• massive gainer

Top 5 beste aminozuren

Laatste update: 13 september 2019

Aminozuren zijn belangrijk voor alle stofwisselingsprocessen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vervoeren en opslaan van alle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een tekort aan essentiële aminozuren kan leiden tot spierafbraak, diabetes, slaapstoornissen en zelfs haaruitval [1]. Belangrijke aminozuren zijn onder andere Leucine, Arginine, Glutamine en Tryptofaan. In deze Top 5 beste aminozuren vind je supplementen die alle essentiële aminozuren combineren in 1 product. Bekijk snel de lijst van beste BCAA supplementen van 2019 en bestel voordelig alle top producten!

Benieuwd naar onze ervaring met alle BCAA supplementen? Bekijk hier onze aminozuur reviews!

Beste aminozuren 2019

 1. Muscle Protect – Body & Fitshop
 2. Amino X – BSN
 3. Essential Amino Stack – XXL Nutrition
 4. Instant BCAA – Bulk Powders
 5. Real BCAA – Body en Gymshop

Meer informatie over deze aminozuren lees je hieronder!


De Top 5 beste aminozuren 2019

1. Muscle Protect – Body en Fitshop

“EAA’s (essentiele aminozuren) ken je ongetwijfeld, BCAA’s (branched chain amino acids) vrijwel zeker ook. Je gebruikt ongetwijfeld een goed aminozuren product ‘s ochtends of voor-, tijdens- of na de training. Deze producten worden snel opgenomen en hebben vrijwel direct werking. Muscle Protect van Body en Fitshop levert alle essentiële aminozuren in de hoogst mogelijke kwaliteit!”

muscle protect beste aminozurenMuscle Protect samenstelling:

 • 7000 mg BCAAs in de ideale 2:1:1 ratio  (Leucine:Isoleucine:Valine)
 • 3500 mg Leucine
 • 2500 mg Glutamine Peptiden
 • 1000 mg Citrulline Malate
 • 250 mg Beta alanine
 • 100 mg HICA
 • 100 mg HMB
 • 1300 mg Electrolytes (Trisodium Citrate, Potassium Phosphate, Sodium Chloride)
 • 650 mcg of Vitamin B6

Muscle Protect van Body en Fitshop staat op nummer 1 in de Top 5 beste aminozuren vanwege de fantastische prijs/kwaliteitsverhouding en de lekkere smaak! Je hebt keus uit wel 5 verschillende smaken. Vooral de Fresh Watermelon smaak is een aanrader. Muscle Protect is ideaal wanneer jij aan het afvallen of droogtrainen bent, want het beschermt je tegen spierverlies!

Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Muscle Protect!

5 sterren

500 gram voor €22,50 bij Body & Fitshop
online supplementen bestellen


 2. Amino X – BSN

“Amino X is het aminozuurproduct dat je neemt voor, tijdens en/of direct na de training! Amino X is een compleet BCAA product verrijkt met Citrulline, Alanine en Taurine!”

Voordelen Amino X:amino x beste aminozuren

 • 10gram Micro aminozuren per dosis!
 • 100% suikervrij
 • 500 IU Vitamine D
 • Eiwitsynthese!
 • Meer spieropbouw
 • Remt spierafbraak
 • Sneller herstel
 • Meer spieruithoudingsvermogen
 • Minder spiervermoeidheid
 • Zeer snelle opname

De Amino X van BSN staat op een terechte 2e plaats vanwege de hoogwaardige kwaliteit en hoge dosis aminozuren. Per dosering krijg je namelijk wel 10 gram BCAA’s binnen. Vanwege zijn prijs behaalt hij echter net niet de nummer 1 plaats in de Top 5 beste aminozuren!

5 sterren

30 doseringen voor €19,90 bij Body-supplies.nl

30 doseringen voor €19,90 bij XXL Nutrition

30 doseringen voor €19,90 bij Body & Fitshop

68 doseringen voor €34,90 bij XXL Nutrition

68 doseringen voor €34,90 bij Body & Fitshop

68 doseringen voor €34,90 bij Body-supplies.nl


 3. Essential Amino Stack – XXL Nutrition

“Essential Amino Stack (EAS) is een stack van vrije essentiële aminozuren en citrulline malaat. Een echte powermix om je spierontwikkeling rondom de training eens flink te stimuleren. Meer groei – minder afbraak. Dat merk je.”

beste bcaa's 2019Voordelen Essential Amino Stack:

 • Essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken
 • Aminozuren in vrije vorm, dus de snelst mogelijke opname
 • Anabole werking: bouw meer indrukwekkende spiermassa
 • Antikatabool: voorkomt spierafbraak als gevolg van training
 • Nog efficiëntere opname dankzij Citrulline Malaat
 • Uitsluitend premium Europese ingrediënten
 • Zwaarder en explosiever trainen
 • Merkbaar vollere spieren

Essential Amino Stack staat op een verdienstelijke 3e plaats in de Top 5 beste BCAA’s. Dit product van XXL Nutrition biedt jouw lichaam de beste aminozuren. De gebruikers van dit product zijn erg tevreden! Bovendien is de prijs ook nog eens helemaal in orde!

beste supplementen

500 gram voor €24,95 bij XXL Nutrition
online supplementen bestellen


4. Instant BCAA – Bulk Powders

“Het Instant BCAA-poeder van BULK POWDERS™ heeft een optimale 2:1:1 verhouding van de belangrijkste aminozuren: L-leucine, L-isoleucine en L-valine. BCAA-supplementen hebben in het algemeen een slechte oplosbaarheid en smaak. Instant BCAA is heel anders. Het is speciaal gemaakt voor snelle bereiding en gemakkelijk te mixen. Ook is het beschikbaar in diverse unieke en heerlijke smaken.”

instant bcaaKenmerken Instant BCAA:

 • Toename spieropbouw
 • Verbeterde eiwitsynthese
 • Verlaging lichaamsvet
 • Het smakelijkste BCAA poeder verkrijgbaar
 • Perfecte 2:1:1 verhouding BCAA
 • Kant-en-klaar en gemakkelijk te mixen

Instant BCAA van Bulk Powders staat op nummer 4 in onze Top 5 beste aminozuren vanwege de hoogwaardige ingrediënten die gebruikt zijn in dit supplement. De reviews zijn lovend en daarom kiezen steeds meer mensen voor deze IBCAA van BulkPowders! Vooral de lekkere smaak en makkelijke oplosbaarheid maken dit een geliefd BCAA supplement.

Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Instant BCAA!

beste supplementen

100 gram voor €7,99 bij Bulk Powders

500 gram voor €28,99 bij Bulk Powders

1000 gram voor €47,99 bij Bulk Powders


5. Real BCAA  – Body en Gymshop

“De Real BCAA bevat de drie essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze belangrijke BCAA’s worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar vormen samen met de overige aminozuren wel de bouwstenen van proteïne. Dus moeten de BCAA’s door middel van voedingssupplementen worden ingenomen. Deze 3 aminozuren zijn goed 1/3 van het totaal aan essentiële aminozuren van het lichaam.Ze worden in het Engels ook wel de Branched Chain Amino Acids genoemd.”

real bcaa body en gymshopVoordelen Real BCAA :

 • 2500 mg L-leucine
 • in de ideale 2:1:1 verhouding
 • Voor-, tijdens- en na het sporten
 • Voor fanatieke sporters
 • 0 gram suikers

Real BCAA van Body en Gymshop is één van de beste aminozuren van 2018 & 2019. Wanneer je op zoek bent naar kwaliteit is dit supplement een echte aanrader. Geheel terecht vinden we Real BCAA terug op de vijfde plek van deze Top 5 beste aminozuren! De kwaliteit van Body & Gym Shop die je bent gewend mag je ook verwachten van hun complete BCAA aminozuur supplement.

Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk de Voeding-en-fitness.nl review van Real BCAA!

beste supplementen

420 gram voor €19,90 bij Body & Gymshop

online supplementen bestellen


Wat zijn de beste BCAA’s?

Op deze pagina vind je de Top 5 beste aminozuren van 2019, gebaseerd op factoren als prijs, smaak, samenstelling en reviews van gebruikers. Wil jij weten wat de beste BCAA’s zijn? Kijk dan goed naar de kwaliteit van een product en de dosering van een supplement. Rondom je training kun je 5 tot 10 gram BCAA’s nemen. Het liefst in de verhouding 2:1:1 tussen Leucine, Iso-leucine en Valine [2]. Wanneer je voldoende eiwitten uit je normale voeding haalt en daarbij genoeg varieert tussen eiwitbronnen is het nemen van aminozuur supplement niet direct nodig. Tijdens het droogtrainen kan dit wel wenselijk zijn om het behoud van spiermassa te ondersteunen.

Essentiële aminozuren

Wil jij de beste aminozuren kopen? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een supplement dat essentiële aminozuren bevat. Deze amino acids kunnen namelijk niet door ons lichaam zelf worden aangemaakt. We moeten ze dus halen uit onze voeding of uit voedingssupplementen. Onder de essentiële aminozuren vallen; isoleucine, leucine, lysine, fenylalanine, metionine, threonine, tryptofaan en valine. Cysteine en tyrosine zijn alleen essentieel voor kinderen en de aminozuren histidine en arginine zijn semi-essentieel. Je kunt deze aminozuren uit eiwitrijke voedingsmiddelen halen, zoals noten, zuivel, vis, vlees en eiwitshakes. Maar ook de producten uit onze Top 5 beste aminozuren bevatten een goede mix van essentiële aminozuren die snel door je lichaam worden opgenomen.

beste bcaa

Bronnen

 1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eiwitten.aspx 
 2. https://www.researchgate.net/post/What_is_the_optimal_BCAA_Branched_Chain_Amino_Acids_Ratio_for_Muscle_Protein_Synthesis

Best Geteste supplementen

De Top 5 beste supplementen zijn er om jou te helpen bij het kiezen van jouw ideale voedingssupplement. Bekijk ook de andere categorieën beste supplementen voor 2019:

Volg Marvin

Marvin

Voedingsadviseur at Voeding-en-fitness.nl
Marvin heeft jarenlang ervaring als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!
Volg Marvin

Latest posts by Marvin (see all)

Onze beste aminozuren pagina is door onze bezoekers beoordeeld met een: 8.9/10 (483 personen).

8 reacties:

 1. Bedankt voor deze opsomming, maar het doel van een top 5 lijkt me dat de werking van de producten wordt vergeleken en dan doen zaken als ‘prijs en naamsbekendheid’ er volgens mij niet zo toe. Ook staat bij elk aminozuur dat het een topproduct is, maar wat zijn de wezenlijke verschillen tussen de producten??

  Wel wil ik je bedanken voor dit lijstje omdat ik nu zelf meer informatie over de producten kan gaan opzoeken.

  • Bedankt voor je reactie! Waar wij in deze Top op letten is een combinatie van verschillende factoren. Punten die wij meenemen zijn; onze eigen ervaring met een bepaald product, de prijs/kwaliteitsverhouding en ervaringen/meningen van andere gebruikers. Wij willen hier zo objectief mogelijk in zijn…want wat voor de één wel belangrijk is, is voor de ander misschien niet belangrijk. Zo zijn er mensen die puur opzoek zijn naar een goedkoop supplement, terwijl het voor anderen niet uitmaakt wat de prijs is. Dit overzicht is ook inderdaad bedoeld om een handreiking te doen naar mensen die goede supplementen zoeken die doen wat ze beloven. Uiteraard raad ik het altijd aan om zelf verdere informatie op te zoeken! Onze supplementen reviews gaan wel dieper op de producten in. Als je die bekijkt zie je ook dat daar kritisch gekeken wordt naar de samenstelling en wordt vergeleken met andere producten!

   Succes met het vinden van de juiste aminozuren voor jou!

 2. De nummer 5 Best BCAA van BPI Sports, was een lange tijd voor €17,50 verkrijgbaar op B&F en absoluut mijn favoriet en nummer 1!! Helaas is deze weer €25 geworden dus qua prijs minder populair momenteel. Hopelijk snel weer naar 17,50…

  • Hi Fernando!

   De prijs voor Best BCAA van BPI Sports is inderdaad gestegen. Bij alle aanbieders ligt de prijs nu op 24,90..
   Uiteraard hoop ik ook dat de prijs snel weer daalt haha! 17,50 is toch een stukje aantrekkelijker 😉

 3. Bestaat er ook een ‘top 5 lijstje’ van Caseïne poeders?

  • Hoi René,

   Die is er op dit moment nog niet. Maar die staat al op de agenda voor de komende periode.
   Op korte termijn zal ik dus een Top 5 aanmaken voor de beste caseïne eiwitshakes 🙂

 4. Caseïne is een marketing truc om veel geld mee te verdienen en is al lange tijd achterhaald. Je hebt het niet nodig.

  • Hi Robbert,

   Heb je misschien onderbouwing voor deze claim? Ben wel benieuwd namelijk. Caseïne is naar mijn weten een vorm van eiwitten die trager wordt opgenomen door je lichaam. Waardoor er dus gedurende langere tijd eiwitten worden afgegeven in je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • website van het jaar