• xxl nutrition banner

Beste pump/N.O. supplementen 2023

Laatste update: 16 oktober 2023 door Marvin Grouw

N.O. supplementen (N.O. staat voor Nitric Oxide) hebben als doel om de spieropbouw te stimuleren. Deze pump/N.O. supplementen worden voor de training genomen en hebben als meest opvallende effect de pomp in de spieren tijdens het trainen. Deze supplementen stimuleren namelijk het transport van bloed (en dus voedingsstoffen) naar de spieren toe.

Belangrijke ingrediënten zijn L-arginine, L-citrulline en ornithine. De Top 5 beste pump/N.O. supplementen biedt een overzicht van de beste N.O. boosters van 2023 om jou te helpen bij je keus!

Top 5 pump boosters van 2023

 1. Xtreme Pump – XXL Nutrition
 2. Animal Pump – Universal
 3. Full As F#ck – 5% Nutrition Rich Piana
 4. Complete Nitric Oxide – Bulk Powders
 5. Pump Enhancer – Myprotein

Meer informatie over deze beste N.O. Boosters lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.


De Top 5 beste pump/N.O. supplementen 2023

1. Xtreme Pump – XXL Nutrition

“Xtreme Pump is het perfecte alternatief voor een pre workout als je later op de avond traint (bevat geen cafeïne) of als je liever geen stimulanten gebruikt. Xtreme Pump kan je ook goed combineren met cafeïne of een pre-workout die stimulanten bevat. Zo bepaal je zelf wanneer je wel of geen stimulanten binnenkrijgt!”

xtreme pumpWat zijn de voordelen van Xtreme Pump NO supplement?

 • 3 gepatenteerde ingrediënten
 • Bevat geen cafeïne
 • Vegetarische capsules
 • 30 doseringen per verpakking
 • VASO 6™, een speciaal extract gewonnen uit groene thee
 • Vinitrox™, gewonnen uit druiven en appels
 • Bioperine®, een speciaal zwarte peper extract
 • Laagste prijs via Voeding-en-fitness.nl

Xtreme Pump Pump van XXL Nutrition is een Nitric Oxide supplement voor de echte bodybuilders onder ons. Het zorgt ervoor dat er meer bloed naar je spieren stroomt, waardoor er meer voedingsstoffen bij je spieren terechtkomen. Zo herstellen ze sneller en zul je meer spiergroei ervaren! Xtreme Pump eindigt door de excellente prijs/kwaliteitsverhouding op de 1e plek in deze Top 5 beste Pump/N.O. supplementen!

Benieuwd naar mijn ervaring? Bekijk hier de Voeding-en-fitness.nl Xtreme Pump review!

beste pump booster

Xtreme Pump is het perfecte alternatief voor een pre workout als je later op de avond traint (bevat geen cafeïne) of als je liever geen stimulanten gebruikt.


2. Animal Pump – Universal

“Animal Pump, speciaal geschikt voor serieuze bodybuilders en powerlifters! Animal Pump is het ‘Pomp’ product van Universal. Veel fanatieke krachtsporters en bodybuilders zweren bij dit product, niet voor niets is het in deze categorie ook een van de best verkopende producten.  Waarom zou je nog met de weegschaal zelf allerlei supplementen gaan combineren? Animal Pump bevat precies wat je dagelijks nodig hebt. Simpel, Kompleet, Effectief, Gegarandeerd.”

anima pumpWat zijn de voordelen van Animal Pump?

 • Speciale Creatine formule
 • NO Boost complex + anti oxidanten
 • Een van de meest gebruikte N.O. boosters
 • Verbetert prestaties bij explosieve krachtinspanningen
 • Keiharde spierpomp
 • 30 packs per verpakking
 • Beste deal via Voeding-en-fitness.nl

Animal Pump van Universal Nutrition is één van de sterkste supplementen voor vollere spieren en een keiharde pomp. Wil jij verzekerd zijn van kwaliteit? Dan is Animal Pump voor jou het beste product! Toch staat Animal Pump hier op de 2e plek in de Top 5 beste pump/N.O. supplementen vanwege het feit dat de prijs beduidend hoger ligt dan die van andere N.O. boosters.

5 sterren

Animal Pump bevat precies wat je dagelijks nodig hebt. Simpel, Compleet, Effectief, Gegarandeerd. Het is een no-bullshit high performance supplement.


3. Full As F#ck – 5% Nutrition Rich Piana

“Hardcore pre-workout drank om je prestaties te verbeteren.In de gym gaat het om pompen! Full As F#CK is de overgedoseerde booster van Rich Piana. Full As F#CK bevat o.a. maar liefst 6 gram Citrulline, 2 gram Taurine en 1 gram Glycerol Monostearate.”

beste pump supplementWat zijn de voordelen van Full As Fuck?

 • Extreme intense pomps
 • 6 gram citrulline malaat
 • Betere vasculariteit
 • Geen fillers alleen de beste ingrediënten
 • Resultaten vanaf de eerste dosering
 • 30 doseringen
 • 4 heerlijke smaken
 • Laagste prijs op Voeding-en-fitness.nl

Full As F#ck van 5% Nutrition Rich Piana is een topper onder de Nitric Oxide supplementen. Ben je op zoek naar een heftige pomp en lekkere vasculariteit? Dan is Full As Fuck zeker een aanrader voor jou! De prijs ligt wat hoger, maar de dosering van alle stoffen is erg goed. Bovendien heb je de keus uit 4 lekkere smaken. Full As F#ck eindigt op de 3e plek in deze Top 5 beste Pump/N.O. supplementen 2023!

beste no booster

In de gym gaat het om pompen! Full As F#CK is de overgedoseerde booster van Rich Piana. Full As F#CK bevat o.a. maar liefst 6g Citrulline.


4. Complete Nitric Oxide – Bulk Powders

“Complete Nitric Oxide is een pre-workout supplement met een krachtige mix van zeer effectieve ingrediënten die samen de bloedstroom naar de werkende spieren groter maken. Het creëert een zichtbare ‘pump’ zodat je je groter voelt en er bigger uitziet.”

Complete nitric oxideWat zijn de voordelen van Complete Nitric Oxide?

 • Draagt bij aan de goede productie van rode bloedcellen
 • Draagt bij tot het verminderen van vermoeidheid en vermoeidheid van de spieren
 • Draagt bij aan een energie-opwekkende stofwisseling
 • Krachtig gedoseerde ingrediënten waarvan de werking door onderzoek is aangetoond
 • Ingrediënten werken synergetisch

Complete Nitric Oxide van Bulk Powders is een krachtig supplement, ontwikkelt om jou op meerdere gebieden te ondersteunen. Naast fantastische pomp zorgt Complete Nitric Oxide ook voor meer focus en een verhoogde kracht. Klinkt allemaal geweldig! Dat is het ook, vandaar dat Bulk Powders een vermelding krijgt in deze Top 5 beste Pump/N.O. supplementen!

beste supplementen

Een pre-workoutmengsel met de beste ingrediënten in handige capsulevorm, bevat krachtige doses van o.a. AAKG, niacine, vitamine B12 en Di-argininemalaat.

Laagste prijs:

bulk.com (€28,99)

5. The Pump – Myprotein

“Vol met speciaal geselecteerde ingrediënten en op maat gemaakt voor alle fitnessliefhebbers – onze NO2 Pump biedt uitkomst, wat je trainingsdoelen ook zijn. Er is geen cafeïne toegevoegd, waardoor dit product perfect is voor een avondtraining.”

the pump myproteinWat zijn de voordelen van The Pump?

 • Verhoogt de stikstofmonoxide productie en activiteit
 • Bevordert de vasculariteit en de doorbloeding
 • Verhoogde ‘pomp’
 • Meer voedingsstoffen naar je spieren
 • Beter herstel en meer spiergroei
 • Beste deal via Voeding-en-fitness.nl

The Pump van Myprotein is een geavanceerde N.O. booster. The Pump stimuleert de hoeveelheid stikstof in het lichaam, dit zorgt voor een betere opname van eiwitten en een pomp in je spieren. Myprotein is sinds enkele jaren terrein aan het winnen in Nederland. Dit komt omdat zij goede supplementen bieden voor een goedkope prijs. The Pump van Myprotein heeft een plekje verdiend in onze Top 5 beste pump supplementen!

23% korting op je Myprotein bestelling met de code: MARVINNL

beste supplementen

Pump Enhancer is onze ultra-formule met L-argininenitraat, citrullinemalaat, L-norvaline, CFM Nitro™, druivenpitten en pijnboomschorsextract.


Samenvatting van onze N.O. booster test

Om de uitslag van deze beste pump booster test overzichtelijk te maken, zie je hieronder een korte samenvatting. In de tabel zie je de producten, prijzen, inname-vorm en belangrijkste pomp ingrediënten.

ProductPrijsVormPump ingrediënten
Xtreme Pump€26,99CapsulesVinitrox
L-Norvaline
Thereof Piperine
Animal Pump€62,99CapsulesCreatine Blend
Arginine
Ornitine
Full As F#ck€39,90PoederCitrulline Malaat
GlycerSize™Nitrosigine®
Complete Nitric Oxide€21,74CapsulesArginine Alfa-Ketoglutaraat
Niacine
Di-Arginine Malaat
Pump Enhancer€48,99CapsulesArginine Nitraat
Citrulline Malaat
L-Norvaline

Wat is een pump booster?

Een pump booster is een soort voedingssupplement dat wordt gebruikt om de “pomp” tijdens het sporten te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt door krachtsporters en bodybuilders die hun trainingen willen optimaliseren en hun spiergroei willen bevorderen.

Een pump booster bevat meestal ingrediënten zoals L-citrulline, arginine en andere stoffen die de bloedstroom naar de spieren kunnen verbeteren en de productie van stikstofmonoxide (NO) kunnen verhogen. Dit kan leiden tot een verbeterde vasodilatatie, wat betekent dat de bloedvaten zich verwijden en er meer bloed naar de spieren wordt gestuurd. Dit kan resulteren in een verhoogde pomp en spiergroei tijdens de training.

Wat is Nitric Oxide?

NO staat voor nitric oxide, oftewel stikstofmonoxide, en wordt dus gebruikt om de pomp tijdens een training te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat hogere N.O niveaus in de spieren zorgen voor snellere verbranding van vet en suikers, maar ook de bloedvaten verwijden waardoor er sneller voedingsstoffen worden aangeleverd. Aminozuren zoals arginine en citrulline spelen hier een belangrijke rol bij.

L-Citrulline wordt makkelijker opgenomen door het lichaam en lijkt dus de betere keus. Het wordt namelijk niet afgebroken in de lever en wordt door enzymen omgezet in arginine. Onderzoekers van het Amerikaanse South Central Agricultural Research Laboratory hebben aangetoond dat inname van 1 of 2 gram citrulline per dag de argininespiegel met respectievelijk 12 en 22 procent doet stijgen (na 3 weken).

beste NO booster

Beste pump/N.O. supplementen lijst

Deze Top 5 beste pump/N.O. supplementen lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 8.9/10 (193 personen). Om tot deze lijst te komen gebruiken we diverse bronnen. Zo verzamelen we echte reviews van gebruikers uit Nederland en België. Ook kijken we naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit van merken te controleren.

Tot slot combineren we dit met het structureel zelf testen van supplementen. Zo koppelen we eigen ervaring aan de reviews en labtesten, met als eindproduct deze Top 5 beste N.O. supplementen!

Hoe hebben wij pump boosters getest?

Benieuwd hoe ik tot deze beste pump booster koopgids ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende pump supplementen, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 35 N.O. producten zelf getest en meer dan 140 reviews en wetenschappelijke studies gelezen. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste pump boosters te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Samenstelling
 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Prijs (kosten per dosering)
 • Dosering pomp ingrediënten
 • Smaak
 • Certificaten en labtesten
 • Extra toegevoegde stoffen
 • Gebruiksgemak

Best Geteste supplementen

Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen. Gebruik mijn kennis en ervaring om de beste merken te vinden voor jouw doelen!

In deze Top 5 beste pump/N.O. supplementen heb je de 5 allerbeste supplementen van 2023 voor een keiharde pomp en fantastische vasculariteit gezien. Dit zijn de top supplementen die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn. Hier op Voeding-en-fitness.nl vind je nog veel meer Top 5 beste supplementen:

Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 4 =