• xxl nutrition banner

Beste BCAA Aminozuren 2024

Laatste update: 4 mei 2024 door Marvin Grouw
beste bcaa

Aminozuren zijn belangrijk voor alle stofwisselingsprocessen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vervoeren en opslaan van alle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een tekort aan essentiële aminozuren kan leiden tot spierafbraak, diabetes, slaapstoornissen en zelfs haaruitval [1]. Belangrijke aminozuren zijn onder andere Leucine, Arginine, Glutamine en Tryptofaan.

In deze Top 5 beste aminozuren vind je supplementen die alle essentiële aminozuren combineren in 1 product. Bekijk snel de lijst van beste BCAA supplementen van 2024 en bestel voordelig alle top producten!

Beste BCAA aminozuren

ProductPrijsBCAA’sToevoegingen
1. Essential Amino Stack€24,994000 mgEssentiële aminozuren
Citrulline Malaat
2. BCAA Amino€20,998000 mgGeen
3. Amino X€34,504000 mgAlanine, Arginine, Taurine
Vitamine D, Vitamine B6
4. Instant BCAA€28,598000 mgGeen
5. Gold Standard BCAA€24,905000 mgChloride, Magnesium
Zink, Natrium
Rhodiola Rosea L.
Vitamine C

Top 5 beste aminozuren 2024

Meer informatie over deze beste aminozuren poeders lezen? Hieronder lees je waarom ik deze producten als best heb getest en deel ik mijn eigen ervaring.

1. Essential Amino Stack – XXL Nutrition

essential amino stack beste bcaa

“Essential Amino Stack bevat 8 essentiële aminozuren (Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Histidine en Methionine) in een optimale verhouding. Tevens werd het bekende Citrulline-Malaat nog extra toegevoegd.

De keuze voor de grondstoffen is belangrijk voor XXL Nutrition. Zoals bij alle producten is de focus op de zuiverste grondstoffen van groot belang. Buiten de zuiverheid van Essential Amino Stack smaakt het product ook nog een erg lekker.”

Wat zijn de voordelen van Essential Amino Stack?

 • Essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken
 • Aminozuren in vrije vorm = snelle opname
 • Ondersteunt spieropbouw
 • Nog efficiëntere opname dankzij Citrulline Malaat
 • Uitsluitend premium Europese ingrediënten
 • Zwaarder en explosiever trainen
 • Merkbaar vollere spieren

Wat zijn de nadelen van EAS?

 • Unflavored variant is erg zuur

Waarom kies ik voor Essential Amino Stack van XXL?

Essential Amino Stack staat op een verdienstelijke 1e plaats in de Top 5 beste BCAA’s. Dit product van XXL Nutrition biedt jouw lichaam de beste aminozuren. De gebruikers van dit product zijn erg tevreden. Bovendien is de prijs ook nog eens helemaal in orde! Het grote voordeel van EAS in vergelijking met standaard BCAA poeders is de toevoeging van alle 8 essentiële aminozuren. Dit zijn Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Histidine en Methionine.

XXL Nutrition’s Essential Amino Stack bevat een hoge dosering BCAA en is verkrijgbaar in 5 smaken. Een andere reden waarom dit product goed scoort in mijn beste aminozuren test is de toevoeging van citrulline malaat. Dit is een aminozuur dat de doorbloeding stimuleert, iets wat erg handig is voor sporters.

Houd er rekening mee dat de smaakloze variant niet echt zonder smaak is. Er zijn geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen toegevoegd, waardoor je de pure smaak van de ingrediënten hebt. In het geval van aminozuren poeder betekent dit een zure smaak. Niet echt lekker dus!

Benieuwd naar mijn ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Essential Amino Stack!

Essential Amino Stack

Essential Amino Stack bevat de 8 essentiële aminozuren in optimale verhouding en in vrije vorm, zodat deze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden.


2. BCAA Amino – Body en Fit

bcaa amino body & fit

“BCAA’s zijn de meest populaire aminozuren onder sporters. Dat is niet voor niets! 1/3 van je spiereiwit bestaat uit BCAA’s. Deze kun je niet zelf aanmaken. Ons hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen. Zo krijg je de zuiverste BCAA’s. Wil je optimaal resultaat? Drink een serving BCAA Amino rustig op tijdens of direct na een zware training. Body & Fit® BCAA Amino is direct oplosbaar in koud water.”

Wat zijn de voordelen van BCAA Amino?

 • 8000 mg BCAAs in de ideale 2:1:1 ratio
 • 3980 mg Leucine
 • 1990 mg Isoleucine
 • 1990 mg Valine
 • BCAA uit plantaardige bronnen
 • Verkrijgbaar in 6 verschillende smaken
 • Mengt goed in water

Wat zijn de nadelen van deze BCAA?

 • Smaken zijn behoorlijk zoet
 • Zonder korting bij Body & Fit nog best duur

Waarom kies ik voor BCAA Amino?

BCAA Amino van Body & Fit staat op nummer 2 in de Top 5 beste aminozuren vanwege de fantastische prijs/kwaliteitsverhouding en de lekkere smaak! Je hebt keus uit wel 6 verschillende smaken; Ananas, Zwarte Bes, Fruit Punch, Mango, Framboos en Watermeloen. Vooral de Watermelon smaak is een aanrader.

BCAA Amino is ideaal wanneer jij aan het afvallen of droogtrainen bent, want het beschermt je tegen spierverlies! Ik vind de dosering van 8 gram BCAA in een 2:1:1 verhouding erg goed.

Hoewel dit aminozuren poeder weinig nadelen heeft, wil ik wel twee punten aanstippen. Uit mijn BCAA test komt naar voren dat de smaak behoorlijk zoet is. Ik snap dat niet iedereen dit even lekker vindt. Daarnaast is de prijs, zonder korting, aan de hoge kant.

BCAA Amino

BCAA Amino bevat 8 gram BCAA 2:1:1 en 5 gram koolhydraten per dosering. 22 doseringen per pot. BCAA's in de ideale 2:1:1 BCAA verhouding. Ons hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen en zo krijg je de zuiverste BCAA's.


3. Amino X – BSN

amino x aminozuren

“Amino X is een BCAA (vertakte keten aminozuren) product dat zijn gelijke niet kent. BSN Amino X bevat alleen de juiste opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid. Amino X is een van de meest veelzijdige producten ontworpen door BSN, voor de training, tijdens de training, na de training, bij het ontbijt, Amino X kan altijd en overal gebruikt worden!

Misschien wel de beste eigenschap van dit product is de waanzinnige smaak. Amino X is een product waar je echt naar uit zult kijken om te gebruiken; alle smaken zijn om van te watertanden! Wacht dan niet langer en kies voor Amino X.”

Wat zijn de voordelen van Amino X?

 • 10 gram BCAA per scoop
 • 100% suikervrij
 • 500 IU Vitamine D
 • Meer spieropbouw
 • Remt spierafbraak
 • Sneller herstel
 • Meer spieruithoudingsvermogen
 • Zeer snelle opname

Wat zijn de nadelen van Amino X?

 • Hogere prijs
 • Lagere dosering leucine (2 gram)

Waarom kies ik voor BSN Amino X?

De Amino X van BSN staat op een terechte 3e plaats vanwege de hoogwaardige kwaliteit en hoge dosis aminozuren. Per dosering krijg je namelijk wel 10 gram aminozuren binnen. Vanwege zijn prijs behaalt hij echter net niet de nummer 1 plaats in de Top 5 beste aminozuren!

Uit mijn test komt naar voren dat Amino X een aantal mooie voordelen heeft. Zo krijg je met 1 dosering maar liefst 10 gram aminozuren bij. Dit ondersteunt jouw lichaam bij het herstel na een zware training. Bovendien zijn alle smaken erg lekker. Je hebt de keus uit Blue Raspberry, Fruit Punch, Green Apple en Watermelon. Mijn persoonlijke favoriet is de Blue Raspberry smaak.

De prijs van BSN Amino X ligt iets bovengemiddeld en ook vind ik de dosering leucine wat aan de lage kant. Ik had liever gezien dat de hoeveelheid BCAA’s hoger lag in vergelijking met de andere aminozuren in dit supplement.

Amino X

Amino X is een BCAA product dat zijn gelijke niet kent. Amino X bevat alleen de juiste opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid.


4. Instant BCAA – Bulk Powders

instant bcaa bulk

“Het Instant BCAA-poeder van BULK POWDERS™ heeft een optimale 2:1:1 verhouding van de belangrijkste aminozuren: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. BCAA-supplementen hebben in het algemeen een slechte oplosbaarheid en smaak. Instant BCAA is heel anders. Het is speciaal gemaakt voor snelle bereiding en gemakkelijk te mixen. Ook is het beschikbaar in diverse unieke en heerlijke smaken.”

Wat zijn de voordelen van Instant BCAA?

 • Toename spieropbouw
 • Verbeterde eiwitsynthese
 • Het smakelijkste BCAA poeder verkrijgbaar
 • Perfecte 2:1:1 verhouding BCAA
 • Kant-en-klaar en gemakkelijk te mixen
 • Veel korting bij Bulk

Wat zijn de nadelen van Bulk BCAA?

 • Smaken proeven heel kunstmatig
 • Verpakking (zak) niet handig met kleine scoop

Waarom kies ik voor Bulk Instant BCAA?

Instant BCAA van Bulk Powders staat op nummer 4 in onze Top 5 beste aminozuren vanwege de hoogwaardige ingrediënten die gebruikt zijn in dit supplement. De reviews zijn lovend en daarom kiezen steeds meer mensen voor deze IBCAA van Bulk Powders! Vooral de lekkere smaak en makkelijke oplosbaarheid maken dit een geliefd BCAA supplement.

Pluspunten die naar voren zijn gekomen in mijn aminozuren test zijn onder andere het grote smaakaanbod en de hoge kortingen die je bij Bulk kunt krijgen. Hierdoor wordt het kopen van BCAA’s een stuk goedkoper. De Instant BCAA is bovendien geschikt voor veganisten en vegetariërs. Kies je voor de smaakloze variant dan krijg je zelfs 10 gram pure BCAA binnen per scoop (5 gram leucine, 2,5 gram isoleucine en 2,5 gram valine).

De smaken vond ik helaas wel wat kunstmatig proeven. Een ander verbeterpunt is de verpakking. Instant BCAA komt in een zak, maar als deze leeg begint te raken is het lastig scoopen met zo’n kleine maatschep.

Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Instant BCAA!

instant bcaa bulk

Deze Instant BCAA-poeder maakt gebruik van een combinatie van leucine, isoleucine en valine in een verhouding van 2:1:1, en kan gebruikt worden voor, tijdens en na de work-out.


5. Gold Standard BCAA – Optimum Nutrition

gold standard bcaa

“Met Gold Standard BCAA breidt Optimum Nutrition de premium lijn nu ook uit met hoge kwaliteit bcaa’s. Gold Standard bcaa bevat per serving 5 gram BCAA, 250 mg wellmune, 200 mg rhodiola, vitamine C en 220 mg electrolyten. De Gold Standard bcaa’s zijn verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken; cranberry lemonade, fruit punch, strawberry kiwi en watermelon. Gold Standard BCAA is suikervrij!”

Wat zijn de voordelen van Gold Standard BCAA?

 • 5 gram BCAA per dosering
 • Rhodolia, vitamine C en elektrolyten
 • Voor fanatieke sporters
 • 0 gram suikers
 • 5 verschillende smaken
 • Hoge kwaliteit Optimum Nutrition

Wat zijn de nadelen van deze BCAA’s?

 • Hogere prijs per dosering
 • Door toegevoegde stoffen lagere hoeveelheid BCAA’s

Waarom kies ik voor Gold Standard BCAA?

Gold Standard BCAA van Optimum Nutrition is één van de beste aminozuren van 2024. Wanneer je op zoek bent naar kwaliteit is dit supplement een echte aanrader. Geheel terecht vinden we Gold Standard BCAA terug op de vijfde plek van deze Top 5 beste aminozuren! De kwaliteit van Optimum Nutrition die je bent gewend mag je ook verwachten van hun complete BCAA aminozuur supplement.

De kwaliteit is dus zeer hoog en dat blijkt ook na mijn kritische blik op de samenstelling en ingrediënten. Naast BCAA’s krijg je verschillende mineralen binnen die jouw sportprestaties en herstel ondersteunen. Dit zijn onder andere chloride, zink en magnesium. Verder is de smaak van dit BCAA poeder ook zeer lekker.

Helaas zijn er ook minpunten gevonden. Een hiervan is de hogere prijs per dosering in vergelijking met huismerk aminozuren in Nederland. Daarnaast vind ik de dosering BCAA’s wat aan de lage kant. Dit komt natuurlijk omdat er extra stoffen aan Gold Standard BCAA zijn toegevoegd.

Gold Standard BCAA

Gold Standard BCAA bevat per dosering 5 gram BCAA, 250 mg wellmune, 200 mg rhodiola, vitamine C en 220 mg electrolyten.


Wat zijn de beste BCAA’s?

Op deze pagina vind je de Top 5 beste aminozuren van 2024, gebaseerd op factoren als prijs, smaak, samenstelling en reviews van gebruikers. Wil jij weten wat de beste BCAA’s zijn? Kijk dan goed naar de kwaliteit van een product en de dosering van een supplement. Rondom je training kun je 5 tot 10 gram BCAA’s nemen. Het liefst in de verhouding 2:1:1 tussen Leucine, Iso-leucine en Valine [2].

Wanneer je voldoende eiwitten uit je normale voeding haalt en daarbij genoeg varieert tussen eiwitbronnen is het nemen van aminozuur supplement niet direct nodig. Tijdens het droogtrainen kan dit wel wenselijk zijn om het behoud van spiermassa te ondersteunen. Hieronder een samenvatting van de uitslag:

 1. Essential Amino Stack – XXL Nutrition
 2. BCAA Amino – Body & Fit
 3. Amino X – BSN
 4. Instant BCAA – Bulk Powders
 5. Gold Standard BCAA – Optimum Nutrition

Benieuwd naar onze ervaring met alle BCAA supplementen? Bekijk hier onze aminozuur reviews!

Beste aminozuren test

Deze Top 5 beste aminozuren / BCAA’s is een product van Voeding-en-fitness.nl en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 9.1/10 (189 personen). Om deze lijst met beste BCAA supplementen samen te stellen verzamelen we alle reviews uit binnen- en buitenland.

Ook kijken we naar onafhankelijke testen om de kwaliteit van de supplementen samen te stellen. Gecombineerd met het structureel testen van aminozuren en eigen ervaringen komen we tot deze Top 5 lijst als product.

Sinds 2014 test ik BCAA’s en aminozuren supplementen. Gebruik mijn kennis en ervaring om de juiste merken en producten te vinden voor jouw lichaam en doelen!

beste aminozuren test

Wat zijn aminozuren (BCAA)?

Aminozuren zijn organische moleculen die de bouwstenen vormen van eiwitten. Ze zijn essentieel voor veel biologische processen in het lichaam, waaronder de groei en reparatie van weefsels, de productie van hormonen en enzymen, en het transport en de opslag van voedingsstoffen.

Er zijn 20 verschillende aminozuren die door het lichaam worden gebruikt om eiwitten te bouwen. Elk aminozuur heeft een unieke chemische structuur die bestaat uit een centraal koolstofatoom, een aminogroep (-NH2), een carboxylgroep (-COOH) en een zijketen (-R). De aminogroep en de carboxylgroep maken samen een functionele groep die de basische en zure eigenschappen van aminozuren bepaalt.

Van de 20 aminozuren zijn er 9 essentieel, wat betekent dat ze niet door het lichaam kunnen worden geproduceerd en dus via de voeding moeten worden verkregen. De overige 11 aminozuren zijn niet-essentieel, wat betekent dat het lichaam ze zelf kan produceren.

Leucine, Isoleucine en Valine

Van alle aminozuren zijn er drie die het meest betrokken zijn bij de opbouw en het behoud van spiermassa. Dit zijn leucine, isoleucine en valine. Deze drie aminozuren vinden we dan ook het liefst terug in de beste BCAA poeders.

Leucine speelt een belangrijke rol bij de eiwitsynthese, oftewel het omzetten van eiwitten in spieren. Dit stofje geeft het startsignaal voor de eiwitsynthese en draagt dus bij aan de aanmaak van nieuw spierweefsel (= spiermassa opbouw). Isoleucine is onder andere betrokken bij de vorming van hemoglobine, wat belangrijk is voor het transport van zuurstof. Ook ondersteunt het de wondgenezing, het immuunsysteem en de afvoer van afvalstoffen.

Valine is belangrijk voor het spierherstel en draagt bij aan een verhoging van je uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Daarnaast speelt ook valine een ondersteunende rol bij de werking van het immuunsysteem.

Essentiële aminozuren

Wil jij de beste aminozuren kopen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een supplement dat essentiële aminozuren bevat. Deze amino acids kunnen namelijk niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt. We moeten ze dus halen uit onze voeding of uit voedingssupplementen. Onder de essentiële aminozuren vallen; isoleucine, leucine, lysine, fenylalanine, metionine, threonine, tryptofaan en valine.

Cysteine en tyrosine zijn alleen essentieel voor kinderen en de aminozuren histidine en arginine zijn semi-essentieel. Je kunt deze aminozuren uit eiwitrijke voedingsmiddelen halen, zoals noten, zuivel, vis, vlees en eiwitshakes. Maar ook de producten uit onze Top 5 beste aminozuren bevatten een goede mix van essentiële aminozuren die snel door je lichaam worden opgenomen.

 • Isoleucine
 • Leucine
 • Lysine
 • Fenylalanine
 • Metionine
 • Threonine
 • Tryptofaan
 • Valine
beste bcaa aminozuren test

Niet-essentiële en semi-essentiële aminozuren

Van de 20 aminozuren zijn er dus 8 essentieel. Naast de stoffen hierboven genoemd, die je uit voeding moet halen, bestaan er ook niet-essentiële aminozuren. Deze aminozuren kan je lichaam in principe zelf produceren in de lever, vanuit andere amino’s. Hieronder vallen; alanine, asparagine, asparaginezuur, cysteïne, glutamine,  glutaminezuur, glycine, proline, serine en tyrosine.

Daarnaast vallen arginine en histidine onder de semi-essentiële aminozuren. Deze moeten in bepaalde gevallen via de voeding worden opgenomen. Het lijkt misschien alsof deze minder belangrijk zijn, maar dit is niet zo. De termen essentieel, semi-essentieel en niet-essentieel zeggen alleen iets over de opname uit voeding of de productie door het lichaam zelf.

hoe heb ik bcaa getest

Hoe hebben wij BCAA aminozuren getest?

Benieuwd hoe ik tot deze lijst met beste BCAA ben gekomen? Op structurele basis test ik verschillende BCAA amino’s, van zowel bekende als minder bekende merken in Nederland. Sinds 2014 heb ik ruim 60 BCAA producten zelf getest en meer dan 200 reviews gelezen. In totaal meer dan 40 uur aan persoonlijk onderzoek. Deze informatie en persoonlijke ervaring gebruik ik om tot de beste aminozuren te komen. Factoren waar ik op test zijn onder andere;

 • Hoeveelheid BCAA per scoop
 • Betrouwbaarheid van het merk
 • Prijs (kosten per dosering)
 • Aminozuurprofiel
 • Smaak
 • Certificaten en labtesten
 • Extra toegevoegde stoffen
 • Gebruiksgemak

In welke voeding zit veel BCAA?

Wil je liever BCAAs uit je normale voeding halen in plaats van uit een poedertje? Dan dien je eiwitrijke voeding te eten. Aminozuren en BCAA’s zitten namelijk in eiwitten. Hieronder vind je een overzicht van voedingsmiddelen die rijk zijn aan BCAA. Dit zijn voornamelijk dierlijke producten met veel proteïnen.

VoedingsmiddelHoeveelheid BCAA
Rundvlees (100 gram)6,8 gram
Kipfilet (100 gram)5,9 gram
Tonijn (100 gram)5,2 gram
Zalm (100 gram)4,9 gram
Kalkoenfilet (100 gram)4,6 gram
Kaas4,5 gram
Ei (2 stuks)3,3 gram
Melk (1 glas)2,2 gram
Yoghurt of kwark (140 gram)2,0 gram

Ter vergelijking; in 1 maatschep eiwitpoeder (30 gram) zit ongeveer 5,5 gram BCAA.

Best Geteste supplementen

Voor Voeding-en-fitness.nl test ik al sinds 2014 zelf supplementen. Op basis van mijn ervaringen stel ik deze beste pagina’s samen. De Top 5 beste supplementen zijn er om jou te helpen bij het kiezen van jouw ideale voedingssupplement. Bekijk ook de andere categorieën beste supplementen voor 2024:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Bronnen

 1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eiwitten.aspx 
 2. https://www.researchgate.net/post/What_is_the_optimal_BCAA_Branched_Chain_Amino_Acids_Ratio_for_Muscle_Protein_Synthesis
 3. Bron afbeelding: Muscleandstrength.com

Veelgestelde vragen over de beste aminozuren

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. De cellen in ons lichaam bestaan uit aminozuren en deze hebben dan veel belangrijke functies in het lichaam. Aminozuren geven de cellen niet alleen structuur, maar zijn ook voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen van belang. Ook zijn aminozuren belangrijk voor de werking van organen, spieren, pezen en aders. Door verschillende eiwitbronnen te eten krijg je alle belangrijke aminozuren binnen. Daarbij maken we onderscheid tussen essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren.

Wat zijn essentiële aminozuren?

Essentiële aminozuren kunnen niet door ons lichaam zelf worden gemaakt. Je moet deze dus binnen krijgen uit voeding of supplementen. Dit zijn de 8 essentiële aminozuren; Isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

En wat zijn dan niet-essentiële aminozuren?

De niet-essentiële aminozuren kunnen wel door ons lichaam zelf worden aangemaakt. Het betreft de volgende aminozuren; alanine, asparagine, asparaginezuur, cysteïne, glutamine, glutaminezuur, glycine, proline, serine en tyrosine.

Wat zijn BCAA?

De afkorting BCAA staat voor Branched-Chain Amino Acids, vrij vertaald vertakte keten aminozuren. De BCAA’s, valine, isoleucine en leucine, zijn de belangrijkste aminozuren. Deze 3 aminozuren tref je aan in een derde deel van onze skeletspieren en hebben daardoor een belangrijke functie bij de groei (en het behoud van) onze spieren. Op de vraag ‘wat zijn BCAA’s?’ kunnen we dus kort stellen dat dit de drie belangrijkste aminozuren zijn voor het menselijk lichaam.

Hoe heb je de Top 5 beste aminozuren getest?

Deze Top 5 beste aminozuren / BCAA’s is een product van Voeding-en-fitness.nl. Om deze lijst met beste BCAA supplementen samen te stellen verzamelen we alle reviews uit binnen- en buitenland. Ook kijken we naar onafhankelijke testen om de kwaliteit van de supplementen samen te stellen. Gecombineerd met het structureel testen van aminozuren en eigen ervaringen komen we tot deze Top 5 lijst als product.

Essential Amino Stack bevat de 8 essentiële aminozuren in optimale verhouding en in vrije vorm, zodat deze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden.

BCAA Amino bevat 8 gram BCAA 2:1:1 en 5 gram koolhydraten per dosering. 22 doseringen per pot. BCAA's in de ideale 2:1:1 BCAA verhouding. Ons hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen en zo krijg je de zuiverste BCAA's.

Amino X is een BCAA product dat zijn gelijke niet kent. Amino X bevat alleen de juiste opneembare BCAA’s in de juiste verhouding en hoeveelheid.

Gold Standard BCAA bevat per dosering 5 gram BCAA, 250 mg wellmune, 200 mg rhodiola, vitamine C en 220 mg electrolyten.

8 reacties:

 1. Bedankt voor deze opsomming, maar het doel van een top 5 lijkt me dat de werking van de producten wordt vergeleken en dan doen zaken als ‘prijs en naamsbekendheid’ er volgens mij niet zo toe. Ook staat bij elk aminozuur dat het een topproduct is, maar wat zijn de wezenlijke verschillen tussen de producten??

  Wel wil ik je bedanken voor dit lijstje omdat ik nu zelf meer informatie over de producten kan gaan opzoeken.

  • Bedankt voor je reactie! Waar wij in deze Top op letten is een combinatie van verschillende factoren. Punten die wij meenemen zijn; onze eigen ervaring met een bepaald product, de prijs/kwaliteitsverhouding en ervaringen/meningen van andere gebruikers. Wij willen hier zo objectief mogelijk in zijn…want wat voor de één wel belangrijk is, is voor de ander misschien niet belangrijk. Zo zijn er mensen die puur opzoek zijn naar een goedkoop supplement, terwijl het voor anderen niet uitmaakt wat de prijs is. Dit overzicht is ook inderdaad bedoeld om een handreiking te doen naar mensen die goede supplementen zoeken die doen wat ze beloven. Uiteraard raad ik het altijd aan om zelf verdere informatie op te zoeken! Onze supplementen reviews gaan wel dieper op de producten in. Als je die bekijkt zie je ook dat daar kritisch gekeken wordt naar de samenstelling en wordt vergeleken met andere producten!

   Succes met het vinden van de juiste aminozuren voor jou!

 2. De nummer 5 Best BCAA van BPI Sports, was een lange tijd voor €17,50 verkrijgbaar op B&F en absoluut mijn favoriet en nummer 1!! Helaas is deze weer €25 geworden dus qua prijs minder populair momenteel. Hopelijk snel weer naar 17,50…

  • Hi Fernando!

   De prijs voor Best BCAA van BPI Sports is inderdaad gestegen. Bij alle aanbieders ligt de prijs nu op 24,90..
   Uiteraard hoop ik ook dat de prijs snel weer daalt haha! 17,50 is toch een stukje aantrekkelijker ;)

 3. Bestaat er ook een ’top 5 lijstje’ van Caseïne poeders?

  • Hoi René,

   Die is er op dit moment nog niet. Maar die staat al op de agenda voor de komende periode.
   Op korte termijn zal ik dus een Top 5 aanmaken voor de beste caseïne eiwitshakes :)

 4. Caseïne is een marketing truc om veel geld mee te verdienen en is al lange tijd achterhaald. Je hebt het niet nodig.

  • Hi Robbert,

   Heb je misschien onderbouwing voor deze claim? Ben wel benieuwd namelijk. Caseïne is naar mijn weten een vorm van eiwitten die trager wordt opgenomen door je lichaam. Waardoor er dus gedurende langere tijd eiwitten worden afgegeven in je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *