te langzaam aankomt of helemaal niet aankomt is dit puur een kwestie van meer calorieën binnenkrijgen. Een Weightgainer is dan een gemakkelijke manier om veel calorieën aan je eetpatroon toe te voegen. In jouw geval is de Mammoth 2500 misschien een goede keus. Deze levert namelijk 1250 calorieën wanneer je hem met volle melk neemt. Dat is dus direct een flinke hoeveelheid calorieën.

   Mocht je er niet uitkomen kan ik natuurlijk altijd helpen met een op maat gemaakt voedingsschema!

 8. Hoi ik ben een vrouw van 27,1.72 en 56kg. Ik ben slank en atletisch gebouwd en wil graag meer benen en vooral billen. Ik train sets van 4 x 8 met zwaardere gewichten en Ik wil naast m’n eten aanvullen met 1 shake. Welke zou voor mij het meest geschikt zijn?

  • Hoi Christina,

   Dat is lastig om te zeggen, aangezien ik niet exact weet wat je op een dag eet en hoeveel jouw lichaam nodig heeft. Aan de hand van je gewicht, vetpercentage en activiteitsniveau kan je uitrekenen hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt. Om gespierder te worden tel je daar 300 tot 500 calorieën bij op. Wanneer je graag een Weightgainer toevoegt aan je eetpatroon zou ik gaan voor de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition. Deze biedt een goede mix van complexe koolhydraten en eiwitten, maar heeft niet zoveel calorieën als bijvoorbeeld de Mammoth 2500. Vrouwen hebben over het algemeen minder calorieën nodig dan mannen, in jouw geval zou zo’n Mammoth Shake van 1250 kcal veel te veel zijn! Succes :)

 9. Mutant mass heeft wel heel veel suikers i.v.m . de ander shakes.
  waarom staat King Mass XL en serious mass van ON er niet bij?
  die zijn ook heel goed bekend..

  • Hoi Ricardo!
   Het klopt dat Mutant Mass wat meer suikers bevat, maar dit verschil is niet heel groot vergeleken met Serious Mass bijvoorbeeld. Bovendieen heeft ons lichaam ook suikers nodig (natuurlijk niet teveel geraffineerde suikers, maar snelle suikers worden door ons lichaam gebruikt om de glycogeen voorraad na een workout weer aan te vullen). Wanneer je aan het droogtrainen bent is deze Weightgainer (en andere weightgainers eigenlijk ook) niet geschikt om te gebruiken. Tijdens het droogtrainen verlaag je meestal de inname van carbs / suikers. Tijdens het bulken kan dit echter prima! Deze lijst is gebaseerd op verschillende factoren, waar onder de prijs en populariteit onder Nederlandse krachtsporters. Mede hierom staat de King Mass XL van Ronnie Coleman er nog niet in. Dit is overigens wel een serieus goede weightgainer, die in de toekomst echt aanspraak maakt om in deze Top 5 te komen. De Serious Mass van Optimum Nutrition staat al op het lijstje voor de volgende update in december. Deze hoort hier zeker in thuis ;)

 10. Hoi marvin

  Ik had een vraagje
  Ik heb mammoth 2500 bestelt
  Ik weet niet wanneer ik die kan gebruik voor eten of na eten of na trainen en hoe vaak per dag

  • Hoi Sami!

   Als je Mammoth 2500 gebruikt als aanvulling op je dagelijkse voeding kun je hem nemen wanneer je dat wilt.
   Kies een moment dat voor jou het best uitkomt. Zo’n shake vult behoorlijk, dus misschien vind je het niet prettig om dit vlak voor of na een andere maaltijd te doen. Je kunt de shake bijvoorbeeld bij je ontbijt nemen, maar ook na je krachttraining als je dan wat meer honger hebt ;)

   Ik zou beginnen met 1 shake per dag. Mocht dat, in combinatie met een goed eetpatroon, niet het gewenste effect hebben kan je dit verhogen naar 2 per dag.

 11. hee Marvin,

  ik train nu al een tijdje, maar ik boek ook weinig resultaat.
  ik heb al 2x eerder een weight gainer geprobeerd. maar nu ik ben gestopt met roken ( al 3 maanden) lukt het beter om aan te komen.

  ik ben 1.92 en weeg 75kg. ( 20 jaar oud)

  welke weight gainer kan je me aanraden???
  en volgensmij zit in de mammoth 2500 extreem veel suiker, die sla ik dus al over.

  • Hi Kevin,

   Goed dat je bent gestopt met roken!
   Wat betreft het aankomen; om aan te komen dien je stelselmatig meer calorieën binnen te krijgen dan je lichaam verbruikt, oftewel ‘meer eten’. Een weightgainer kan hier goed bij helpen, maar dit is ook slechts een aanvulling op een gezond eetpatroon. Wanneer je echt wilt aankomen is het dus belangrijk om je voeding helemaal op orde te krijgen en dan pas ga je een weightgainer gebruiken.

   De Mammoth 2500 bevat eigenlijk helemaal niet veel suiker. Hij is wel rijk aan koolhydraten, maar per 100 gram poeder krijg je slechts 2,8 gram suikers binnen. Bovendien zou een weightgainer als deze, die ineens een hoop calorieën levert, wel een goede keus zijn als je echt moeite hebt met aankomen.

 12. Beste Marvin,

  Ik ben op zoek naar een Weight Gainer waarmee ik naast mijn voeding(waar ik al bewust mee bezig ben) echt wat extra van kan aankomen. Ik ben zelf 1.93m en redelijk slank gebouwd. Welke shakes zou je aanraden puur om alleen aan te komen? Heb al Mammoth 2500 geprobeerd maar die smaak kon ik echt niet verdragen. Ben op zoek naar een shake die naast de calorieën ook veel eiwitten bevat.

  • Hi Jimmie!

   Een weightgainer die ook veel calorieen levert (net zoals Mammoth 2500) is Mutant Mass. Wanneer je de grote dosering aanhoudt voor je shake krijg je al 1060 kcal binnen en dat is zonder de eventuele melk die je gebruikt. Bij deze shake krijg je dan ook 52 gram eiwit binnen. Mutant Mass is verkrijgbaar in 6 verschillende smaken, dus er zit vast wel 1 tussen die je wel lekker vindt ;)

   Check hier de smaken maar eens!

   Groetjes,
   Marvin

 13. Hey Marvin. Zeer dankbaar dat je ons helpt en op de hoogte houdt.

  Verder had ik een vraag! Welke zou u kiezen tussen deze 2? True mass van BSN of mamooth 2500? En waarom?

  Alvast bedankt

  • Hi Denis,

   Persoonlijk zou ik dan gaan voor de Mammoth 2500 aangezien deze minder suikers per 100 gram bevat. Namelijk 2,8 gram ten opzichte van 8,3 gram bij True Mass. Wel biedt True Mass je iets meer calorieën per 100 gram poeder, waardoor je dus makkelijker meer calorieën ineens binnen kunt krijgen. Het is echter maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft. Prijs van Mammoth ligt ook wat lager en hij is nu toevallig in de sale bij Body en Fitshop :)

   Groetjes!

 14. Hallo Marvin, Ik denk er al een tijdje overna om een weightgainer te kopen. Ik ben een jongen van 16 , 186 cm lang. Wat kan je mij adviseren, en hoe denk je hierover?

  • oja , en ik ben 73 kilo en train net een jaartje.

   • In principe heeft het gebruiken van een weightgainer niets met je leeftijd te maken. Dus ook als je 16 bent kan je dit als toevoeging op je eetpatroon gebruiken. Wel is het een aanvulling, dus het moet geen vervanging gaan worden van je ‘normale’ eten. In mijn ogen kan je alles wat je nodig hebt halen uit gewone voeding, dit heeft ook de voorkeur. Een weightgainer kan echter makkelijk zijn om even snel aan wat extra calorieën te komen.

    Zorg er echter eerst voor dat je voedingspatroon en trainingsroutine goed op orde zijn, want anders heeft ook het gebruiken van een weightgainer weinig toegevoegde waarde. Qua weightgainer zelf zou je eens kunnen kijken naar de producten in deze Top 5 :)

 15. Hi
  Ik ben een dame van 20 en ik weeg rond de 50kilo. Ik zou graag willen aankomen aangezien ik meer dan 10 kilo ben afgevallen door blowen.. Ook heb ik vaak geen trek of honger wat het lastig maakt om aan te komen, ik lijk juist af te vallen terwijl ik toch mijn best doe om meer te eten
  veder sport ik niet ( af en toe squats oefeningen thuis) Wat kan ik het beste gebruiken?

  • Hi Coco!

   Inderdaad lastig om voldoende te eten wanneer je geen honger hebt. Misschien helpt het om langzaam de porties die je eet te vergroten, zodat je lichaam kan wennen aan meer eten. ‘Normale’ voeding heeft natuurlijk de voorkeur, maar het toevoegen van een weightgainer kan een makkelijke manier zijn om extra calorieën toe te voegen. Aangezien je niet veel sport verbruikt je lichaam niet enorm veel calorieën, dus in dit geval zou ik je de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition aanraden. Deze biedt je een hoop goede voedingswaarden, maar is geen calorieën-bom zoals de Mammoth bijvoorbeeld.

 16. Wat zou u persoonlijk bestellen mamooth 2500 of true mass van BSN?

  Alvast bedankt

  • Ik zou persoonlijk gaan voor de Mammoth 2500. Deze heeft een zeer goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten en bevat maar weinig suikers. Ideale weightgainer die een grote hoeveelheid calorieën biedt :)

 17. Hallo,

  Ik heb vandaag de Mammoth 2500 besteld.
  Ben een dame van 22 jaar en weeg 45 kg wil graag 10-15 kilo aankomen.
  Hoe kan ik het beste de Mammoth shake gebruiken.
  Ik heb MS kan dit gevolgen hebben( Mammoth is vrij natuurlijk denk ik en veel eiwitten

  • De Mammoth weightgainer zou ik gebruiken zoals aangegeven op het etiket. Je kunt eerst beginnen met een halve dosering met melk of water om te kijken hoe de shake je bevalt en of je het goed verdraagt. Daarna kan je langzamerhand de dosering vergroten en voor extra calorieën bijvoorbeeld volle melk nemen in plaats van water. Let er wel op dat het nog steeds het belangrijkst is om ‘normale voeding’ tot je te nemen en zo’n weightgainer puur te zien als aanvulling op een gezond eetpatroon.

   Naar mijn weten kan je deze shake gewoon gebruiken als je MS hebt, maar ik ben geen dokter dus ik adviseer je om dit even te overleggen met je arts ;)

 18. Hoi

  Heb een vraagje ben 23jr en ben1m68 ik weeg 48 kg. Ik zou graag rond de 65kg willeb bijkomen. Welke shakes raad je me aan?

  • Allereerst is het belangrijk dat je jouw eetpatroon goed onder de loep neemt. Om zwaarder te worden zal je meer moeten gaan eten dan je nu doet. Daarbij is het goed om voldoende eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten te eten. Ter aanvulling van je normale eetpatroon kan je een weightgainer als Mammoth 2500 gebruiken. Zo’n shake biedt op een makkelijke manier veel calorieën en waardevolle voedingsstoffen!

 19. Beste Marvin,

  Mijn normale lichaamsbouw is rond de 45 kilo, echter ben ik door een griepvirus nog 2,5 kilo kwijt geraakt. Aankomen is voor mij al jaren erg lastig. Ik sport verder niet actief omdat het qua werk lastig is in te plannen. Toch wil ik graag de verloren kilo’s terug, en als het meezit ongeveer naar 55 kilo toe (ben klein, dus denk dat ik ook niet veel zwaarder moet wegen). Ik heb geen ervaring met weightgainers, wel met shakes die diëtisten ooit adviseerden. Deze hielpen wel maar ging erg langzaam.

  Zou je een weightgainer voor mij adviseren, welke en hoe kan ik deze het beste nuttigen?

  Alvast dank voor je antwoord!

  • Hi Erik,

   Het belangrijkste om aan te komen is dat je dagelijks meer gaat eten dan je lichaam verbruikt. Bereken dus eerst wat jij per dag moet eten om aan te komen. (dat kan hier)
   Probeer vervolgens eerst een goed eetpatroon samen te stellen, met genoeg eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Pas daarna kan een weightgainer handig zijn om aan meer calorieën te komen. Als jij niet makkelijk aankomt, dan is de Mammoth 2500 een goede keus. Deze levert namelijk een grote hoeveelheid calorieën. Drink een shake per dag, aangemaakt met volle melk (nog meer kcal), en neem deze als extraatje ter aanvulling van je gezonde eetpatroon.

   Mocht je dit lastig vinden, dan kan ik je hier bij helpen met een op maat gemaakt voedingsschema :)

 20. Hallo Marvin,

  IK kwam jullie site tegen tijdens het surven, ik ben niet zo bekend met “weightgainer”. Ik zoek een extra aanvulling voor iemand die behoorlijk is afgevallen na ziekte. Hij komt moeilijk op gewicht mede ook omdat hij niet veel kan eten. Kun je mij meer info of advies geven of weightgainer iets voor deze persoon kan zijn?
  Alvast bedankt.
  Groetjes

  • Hi Nadya,

   Een weightgainer is een prima aanvulling op een gezond dagelijks eetpatroon en kan je op een makkelijke en snelle manier voorzien in extra calorieën om aan te komen. Belangrijk om te gaan voor een weightgainer met een ruime hoeveelheid eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. In dit geval raad ik echter wel aan om de opties te bespreken met een dokter of (huis)arts. Zeker gezien hij is afgevallen door een ziekte. Wellicht moet hij hierdoor met bepaalde zaken rekening houden en speelt eventueel medicijngebruik ook een rol.

 21. Jo marvin,

  Ik ben een jongen van 16 jaar 1,85 lang en 77.5 kg.
  Ik ben op zoek naar een protein shake om meer spiermassa te krijgen, maar ik weet niet zeker of ik op zoek ben naar een weightgainer omdat ik ook nog een zichtbare sixpack wil en ik wil er niet te dik uit zien.
  Kun je me een protein shake aanbevelen (niet perse uit de bovenstaande artikelen)?

  Alvast bedankt

  • Hi Jelle!

   Het belangrijkste om spiermassa op te bouwen is dat je voeding – training – rust goed met elkaar in balans zijn. Een eiwitshake of weightgainer gaat er niet direct voor zorgen dat je meer spieren krijgt. Om spiermassa op te bouwen zal je dagelijks meer calorieen moeten eten dan je lichaam verbruikt. Kijk dus eerst goed naar je eetpatroon en bereken wat jouw lichaam nodig heeft (als je hier hulp bij nodig hebt is een op maat gemaakt voedingsschema een optie).

   Een eiwitshake is wel een makkelijke manier om een genoeg eiwitten binnen te krijgen. Zie een shake dus puur als aanvulling op een gezond eetpatroon. Je kunt in principe iedere eiwitshake uit onze Top 5 kiezen. Persoonlijk gebruik ik de eiwitshakes van XXL Nutrition graag.

 22. Hallo marvin
  Nu lees ik zo even
  Wat is het best er is zoveel op de markt
  Wat vindt jij dan van xxl Gainer van m.doubel jou dan
  En ja veel over gehoord over mammooth 2500
  Ik ben 170 en 65 kilo
  Ik zeg altijd maar de prijs is anders
  Maar voor mijn maakt dan prijs niet veel uit
  Of het Pietje of klaasje heet
  Ik wil gewoon het beste
  Gr bertus

  • Hi Bertus,

   Ik heb de XXL Gainer van M Double You zelf nog nooit gebruikt.
   Dus mijn persoonlijke ervaring kan ik niet geven.
   Heb even naar de voedingswaarden gekeken en ziet er prima uit. Wel vind ik dat er wat veel suiker in zit per dosering.
   Daarom kun je deze XXL Gainer waarschijnlijk het best na je krachttraining nemen. Mammoth 2500 bijvoorbeeld bevat een stuk minder suikers.

 23. Hii Marvin,
  Ik ben 19 jaar, 1,63 en ik weeg ongv 54 kilo,
  Ik wil bij mijn benen en billen aakomen.
  Ik ga zo 3/4 keer naar de gym en doe squats en krachttraining ook cardio maar niet veel meer voor mijn conditie.
  Zelf kan ik niet 6 keer op een dag eten dus wil ik een shake nemen die wat kcal toevoegen. Ik eet in de ochtend middag voor het sporten en in de avond zo 3/4 keer. Welke shake kan ik het beste nemen?
  Groetjes Charissa

  • Hi Charissa,

   Het is belangrijk om eerst goed te berekenen wat je per dag nodig hebt aan calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.
   Hier kun je jouw totale caloriebehoefte berekenen.

   Om aan te komen moet je 300 – 500 kcal daarboven gaan zitten. Als je een weightgainer zoekt die je op een snelle manier veel calorieën en complexe koolhydraten biedt dan is Mammoth 2500 misschien wat voor jou. Deze shake levert veel calorieën en een hoge dosis complexe koolhydraten (dus weinig suikers).

 24. Hoi Marvin,

  Ik was mij vanavond even aan het inlezen over weight gainers. Ik wil graag aankomen en ben al bij een diëtiste geweest maar ik red het niet om echt aan al mijn aanbevolen voeding per dag te komen. Namelijk een drukke baan met een strak schema. Ik ben haarstylist dus ben lichamelijk ook druk bezig. Nu wil ik dus als tussendoortje een shake omdat dat makkelijk en snel is. Ik heb alleen geen flauw idee welke ik het beste kan nemen. Kun jij mij misschien advies geven? Ik heb ook geen tijd om te sporten ;)

  Groetjes Charissa.

  • Hi Charissa,

   Ik denk dat de Complex Carb Gainer een goede optie is voor jou. Deze levert op een makkelijke manier extra calorieën, zonder dat het veel suikers bevat. Bovendien denk ik dat een shake als Mammoth 2500 voor jou minder geschikt is, aangezien deze shake erg veel calorieën bevat. Omdat je niet sport zal je niet zo’n soort weightgainer nodig hebben, maar past de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition beter :)

 25. hoi marvin

  ook ik vroeg me af welke weight gainer ik het beste kan kopen, ik ben 171 lang en weeg nu nog maar 53 kilo, ik fitness 3 x in de week en behoorlijk zwaar.
  maar ik val alleen maar af terwijl in juist in spiermassa wil aankomen , ik probeer meer te eten maar dat lukt me gewoon niet om heel veel meer te eten , ik zit mega snel vol. maar het houd daarmee tevens in dat ik dus met zwaar en veel trainen bijna geen spiermassa opbouw :-(

  groetjes kelly

  • Hi Kelly,

   Vervelend dat je zo snel vol zit. Misschien lukt het wel als je langzaam opbouwt. Dus je porties langzaam vergroot en wat meer calorie-rijke producten toevoegt (zoals pindakaas, zalm, ei). Als toevoeging kun je Mammoth 2500 uit deze Top 5 nemen met volle melk. Zo krijg je in 1 shake namelijk veel extra calorieën en voedingsstoffen binnen.

   Groetjes Marvin

 26. Thanks voor je snelle reactie , dan ga ik de mammoth 2500 bestellen als aanvulling, en blijven proberen mijn eet porties te vergroten.

  groetjes kelly

 27. Goed stukje. Had graag calorieën per 100 gram gezien ipv per aanbevolen dosering. Dan krijg je een beter beeld wat het meeste waar geeft voor je geld.
  Bij nader onderzoek zitten ze allemaal tussen de 380-395 calorieën per 100 gram. Dus in praktijk zal het weinig uitmaken.

  • Bedankt Freek!

   De calorieën per 100 gram zullen inderdaad niet enorm verschillen. Daarom is het ook altijd belangrijk om naar de voedingswaarden te kijken. Dus de verdeling tussen eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten.

 28. Hoi

  Goede site ten eerste
  En ik had ook aantal vragen
  ik ben 33 en weeg maar 55 kilo 1.70m
  en heb moeite om aan te komen ,heb wel weight gainers gekocht ,high carbs gainer van xxl
  maar is dat goeie ? Verder heb ik nog smart wafels van body en fit
  Heb je nog tips voor me
  Bedankt

  • Hi Mark,

   Bedankt voor je compliment!

   Wat betreft het aankomen; het is belangrijk dat je dagelijks meer eet dan je lichaam verbruikt. Hier kun je je dagelijkse caloriebehoefte berekenen. Als je weet hoeveel je ongeveer nodig hebt per dag, kun je daar zo’n 500 calorieën boven gaan zitten. Kijk daarbij naar producten met voldoende eiwitten, goede koolhydraten en de juiste vetten. Denk aan ongezouten noten, vis / vlees, eieren, havermout, kwark en volkoren boterhammen. Uiteraard ook zilvervliesrijst en groenten + fruit. De weightgainer van XXL Nutrition is een goede toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon, zodat je makkelijker wat extra calorieën binnenkrijgt.

   Mocht je het moeilijk vinden om dit zelf te doen, dan kan ik je helpen met een voedingsschema op maat.

 29. Hoi.
  Leuke site met veel info.
  Maar ik kom nergens tegen dat mensen niet tegen melk(lactose) kunnen.
  Ik 43 61 kg en 178 lang.
  Werk veel en dport geregeld (fietsen).
  Daarnaast darm patient en heel snelle (doorloop van het normale voedsel. Iets van 3 uur max..) vandaar ook weinig opname.
  Eet veel, maar kom nu niets aan..
  Welke zou je adviseren?

  • Hoi Gert,

   Bedankt voor je reactie en compliment :)

   Toevallig heb ik onlangs een artikel geschreven over lactose-intolerantie en eiwitshakes. In dat geval kun je dus het best kijken naar een eiwitshake of weightgainer op plantaardige basis.

   Zo heeft Bulk Powders een Vegan Mass Gainer. Een andere optie is om zelf een weightgainer shake te maken. Je kunt dan Zero Lactose Protein van XXL Nutrition gebruiken en daar zelf havermout (en eventueel een handje noten of wat pindakaas) bij doen.

 30. Heey ik ben 27 en ik weeg 46 kilo ik wil Graag
  Aankomen met snel resultaat
  En ik train niet dus het gaat me echt er nu even om
  Dat ik op een gewicht kom die bij me lengte past,
  Als ik dat berijkt heb wil ik wel beginnen met trainen
  Wat adviseer je mij ? Welke weightgainer is
  Voor mij wel geschikt

  • Hi Meryam,

   Het belangrijkste om aan te komen is dagelijks meer calorieën binnenkrijgen dan je lichaam verbruikt. Oftewel, je zult meer moeten gaan eten. Kijk dus ten eerste goed naar je huidige eetpatroon en probeer dat te vermeerderen. Daarnaast kun je een weightgainer gebruiken om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. In jouw geval zou ik de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition aanraden, omdat deze goede voedingsstoffen bevat (en weinig suikers). Tevens wil ik je wel aanraden om te beginnen met trainen, door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op. Spieren zijn zwaarder dan vet, waardoor je dit ook in je gewicht zult terugzien.

 31. Hallo ik eet veel op een dag en eet ook minimaal 3x per dag doe altijd warm eten want gewoon brood met beleg houdt ik niet van ook lust ik veel dingen niet qua fruit en groenten ben 1,85 lang en mijn gewicht schommelt al jaren tussen de 64 en 69 kilo graag Zou ik wat willen aankomen maar weet niet. Hoe ik dat voor elkaar moet krijgen sporten kan ik niet omdat ik teveel heb gebroken en verbrijzeld heb in mijn lichaam op de verkeerde plekken die juist kwetsbaar zijn en daardoor alles maar half vast zitten wat is voor mij het beste om toch aan te kunnen komen

  • Als je aan wilt komen is het een kwestie van dagelijks meer calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Belangrijk om dus eerst inzicht te krijgen in hoeveel calorieën je eigenlijk nodig hebt. Hier kun je jouw dagelijkse caloriebehoefte berekenen. Ga daar vervolgens zo’n 300 tot 500 kcal per dag boven zitten. Als je merkt dat je niet aankomt, dan moet je het aantal kcal weer iets verder verhogen. In jouw geval kan een weightgainer een goede toevoeging zijn. Makkelijke manier om extra calorieën binnen te krijgen.

   Mocht je het lastig vinden om dit te berekenen en hier een eetpatroon op aan te passen, dan kan ik je helpen met een voedingsschema op maat.

 32. Complex Carb Gainer – XXL Nutrition heeft me uitstekende resultaten gegeven. een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *