• xxl nutrition korting

Top 5 beste caseïne eiwitshakes

Laatste update: 15 oktober 2021

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Ze bevatten namelijk essentiële aminozuren. Mensen die regelmatig fitnessen kunnen eiwitshakes gebruiken om hun lichaam te voorzien van een flinke dosis eiwitten en aminozuren. Het lichaam heeft deze eiwitten nodig om spieren op te bouwen. Voor het slapengaan is caseïne gewenst. Dit is een vorm van eiwit welke zich kenmerkt door een trage afgifte. Deze ‘langzame eiwitten’ zorgen ervoor dat je lichaam gedurende de nachtrust aminozuren tot zijn beschikking heeft om het herstel te stimuleren.

Er zijn talloze merken caseïne eiwitshakes op de markt, om jullie te helpen heeft Voeding-en-fitness.nl een Top 5 beste caseïne eiwitshakes van 2021 samengesteld. Zo vind je direct de beste supplementen! Vind de beste kwaliteit eiwitshakes en bestel online!

Beste caseïne eiwitshakes 2021

 1. Night Protein – XXL Nutrition
 2. Micellar Casein – Power Supplements
 3. Micellar Casein Perfection – Body & Fitshop
 4. Informed Casein – Bulk Powders
 5. Micellar Casein – Myprotein

Deze lijst is samengesteld op basis van factoren als prijs, smaak, consumenten reviews, onafhankelijk onderzoek en eigen ervaring. In dit geval zijn enkel (micellar) caseïne shakes meegenomen in de Top 5. Meer informatie over deze beste caseïne eiwitpoeders lees je hieronder!


De Top 5 beste caseïne eiwitshakes 2021

1. Night Protein – XXL Nutrition

“Night Protein is speciaal ontwikkeld om te nemen wanneer je een tijd geen eiwitten binnen kan krijgen. Het eiwit bestaat voor 100% uit zuiver micellar caseïne, zonder toevoegingen van andere eiwitbronnen. Night Protein bevat 88% puur eiwit.

Vergelijkbare producten bevatten vaak slechts 80% of minder eiwit en zitten veelal vol onnodige vetten en koolhydraten. XXL Nutrition kiest alleen voor de hoogste zuiverheid; een shake met het hoogst haalbare eiwitpercentage die vrijwel koolhydraat- en vetvrij is!

night protein xxl nutritionVoordelen Night Protein:

 • Ideaal als je overdag enige tijd geen eiwitten kan verorberen
 • 100% micellar caseïne, maar liefst 88 gram eiwit per 100 gram!
 • Vrijwel lactose- en vetvrij en bevat geen aspartaam
 • Heerlijke smaken
 • Zeer scherpe prijs
 • Made in Holland
 • Night Protein wordt vrij dik na het shaken

De Night Protein van XXL Nutrition vinden we terug op de 1e plek in deze Top 5 beste caseïne eiwitshakes van 2021. Voor kwaliteit moet je bij XXL zijn. De prijs van Night Protein ligt misschien iets hoger, maar hiervoor krijg je wel de allerbeste kwaliteit micellar casein eiwitshake. De smaak is goed en doordat de shake dik wordt na het shaken kun je er ook eenvoudig een lekker toetje mee maken.

Benieuwd naar onze ervaringen? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Night Protein!

5 sterren

Night Protein kopen bij XXL Nutrition

Night Protein kopen bij Bol.com


 2. Micellar Casein – Power Supplements

Micellar Casein (micellaire caseïne) is een uniek langzaam verterend eiwit, dat zorgt voor een ‘time released’-afgifte van bouwstoffen voor de spieren over een periode van ongeveer 7 uur. Het is daarmee de ideale eiwitshake om vooraf aan het slapen te gebruiken, of te gebruiken op rustdagen. Maar dit eiwit is ook geschikt om na de training en tussen de maaltijden te gebruiken. En het is ideaal voor een eiwitdieet.

micellar casein powersupplementsVoordelen Micellar Casein:

 • Ideaal voor eiwitdieet en sport
 • Opbouw / behoud spiermassa
 • Hoge biologische waarde
 • Van nature rijk aan mineralen
 • ± 7 uur afgifte
 • Zéér scherp geprijsd!

Micellar Casein van Power Supplements is misschien minder bekend bij het grote publiek. Toch kan deze caseïne eiwitshake makkelijk de concurrentie aan met de bekendere huismerk shakes. De prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed. De caseïne van Power Supplements biedt een hoge biologische waarde en is vrij van onnodige toevoegingen.

Bovendien is de prijs zeer aantrekkelijk. Wij zijn er van overtuigd dat deze Micellar Casein een uitstekende kwaliteit biedt. Daarom staat Power Supplements op de tweede plek in deze Top 5 van beste caseïne eiwitten!

Benieuwd naar onze ervaringen? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Micellar Casein!

beste supplementen

Micellar Casein kopen bij Power Supplements


3. Micellar Casein Perfection – Body & Fitshop

“Micellar Casein Perfection onderscheid zich door de gebalanceerde afgifte van langzame eiwitten. Waar alle andere proteïnes afhaken, blijft Micellar Casein Perfection efficiënt werken, dag en nacht. Micellar Casein Perfection is instant en direct oplosbaar in werkelijk elke vloeistof. Water, melk, vruchtensap of je favoriete drankje, het maakt niets uit. Micellar Casein Perfection is helemaal vrij van klontjes en lost altijd perfect op. De perfecte oplosbaarheid is voor Micellar Casein uniek.”

beste caseïne eiwitshakesVoordelen Micellar Casein Perfection:

 • De beste shake om te nemen voor het slapen
 • Gebalanceerde afgifte van langzame eiwitten
 • Arm aan vet- en koolhydraten
 • Vrij van aspartaam en cyclamaat
 • Perfect bij fitness en bodybuilding
 • Instant oplosbaar
 • In heerlijke Milkshake smaken

Micellar Casein Perfection is momenteel de nummer drie in deze Top 5 beste caseïne eiwitshakes. Deze proteïnen van Body & Fitshop bieden een zeer scherpe prijs en zijn te kopen in diverse lekker smaken. Micellar Casein Perfection van Body en Fit is een goede keuze voor iedereen die een vervanger voor Franse magere kwark zoekt. De gebalanceerde afgifte van langzame eiwitten helpen bij het herstel tijdens je nachtrust.

Benieuwd naar onze ervaringen? Lees de Voeding-en-fitness.nl review van Micellar Casein Perfection!

5 sterren

Micellar Casein Perfection kopen bij Body & Fit

Micellar Casein Perfection kopen bij Bol.com


4. Informed Casein – Bulk Powders

“INFORMED CASEÏNE combineert kwalitatieve melkproteïnen met belangrijke aminozuren. Het vormt de perfecte pre-bed proteïneshake. Bovendien werd de formule rigoureus getest in een onafhankelijk laboratorium op verboden stoffen. Dit alles en de heerlijke smaak, maakt het de beste pre-bed proteïneformule op de markt. Daar zijn we van overtuigd. INFORMED CASEÏNE levert 26 gram proteïne per portie via het mTOR Sustained Release Complex™, en draagt zo bij aan de groei van spiermassa.

informed caseinVoordelen Informed Casein:

 • Combineert Micelle XL™, Micellaire Caseïne & melkproteïneconcentraat
 • Extra leucine en theanine
 • 26 gram eiwit per shake
 • mTOR Sustained Release Complex™
 • DigeZyme®, een uniek enzymecomplex
 • LactoSpore®, een premium probioticum
 • Drie heerlijke smaken

Informed Casein van Bulk Powders is een super eiwitsupplement. Na Night Protein van XXL en Micellar Perfection van Body & Fit is dit de meest verkochte caseïne shake in Nederland. Helaas is Informed Caseïne verkrijgbaar in slechts 3 smaken. De toevoeging van extra aminozuren, enzymen en probiotica maken dit echter meer dan goed. Bovendien is de kwaliteit van deze beste caseïne eiwitshake onafhankelijk getest. Al met al kunnen we stellen dat Bulk Powders verdiend in deze Top 5 staat!

5 sterren

Informed Casein kopen bij Bulk Powders


5. Micellar Casein – Myprotein

“Wil jij de hele dag profiteren van de voordelen van hoogwaardige eiwitten? Dan is de Micellar Casein een goede keuze! Met 26g eiwitten per portie die langzaam opgenomen worden door het lichaam zal deze shake jouw lichaam de hele dag voorzien van de nodige nutriënten.

Deze heerlijke smaak heeft niet alleen een compleet aminozuren profiel, maar zorgt er ook voor dat het lichaam voor een langere tijd voorzien is van eiwitten die langzaam worden verteerd. Hierdoor kan het dus voor langere tijd bijdragen aan de groei en het onderhoud van de spiermassa.”

micellar casein myproteinVoordelen Micellar Casein:

 • Eiwitten met langzame-afgifte
 • 26 gram eiwitten per portie
 • Compleet aminozuren profiel
 • Goedkope caseïne shake
 • Vier verschillende smaken
 • 36% extra korting met de code MARVINNL36

Inmiddels is Myprotein één van de grootste supplementen merken in Europa. En dat is niet gek, want zij combineren hoge kwaliteit met een zeer scherpe prijs. Dit geldt ook voor de Micellar Casein van Myprotein, die maar liefst 26 gram eiwit per shake bevat. Bovendien krijg je 36% extra korting op je bestelling wanneer je de code MARVINNL gebruikt bij het afrekenen. Myprotein scoort terecht deze notering in de Top 5 beste caseïne eiwitshakes van 2021!

beste supplementen

Micellar Casein kopen bij Myprotein

Micellar Casein kopen bij Bol.com


Wat is de beste micellar eiwitshake?

Op deze pagina vind je de Top 5 beste caseïne eiwitshakes van 2021, gebaseerd op de hierboven genoemde factoren. Een micellar casein eiwitshake kun je gebruiken ter vervanging van magere kwark voor het slapen. Caseïne shakes bevatten namelijk dezelfde trage eiwitten als kwark. Caseïne eiwit wordt vertraagt in absorptie, wat enorm helpt bij de opbouw van spiermassa en het herstellen van weefsel. Het weerhoudt je lichaam ervan om in een katabole staat te gaan.

Lust jij geen kwark of ben je lactose-intolerant? Dan kun je eens een micellar casein shake proberen. Rondom je training kun je echter beter gaan voor een wei concentraat, isolaat of hydrolisaat. Deze eiwitshakes hebben namelijk een snelle opname, wat wenselijk is wanneer je net een zware training achter de rug hebt. Lees hier meer over de verschillende soorten eiwitten.

Top 5 caseïne eiwitshake test

Deze Top 5 beste caseïne eiwitshakes lijst is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.0/10 (191 personen). Om tot deze lijst te komen gebruiken we verschillende bronnen. Allereerst verzamelen we reviews van consumenten uit binnen- en buitenland om hun ervaringen te controleren. Ook gebruiken we onafhankelijke labtesten om de kwaliteit te bepalen.

Tot slot combineren we dit met eigen ervaring uit het structureel testen van supplementen. Dit samen wordt gevormd tot dit product; de Top 5 beste micellar casein eiwitshakes.

beste micellar eiwitshakes

Best Geteste supplementen

In deze Top 5 beste caseïne eiwitten 2021 vind je de allerbeste eiwitsupplementen die je online kunt bestellen! Deze top micellar eiwitshakes bieden jou de allerbeste kwaliteit, prijs, smaak en oplosbaarheid. Voeding-en-fitness.nl heeft voor jou nog veel meer Top 5 beste supplementen op een rij gezet!

Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Veelgestelde vragen over de beste caseïne eiwitshake

Wat is caseïne?

Caseine is een soort eiwit. Net als whey is caseine afkomstig uit melk. Bij de productie van kaas wordt het whey eiwit uit de melk gefilterd. Caseine en andere bestanddelen blijven over om kaas te maken. Caseine eiwitten hebben een ander aminozuurprofiel dan wei eiwitten. De aminozuren worden langzamer opgenomen door het lichaam (net zoals de aminozuren uit kwark). Daarom is caseïne eiwit populair voor het slapengaan.

Verschil tussen whey en caseïne?

Het grootste verschil tussen whey en caseïne zit in de opnamesnelheid. Whey wordt sneller opgenomen en is daarom ideaal om te nemen na het sporten of direct na het wakker worden. Caseïne wordt langzamer opgenomen en kun je daarom beter nemen voordat je naar bed gaat. Zo krijgt jouw lichaam gedurende de nachtrust voldoende aminozuren binnen voor het herstel van je spieren.

Waar zit caseïne in?

Caseine hoef je niet perse uit eiwitshakes te halen. Je vindt het ook in koemelk. Voedingsmiddelen als room, yoghurt, kwark, melk, boter en kaas bevatten dus ook caseïne eiwitten.

Hoe heb je de beste caseïne eiwitshakes getest?

Om deze lijst met beste caseïne shakes samen te stellen heb ik gedegen onderzoek gedaan. Zo heb ik reviews van consumenten verzameld uit binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik gekeken naar labtesten om de kwaliteit van een merk en product te bepalen. Tot slot test ik zelf regelmatig eiwitshakes om mijn eigen ervaringen met jullie te delen. Op basis van deze gegevens heb ik mijn Top 5 samengesteld. Hier wordt gekeken naar factoren als gebruiksgemak, smaak, prijs en kwaliteit van de samenstelling.

Reacties zijn gesloten.