• xxl nutrition advies

Top 5 beste creatine 2023

Laatste update: 3 januari 2023

Creatine is een supplement dat de sportprestaties van atleten kan verbeteren. Zo zorgt creatine er voor dat er minder snel verzuring optreedt in de spieren, waardoor er langer kan worden door getraind [1]. Ook zorgt creatine voor een krachttoename, vooral bij mensen die van nature minder creatine in hun lichaam hebben [2]. Creatine is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders en pillen. In deze Top 5 beste creatine supplementen vind je een overzicht van de sterkste creatines van 2023.

Benieuwd naar onze persoonlijke ervaring met creatines? Bekijk hier alle creatine reviews!

Beste creatine 2023

 1. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition
 2. CreaPure Creatine – Body & Fitshop
 3. Ultra Pure Creatine – Power Supplements
 4. CreaPure Creatine – Myprotein
 5. Creatine Monohydraat – Muscle Concepts

Meer informatie over deze beste creatines lees je hieronder!


De Top 5 beste creatine 2023

1. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition

“Creatine is het meest gebruikte supplement ter wereld. XXL Nutrition Creatine Monohydraat bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne creatine monohydraat. Hierdoor wordt de creatine aanzienlijk beter opgenomen door de spieren dan de traditionele creatines die nog vaak worden aangeboden. Niet voor niets is XXL Nutrition’s Creatine Monohydraat de populairste creatine van Nederland en België.”

creatine monohydraat xxl nutritionVoordelen XXL Creatine Monohydraat:

 • Voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Volledig zuivere microfijne creatine monohydraat – beter kan niet
 • Geschikt voor zowel kracht- als duursporten
 • Fantastische prijs

Creatine Monohydraat van XXL Nutrition heeft de 1e plek terecht gehaald. Deze creatine biedt de zuiverste kwaliteit voor een lage prijs. Net als de CreaPure Creatine van Body & Fitshop biedt deze monohydraat creatine een sterke boost en helpt het je bij het behalen van meer resultaat. Vandaar deze eerste plaats in onze Top 5 beste creatine! Bekijk hieronder bij welke webshops je dit supplement goedkoop kunt bestellen.

5 sterren

De Creatine van XXL Nutrition bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne monohydraat. Zo weet je zeker dat er geen onnodige grondstoffen inzitten


2. CreaPure Creatine – Body & Fit

“Veel bedrijven beloven het, met Creapure creatine weet je het zeker. De allerbeste creatine. CreaPure Creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure creatine wordt getest op zuiverheid en kwaliteit.”

beste creatine body & fitDe voordelen van CreaPure creatine:

 • De meest zuivere creatine met de beste werking
 • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit
 • De beste keus van creatines
 • Voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa
 • Al jarenlang de laagste prijs

De CreaPure Creatine van Body en Fitshop behoort steevast tot de toppers in deze Top 5 beste creatine. Dit is het meest verkochte creatine supplement in Nederland en biedt de beste creatine voor een zeer scherpe prijs!

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van CreaPure Creatine!

5 sterren

De kwaliteit en werkzaamheid van het gepatenteerde Creapure® is 100% gegarandeerd en dat merk je. De resultaten die je met Creapure® creatine zult behalen zijn sterker.


Ultra Pure Creatine Monohydraat – Power Supplements

“De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt. Creapure® is een handelsmerk van AlzChem AG. Dit Duitse kwaliteitsproduct kenmerkt zich door het best denkbare veiligheidsprofiel en een zuiverheid die groter is dan 99,9%. En wij bieden het aan voor de prijs van de goedkoopste standaard-creatine!”

ultra pure creatineKenmerken Creatine Monohydraat van Power Supplements:

 • Creatine verbetert fysieke prestaties bij opeenvolgende kortdurende inspanningen van hoge intensiteit
 • Merkproduct (Creapure®)
 • Duits fabrikaat
 • Extreem zuiver
 • Best denkbare veiligheidsprofiel
 • Vaste lage prijs

Ultra Pure Creatine Monohydraat van Power Supplements staat geheel terecht in deze Top 5 beste creatine. Dit voedingssupplement doet wat het belooft en de prijs is zeer scherp. De creatine van Power Supplements zorgt voor meer explosieve kracht, vollere spieren en minder verzuring.

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Ultra Pure Creatine Monohydraat!

5 sterren

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.


4. CreaPure Creatine – Myprotein

“Creatine van Myprotein is ideaal voor verschillende sporters, zoals bodybuilders en sprinters, en iedereen die hun kracht, snelheid en spiermassa willen vergroten, wat een bewezen effect van CreaPure Creatine is. Ook is het aangetoond dat Creatine Monohydraat de hersteltijd verbeterd.”

myprotein beste creatineKenmerken CreaPure Creatine van Myprotein:

 • Zeer pure vorm van Creatine Monohydraat
 • 99,99% zuivere monohydraat
 • Geen onnodige vulstoffen
 • Gemaakt door Alzchem in Duitsland
 • Vergroot kracht en uithoudingsvermogen
 • Resultaat vanaf de eerste dosering
 • Massa, hardheid en kracht!
 • Geen laadfase of vocht

CreaPure Creatine van MyProtein staat geheel terecht in deze Top 5 beste creatine. Dit voedingssupplement doet wat het belooft en de smaak is fantastisch (let op; deze bevatten wel smaakstoffen). CreaPure Creatine van Myprotein staat garant voor de beste kwaliteit en is verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram, 500 gram en 1 kg.

NU 23% KORTING MET DE CODE: MARVINNL

5 sterren

Creatine van Myprotein is ideaal voor verschillende sporters, zoals bodybuilders en sprinters, en iedereen die hun kracht, snelheid en spiermassa willen vergroten.


5. Creatine Monohydraat – Muscle Concepts

“Muscle Concepts Creatine helpt prestaties te verbeteren, zorgt voor meer kracht en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen. Creatine Monohydraat heeft een ondersteunende werking bij explosieve krachtinspanningen. Ieder lichaam is anders, waardoor de inname per persoon voor ideale prestaties verschilt. Een positief effect is merkbaar bij een dagelijkse inname van minimaal 3-5 gram.
Dit product is pure Creatine monohydraat. Er is dus niets anders toegevoegd dan alleen creatine monohydraat.”

beste creatine testKenmerken Creatine Monohydraat:

 • Stimuleert spiergroei/(vetvrije)spiermassa bij explosieve krachtsinspanningen
 • Helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen
 • Verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen
 • Ondersteunt meer/sterkere spieren/spieropbouw/spierkracht bij/i.c.m. explosieve krachtsinspanningen
 • Werkt voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen

Creatine Monohydraat van Muscle Concepts staat garant voor kwaliteit. Met slechts één dosering per dag helpt deze Creatine (monohydraat) je bij het neerzetten van betere sportprestaties. Ook de prijs is erg goed, wat toch verrassend is voor een hoogwaardig merk als Muscle Concepts. Sinds 2023 vinden we dit creatinesupplement weer terug in de Top 5 Beste Creatines van Voeding-en-fitness.nl. Bekijk hieronder bij welke shops je dit product het goedkoopst kunt bestellen!

beste supplementen

Creatine Monohydraat heeft een ondersteunende werking bij explosieve krachtinspanningen.


Wat is de beste creatine?

Wil jij creatine gebruiken en wil je weten wat de beste creatine is? In het overzicht hierboven hebben we de 5 beste creatines van dit moment voor je op een rij gezet. Het is je misschien wel opgevallen dat dit allemaal creatine monohydraat supplementen zijn. Hoewel er diverse soorten creatine zijn, blijkt monohydraat het best te werken.

Andere creatines, zoals ethyl ester en HCL, zijn over het algemeen duurder. Maar verder bieden ze geen meerwaarde ten opzichte van monohydraat creatine. Daarom raden wij van Voeding-en-fitness.nl altijd aan om voor creatine monohydraat te gaan.

Creatine werking

Inname van creatine zorgt voor een verhoging van de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Dit zorgt er voor dat je spieren explosieve krachtsinspanningen beter kunnen volhouden. Het zorgt er ook voor dat je spiercelvolume toeneemt. Creatine wordt namelijk opgeslagen, samen met vocht, in je spieren.

Creatinesuppletie zorgt voor een verhoogde heropname van Ca2 in de spiercel met een hogere ATP-voorraad. Met als gevolg dat actine- en myosinedraden sneller in elkaar schuiven. De spieren kunnen sneller en langer een samentrekking volhouden.

Hoe gebruik je creatinepoeder?

Het is belangrijk om iedere dag een dosering creatinepoeder te nemen. Zo bouw je namelijk een creatinefosfaat voorraad op in je spieren. Je kunt kiezen voor een laadfase of voor een dagelijkse dosering van 5 gram.

Bij de laadfase neem je de eerste 5 dagen ongeveer 20 gram per dag, verspreid over de dag. Met deze methode bereik je sneller de maximale creatinefosfaat waarde in je spieren. Dit is echter niet perse beter. Met een dagelijkse dosering van 5 gram creatine bereik je deze waarde ook, alleen een aantal dagen later. Het is niet aangetoond dat een laadfase zorgt voor meer resultaat over de gehele gebruiksperiode.

Is creatine doping?

Creatine staat niet op de lijst van de World Anti Doping Agency (WADA) en behoort dus niet tot de verbannen of illegale substanties. Je kunt als sporter dus zonder zorgen creatine gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen bekend en ook als je getest wordt op dopinggebruik zal creatine geen problemen opleveren. Het valt niet onder de categorie anabole steroïden en is eenvoudig bij fitness webshops te bestellen. Dat moet eigenlijk al genoeg zeggen, want anabolen koop je niet via je supplementen winkel of drogisterij.

Onze creatine test

Deze Top 5 beste creatine lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.2/10 (251 personen). Om tot deze lijst met beste creatines te komen verzamelen we reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarnaast kijken we naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit te bepalen.

Deze gegevens combineren we met het structureel testen van supplementen om eigen ervaring op te doen. Dit alles wordt samengevoegd tot deze selectie met beste creatine supplementen.

beste creatine

Best Geteste supplementen

Deze Top 5 beste creatine is samengesteld om jou te helpen bij het vinden van het beste creatine supplement. Op Voeding-en-fitness.nl vind je de Top 5 beste supplementen van 2023, met allerlei verschillende categorieën voedingssupplementen zoals:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-6-18
 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1748-1716.1995.tb09854.x

Veelgestelde vragen over de beste creatines

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die wordt opgeslagen in de spieren. Het is een tussenproduct bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Creatine is een populair supplement omdat de werking wetenschappelijk is bewezen. Het kan bijdragen aan meer explosieve kracht, beter spieruithoudingsvermogen en de opbouw van vetvrije spiermassa.

Hoe werkt creatine?

Inname van creatine zorgt voor een verhoging van de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Dit zorgt er voor dat je spieren explosieve krachtsinspanningen beter kunnen volhouden. Creatinesuppletie zorgt voor een verhoogde heropname van Ca2 in de spiercel met een hogere ATP-voorraad. Met als gevolg dat actine- en myosinedraden sneller in elkaar schuiven. De spieren kunnen sneller en langer een samentrekking volhouden.

Hoeveel creatine per dag nodig?

Het algemene advies is om 3-5 gram (of 0.3 g/kg) creatine te nemen per dag. Meer dan 5 gram per dag is niet nodig. Het overschot wordt namelijk niet opgenomen en zorgt dus niet voor meer resultaat. Het wordt simpelweg weer uitgescheiden door het lichaam via de urine.

Wat zijn de voordelen van creatine?

Uit wetenschappelijk onderzoek is de werking van creatine bevestigd. Niet iedereen ervaart de voordelen, sommigen reageren niet op creatinesuppletie (non-responders). Andere gebruikers ervaren onder andere; toename van kracht, meer vetvrije massa, mogelijkheid om op hogere intensiteit te trainen, betere sprintprestaties en minder snel verzuring in de spieren.

De Creatine van XXL Nutrition bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne monohydraat. Zo weet je zeker dat er geen onnodige grondstoffen inzitten

De kwaliteit en werkzaamheid van het gepatenteerde Creapure® is 100% gegarandeerd en dat merk je. De resultaten die je met Creapure® creatine zult behalen zijn sterker.

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.

Creatine van Myprotein is ideaal voor verschillende sporters, zoals bodybuilders en sprinters, en iedereen die hun kracht, snelheid en spiermassa willen vergroten.

Creatine Monohydraat heeft een ondersteunende werking bij explosieve krachtinspanningen.

Eén reactie:

 1. Ik gebruik die van Myprotein, geen klachten tot hiertoe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + 11 =