• xxl nutrition banner

Beste Fatburners 2024

Laatste update: 30 juni 2024 door Marvin Grouw
 

beste fatburners vetverbrandersEen fatburner kan helpen wanneer je aan het droogtrainen bent en vet wil verliezen. Het is geen wondermiddel en je zult er niet direct tientallen kilo’s mee verliezen, maar een goede fatburner onderdrukt het hongergevoel en stimuleert de verbranding. Niet elke fatburner werkt even goed (lees hier meer over hoe een fatburner werkt), vandaar dat je hier de Top 5 beste fatburners 2024 vindt. De afslankpillen in deze lijst leveren de beste resultaten! Bekijk hieronder alle voordelen en nadelen van de afslank supplementen test.

Beste afslankpillen 2024

ProductPrijsCafeïneIngrediënten
PhenQ Fatburner€41,99*75 mg13 met o.a.:
Cafeïne, Capsimax, Iodine
Innoslim, Vitamine B complex
L-Carnitine, Nopal Cactus
Fat Metabolic Support€34,9940 mg11 met o.a.:
Cafeïne, Groene The Extract
Garnicia Cambogia, Niacine
Vitamine B12, L-Carnitine
The Ripper€24,99200 mg14 met o.a.:
Cafeïne, Guarana Extract
Groene Thee Extract, Taurine
Vitamine C, Vitamine B12
Stacker 4€29,99300 mg7 met o.a.:
Cafeïne, Groene Thee Extract
Yerba Mate, Capsicum
Guarana Extract, Ginseng
Black Burn€23,99300 mg8 met o.a.:
Cafeïne, Groene Thee Extract
Garcinia Cambogia, Yerba Mate
Guarana Extract, Vitamine B12

* PhenQ is de enige fatburner met een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Geen resultaat? Stuur binnen 67 dagen na ontvangst van je bestelling alle potjes PhenQ in de originele verpakking terug voor een terugbetaling.


Top 5 Beste Fatburners 2024

Meer informatie over deze beste vetverbranders lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.

 1. PhenQ Fatburner

phenq beste fatburner“PhenQ is misschien nog niet zo lang op de markt als andere producten, maar in die paar korte jaren hebben wij al meer dan 190 duizend klanten zoals jou geholpen om het lichaam te krijgen dat ze altijd al hebben willen.

PhenQ maakt het verminderen van het innemen van calorieën eenvoudig door je eetlust te onderdrukken waardoor te veel eten en het hunkeren naar voedsel tot het verleden behoren. Door het combineren van alle voordelen van meerdere gewichtsverliesproducten in één pil, maakt PhenQ gewichtsverlies simpel en bespaar je op de uitgaven voor meerdere producten!”

Wat zijn de voordelen van PhenQ?

 • Slechts 2 capsules per dag
 • Stimuleert de stofwisseling
 • Onderdrukt de eetlust
 • Geeft je een energieboost
 • 190.000+ tevreden klanten
 • Blokkeert de vetproductie
 • Gratis verzending wereldwijd

Wat zijn de nadelen van PhenQ afslankpillen?

 • Duurdere dieetpillen wanneer je 1 potje koopt

Waarom kies ik voor PhenQ Fatburner?

PhenQ Fatburner is een uitstekende fatburner met unieke kenmerken. Met ingrediënten als capsimax, a-lacys reset, chromium picolinate, cafeïne, l-carnitine fumaraat en nopal cactus ondersteunt het de vetverbranding en remt het de eetlust. Met behulp van natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit en bereidt volgens de farmaceutische normen, is PhenQ de ultieme alles-in-één oplossing om af te slanken. Deze combinatie van werkzame ingrediënten zorgt ervoor dat PhenQ op de 2e plek in deze Top 5 beste fatburners staat!

Bovendien heb je een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie bij PhenQ. Behalve je gewicht heb je dus niets te verliezen! Dit vind ik een groot voordeel, omdat het iedereen de mogelijkheid biedt om PhenQ Fatburner goed te proberen.

Benieuwd naar mijn ervaring met deze afslankpillen? Lees hier de Voeding-en-fitness.nl review van PhenQ!

phenq fatburner

PhenQ's unieke formule maakt gebruik van een krachtige mix van bewezen ingrediënten, die je door je vet te verbranden helpen om gewicht te verliezen, om je eetlust te beheersen en om je energieniveaus te verhogen.


2. Fat Metabolic Support – XXL Nutrition

fat killer beste fatburners“Wil je op topsnelheid afrekenen met ongewenst lichaamsvet? Wil je veel gewicht verliezen, of gewoon je lichaam droogtrainen tot aan de laatste gram? Oftewel: zoek je een product dat echt meedogenloos de aanval inzet tegen vet – zelfs het hardnekkige vet? Dan biedt Fat Metabolic Support van XXL jou de ultieme oplossing.

Fat Metabolic Support is met afstand de sterkste fatburner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen. Het voert je verbranding op, vermindert de vorming van nieuw vet en onderdrukt op veilige wijze het hongergevoel. In strijd tegen vet? Bewapen jezelf dan met Fat Metabolic Support!”

Wat zijn de voordelen van Fat Metabolic Support?

 • Sterkste formule op de markt
 • Perfecte verhouding van alle werkzame stoffen
 • Unieke ingrediënten die elkaars werking versterken
 • Samengesteld door professionals op het gebied van vetverbranding
 • Voor sommige mensen is deze formule te sterk

Wat zijn de nadelen van deze XXL fatburner?

 • Meerdere doseringen per dag nodig

Waarom kies ik voor Fat Metabolic Support?

Fat Metabolic Support van XXL Nutrition is de opvolger van de legendarische Fat Killer. Fat Metabolic Support is een krachtige fatburner die jou helpt bij het verliezen van het meest hardnekkige vet. Dit is de sterkste vetverbrander die je op dit moment legaal in Nederland kunt kopen. De kwaliteit zorgt ervoor dat deze fatburner al jaren in de top 3 van mijn Top 5 beste fatburners lijst staat!

Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan hier de Voeding-en-fitness.nl review van Fat Killer!

Fat Metabolic Support

Fat Metabolic Support is de opvolger van de legendarische Fat Killer en beschikt over een krachtige samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhouding.


3. The Ripper – Cobra Labs

the ripper fatburner“The Ripper bevat onder andere Vitamine C, Vitamine B12 en Chroom. Vitamine C heeft een positieve invloed op het lichaam. Zo draagt Vitamine C bij aan de instandhouding van sterke botten en aan het energieleverend metabolisme.

Vitamine C helpt ook om vermoeidheid te verminderen. Ook Vitamine B12 ondersteunt het energieniveau. Chroom draagt bij aan de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten en helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden. 

Wat zijn de voordelen van The Ripper?

 • Goed doordachte formule
 • Hoge kwaliteit van Cobra Labs
 • Lekkere smaken
 • 30 doseringen per verpakking
 • Ripper Shred Matrix
 • Extreme Muscle Fuel

En wat zijn de nadelen van The Ripper?

 • Poedervorm in plaats van capsules
 • Hoge dosering cafeïne niet geschikt voor iedereen

Waarom kies ik voor Cobra Labs The Ripper?

The Ripper van Cobra Labs is een Amerikaanse fatburner van topkwaliteit. Elke dosering bevat alle benodigde stoffen om jou te helpen bij het verliezen van vet. Het grote voordeel ten opzichte van Animal Cuts (de vorige nummer 3 in onze test) is de prijs. The Ripper is een stukje goedkoper, waardoor je flink kunt besparen. Neem dagelijks 1 dosering met o.a. vitamine C, vitamine B12, chroom en de speciale Ripper Shred Matrix! In Nederland zijn er nog niet veel ervaringen met deze fat burner. Vandaar dat dit supplement niet bovenaan staat in de Top 5 beste fatburners 2024!

The Ripper

One of the most powerful and fast acting new supplements on the planet today! The Ripper is de "full strenght" hardcore formule van Cobra Labs! Snel, hard- en langwerkend, GET RIPPED!


4. Stacker 4 – Stacker NVE

stacker 4 fatburner“Stacker 4 is een revolutie in de bodybuilding wereld, wil jij weten waarom? De ingrediënten spreken stuk voor stuk voor zich en het product is perfect samengesteld voor maximaal resultaat. Stacker 4 bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten”

Wat zijn de voordelen van Stacker 4?

 • Een revolutie in de bodybuildingwereld
 • 100% samengesteld uit natuurlijke ingrediënten
 • 1 capsule per dag
 • Bevat o. a. groene thee en ginseng
 • 100 capsules per pakking

En de nadelen van Stacker 4 dieetpillen?

 • Hoge dosis cafeïne kan zorgen voor maagklachten
 • Gepatenteerde blend (weet dus niet exacte doseringen)

Waarom kies ik voor Stacker 4?

Stacker 4 is al geruime tijd een populaire fatburner in Nederland vanwege zijn krachtige samenstelling. In Amerika zijn ze ook razend enthousiast over deze geconcentreerde fatburner. Deze stacker bevat geen ephedra en is dus compleet veilig om te gebruiken. Voor sommigen kan Stacker 4 van NVE misschien iets te heftig zijn. Er wordt ook aangeraden om na 6 weken gebruik een rustperiode in te lassen. Daarom staat Stacker 4 niet hoger in deze Top 5 fatburners.

Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Stacker 4!

Stacker 4

Stacker 4 is de krachtigste (1e generatie) Stacker! Stacker 4 is al jaren de meeste populaire variant en staat al sinds 2005 bovenaan alle ranglijsten!


5. Black Burn – NVE

black burn stacker“Black Burn is de Sterkste vetverbrander uit de VS! NVE werd legendarisch toen het ruim tien jaar geleden wereldwijd doorbrak met de sterkste en best werkende vetverbranders ooit. Na jarenlang onderzoek komt NVE nu met een product puur gericht op bodybuilders: Black Burn. Deze Fatburner is hardcore. Sterker dan ooit. Zonder twijfel de beste en meest effectieve fatburner van dit moment. De onderzoeksresultaten bewijzen het!”

Voordelen Stacker Black Burn:

 • De sterkste vetverbrander uit de VS
 • Extreme verhoging van de stofwisseling
 • Geeft energie en onderdrukt honger
 • Verlaag je vetpercentage sneller dan ooit
 • Toon keiharde buikspieren

En de nadelen van Black Burn stacker?

 • Gepatenteerde blend (weet exacte doseringen niet)
 • Hoge dosering vitamine B12

Waarom kies ik voor Black Burn?

Black Burn van Stacker 2 is één van de krachtigste fatburners verkrijgbaar. Resultaten boek je zeker met deze fatburner! Zo vielen gebruikers van deze fatburner tot wel 2 kilogram per week af. Het nadeel is echter dat je 6 capsules per dag moet nemen, waardoor 1 pot met 120 capsules slechts genoeg is voor 20 dagen. In vergelijking met andere vetverbranders in deze Top 5 beste fatburners is Black Burn aan de dure kant!

Black Burn

Black Burn Micronized is een unieke vetverbrander. Een uitgekiende samenstelling, gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek.


Samenvatting fatburner test

In deze test heb je mijn ervaring met de 5 beste fatburners kunnen lezen. Om de uitslag nog overzichtelijker voor je te maken vind je hieronder de lijst met beste afslankpillen.

 1. PhenQ Fatburner
 2. Fat Metabolic Support – XXL Nutrition
 3. The Ripper – Cobra Labs
 4. Stacker 4 – Stacker NVE
 5. Black Burn – NVE

Wat zijn fatburners?

Fatburners zijn supplementen die ontworpen zijn om het gewichtsverlies te bevorderen door het metabolisme te stimuleren en het lichaam te helpen vet te verbranden. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals cafeïne, groene thee-extract, guarana, L-carnitine en andere natuurlijke stimulerende middelen.

Hoewel fatburners kunnen helpen om de stofwisseling te stimuleren en vet te verbranden, is het belangrijk om te onthouden dat ze geen wondermiddel zijn en niet magisch afvallen garanderen. Gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging zijn nog steeds de belangrijkste factoren bij het bereiken van gewichtsverlies.

Hoe werkt een fatburner?

Een vetverbrander is geen wondermiddel, onthoud dat! Je zult niet gelijk kilo’s aan vet verliezen door het gebruik van een fatburner. Fatburners bevatten verschillende stoffen die de stofwisseling een boost geven en het hongergevoel remmen. Veel gebruikte stofjes zijn L-Carnitine, Groene thee, Guarana, Cafeïne, Taurine, Yohimbe, Garcinia Cambogia, Citrus Aurantium en CLA.

Deze beste fatburners geven je een energieboost, waardoor je meer inzet levert tijdens het sporten en dus meer calorieën verbrandt. Bovendien zorgt het remmende effect op je hongergevoel dat je minder snoept (bron). Zelfs een mentaal voordeel is mogelijk bij een fat burner. Omdat je zo’n supplement gebruikt ga je vaak strikter met je eetpatroon om en fanatieker trainen. Zo blijf je makkelijker onder je dagelijkse caloriebehoefte. En de calorie-inname is altijd leidend voor vetverlies!

beste fatburners test

Hoe snel resultaat met afslankpillen?

We willen vaak te snel afvallen, waardoor we ongeduldig worden. Maar vergeet niet; die overtollige kilo’s zijn er ook niet allemaal in 2 weken bijgekomen. Gezond afvallen is een proces waar geduld en discipline voor nodig is. Een goede fatburner kan het afvallen en verliezen van vet ondersteunen, maar is geen wonderpil. Vet zal niet ineens als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Maar hoe lang moet je een fatburner dan gebruiken? Ik raad aan om fatburners ten minste 3 maanden te gebruiken. Uiteraard in combinatie met voldoende beweging en een gezond voedingsschema. Op deze manier profiteer je maximaal van de natuurlijke ingrediënten in de beste fatburners én val je op een gezonde manier af (geen crash dieet).

Zijn fatburners veilig?

Ja, wanneer je een fatburner gebruikt hoef je je niet zorgen te maken over schadelijke effecten. De fatburners die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn namelijk uitvoerig getest en bevatten geen gevaarlijke ingrediënten. Ook bevatten ze geen doping of andere illegale stoffen. Uiteraard is het wel belangrijk om je netjes aan de aanbevolen dagelijkse dosering te houden.

Let op: gebruik nooit meer dan de dagelijkse dosering zoals vermeld op het etiket. Fatburners zijn veilig bij het afvallen, maar een te hoge inname kan leiden tot bijwerken. Zoals een opgejaagd gevoel, misselijkheid, diarree en hartkloppingen.

Proprietary blend:
Vermijd fatburners met een ‘proprietary blend’ op het label. Zo’n proprietary blend is een samenstelling van ingrediënten die de fabrikant heeft bedacht, maar waarvan je niet precies kunt zien wat er in zit. De exacte doseringen en ingrediënten zijn voor jou als consument niet zichtbaar. Kies voor veiligheid en koop alleen fatburners die open zijn over hun samenstelling.

Wat zit er in een fatburner?

Maar wat zit er in een fatburner? Je kunt veel verschillende natuurlijke stoffen tegenkomen in een vetverbrander. Merken mogen namelijk zelf hun samenstelling bepalen. De meeste afslankpillen of poeders zullen een combinatie van de onderstaande stoffen bevatten:

 • Cafeïne = het hoofdbestanddeel van alle fatburners. Cafeïne verhoogt de energie en heeft een licht stimulerend effect op je stofwisseling. Andere namen die op je label kunnen staan zijn cola-noot, guarana en theïne. Deze bevatten cafeïne en hebben dus hetzelfde doel.
 • Groene thee extract = heeft ook een klein stimulerend effect op je verbranding. Het bevat namelijk cafeïne. Daarnaast zit er EGCG in groene thee extract. Dit staat voor Epigallocatechin gallate en is een antioxidant dat helpt bij het afbreken van vetverbrandende hormonen.
 • CLA = conjugated linoleic acid is een vetzuur dat lange tijd populair is geweest als vetverbrander. Er is echter weinig wetenschappelijk bewijs voor het effect van CLA op de vetbranding.
 • Carnitine = een aminozuur en wordt gebruikt door het lichaam bij het afbreken van vetzuren. Een tekort aan L-carnitine kan ervoor zorgen dat je lichaam minder vetzuren opneemt en afbreekt. Je hebt dagelijks tussen de 1 – 3 gram carnitine nodig [1].

Hoe heb ik vetverbranders getest?

Benieuwd hoe ik tot deze lijst met beste fatburners ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende vetverbranders, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 40 afslank producten zelf getest en meer dan 150 reviews en wetenschappelijke studies gelezen. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste fat burners te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Gebruikte ingrediënten
 • Prijs (kosten per dosering)
 • Veiligheid van de fatburner
 • Certificaten en labtesten
 • Extra toegevoegde stoffen
 • Gebruiksgemak

Benieuwd naar onze persoonlijke ervaring met fatburners? Bekijk alle fatburner reviews!

Best Geteste supplementen

De Top 5 beste fatburners is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt beoordeeld door onze bezoekers met een 9.4/10 (519 personen). Om tot deze lijst te komen verzamelen we reviews van echte consumenten uit binnen- en buitenland.

Ook checken we onafhankelijke onderzoeken naar de kwaliteit van merk en product. Tot slot combineren we dit met het structureel testen van supplementen om onze eigen ervaringen te delen. Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen.

Deze Top 5 beste fatburners 2024 biedt jou een overzicht van de beste fatburners verkrijgbaar via online webshops! Uiteraard heeft Voeding-en-fitness.nl voor jou ook de top voedingssupplementen in andere categorieën op een rij gezet! Bekijk alle Top 5 beste supplementen:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2075186/
 2. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0260106020982362
 3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2005.142

Veelgestelde vragen over beste fatburners

✅ Wat is een fatburner?

Een fatburner is een voedingssupplement dat bedoeld is om te ondersteunen bij het afvallen. Zo bevat het verschillende ingredienten die jou meer energie moeten geven, het hongergevoel remmen en de vetverbranding stimuleren. Wees er echter van bewust dat fatburners geen wondermiddel zijn. Je gaat er niet ineens enorm veel vet van verliezen, als je voeding niet op orde is. De balans tussen gezonde voeding en sporten is nog steeds leidend. Een fatburner kan alleen een kleine ondersteuning bieden.

✅ Welke stoffen zitten in fatburners?

In de meeste fatburners is cafeïne het belangrijkste ingrediënt. Dit geeft namelijk een energieboost zodat je fanatieker kunt trainen (en dus meer calorieën kunt verbranden). Ook stimuleert cafeïne de stofwisseling. Andere stoffen die toegevoegd worden aan vetverbranders zijn bijvoorbeeld L-carnitine, efedrine (verboden in NL), gember, ginseng, rode peper, forskolin, groene thee, guarana, synefrine en kaneel. Lang niet alle ingrediënten bieden een wetenschappelijk bewezen effect. Van cafeïne is de werking wel onderzocht en bewezen.

✅ Is een fatburner veilig?

Wanneer je de dagelijkse dosering volgt zoals aangegeven op het etiket én een legale fatburner uit Nederland hebt gekocht wel. Deze bevatten namelijk geen verboden stoffen en bieden geen risico voor de gezondheid. Koop dus nooit illegale fatburners met enorm hoge doseringen. Dit kan leiden tot hartkloppingen, misselijkheid, hoofdpijn en een opgejaagd gevoel. Neem uiteraard ook nooit meer dan aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

✅ Hoe kom je tot deze Top 5 beste fatburners?

Om deze lijst met de Top 5 beste fatburners samen te stellen gebruik ik verschillende bronnen. Ten eerste verzamel ik reviews van echte gebruikers uit binnen- en buitenland om hun ervaringen te checken. Daarnaast kijk ik naar onafhankelijke onderzoeken die de werking van bepaalde stoffen wel of juist niet bevestigen. Uiteraard test ik zelf op regelmatige basis supplementen om de kwaliteit te bepalen. Mijn eigen ervaring deel ik in de supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl.

Fat Metabolic Support is de opvolger van de legendarische Fat Killer en beschikt over een krachtige samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhouding.

One of the most powerful and fast acting new supplements on the planet today! The Ripper is de "full strenght" hardcore formule van Cobra Labs! Snel, hard- en langwerkend, GET RIPPED!

Stacker 4 is de krachtigste (1e generatie) Stacker! Stacker 4 is al jaren de meeste populaire variant en staat al sinds 2005 bovenaan alle ranglijsten!

Black Burn Micronized is een unieke vetverbrander. Een uitgekiende samenstelling, gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek.

39 reacties:

 1. Kun je een opgeblazen , cq opgezette buik van het gebruik van fatburne ? Gebruik het nu 5 dagen Gr jolanda

  • Hoi Jolanda,

   Normaal gesproken krijg je geen opgeblazen buik door een fatburner. Vaker wordt dit veroorzaakt door je voeding en bepaalde producten. Heb je de laatste tijd toevallig ook andere voedingsmiddelen in je eetpatroon verwerkt? Uiteraard is ieder lichaam anders, dus het kan zijn dat je lichaam niet zo prettig reageert op een bestanddeel van de fatburner. Waardoor je een opgeblazen buik krijgt… Als je niks aan je voeding hebt veranderd en het enige andere de fatburner is, dan kun je eens kijken of je opgezette buik minder wordt wanneer je een paar dagen stopt met het gebruiken van de fatburner ;)

 2. Krijg je hartkloppingen door het gebruik van een fatburner? Wat zijn contra-indicaties vh gebruik? Gr, Kiki

  • Van een fatburner die op de Nederlandse markt verkrijgbaar is krijg je geen hartkloppingen. Mits je de aanbevolen dosering niet overschrijdt. Wanneer je gevoelig bent voor cafeïne, een hartaandoening hebt of een veel te grote dosering neemt kan het wel schadelijk zijn. Maar normaal gesproken zul je geen ergere bijwerkingen ervaren dan misselijkheid of een beetje hoofdpijn (als je niet genoeg water drinkt).

 3. Hi Marvin, In de ochtend neem ik meestal een kop koffie (zwart zonder suiker). Nou is mijn vraag of ik met de fatkiller de koffie beter kan overslaan aangezien het 128 mg caffeine bevat en ook vraag ik me af of ik een pre workout erna kan nemen of later op de dag..

  • Hoi Faraz,

   Persoonlijk zou ik de koffie in de ochtend dan skippen. De cafeïne van Fat Killer geeft je dan al een oppepper, die je normaal natuurlijk krijgt van de koffie. Een pre workout later op de dag kan prima, alleen zou deze niet nemen als je vlak na het ontbijt gaat trainen. Dan is het misschien een overdaad aan cafeïne kort na elkaar. Maar als je in de loop van de middag of avond gaat sporten, dan kun je gerust een pre workout pakken :)

 4. Beste Marvin,

  Kan een fat burner geslikt worden in combinatie met stacker testo-4HD?

  • Hi Koen,

   Ja dat kan! De fatburner zal voornamelijk ingrediënten bevatten die een boost geven (zoals cafeïne), de Testo is bedoeld om je testosteron waardes te verhogen door middel van bepaalde mineralen, kruiden en plant-extracten. Ze zullen elkaars werking als het goed is niet in de weg staan.

 5. Beste Marvin,

  Volgens de dietist moet ik 10 kilo afvallen. Nu wil ik dus de tussendoortjes vervangen door groente, fruit en kwark en een fatburner gebruiken maar ik ben hartstikke bang dat ik enge bijwerkingen krijg. Wat zijn de belangrijkste punten waar ik op moet letten?

  • Hi Mia,

   Het veranderen van je voeding (en meer bewegen) is het belangrijkst om gewicht te verliezen. Een fatburner gebruiken is niet direct nodig. Mocht je die wel willen gebruiken dan hoef je je niet zo snel druk te maken over de bijwerkingen hoor. Zorg dat je extra water drinkt en je aan de dosering volgens het etiket houdt. Wellicht ervaar je wat misselijkheid en hoofdpijn in het begin, maar dit trekt weg. Zo niet, dan kun je beter stoppen met het gebruik.

 6. Geachte marvin

  Ik sinds kort aan het trainer maar wil graag mijn buikje laten verdwijnen nu wil ik een ondersteuning met fatburner
  Welke kan ik het beste gebruikrn

  • Hoi Jan,

   Het belangrijkste voor het verliezen van vet is het aanpassen van je voedingspatroon. Gezonde voeding in combinatie met sporten zal zeker zorgen voor resultaat. Een fatburner alleen zal niet veel verschil maken. Maar het kan inderdaad ondersteunend werken. In dat geval is de Fat Killer van XXL Nutrition een goede keuze!

 7. Dus zowel 1 als 5 zijn volgens de beschrijving allebij het beste en meest extreem ect ect.

  Waar ligt dan het verschil?

  • Hi Maurice,

   De tekst tussen aanhalingstekens is een citaat van het merk zelf. Dus zij zullen altijd zeggen dat ze de beste zijn. Tekst daaronder is eigen ervaring. En verschillen zitten vaak in de prijs, exacte samenstelling van het product en gebruiksgemak. Bij de één heb je bijvoorbeeld maar 1 pil per dag nodig, terwijl je bij de ander 6 pillen verspreid over de dag moet nemen.

 8. Kan ik pre work out combineren met fat burner gebruik ?
  C4 extreme en Cute

  • Dat kan, maar ik zou ze niet kort na elkaar nemen. Dus stel dat je de fatburner in de ochtend neemt en je ook in de ochtend gaat trainen… heb je in mijn ogen geen pre workout nodig. Anders krijg je kort achter elkaar wel een heleboel cafeïne en andere stimulerende stofjes binnen. Kijk dus goed naar de totale hoeveelheid cafeïne en de momenten waarop je een dosering neemt.

 9. Are the above supplements safe n recommenes for women as well?

 10. Hoi zou hier ook graag mee willen beginnen maar hoe zit het dan met thee ?je heb toch ook nog gewoon thee om vet mee te verbranden ? Of is dat niet sterk genoeg?en welk fatburner moet ik dan nemen?sport 5 keer in de week kracht training. Gr lida

  • Hoi Lida,

   Je kunt prima thee ernaast blijven drinken. De stimulerende werking van thee is namelijk vele malen kleiner dan van een fatburner. Fatburners zijn veel hoger gedoseerd. Onthoud wel dat een fatburner alleen er niet voor gaat zorgen dat je vet verliest, het kan ondersteunend werken. Maar het belangrijkste is dat je jouw voedingspatroon aanpast. Om af te vallen moet je minder calorieën binnenkrijgen dan je dagelijks verbruikt.

   De fatburners in deze lijst zijn veelal samengesteld voor mannen, dus misschien voor jou interessant om te kijken naar de Miss Fitness Fatburner van XXL Nutrition.

 11. In deze lijst zie ik de 24hr fatburn niet terugkomen terwijl die eeg goed is beoordeeld en voor werking een 8 kreeg en ripped! Een 6. Ik denk ook niet dat de extra avondpil die je ook nog eens kan breken en wat duurder hem uit de lijst laat.

  Wellicht is deze lijst gemaakt voordat de 24hr fatburn is getest? Momenteel heb ik thuis de 24hr fatburn en ripped! Zouden jullie uit jullie ervaring hierna overgaan op de fat killer of de 24hr fatburn pakken?

  Tussen deze twee dus vooral kijkend naar effect?

  • Hoi Mitchell,

   Bedankt voor je reactie. Lennard heeft de review over de 24hr Fatburner geschreven. Zelf merkte ik een stuk minder van deze fatburner. Maar goed, ieder lichaam is anders en reageert anders op bepaalde supplementen en samenstellingen. Het kan dus zijn dat voor jou de 24Hr Fatburner een beter effect heeft :)

   Persoonlijk vond ik de werking van Fat Killer dan het best. Dus puur kijkend naar het effect, dan zou ik die aanraden!

 12. Hai Marvin,

  Waarom staat de Fatburner van Body en Fit hier niet bij?
  Die heb ik namelijk genomen, maar ik ben erg benieuwd waar die dan in de lijst zou staan en waarom…

 13. Hey Marvin,

  Een vraagje….ik moet echt zeker 20 kilo afvallen, maar sporten is in mijn situatie moeilijk en ik eet al behoorlijk gezond.
  Kan ik met een fatburner dan toch resultaat boeken? En welke raadt je me dan aan.
  Heb je nog andere tips of middeltjes voor een steuntje in de rug?
  Hoor graag van je
  Sab

  • Hi Sab,

   Wanneer je 20 kilo wilt afvallen gaat een fatburner dat niet voor je doen. Een fatburner kan ondersteunend werken in combinatie met goede voeding en sporten. Het stimuleert de stofwisseling iets en kan het hongergevoel remmen. Waardoor je net wat makkelijker afvalt… maar je gaat er zeker geen 20 kg mee verliezen. Wanneer je niet sport kun je wel afvallen, maar dan is het extra belangrijk om strikt op je voeding te letten. Omdat je minder energie verbruikt mag je dagelijks ook minder eten. Ik raad je aan om een goed voedingsschema samen te stellen, waarbij je dagelijks onder je caloriebehoefte zit.

   Mocht je dit lastig vinden, dan kan ik je daar bij helpen met een op maat gemaakt voedingsschema.

   Groetjes Marvin

 14. Dag Marvin
  Heb een vraag ik zou graag een 10 a 15 kg af willen vallen maar door een spieraandoening en chronische pijn is bewegen vrij mogelijk vooral op lange afstanden nu wil ik evt met een fatburner wat proberen welke kunt u mij evt aanraden ik hoor het graag

  • Hi Rowan,

   Vervelend dat je niet goed kunt sporten. Dat maakt het afvallen inderdaad wat lastiger. Helaas gaat een fatburner ook niet direct het verschil maken tussen niet afvallen en 10 – 15 kg verliezen.

   Allereerst is het belangrijk om je eetpatroon aan te passen. Wanneer je actief bent verbrand je veel calorieën. Aangezien dit nu moeilijk gaat heeft je lichaam dagelijks minder energie nodig. Dit betekent dat je nog een stukje minder zal moeten gaan eten om vet te gaan verliezen. Vind je het lastig om je voedingspatroon aan te passen? Dan kan ik je helpen met een voedingsschema op maat.

   Voeding is de basis, maar je kunt daarnaast wel een fatburner nemen ter ondersteuning. Het zal je stofwisseling een kleine boost geven en vooral het hongergevoel remmen. Dit maakt het makkelijker om je aan een goed eetschema te houden. Nogmaals, verwacht geen wonderen van een fatburner. Er bestaan namelijk geen wondermiddeltjes om vet te verliezen ;)

 15. Hallo ik heb een vraagje . Ik ben zelf 40 kilo afgevallen. Ik die fanatiek sporten. Ik wil nog 7 kilo afvallen maar her lukt me niet meer. Ik zit al 6 maanden zelfde kilo.. ik wil mijn vet percentage verminderen. Welke product kan ik wel gebruiken. Ik heb geen probleem met eetlust.

  • Hoi Nesli,

   Knap dat je al 40 kilo bent afgevallen. Wanneer je lang op hetzelfde gewicht blijft en niet meer afvalt, is dit een teken dat je je voedingspatroon nog verder moet aanpassen. Het gebruik van een fatburner zal niet ineens een groot verschil gaan maken namelijk. Het kan alleen ondersteunend werken wanneer je voeding & training goed op elkaar zijn afgestemd. Denk dat op dit moment meer winst te behalen valt door je voedingspatroon te laten checken en eventueel aanpassen. Als je dit lastig vindt, dan kan ik je helpen met een voedingsschema op maat.

 16. Beste Marvin,

  Hoe zit het met het bekende “jojo-effect”? Mocht je stoppen met een fatburner, krijg je dit vet erna dan weer eraan (en meer)?
  En hoe zit het met een fatburner bijvoorbeeld alleen op zaterdag en zondag gebruiken omdat dat mijn cheatdagen zijn?

  • Wanneer je een blijvende verandering in je eetpatroon hebt gebracht zal je niet ineens weer aankomen. Ga je na het stoppen weer net zo (slecht / veel) eten als daarvoor, dan zal je uiteraard weer aankomen. Ik raad niet aan om alleen op 2 dagen een fatburner te nemen, vaak is de werking effectiever wanneer je dagelijks de dosering neemt.

 17. Hi Marvin,

  ik wil 10 kg afvallen, kan ik een fatburner met isolate perfection combineren zodat ik strak blijft?

  • Hoi Joann,

   Je kunt die supplementen prima met elkaar combineren inderdaad. Een fatburner kan de stofwisseling stimuleren en het hongergevoel remmen. De isolaat perfection helpt bij het herstel van je spieren na een training. Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit geen wondermiddelen zijn! Als je 10 kg wilt afvallen is het ten eerste zaak om je voedingspatroon op orde te brengen. Je zult dagelijks minder moeten eten dan je lichaam verbruikt. Supplementen kunnen ondersteunend werken, maar zullen niet direct het verschil maken.

   Mocht je hulp nodig hebben, dan kan ik een voedingsschema op maat voor je samenstellen.

 18. Goedendag ik ben door een zeer traag werkende schildklier en door Corona en medicatie 24 kg aangekomen in anderhalf jaar tijd Ik heb altijd elke dag minimaal 2 kilometer gezwommen en loop sowieso 15000 stappen met de hond per dag maar moet nu dus echt afvallen en heb al van alles geprobeerd Nova in Nederland niet meer kunnen zwemmen ben ik in Duitsland gaan zwemmen maar ik krijg er geen g af volgens mijn huisarts maak ik teveel stresshormoon aan waardoor ik niet afval. Nu gebruik ik soms wel een stekker 4 geloof ik zodat ik wat meer energie heb want na Corona is mijn energie heel erg laag. De laatste tijd kom ik overal berichten tegen van sterrenstof. Het viel me op dat die bij jou niet in het lijstje staat kun je mij hier meer over vertellen. Ik weet elk pondje gaat door het mondje maar ik lijk wel aan te komen van de lucht af en toe en ben beetje wanhopig aan het worden. Ik kon en lifestylecoach krijgen maar dat was een praatgroep waar ik dan 2 jaar in moet zitten dat zie ik ook niet zitten Ik ben meer een doener. Ik ben 50 jaar oud en had 2 jaar geleden nog maatje 38 nu 44 voel me hier echt klote door. Groetjes

  • Hoi Marion, vervelend dat je door deze omstandigheden zoveel bent aangekomen. Ik begrijp dat dit erg frustrerend is. Indien je schildklier traag werkt en je teveel stresshormoon aanmaakt, is een fatburner niet direct de oplossing voor je problemen. Fatburners zijn helaas geen wondermiddelen en gaan er niet voor zorgen dat je ineens 20 kg afvalt. Het belangrijkst is dat je in overleg met de huisarts een goede dosering weet te vinden van een schildkliermedicijn, om de werking te versnellen.

   Sterrenstof heb ik zelf nog nooit getest, dus persoonlijke ervaringen kan ik helaas niet geven. Als ik naar de ingrediënten kijk, dan zijn dit dezelfde soort stoffen die ook in andere fatburners zitten. Het gebruik kan dus helpen bij het remmen van je hongergevoel en je stofwisseling een kleine boost geven. Maar verwacht ook hier geen wonderen van ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *