• xxl nutrition banner

Tips voor een sportieve vakantie in Amerika

Voor sommigen is vakantie de perfecte tijd om te ontspannen, niets te doen en lekker op het strand te liggen. Anderen willen juist veel sporten en actief blijven tijdens een verre reis, zodat ze nog fit blijven. Lees hier de beste tips om actief te blijven tijdens je vakantie in Amerika, en hoe dan toch volop te genieten. In deze blog op Voeding-en-fitness.nl bereiden wij je zo goed mogelijk voor op je sportieve vakantie. Want wat moet je allemaal regelen?

sportieve vakantie

In deze blog hebben we het vooral over een sportieve vakantie in Amerika. Uiteraard kun je deze tips ook gebruiken voor een andere vakantiebestemming. Check dan van te voren wel goed welke documenten je moet regelen voor jouw specifieke bestemming.

Sportieve vakantie tips

Wat moet je allemaal regelen voor je sportieve vakantie? En hoe kun je daar een goede balans tussen sporten en genieten vinden? Gebruik de onderstaande tips!

1. Plan een actieve reis

Afhankelijk van met wie je reist, kun je wegkomen met het plannen van activiteiten die voldoen aan je trainingsroutine, maar toch ook leuk zijn voor de niet-sportievelingen. Amerika heeft zat activiteiten die goed voor de cardio en je beenspieren zijn, maar ook gewoon leuk zijn als relaxte toerist. Je kunt een mooie wandeling maken in een van de vele nationale parken die Amerika te bieden heeft, zoals Yosemite of the Rocky Mountains.

Of je kunt ook gaan surfen in Florida of Californië, waar je na het sporten ook lekker kunt ontspannen aan het strand. En als je tijdens de winter gaat, zijn er genoeg mogelijkheden om te skiën. Met een ESTA mag je 3 maanden in Amerika verblijven, wat lang genoeg is om vele delen van het land te verkennen en actief te blijven.

2. Doe je workout wanneer de rest nog slaapt

Als niemand zin heeft om met jou te gaan sporten, of de hele dag is al volgepland, dan kun je het beste een korte trainingssessie plannen voordat de anderen wakker zijn. Dan weet je zeker dat je die dag nog hebt gesport, en hoef je er de rest van de dag niet aan te denken. Bovendien stel je het dan ook niet uit tot aan het einde van de dag en ben je er meteen vanaf. Zo heb jij je portie beweging gehad en kun je de rest van de dag samen met je reisgenoten doorbrengen.

3. Je hoeft niet altijd naar de sportschool

Je zult je normale routine waarschijnlijk niet kunnen volgen, want het is natuurlijk een vakantie en je zult je moeten aanpassen. Gelukkig zijn er veel manieren om sporten toch te kunnen combineren met een reis naar Amerika. Het komt vaak voor dat een hotel een sportschool heeft waar je gebruik van kan maken, maar dat is niet altijd zo. Wees dus creatief en train dan ook eens ergens anders.

Sommige parken hebben gratis sportuitrusting waar je gebruik van kan maken, maar soms is online een sportfilmpje (zoals een HIIT workout) volgen ook al voldoende of elke keer de lift overslaan en met de trap naar boven. Of je kunt de stad waar je bent ook hardlopend ontdekken.

Een andere goede manier om te sporten is door een uitdagende hike te maken. Zo combineer je een flinke wandeling, met stukken klimmen, en het genieten van de prachtige omgeving. Op deze manier train je je uithoudingsvermogen, maar ook je billen en benen. Zorg dat je voldoende water meeneemt!

4. Wees niet te streng voor jezelf

Je bent op vakantie, en dan is het dus juist ook goed om wel rust te pakken of een dagje sporten over te slaan. Het is dus belangrijk dat je niet te streng op jezelf bent en het soms even los laat. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar je mag soms ook uitrusten en als je al een mooie wandeling hebt gemaakt, kun je de dag erna misschien juist even niet te trainen. Een sessie hoeft natuurlijk ook niet uren te duren, soms voldoet een workout van 20 minuten ook al aan je doelen.

Hetzelfde geldt met je voeding, wat hand in hand gaat met sporten. Zelfs op vakantie kun je op je voeding letten, maar mag je ook echt de lokale gerechten proeven en van al het lekkers genieten dat Amerika te bieden heeft.

5. Bereid je goed voor en vraag een ESTA aan

Met elke soort vakantie is het goed om je voor te bereiden, maar zeker als je ook nog wilt sporten, is het fijn om in ieder geval te weten waar je heen gaat en wat je eventueel nodig zou hebben. Bijvoorbeeld, neem altijd je sport spullen mee. Er is geen beter excuus om niet te gaan sporten dan te zeggen dat je niet de juiste sportspullen mee hebt. Het is dus altijd een goed idee om één of twee van je favoriete sport outfits mee te nemen. Je kunt ook alvast kijken waar je eventueel kan eten op vakantie, zodat je alsnog af en toe de juiste voeding kunt krijgen.

Maar het allerbelangrijkste is om niet te vergeten om een ESTA aan te vragen voor je naar Amerika vertrekt, zodat je vakantie zonder stres van beginnen. Het ESTA is 2 jaar geldig en mag onbeperkt gebruikt worden. Elke reis mag maximaal 3 maanden zijn. De ESTA-aanvraag kan volledig online worden gedaan, dus het plannen van een actieve vakantie hoeft niet moeilijk te zijn.

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Bruin worden: 11 tips om rekening mee te houden
11 tips over veilig zonnen

Teveel zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. Naast het bekende verbranden ligt er een groter gevaar op de loer,namelijk huidkanker. Uiteraard krijg je niet Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *