• xxl nutrition banner

Beste Creatine 2024

Laatste update: 7 mei 2024 door Marvin Grouw

beste creatine testCreatine is een supplement dat de sportprestaties van atleten kan verbeteren. Zo zorgt creatine er voor dat er minder snel verzuring optreedt in de spieren, waardoor er langer kan worden door getraind [1]. Ook zorgt creatine voor een krachttoename, vooral bij mensen die van nature minder creatine in hun lichaam hebben [2]. Het voordeel van creatine merk je vooral bij explosieve inspanningen. Je hebt slechts 5 gram creatine per dag nodig, maar wat is de beste koop?

Creatine is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders en pillen. Ik heb sinds 2014 verschillende merken getest en mijn ervaringen samengevat in dit onderzoek. In deze Top 5 beste creatine supplementen vind je een overzicht van de sterkste creatines van 2024.

Beste creatines test

ProductPrijsInhoudExtra
1. Creatine Monohydraat€21,99500 gramZuiverste creatine
2. Ultimate CRN-5€41,99360 gram3 creatines
Elektrolyten
3. Creatine Total Performance€34,90500 gramVitamines
Glutamine
Taurine
4. CreaPure Creatine€24,99500 gramZuivere creatine
5. Ultra Pure Creatine€28,90600 gramGemicroniseerd

Top 5 beste creatine 2024

Meer informatie over deze beste creatine poeders lezen? Hieronder lees je waarom ik deze creatines als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.

1. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition

creatine monohydraat xxl nutrition beste creatine“Creatine is het meest gebruikte supplement ter wereld. XXL Nutrition Creatine Monohydraat bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne creatine monohydraat. Hierdoor wordt de creatine aanzienlijk beter opgenomen door de spieren dan de traditionele creatines die nog vaak worden aangeboden. Niet voor niets is XXL Nutrition’s Creatine Monohydraat de populairste creatine van Nederland en België.”

Wat zijn de voordelen van XXL Creatine Monohydraat?

 • Voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Volledig zuivere microfijne creatine monohydraat
 • Geschikt voor zowel kracht- als duursporten
 • Fantastische prijs
 • Veganistisch en glutenvrij
 • Ook met een smaakje verkrijgbaar

Wat zijn de nadelen van Creatine Monohydrate?

 • Mengt niet optimaal in water

Waarom kies ik Creatine Monohydraat van XXL?

Creatine Monohydraat van XXL Nutrition heeft de 1e plek terecht gehaald. Deze creatine biedt de zuiverste kwaliteit voor een lage prijs. Net als de CreaPure Creatine biedt deze monohydraat creatine een sterke boost en helpt het je bij het behalen van meer resultaat. Vandaar deze eerste plaats in onze Top 5 beste creatine! Wij kunnen vooral de hoge prijs/kwaliteitsverhouding van XXL Nutrition creatine waarderen.

De creatine van XXL Nutrition wordt snel opgenomen in je lichaam en is verkrijgbaar in verpakkingen van 250 gram en 500 gram. Liever een smaakje? Hij is nu ook verkrijgbaar in Lemon en Orange smaak. Houd er wel rekening mee dat creatinepoeder niet optimaal oplost in water. Schud het poeder goed en gebruik eventueel nog een lepel om extra te roeren.

Bekijk hieronder bij welke webshops je dit supplement goedkoop kunt bestellen.

Creatine Monohydrate

De Creatine van XXL Nutrition bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne monohydraat. Zo weet je zeker dat er geen onnodige grondstoffen inzitten


2. Ultimate CRN-5 – Crazy Nutrition

crazy nutrition crn-5 creatine“Crazy Nutrition’s Ultimate CRN-5 creatineformule is gemaakt met 3 soorten creatine plus elektrolyten om de energie te stimuleren, magere spiermassa te ondersteunen en de hydratatie te behouden. We hebben ook een premium mix van mineralen toegevoegd om elektrolyten te ondersteunen voor spierhydratatie, zodat je harder kunt tillen en sneller kunt herstellen.”

Wat zijn de voordelen van Ultimate CRN-5?

 • Blend van 3 soorten hoogwaardige creatine
 • Aangevuld met elektrolyten
 • Geen onnodige vulstoffen
 • Verkrijgbaar in twee heerlijke smaken
 • Vergroot kracht en uithoudingsvermogen
 • Massa, hardheid en kracht
 • Geen cyclus of laadfase nodig

Wat zijn de nadelen van Crazy Nutrition Creatine?

 • Hogere prijs door extra toegevoegde stoffen
 • Geen smaakloze variant verkrijgbaar

Waarom kies ik voor Ultimate CRN-5?

Ultimate CRN-5 van Crazy Nutrition staat geheel terecht in deze Top 5 beste creatine. Deze creatineblend bestaat uit 3 soorten creatine; creatine monohydraat, di-creatine malaat en tri-creatine malaat. Bovendien is CRN-5 aangevuld met elektrolyten en magnesium om de normale functie van je spieren te ondersteunen.

Deze Crazy Nutrition creatine is makkelijk in het gebruik en verkrijgbaar in twee lekkere smaken, citroen & lime en orange mango. Deze creatine scoort goed in onze test omdat het een hoge dosering creatine monohydraat heeft (4,67 gram per scoop) en de andere creatine soorten ondersteunen de opname. Helaas is de prijs wat hoger, maar door te kiezen voor de abonnementsvorm bespaar je flink (en kom je nooit meer zonder de beste creatine te zitten).

Neem nu een abonnement op Ultimate CRN-5 en krijg 30% korting!

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees hier mijn Crazy Nutrition Ultimate CRN-5 review!

ultimate crn-5 creatine

Crazy Nutrition's Ultimate CRN-5 creatineformule is gemaakt met 3 soorten creatine plus elektrolyten om de energie te stimuleren, spiermassa opbouw te ondersteunen en de hydratatie te behouden. Waardoor je meer kracht en herhalingen uit je spieren kunt halen.


3. Creatine Total Performance – Muscle Concepts

creatine total performance muscle concepts“Muscle Concepts Creatine helpt prestaties te verbeteren, zorgt voor meer kracht en stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen. Creatine Monohydraat heeft een ondersteunende werking bij explosieve krachtinspanningen. Ieder lichaam is anders, waardoor de inname per persoon voor ideale prestaties verschilt.

Een positief effect is merkbaar bij een dagelijkse inname van minimaal 3-5 gram.
Dit product is meer dan pure Creatine monohydraat. Glutamine, taurine, vitamine C & D, zink en magnesium ondersteunen jouw prestaties.”

Wat zijn de voordelen van Creatine Total Performance?

 • Stimuleert spiergroei bij explosieve krachtsinspanningen
 • Helpt prestaties te verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen
 • Verhoogt de fysieke prestaties in hoogintensieve oefeningen
 • Ondersteunt de opbouw van spiermassa
 • Werkt voor meer kracht bij explosieve krachtsinspanningen
 • Aangevuld met vitamines, glutamine en taurine

Wat zijn de nadelen van Muscle Concepts Creatine?

 • Niet verkrijgbaar zonder smaak
 • Vitamine D uit schapenwol en daarom niet geschikt voor veganisten

Waarom kies ik Creatine Total Performance?

Creatine Total Performance van Muscle Concepts staat garant voor kwaliteit. Met slechts één dosering per dag helpt deze luxe creatine blend je bij het neerzetten van betere sportprestaties. Ook de prijs is erg goed, wat toch verrassend is voor een hoogwaardig merk als Muscle Concepts.

De veelzijdigheid van Creatine Total Performance zorgt ervoor dat dit product goed scoort in mijn creatine test. Naast zuivere creatine bevat het toegevoegde vitamines, mineralen en glutamine om je prestaties te ondersteunen. Je kunt dit product van Muscle Concepts dus ook zien als een intra workout supplement.

Hoewel de watermeloen smaak erg lekker is, is er helaas geen smaakloze variant verkrijgbaar. Dit zou ideaal zijn voor sporters die hun creatine willen mixen in een andere drank of in hun eiwitshake. Daarnaast is Creatine Total Performance niet geschikt voor veganisten vanwege de toegevoegde vitamine D uit schapenwol.

Sinds mei 2023 vinden we dit creatinesupplement op plek 3 in de Top 5 Beste Creatines van Voeding-en-fitness.nl. Bekijk hieronder bij welke shops je dit product het goedkoopst kunt bestellen!

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Creatine Total Performance!

Creatine Total Performance

Drink Creatine Total Performance tijdens of na de training als een complete combinatie. Creatine stimuleert namelijk spiergroei(vetvrije) bij explosieve krachtsinspanningen.


4. CreaPure Creatine – Body & Fit

beste creatine body & fit“Veel bedrijven beloven het, met Creapure creatine weet je het zeker. De allerbeste creatine. CreaPure Creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. Dit bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure creatine wordt getest op zuiverheid en kwaliteit.”

Wat zijn de voordelen van CreaPure creatine?

 • De meest zuivere creatine met de beste werking
 • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit
 • Voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa
 • Al jarenlang de laagste prijs
 • Echte CreaPure creatine

Wat zijn de nadelen van deze creatine?

 • Kan sporen bevatten van gluten, ei, pinda’s, soja, melk en noten

Waarom kies ik voor Body & Fit Creatine?

De CreaPure Creatine van Body en Fitshop behoort steevast tot de toppers in deze Top 5 beste creatine. Dit is het meest verkochte creatine supplement in Nederland en biedt de beste creatine voor een zeer scherpe prijs! Dit is monohydraat creatine van premium kwaliteit. Neem dagelijks 5 gram van deze creatine om te profiteren van de wetenschappelijk bewezen voordelen.

CreaPure is bewezen de beste monohydraat creatine van de wereld. Het is dus goed dat Body & Fit dit merk gebruikt voor hun creatinesupplementen. Helaas kan dit product sporen bevatten van gluten, ei, pinda’s, soja, melk en noten. Hierdoor is het wellicht niet de beste keus voor veganisten en sporters met een allergie.

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van CreaPure Creatine!

CreaPure Creatine

De kwaliteit en werkzaamheid van het gepatenteerde Creapure® is 100% gegarandeerd en dat merk je. De resultaten die je met Creapure® creatine zult behalen zijn sterker.


5. Ultra Pure Creatine Monohydraat – Power Supplements

ultra pure creatine“De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt. Creapure® is een handelsmerk van AlzChem AG. Dit Duitse kwaliteitsproduct kenmerkt zich door het best denkbare veiligheidsprofiel en een zuiverheid die groter is dan 99,9%. En wij bieden het aan voor de prijs van de goedkoopste standaard-creatine!”

Wat zijn de voordelen van Creatine Monohydraat van Power Supplements?

 • Creatine verbetert fysieke prestaties bij explosieve trainingen
 • Merkproduct (Creapure®)
 • Mengt goed in water of andere dranken
 • Extreem zuiver
 • Best denkbare veiligheidsprofiel
 • Ondersteunt opbouw van spiermassa

Wat zijn de nadelen van dit creatinepoeder?

 • Duurder dan andere creatines

Waarom kies ik voor Ultra Fine Creatine Monohydrate?

Ultra Pure Creatine Monohydraat van Power Supplements staat geheel terecht in deze Top 5 beste creatine. Dit voedingssupplement doet wat het belooft en de prijs is zeer scherp. De creatine van Power Supplements zorgt voor meer explosieve kracht, vollere spieren en minder verzuring. Bovendien is de kwaliteit getest door een onafhankelijk laboratorium. Bekijk hier het analyserapport.

Ook dit product is geproduceerd door CreaPure en behoort daarom tot de beste keuze die jij als sporter kunt maken. Helaas is de prijs iets hoger dan van andere merken, waardoor Power Supplements op plek 5 eindigt.

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Ultra Pure Creatine Monohydraat!

Ultra Fine Creatine

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.


Wat is de beste creatine?

Wil jij creatine gebruiken en wil je weten wat de beste creatine is? In het overzicht hierboven hebben we de 5 beste creatines van dit moment voor je op een rij gezet. Het is je misschien wel opgevallen dat dit allemaal creatine monohydraat supplementen zijn. Hoewel er diverse soorten creatine zijn, blijkt monohydraat het best te werken.

Andere creatines, zoals ethyl ester en HCL, zijn over het algemeen duurder. Maar verder bieden ze geen meerwaarde ten opzichte van monohydraat creatine. Daarom raden wij van Voeding-en-fitness.nl altijd aan om voor creatine monohydraat te gaan.

Hieronder een samenvatting van de uitslag van ons creatine onderzoek:

 1. Creatine Monohydraat – XXL Nutrition
 2. Ultimate CRN-5 – Crazy Nutrition
 3. Creatine Total Performance – Muscle Concepts
 4. CreaPure Creatine – Body & Fit
 5. Ultra Pure Creatine – Power Supplements

Benieuwd naar onze persoonlijke ervaring met creatines? Bekijk hier alle creatine reviews!

Wat zijn de voordelen van creatine voor sporters?

Creatine is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam en betrokken is bij het energiemetabolisme van de spieren. Het kan ook als voedingssupplement worden ingenomen door sporters om de prestaties te verbeteren.

Creatinesupplementen kunnen helpen bij het vergroten van de spiermassa, het verbeteren van de kracht en het verminderen van vermoeidheid tijdens intense oefeningen met hoge intensiteit, zoals gewichtheffen en sprinten. Dit komt omdat creatine de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) in de spieren verhoogt, wat de belangrijkste bron van energie is tijdens intensieve activiteit. Wetenschappelijk onderbouwde creatine voordelen zijn onder andere;

 • Hoger trainingsvolume: je spieren hebben capaciteit om een hoger trainingsvolume aan te kunnen per workout. Op lange termijn ondersteunt dit de spiergroei [3].
 • Hogere cel hydratatie: er wordt meer water opgeslagen binnen in de spiercel. Dit zorgt voor een hoger celvolume en kan bijdragen aan de opbouw van spiermassa.
 • Toename anabolische hormonen: inname van creatine kan bijdragen aan een toename van hormonen die betrokken zijn bij de spieropbouw, waaronder IGF-1 groeihormoon.
 • Minder spierafbraak: creatine zorgt ervoor dat spierafbraak wordt verminderd. Dit ondersteunt een toename in vetvrije massa.
 • Betere prestaties bij explosieve inspanningen: creatine helpt de sportprestaties verbeteren bij explosieve krachtsinspanningen. Dit is dus het geval bij krachttraining, maar ook bij andere sporten waarbij explosiviteit nuttig is. Zoals atletiek, voetbal en basketbal.

Hoe werkt creatine?

Inname van creatine zorgt voor een verhoging van de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Dit zorgt er voor dat je spieren explosieve krachtsinspanningen beter kunnen volhouden. Het zorgt er ook voor dat je spiercelvolume toeneemt. Creatine wordt namelijk opgeslagen, samen met vocht, in je spieren.

Creatinesuppletie zorgt voor een verhoogde heropname van Ca2 in de spiercel met een hogere ATP-voorraad. Met als gevolg dat actine- en myosinedraden sneller in elkaar schuiven. De spieren kunnen sneller en langer een samentrekking volhouden.

creatine test

Hoe gebruik je creatinepoeder?

Het is belangrijk om iedere dag een dosering creatinepoeder te nemen. Zo bouw je namelijk een creatinefosfaat voorraad op in je spieren. Je kunt kiezen voor een laadfase of voor een dagelijkse dosering van 5 gram.

Bij de laadfase neem je de eerste 5 dagen ongeveer 20 gram per dag, verspreid over de dag. Met deze methode bereik je sneller de maximale creatinefosfaat waarde in je spieren. Dit is echter niet perse beter. Met een dagelijkse dosering van 5 gram creatine bereik je deze waarde ook, alleen een aantal dagen later. Het is niet aangetoond dat een laadfase zorgt voor meer resultaat over de gehele gebruiksperiode.

Is creatine doping?

Creatine staat niet op de lijst van de World Anti Doping Agency (WADA) en behoort dus niet tot de verbannen of illegale substanties. Je kunt als sporter dus zonder zorgen creatine gebruiken. Er zijn geen bijwerkingen bekend en ook als je getest wordt op dopinggebruik zal creatine geen problemen opleveren. Het valt niet onder de categorie anabole steroïden en is eenvoudig bij fitness webshops te bestellen. Dat moet eigenlijk al genoeg zeggen, want anabolen koop je niet via je supplementen winkel of drogisterij.

beste creatinepoeder test

Onze creatine test

Deze Top 5 beste creatine lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.3/10 (258 personen). Om tot deze lijst met beste creatines te komen verzamelen we reviews van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarnaast kijken we naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit te bepalen.

Deze gegevens combineren we met het structureel zelf testen van supplementen om eigen ervaring op te doen. Dit alles wordt samengevoegd tot deze selectie met beste creatine supplementen.

Hoe hebben wij creatines getest?

Benieuwd hoe ik tot deze lijst met beste creatine ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende creatinepoeders, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 50 creatine producten zelf getest en meer dan 175 reviews en wetenschappelijke studies over dit supplement gelezen. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste creatines te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Soort creatine (monohydraat, HCL, ethyl ester etc.)
 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Prijs (kosten per dagelijkse dosering)
 • Zuiverheid van de creatine
 • Certificaten en labtesten
 • Gebruiksgemak

Wat is Creapure® creatine?

In mijn test vind je veel creatine met het handelsmerk Creapure® terug. Dit komt omdat deze creatine gepatenteerd is en elke batch wordt gecontroleerd op zuiverheid. Hierdoor heeft elk potje Creapure® Creatine een zuiverheid van 99,99%. Voor elke sporter die naar kwaliteit zoekt is dit dus een goede koop!

beste creatine

Best Geteste supplementen

Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen. Gebruik mijn kennis en ervaring om de beste merken en producten te kopen.

Deze Top 5 beste creatine is samengesteld om jou te helpen bij het vinden van het beste creatine supplement. Op Voeding-en-fitness.nl vind je de Top 5 beste supplementen van 2024, met allerlei verschillende categorieën voedingssupplementen zoals:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-6-18
 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1748-1716.1995.tb09854.x
 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10449017/ 

Veelgestelde vragen over de beste creatines

✅ Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die wordt opgeslagen in de spieren. Het is een tussenproduct bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Creatine is een populair supplement omdat de werking wetenschappelijk is bewezen. Het kan bijdragen aan meer explosieve kracht, beter spieruithoudingsvermogen en de opbouw van vetvrije spiermassa.

✅ Hoe werkt creatine?

Inname van creatine zorgt voor een verhoging van de hoeveelheid creatinefosfaat in de spieren. Dit zorgt er voor dat je spieren explosieve krachtsinspanningen beter kunnen volhouden. Creatinesuppletie zorgt voor een verhoogde heropname van Ca2 in de spiercel met een hogere ATP-voorraad. Met als gevolg dat actine- en myosinedraden sneller in elkaar schuiven. De spieren kunnen sneller en langer een samentrekking volhouden.

✅ Hoeveel creatine per dag nodig?

Het algemene advies is om 3-5 gram (of 0.3 g/kg) creatine te nemen per dag. Meer dan 5 gram per dag is niet nodig. Het overschot wordt namelijk niet opgenomen en zorgt dus niet voor meer resultaat. Het wordt simpelweg weer uitgescheiden door het lichaam via de urine.

✅ Wat zijn de voordelen van creatine?

Uit wetenschappelijk onderzoek is de werking van creatine bevestigd. Niet iedereen ervaart de voordelen, sommigen reageren niet op creatinesuppletie (non-responders). Andere gebruikers ervaren onder andere; toename van kracht, meer vetvrije massa, mogelijkheid om op hogere intensiteit te trainen, betere sprintprestaties en minder snel verzuring in de spieren.

De Creatine van XXL Nutrition bestaat uitsluitend uit zuivere, microfijne monohydraat. Zo weet je zeker dat er geen onnodige grondstoffen inzitten

Drink Creatine Total Performance tijdens of na de training als een complete combinatie. Creatine stimuleert namelijk spiergroei(vetvrije) bij explosieve krachtsinspanningen.

De kwaliteit en werkzaamheid van het gepatenteerde Creapure® is 100% gegarandeerd en dat merk je. De resultaten die je met Creapure® creatine zult behalen zijn sterker.

De zuiverste creatine ter wereld! Dat is zonder overdrijving de Creapure® creatine monohydraat die Power Supplements aanbiedt.

Eén reactie:

 1. Ik gebruik die van Myprotein, geen klachten tot hiertoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *