• xxl nutrition banner

Top 5 beste post-workouts 2023

Laatste update: 2 mei 2023

Na het sporten is het belangrijk om je lichaam de juiste voedingsstoffen te bieden. Kort na je training heeft je lichaam koolhydraten en eiwitten nodig. Dit gaat spierafbraak tegen en brengt je lichaam snel weer in anabole staat (spier opbouwen). Je kunt kiezen voor een goede post workout maaltijd, maar een shake is een makkelijkere optie. Vroeger werd veel gesproken over de Anabolic Window. Om te profiteren van deze window moest je binnen anderhalf na het sporten een post-workout nuttigen.

Tegenwoordig lijkt de timing echter minder belangrijk, maar is het wel belangrijk om een combinatie van goede koolhydraten en essentiële aminozuren binnen te krijgen [1]. Post-workout supplementen bieden deze voedingsstoffen in de juiste verhouding om het optimale herstel van de spieren te garanderen. In de Top 5 beste post-workouts 2023 vind je de beste producten om direct na je training te nemen!

Benieuwd naar onze ervaring met post workout supplementen? Bekijk hier onze Post-workout reviews!

Beste post-workouts 2023

 1. Advanced Post Workout – XXL Nutrition
 2. Magnificent – Body & Fitshop
 3. Mega Grow – XXL Nutrition
 4. All-In-One Perform – Myprotein
 5. Complete All-in-one – Bulk Powders

Meer informatie over deze beste post workout poeders lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.


De Top 5 beste post-workouts 2023

1. Advanced Post Workout – XXL Nutrition

“Advanced Post Workout is een uniek all-in-one supplement om je lichaam na de training te voorzien van de best mogelijke voedingsstoffen. Ben je de beginners fase inmiddels wel ontgroeid? Wil je de volgende stap zetten met jouw trainingen en fysiek? Alleen dan ben je klaar voor onze meest complete en krachtige post workout ooit.”

advanced post workoutVoordelen Advanced Post Workout:

 • Beste post workout product op de markt
 • Een prettig opgewekt gevoel, zelfs na zware trainingen
 • Uitsluitend de beste ingrediënten, in hoge doseringen
 • Extreem snel herstel en dus minder spierpijn
 • Bouwt sneller spiermassa op
 • Vollere en hardere spieren – al merkbaar binnen een week gebruik
 • Bevat het gepatenteerde Vitargo en PeptoPro
 • Bevat alle ingrediënten in een hoge dosering
 • All-in-one product met optimale samenstelling voor gevorderde sporters
 • Heerlijke tropical smaak

Wil jij een optimaal herstel na een zware krachttraining? Advanced Post Workout is het beste post-workout supplement op de markt. De hoogste kwaliteit voor de beste prijs! Dit voedingssupplement van XXL Nutrition stimuleert je spiergroei en staat geheel terecht op de eerste plek in deze Top 5 beste post-workouts!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Advanced Post Workout!

beste post workout

Dit all-in-one product bevat de meest optimale samenstelling zodat je zeker weet dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt na jouw workout.


2. Magnificent – Body en Fit

“Dit is High Tech! Ga voor kwaliteit, het allerbeste. Magnificent boost na de training je lichaam met onder andere een koolhydraten blend, eiwit & amino blend, diverse soorten creatine en vitamines en mineralen!

Je krijgt ook een mix van eiwitten en aminozuren op basis van PeptoPro®, glutamine, taurine en BCAA’s, terwijl magnesium helpt de spierfunctie te behouden en vitamine C de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt. Dit heerlijk smakende herstelpoeder is echt een must voor elke serieuze sporter!”

magnificent beste post workoutKenmerken Magnificent Post Workout:

 • Magnificent is perfect voor na de training!
 • Perfecte koolhydraten mix
 • High Tech! Unieke ingrediënten
 • Unieke – extreem hoge kwaliteit!
 • Extreme bodybuilding
 • Laagste prijs via Voeding-en-fitness.nl
 • Met eiwit & amino blend, diverse soorten creatine en vitamines en mineralen

Magnificent van Body en Fitshop staat bijna op gelijk hoogte met Advanced Post Workout in deze Top 5 beste post-workouts. Magnificent wint het op prijs, maar ligt qua werking net iets achter. Toch is dit een echte aanrader als het aankomt op post workout supplementen. Magnificent Post Workout bevat alle stoffen die je lichaam nodig heeft na een zware inspanning en helpt je sneller te herstellen, en dus te groeien!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Magnificent!

5 sterren

Magnificent boost na de training je lichaam met onder andere een koolhydraten blend, eiwit & amino blend, diverse soorten creatine en vitamines en mineralen!


3. Mega Grow – XXL Nutrition

“Mega Grow staat onder bodybuilders al jaren bekend als één van de beste post workout supplementen. Het verenigt alles wat je direct na een training nodig hebt: Creatine, L-Glutamine, Taurine, BCAA’s, Carb Loading, Vitaminen en Mineralen. Alles in één product. Onze absolute aanrader voor iedereen die het maximale resultaat uit zijn training wil persen!”

mega grow post workoutKenmerken Mega Grow:

 • Explosievere trainingen
 • All-in-one supplement om na de training in te nemen
 • Verpakking van 40 dagen
 • Een heerlijk energiek gevoel, zelfs na zware trainingen
 • Alom geprezen smaken; orange, groene appel of kers
 • Al jaren een topper in ons assortiment

Mega Grow van XXL Nutrition bevat alle top voedingsstoffen om je helpen herstellen! Dit product levert de ultieme kwaliteit in een post-workout supplement. Zelfs de prijs is goed, dus daarvoor hoef je het niet te laten! Wil jij de beste kwaliteit, dan kan je niet om MegaGrow heen! Deze post workout bevat creatine, een verscheidenheid aan vitamines en aminozuren wat hem een terechte plek in deze Top 5 post workout supplementen oplevert!

Benieuwd naar onze ervaring met Mega Grow? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Mega Grow!

5 sterren

Mega Grow bevat onder andere: Creatine, L-Glutamine, Taurine, BCAA's, Koolhydraten, Vitaminen en Mineralen. Alles in één product.


4. All-In-One Perform – Myprotein

“Deze formule, die ontwikkeld is voor de harde trainers, combineert whey concentraat en -isolaat met koolhydraten, creatine en HMB voor een alles-in-één shake die je die stap verder helpt zetten. All In One Perform ondersteunt jouw prestaties, helpt je bij het groeien en behouden van belangrijke spieren en helpt je weer op kracht te komen na elke sessie.”

all in one perform myproteinKenmerken All-In-One Perform:

 • 30 gram eiwit per dosering
 • 5 gram CreaPure creatine
 • 1,5 gram HMB
 • Postworkout Creatine
 • Hardcore Bodybuilding
 • Beste aanbieding via Voeding-en-fitness.nl

All-In-One Perform van Myprotein is een post-workout supplement met de perfecte combinatie van alle ingrediënten die je nodig hebt om te herstellen na een training. Dit supplement brengt jou pure kwaliteit! Deze unieke formule bevat 30 gram eiwit per dosering en is daarnaast verrijkt met creapure creatine en HMB. Meng 70 gram poeder in water of melk en drink deze Myprotein post workout direct na je training. Deze beste post workout ondersteunt jouw lichaam bij het herstel en de opbouw van meer spiermassa.

23% korting bij Myprotein met de code MARVINNL

4.5 ster

Deze formule, die ontwikkeld is voor de harde trainers, combineert wheyconcentraat en -isolaat met koolhydraten, creatine en HMB.


5. Complete All-in-one – Bulk Powders

“Compleet alles-in-één van BULK POWDERS™ heeft een nauwkeurig samengestelde formule waar alles in zit wat je nodig hebt na een zware training. Als je op je weg naar het volgende niveau op zoek bent naar een product dat helpt te herstellen, bij te tanken en spieren te laten groeien is compleet alles-in-één wat je nodig hebt.”

complete all in one bulkVoordelen Complete All in One:

 • Bevordert spiergroei en herstel
 • Wei, leucine, creatine en glutamine
 • Enorme hoeveelheid van 35 g eiwitten per portie
 • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Chocolade, Cookies of Aardbei smaak
 • 5 gram creatine monohydraat

Complete All-in-one van Bulk Powders is een complete post-workout voor iedereen die sneller wilt herstellen na een zware training. Complete All in One bevat alle stoffen die je lichaam vlak na zo’n inspanning nodig heeft om sneller te herstellen. Zoals whey, aminozuren, creatine en glutamine. Deze post-workout stimuleert je spiergroei en vermindert de spierpijn na een zware krachttraining!

beste supplementen

Onze All in One™ is een hoogwaardig, allround mengsel van wei-eiwit, maltodextrinekoolhydraten, leucine- en glutamine-peptiden-aminozuren en creatine.

Laagste prijs:

bulk.com (€31,99)

Wat is een post workout?

Een post workout, ook wel bekend als post-workout shake of recovery shake, is een supplement dat wordt geconsumeerd na een training of intensieve fysieke activiteit om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die nodig zijn voor herstel en spiergroei.

Het doel van een post-workout shake is om het lichaam te voorzien van voldoende eiwitten, koolhydraten en vocht om de spieren te herstellen en de glycogeenvoorraden in het lichaam aan te vullen. Eiwitten zijn nodig voor het opbouwen en repareren van spieren, terwijl koolhydraten helpen om de glycogeenvoorraden in het lichaam aan te vullen, wat energie levert voor toekomstige trainingen.

Beste post workout kopen

Hoe vind je nu de beste post workout shake van dit jaar? Voor onze Top 5 lijst hebben we gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding. Het is belangrijk dat een goede post-workout de juiste stoffen in de goede verhouding levert. Na je training heeft je lichaam behoefte aan koolhydraten en eiwitten om de spieren weer te herstellen. Let daarom altijd op de voedingswaarden van zo’n after workout shake.

De koolhydraten worden gebruikt om de glycogeenvoorraad in je spieren weer aan te vullen [2]. Dit komt de eiwitsynthese weer ten goede, daarom is het ook belangrijk dat de beste post-workouts rijk zijn aan eiwitten en aminozuren. Daarom bevatten ze belangrijke BCAA’s zoals leucine, isoleucine en valine. Soms bevatten ze ook nog creatine om je kracht te verhogen en het spieruithoudingsvermogen te verbeteren. Uiteraard vind je de beste kwaliteit voor de laagste prijs via Voeding-en-fitness.nl!

Welke dosering post workout?

De algemene richtlijn voor een post workout shake of maaltijd na het sporten is; 50 tot 60 gram koolhydraten en 40 gram eiwit. Bij voorkeur neem je dan snel opneembare koolhydraten, bijvoorbeeld uit dextrose of maltodextrine.

Van de 40 gram eiwit is het mooi als je 10 gram snel opneembare eiwitten (wei hydrolisaat) binnenkrijgt en 30 gram normale wei eiwitten. Uiteraard heeft jouw lichaamssamenstelling en de intensiteit van jouw training ook invloed op de aanbevolen dosering.

beste post workouts

Best Geteste sport supplementen

Deze Top 5 beste post workout lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.1/10 (283 personen). Om tot deze lijst te komen gebruiken we reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland, kijken we naar onafhankelijke labtesten én testen we zelf supplementen om eigen ervaring te kunnen delen. Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen.

De Top 5 beste post-workouts op Voeding-en-fitness.nl is er om jou te helpen bij het vinden van de post workout supplementen van 2023 met de hoogste kwaliteit voor de laagste online prijs. Bekijk ook de Top 5 beste supplementen van 2023 in andere categorieën:

Volg Marvin

Bronnen

 1. https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-10-5
 2. https://thesportjournal.org/article/glycogen-replenishment-after-exhaustive-exercise/

Veelgestelde vragen over de beste post workouts

Wat is een post workout shake?

Een post workout shake is een voedingssupplement die je kort na je training neemt. Post Workout shakes bevatten de belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft na een zware training. Zo geef jij je lichaam direct alle nodige stofjes om te beginnen met herstellen. Zo voorkom je spierafbraak, verminder je spierpijn en stimuleer je de spieropbouw.

Welke stoffen zitten in een goede post workout?

Een goede post workout shake bevat in ieder geval een combinatie van koolhydraten en eiwitten. De koolhydraten worden gebruikt om de glycogeenvoorraad in je spieren weer aan te vullen na een training. Dit komt vervolgens de eiwitsynthese weer ten goede. Je lichaam neemt de aminozuren uit eiwitten beter op en dit draagt bij aan spieropbouw en herstel. De exacte samenstelling zal verschillen per merk en product. Zo worden er vaak ook andere stoffen toegevoegd aan post workouts. Denk hierbij aan creatine, vitamines en mineralen en BCAA (leucine, isoleucine en valine).

Welke dosering heeft je lichaam nodig?

Na een training heeft je lichaam ongeveer 50 tot 60 gram snelle koolhydraten nodig. Dit kan bijvoorbeeld uit dextrose of maltodextrine komen. Daarnaast is 40 gram eiwit een goede richtlijn. Hiervan is het ideaal als 10 gram snel opneembaar is (zoals whey hydrolisaat uit een post workout shake) en 30 gram uit whey concentraat komt.

Hoe kom je tot deze Top 5 beste post-workouts?

Om deze lijst met beste post workouts samen te stellen gebruik ik verschillende bronnen. Ten eerste kijk ik naar reviews van echte gebruikers op de websites van merken en supplementen shops. Daarnaast check ik onafhankelijke labtesten naar de kwaliteit van ingrediënten. Tot slot test ik op structurele basis zelf supplementen. Zo kan ik mijn eigen ervaring met jullie delen en kijk ik naar factoren als prijs, smaak, samenstelling en gebruiksgemak.

2 reacties:

 1. dit ziet er prachtig uit luitjes
  zeer goede info dank je wel
  joop verduijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + drie =