• xxl nutrition banner

Beste Pre Workout 2024

Laatste update: 10 juli 2024 door Marvin Grouw
 

Een Pre Workout Booster wordt, zoals de naam al duidelijk maakt, voor een training genomen. Maar wat doet de Beste Pre Workout precies? Deze Pre Workouts geven je meer energie en verhogen je focus en kracht tijdens het sporten. Ook stimuleren ze de doorbloeding naar je spieren en geven ze je een heerlijke pomp.

Er zijn veel verschillende merken te koop en iedereen reageert weer anders op een bepaalde Pre-Workout. Om jou te helpen in de zoektocht naar de beste Pre Workout Booster van 2024 vind je hier de Top 5 Beste Pre Workouts. Bekijk de testresultaten en onafhankelijke views voor alle voordelen en nadelen!

Top 5 beste pre workout boosters 2024

Meer informatie over deze beste pre workout poeders lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.

 1. Intensive Pre-Train
 2. Black Label Pre Workout
 3. ABE Ultimate Pre Workout
 4. C4 Pre Workout
 5. Gold Standard Pre Workout

1. Intensive Pre-Train – Crazy Nutrition

intensive pre-train beste pre-workout booster“De INTENSIVE Pre-Train-formule van Crazy Nutrition is gemaakt met een unieke mix van 13 natuurlijke ingrediënten om atleten van alle niveaus te helpen. Samen ondersteunen deze ingrediënten indrukwekkende energie en uithoudingsvermogen zonder de crash, maagkrampen, jeukende huid of kriebels— waardoor je de drive en vastberadenheid krijgt die je verdient, elke keer weer.”

Wat zijn de voordelen van Intensive Pre-Train?

 • Explosieve energie zonder opgejaagd gevoel
 • Verhoogde focus en motivatie
 • Geen crash na je training
 • Heerlijke spierpomp tijdens het sporten
 • 13 natuurlijke pre workout ingrediënten
 • Verkrijgbaar in 3 lekkere smaken
 • Hoge dosering citrulline malaat
 • Ook te koop in cafeïnevrije variant
 • Bespaar met abonnement

Wat zijn de nadelen van deze pre workout?

 • Iets duurder in vergelijking met andere merken
 • Minder keus in smaken

Waarom heb ik voor Intensive Pre-Train gekozen?

Ken je Intensive Pre-Train van Crazy Nutrition nog niet? Dat snap ik. Hoewel Crazy Nutrition in Amerika en UK al jaren een groot merk is, zijn ze in Nederland pas sinds 2023 aan het groeien. En die groei vind ik terecht! Hun Intensive Pre-Train is namelijk een van de allerbeste pre workouts die ik ooit heb getest. Er zitten maar liefst 13 natuurlijke ingrediënten in deze Crazy Nutrition Pre Workout die jouw prestaties stimuleren en je naar een hoger niveau tillen.

Wat ik zelf een groot voordeel vindt is de hoge dosering citrulline (8 gram). In veel pre workouts is dit stofje ondergedoseerd, maar Intensieve Pre-Train zorgt ervoor dat je echt de juiste dosis binnenkrijgt. Citrulline malaat speelt een belangrijke rol bij de doorbloeding en het transport van voedingsstoffen naar je spieren. Daarnaast is deze pre workout ook in een stimulantvrije variant verkrijgbaar. Ideaal wanneer je laat op de avond traint en dus geen cafeïne wil binnenkrijgen.

Door de hoge kwaliteit ingrediënten vind ik Intensive Pre-Train echt de allerbeste pre workout van 2024. Ik train waanzinnig lekker op deze samenstelling en gebruik hem steevast voor mijn trainingen. Door de hoge doseringen is de prijs wel iets hoger. Om te besparen kun je deze pre workout booster in abonnementsvorm nemen. Dit is verstandig wanneer je vaak pre workout gebruikt. Je bespaart op de kosten én komt nooit zonder scoopie te zitten!

Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees hier de Intensive Pre-Train review van Voeding-en-fitness.nl!

intensive pre-train

De INTENSIVE Pre-Train-formule van Crazy Nutrition is gemaakt met een unieke mix van 13 natuurlijke ingrediënten om atleten van alle niveaus te helpen. Maximaliseer focus en energie, zonder crash na je training!


2. Black Label Pre Workout – XXL Nutrition

black label pre workout“Begin jouw training goed met Black Label Pre-Workout van XXL Nutrition! Deze innovatieve pre workout is de opvolger van Unleash en beschikt over nóg meer effectieve ingrediënten in een nóg betere samenstelling. Deze actieve ingrediënten zijn onder andere Beta-Alanine, Taurine, L-Citrulline, Arginine en Cafeïne, maar ook unieke gepatenteerde toevoegingen zoals EnXtra® en Capsimax®.

Naast deze actieve ingrediënten barst Black Label Pre-Workout ook van de vitamines en mineralen als Vitamine B12, Vitamine C, Vitamine D3, Magnesium, Zink en Sodium. Tevens is Black Label Pre-Workout laag in calorieën, suikers en vetten dus pas je deze ook perfect toe binnen een calorie-beperkend dieet of cut.”

Wat zijn de Voordelen van Black Label Pre Workout?

 • Exclusieve pre-workout van zeer hoge kwaliteit
 • Bevat 330 mg cafeïne per dosering
 • 30 trainingen per pot
 • Verkrijgbaar in 6 smaken
 • Ook te koop in variant zonder cafeïne
 • Citrulline en arginine
 • Vitamine B12 in organische vorm

Wat zijn de nadelen van deze XXL Nutrition pre workout?

 • Niet de goedkoopste pre workout booster
 • Dosering citrulline aan de lage kant

Waarom kies ik voor Black Label Pre Workout?

Black Label Pre Workout van XXL Nutrition is een high quality pre workout booster. Deze pre workout is wat duurder dan C4 en ABE, maar biedt wel een heftige en intense ervaring (o.a. 330 mg cafeïne). Maar als je liever geen stimulanten gebruikt, dan kun je de cafeïnevrije Black Label bestellen.

Omdat er in Black Label Pre-Workout enkel gebruik wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit actieve ingrediënten is deze pre workout zeer geschikt voor zowel beginnende- als ervaren krachtsporters en bodybuilders. Zelf kon ik ook lekker trainen met XXL Nutrition Black Label, mede daarom de 2e plek in de Top 5 beste pre workout boosters van 2024!

Benieuwd naar mijn ervaring? Check hier de Voeding-en-fitness.nl review van Black Label Pre Workout!

Black Label

Deze innovatieve pre workout is de opvolger van Unleash en beschikt over nóg meer effectieve ingrediënten in een nóg betere samenstelling.


3. ABE Ultimate Pre Workout – Applied Nutrition

abe pre workout“De ABE Pre-workout van Applied Nutrition bevat een unieke samenstelling van actieve ingrediënten die je zullen helpen het beste uit jezelf te halen. Creatine helpt bijvoorbeeld om je prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen en niacine helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Maar je komt ook ingrediënten als cafeïne (200mg), taurine, beta-alanine en citrulline tegen in de mix. Deze product bewijst zichzelf, ervaar de ABE Pre-workout nu.”

Wat zijn de voordelen van ABE Pre Workout?

 • Pre-workout blend met onderzochte actieve ingrediënten
 • Met cafeïne (200 mg), taurine, beta-alanine en citrulline
 • Creatine helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen
 • Niacine helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
 • 11 heerlijke smaken
 • Goede energieboost en lekkere spierpomp

Wat zijn de nadelen van All Black Everything?

 • Minder actieve ingrediënten
 • L-tyrosine ontbreekt

Waarom kies ik ABE Pre Workout?

ABE Ultimate Pre Workout van Applied Nutrition is één van de beste pre-workout boosters op dit moment verkrijgbaar in Nederland. De unieke samenstelling van dit product zorgt ervoor dat jij meer kracht, pomp en uithoudingsvermogen ervaart.

Bovendien zijn de smaken Bubblegum Crush en Candy Ice Blast een welkome aanvulling op het smaakaanbod van de meeste pre workouts. Voor mij én vele sporters in Nederland is ABE Pre Workout een van de beste pre workouts. Ervaar de werking zelf!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan de ABE Ultimate Pre Workout review van Voeding-en-fitness.nl!

ABE Pre Workout

ABE bevat een unieke blend van actieve ingrediënten om het beste uit je training te halen. ABE bevat onder andere 200 mg Cafeine en 4 gram Citruline.


4. C4 – Cellucor

C4 extreme pre workout“The most explosive Pre-Workout intensifier: C4 van Cellucor is een krachtige pre workout booster met NO3 voor explosieve pomps en energie. Met deze pre-workout weet je zeker dat je een krachtige training tegemoet gaat. Bovendien ervaar je een grandioze toename van kracht door de Creatine Nitraat! C4, onmisbaar voor een PR brekende training!”

Wat zijn de voordelen van C4 pre-workout booster?

 • De Pre-Workout met NO3, extreme spierpomps
 • Optimale spiergroei, harde volle spiermassa
 • Krachtige energie boost voor een geweldige training
 • Verhoogde vetverbranding tijdens de training
 • Spierherstel al tijdens de training
 • Enorme verbetering prestaties
 • Langer doorgaan, meer uithouding in de spieren

Wat zijn de nadelen van C4 Extreme?

 • Bevat relatief gezien minder cafeïne
 • Lichaam raakt sneller gewend aan C4

Waarom kies ik voor C4 Pre Workout?

C4 van Cellucor is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste pre workouts in deze Top 5 beste pre-workout boosters. Cellucor heeft namelijk een heftige pre-workout booster gemaakt voor een wel erg scherpe prijs. Ideaal voor krachtsporters die records willen verbreken en een krachttoename willen bereiken.

Met 150 mg cafeïne ondersteunt C4 Pre Workout energie, focus en alertheid. Groot voordeel is het zeer uitgebreide smaakaanbod van Cellucor. Voor iedereen is een lekkere pre workout smaak te vinden. Op dit moment vinden wij C4 nummer vier in de beste pre workout koopgids!

Nieuwsgierig naar onze ervaring, lees dan de C4 review van Voeding-en-fitness.nl!

C4 Pre Workout

De C4 Original Pre-workout is zo bijzonder krachtig door de samenstelling van ingrediënten. Hiermee ga je voor een geweldige training!


5. Gold Standard Pre Workout – Optimum Nutrition

gold standard pre workout“We hebben er een lange tijd op moeten wachten, maar hij is eindelijk gearriveerd! De Gold Standard Pre Workout van Optimum Nutrition, alleen voor de serieuze bodybuilders en krachtatleten. De formule van de Gold Standard Pre-Workout legt de lat hoog voor de concurrentie. De Pre workout is samengesteld met alleen de beste ingrediënten, en vrij van verboden stoffen.”

Wat zijn de voordelen van Gold Standard Pre-Workout?

 • Gecertificeerd Informed Sports
 • Vrij van “banned substances”
 • 175 mg Cafeïne uit natuurlijke bronnen
 • 1.5 gram Carnosyn® Beta-Alanine
 • 3 gram Creapure® Creatine Monohydrate
 • Bevat vitamine B1, B6, B12 en D
 • Verkrijgbaar in 5 smaken

Wat zijn de nadelen van Gold Standard?

 • Bevat een synthetische vorm van vitamine B12
 • Citrulline malaat laag gedoseerd

Waarom kies ik voor Gold Standard Pre Workout?

Gold Standard Pre Workout van Optimum Nutrition is een krachtige pre-workout booster die je sowieso eens geprobeerd moet hebben. Wanneer je de kwaliteit van Optimum Nutrition’s eiwitshakes gewend bent dan zal deze pre workout je ook zeker niet tegenvallen. Gold Standard Pre Workout staat niet voor niets in deze Top 5 beste pre-workout boosters 2024!

De toevoeging van verschillende vitamines zorgt ervoor dat de energieproductie in het lichaam wordt ondersteund. De creatine van CreaPure ondersteunt de krachtlevering bij explosieve training. Helaas is de hoeveelheid citrulline malaat aan de lage kant. Deze had ik graag iets hoger gezien.

Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan de Gold Standard Pre Workout review van Voeding-en-fitness.nl!

Gold Standard Pre Workout

Leg de lat hoger in de sportschool met de Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition. Dit pre-workout poeder zit vol met actieve ingrediënten.


Samenvatting pre workout test 2024

Geen tijd of zin om mijn ervaringen met de beste pre workouts te lezen? De tabel hieronder geeft je direct de uitslag van mijn onderzoek naar pre workout supplementen. 

ProductPrijsCafeïne per scoopAndere ingrediënten
1. Intensive Pre-Train€45,49200 mg13 werkzame stoffen o.a.:
Vitamine C en B
Citrulline Malaat, EnXtra
Beta-alanine en Taurine
Ashwagandha en IJzer
2. Black Label Pre Workout€34,95330 mg18 werkzame stoffen o.a.:
Vitamine C, en B
Citrulline Malaat, Tyrosine
Taurine, Arginine, Zink
Panax Ginseng en Magnesium
3. ABE Pre Workout€21,49200 mg8 werkzame stoffen o.a.:
Citrulline Malaat en Creatine
Vitamine B3 en B12
Taurine en Beta-alanine
4. C4 Pre Workout€29,99150 mg10 werkzame stoffen o.a.:
Vitamine C en B
Creatine, Arginine, Niacine
Beta-alanine en Tyrosine
5. Gold Standard Pre Workout€22,49175 mg14 werkzame stoffen o.a.:
Vitamine B, D en Creatine
Citrulline Malaat en Tyrosine
Beta-alanine, L-carnitine

Wat is een pre workout?

Een pre workout is een voedingssupplement dat vóór de training wordt ingenomen om de sportprestaties te verbeteren. Het is meestal verkrijgbaar in poedervorm en wordt gemengd met water of een andere vloeistof om een drankje te maken. 

Een pre workout bevat vaak een combinatie van ingrediënten die bedoeld zijn om de energie, focus en uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit kan onder andere cafeïne, creatine, beta-alanine, arginine, taurine en citrulline zijn.

Wat is de beste pre-workout voor mij?

Het gebruik van een pre workout booster is voor iedereen anders. Ieder lichaam reageert namelijk anders op de samenstelling van een product. Een pre workout die goed werkt voor de één, kan voor de ander misschien wel helemaal geen effect hebben. Wanneer je de beste pre workout zoekt is het belangrijk om vooraf te bepalen wat je wilt ervaren. Zoek je een supplement dat echt een goede energieboost geeft, of liever een pre workout die een waanzinnige pomp verzorgt?

Voordat je een goede pre workout booster vindt heb je er misschien al een aantal geprobeerd. Door het uitproberen van verschillende soorten pre workouts vind jij vast en zéker een merk dat goed werkt voor jou. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een pre workout te maken, zodat je zelf bepaalt welke doseringen je aanhoudt. Wil je graag een pre workout samenstellen? Dan kun je in deze blog de 5 beste pre workout ingrediënten vinden.

wat is de beste pre workout?

Hoe heb ik pre workouts getest?

Benieuwd hoe ik tot deze beste pre workout koopgids ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende pre workout boosters, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 65 pre workout producten zelf getest en meer dan 220 reviews en wetenschappelijke studies gelezen. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste pre workouts te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Werkzame ingrediënten
 • Prijs (kosten per scoop)
 • Veiligheid en verboden stoffen
 • Smaak
 • Certificaten en labtesten
 • Extra toegevoegde stoffen
 • Gebruiksgemak

Benieuwd naar mijn ervaring met alle pre workouts? Bekijk hier de Pre-workout booster reviews!

Deze Top 5 beste pre-workout boosters 2024 is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt beoordeeld door onze bezoekers met een 9.4/10 (521 personen).

beste pre-workout boosters

Beste ingrediënten pre workout boosters

Ieder merk maakt haar eigen pre workout supplement. De onderlinge samenstelling en doseringen kunnen dus nogal verschillen per product. Zo worden veel stoffen de hemel in geprezen en worden er allerlei claims aan gehangen. Maar welke pre workout ingrediënten hebben nu echt een effect op jouw training? De lijst hieronder heeft een bewezen werking.

Cafeïne

Cafeïne stimuleert zowel het centrale zenuwstelsel als de spieractiviteit en zorgt voor een toename van adrenaline en dopamine. De belangrijkste effecten van cafeïne zijn het tegen gaan van vermoeidheid, het verhogen van de energie en een verhogen van de cognitieve functies.

In pre workouts wordt cafeïne gebruikt om een energieboost te krijgen. Houd wel rekening met je totale cafeïne-inname en neem in de avond geen hoge dosering. Dit kan namelijk de kwaliteit van je nachtrust verminderen. Kies dan voor een pre workout zonder stimulanten.

Aanbevolen dosering: 150 tot 400 mg

Beta-Alanine

In het kort komt het er op neer dat beta-alanine ons spier-uithoudingsvermogen verbeterd. Tijdens de inspanning treedt er minder snel een gevoel van verzuring, veroorzaakt door lactaatzuur, op. Beta-alanine is een aminozuur dat de concentratie carnosine in de spier vergroot.

Aanbevolen dosering: 2 tot 5 gram

Citrulline Malaat

Als supplement draagt Citrulline Malaat vooral bij aan de ‘pomp’ in je spieren tijdens het trainen. Dit ziet er niet alleen heel tof en motiverend uit, het zorgt er ook voor dat er meer bloed naar je spieren gaat. Zo worden belangrijke stoffen voor het herstel van je spieren door het bloed direct naar de getrainde spier getransporteerd. Ook ondersteunt het de afvoer van afvalstoffen als ammoniak en melkzuur uit je lichaam.

Aanbevolen dosering: 5 tot 8 gram

L-Carnitine

In een pre workout booster zorgt L-Carnitine voor een verbeterde levering van energie, meer kracht en een verhoogde vetverbranding. Ook ondersteunt carnitine het herstel en de productie van rode bloedcellen [1].

Aanbevolen dosering: 0,5 tot 2 gram

beste pre-workout boosters koopgids

Creatine Monohydraat

De belangrijkste effecten van creatine voor sporters zijn de toename van spiergroei en kracht. Je ervaart minder snel verzuring tijdens het trainen en kun dus meer uit je workout halen. Zo bouw je sneller kracht en spiermassa op. Creatine heeft een 100% wetenschappelijk bewezen invloed op spiergroei en krachttoename.

Persoonlijk ben ik van mening dat creatine niet perse noodzakelijk is in een pre workout. Je kunt namelijk zelf heel makkelijk en goedkoop creatine gebruiken. Heb je zelf een potje creatine poeder? Neem dan dagelijks 5 gram creatine om van deze voordelen te profiteren. In een pre workout hoef je dan geen creatine te hebben zitten.

Aanbevolen dosering: 3 tot 5 gram

L-Arginine

In een pre workout booster wordt L-Arginine vooral gebruikt voor de pomp en doorbloeding. Dit is belangrijk voor het herstel omdat er door deze verbeterde doorbloeding meer voedingsstoffen direct bij de spieren terechtkomen.

Aanbevolen dosering: 3 tot 6 gram

Tyrosine

Het aminozuur L-Tyrosine stimuleert cognitieve functies, zoals het denkvermogen en de concentratie. In een pre workout booster draagt het bij aan een verbeterde focus op je training en oefeningen. Tyrosine verlaagt de bloeddruk in stressvolle situaties.

Aanbevolen dosering: 0,5 tot 2 gram

Is pre workout slecht voor je?

Bang dat het gebruik van een pre workout booster gevaarlijk is? Wanneer jij een pre workout gebruikt volgens de aanwijzingen op het potje, dan hoef jij je geen zorgen te maken. In Nederland zijn namelijk alleen veilige pre workouts te koop. Je kunt hier geen supplementen met verboden ingrediënten bestellen, die mogelijk gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Dit betekent echter niet dat je 3 scoops moet nemen voor je training. Een te hoge cafeïne inname kan wel degelijk bijwerkingen hebben, zoals slaapproblemen, maag- en darmklachten en hartritmestoornissen. Wees dus verstandig en gebruik een pre workout zoals hij bedoeld is. Er zit geen doping in pre workouts en de beste pre-workout boosters in mijn test kun je dus veilig kopen.

Lees hier meer over hoe je veilig pre workout kunt gebruiken.

Best Geteste fitness supplementen

Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen. Gebruik mijn kennis en jarenlange ervaring om de beste merken en producten te kopen.

Deze Top 5 beste pre-workout boosters helpt jou bij je zoektocht naar de meest effectieve en heftige pre workout booster! Op Voeding-en-fitness.nl vind je naast deze top 5 nog veel meer top-supplementen. Bekijk alle Top 5 beste supplementen van 2024 hier:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11114574/
 2. https://journals.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajpendo.1995.269.4.E671
 3. Pérez-Guisado, Joaquín1; Jakeman, Philip M2. Citrulline Malate Enhances Athletic Anaerobic Performance and Relieves Muscle Soreness. Journal of Strength and Conditioning Research 24(5):p 1215-1222, May 2010. | DOI: 10.1519/JSC.0b013e3181cb28e0
 4. Francaux, M., Poortmans, J. Effects of training and creatine supplement on muscle strength and body mass. Eur J Appl Physiol 80, 165–168 (1999). https://doi.org/10.1007/s004210050575

Veelgestelde vragen over de beste pre workouts

✅ Wat is een pre workout booster?

Een pre workout booster is een supplement dat kan helpen om je sportprestaties te verbeteren. Het belangrijkste effect van een pre workout is om je meer energie te geven. Dit kan handig zijn wanneer je na een lange werkdag nog even wilt knallen in de sportschool. De meeste pre workouts bevatten stimulerende stoffen zoals cafeïne. Verder zijn ze vaak aangevuld met verschillende aminozuren en creatine. Een goede pre workout geeft jou meer energie, motivatie en focus bij het sporten. Ook vermindert het de verzuring in je spieren en vergroot het je explosieve kracht.

✅ Wat zijn de voordelen van pre workouts?

Een belangrijk voordeel van pre workouts is het simulerende effect. Je krijgt meer energie om te trainen. Daarnaast dragen de BCAA’s, creatine en andere aminozuren bij aan betere sportprestaties en een sneller herstel.

✅ Wat zijn de nadelen van pre workout?

Pre workout boosters kunnen echter ook negatieve effecten hebben. Zo is de hoge dosis cafeïne niet voor iedereen geschikt. Ben je overgevoelig? Dan kun je last krijgen van een opgejaagd gevoel, hoofdpijn of hartkloppingen. Ook kun je slechter in slaap komen wanneer je in de avond nog een sterke pre workout neemt. Volg daarom altijd het gebruiksadvies op de verpakking en neem nooit meer dan de aanbevolen dosering.

✅ Bestaan er ook pre workouts zonder stimulanten?

Jazeker! Er zijn ook pre workout boosters te koop die bijvoorbeeld geen cafeïne bevatten. Deze boosters bevatten enkel de andere stoffen, zoals creatine, citrulline en aminozuren. Hierdoor profiteer je wel van een betere doorbloeding, meer kracht en uithoudingsvermogen… maar heb je geen last van de effecten die cafeïne op je lichaam heeft.

✅ Hoe kom je tot deze Top 5 beste pre workouts?

Om deze lijst met beste pre workout boosters samen te stellen gebruik ik verschillende bronnen. Ten eerste verzamel ik reviews van echte gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarnaast kijk ik naar wetenschappelijke onderzoeken om de werking van een ingrediënt te controleren. Tot slot test ik zelf regelmatig nieuwe pre workouts om mijn eigen ervaring te delen. Dit alles samen combineer ik om tot deze lijst met beste pre-workouts te komen!

Deze innovatieve pre workout is de opvolger van Unleash en beschikt over nóg meer effectieve ingrediënten in een nóg betere samenstelling.

ABE bevat een unieke blend van actieve ingrediënten om het beste uit je training te halen. ABE bevat onder andere 200 mg Cafeine en 4 gram Citruline.

De C4 Original Pre-workout is zo bijzonder krachtig door de samenstelling van ingrediënten. Hiermee ga je voor een geweldige training!

Leg de lat hoger in de sportschool met de Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition. Dit pre-workout poeder zit vol met actieve ingrediënten.

23 reacties:

 1. Ik hou van pre workout maar dan wel met een heel boel Coffee of taurine of ander stimulerende spullen er in ik ga zelf graag voor die van rich piana 5051 daar zit verschillende Coffee en taurine in weten jullie nog zo 1 met veel stimulerende spul er in gr lesley

 2. Wat is beste pwo zonder caffeine in jullie opinie?

 3. Zijn er ook pre workouts zonder creatine te vinden?
  Zoja weet je welke goed is?

  • Hi Sander,

   Die zijn er zeker. De werking van een pre workout verschilt per persoon, dus je ervaart zelf vaak pas echt goed welke het best werkt. Je zou eens kunnen kijken naar Blast! van XXL Nutrition. Massive Pump van Bodystore bevat ook geen creatine.

 4. Ha!
  Ik heb een vraag. Ik vraag me af of er misschien ook pre-workout boosters
  speciaal voor vrouwen bestaan?

  Groetjes,
  Sara

 5. Hoi,

  Ik doe aan kickbox maar merk dat ik sommige trainingen niet voldoende energie heb. Is een pre-workout ook goed voor kickboxers? Zo ja welke zou je dan adviseren?

  Gr, Burak

  • Hi Burak,

   Een pre workout kan je inderdaad ook gebruiken om meer energie te krijgen voor het kickboksen.
   In principe kun je elke pre workout booster proberen, het effect dat je ervaart verschilt namelijk per persoon.
   Ieder lichaam reageert anders, dus een pre workout die voor mij heel goed werkt kan bij jou niks doen… en natuurlijk andersom.
   Kwestie van proberen en ontdekken welke jij het fijnst vindt :)

   Groetjes,
   Marvin

 6. Hallo Marvin,
  Ik train meestal smorgens vroeg voor het werk dus kan best een pwo gebruiken.
  Probleem is dat ik van sommige producten een crash ondervind wat smorgens niet optimaal is. Bij welke pwo heb jij hier het minste last van ondervonden? Is dit te verklaren door het cafeïne/taurine niveau? Kan ik dit eventueel opvangen met extra b vitaminen te slikken vb b100 van xxl welke hoog gedoseerd is? Momenteel gebruik ik amino energy van ON waar de crash beperkt is maar waar ik weinig boost van krijg gezien dit geen echte pwo is, hiervoor heb ik no explode gebruikt waar je echt hard van voelt wanneer hij uitgewerkt is en heb al vernomen dat dit bij c4 vergelijkbaar is, hierna ga ik blast eens proberen…

  Groeten en bedankt
  Niels

  • Hé Niels!

   Die crash is inderdaad erg vervelend als je nog moet werken.
   Persoonlijk heb ik helemaal geen crash na het gebruik van C4. Ik denk ook dat dit echt heel erg persoonsgebonden is. Zelfde geldt voor het effect / de boost die je merkt. Sommigen merken niks van een bepaalde pre workout, terwijl iemand anders daar wel enorm goed op gaat. Ik zou C4 toch eens proberen, maar dat is puur omdat mijn eigen ervaring goed is ;)

   Groetjes Marvin

 7. Hi Marvin,

  Ik heb een vraagje. Mag je als je hartpatiënt bent wel een pre-workout gebruiken?
  aangezien dat je er heel veel energie krijgt en je hart dan als een malle gaat.

  groetjes

  • Hoi Nigel,

   Een pre workout bevat inderdaad stimulanten die je hartslag kunnen verhogen.
   Dit is dus zeker iets waar je goed navraag over moet doen. Omdat ieders situatie anders is raad ik je aan dit even te overleggen met de arts, die weet precies wat je wel of niet mag gebruiken. Mocht je groen licht krijgen om een pre workout te nemen kun je wellicht het best beginnen met eentje waar geen stimulanten in zitten.

   Groetjes Marvin

 8. hoi marvin,

  is er pwo vergelijkbaar met Jack3d 3d micro?

  thanx.

  fa

  • Jack3d is van de markt gehaald omdat deze pre workout DMAA bevat.
   In Nederland mogen pre workouts met DMAA niet verkocht worden, dus een soortgelijke PWO vinden zal lastig zijn.

   Je kunt een aantal pre workouts proberen die een hoge dosis cafeïne bevatten voor de boost. Zo uit mijn hoofd gezegd zijn Der Hammer van XXL Nutrition, 5150 Pre Workout van Rich Piana en Anarchy Next Gen van Muscletech sterk gedoseerd.

 9. Hoi Marvin,

  Waarom worden de extreme workout V2 van clean nutrition en de maximum pre workout van de body & fitshop niet vermeld? Zijn deze minder goed? Wat zijn jouw ervaringen met deze producten?

  • Hi Rodney,

   V2 van Clean Nutrition en Maximum Pre Workout van Body & Fitshop heb ik (nog) niet getest, dus daar kan ik helaas niets over zeggen.
   Dit zijn wel pre workouts die ik in de nabije toekomst wel proberen :)

 10. Clean nutrition zegt geen vulstoffen en dergelijke te hebben…leuke verkoop truc maar is gewoon dezelfde als alle andere…bij mij werkt mutant madness goed

 11. welke pre workoutraad je een beginnende crossfitter aan? ik merk dat ik af en toe een extra boost kan gebruiken.

  • In principe zijn al de pre workouts uit deze Top 5 geschikt voor jou als Crossfitter. Ze zullen allemaal zorgen voor extra energie tijdens het trainen. Welke het fijnst is, is vooral een persoonlijke kwestie. Zelf vind ik bijvoorbeeld C4 nog steeds erg fijn. Probeer een pre workout, is het niks? Dan kun je een andere proberen die dan wellicht wel beter bevalt :)

 12. Ik ben al jaren een groot fan van de gorilla force van raw iron. Is voor mij de enige die echt wat doet. Ook goed te betalen. o.a. Bij sportfood.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *