• xxl nutrition banner

Time 4 Recovery Shake review & ervaring

Time 4 Recovery Shake

€3,95
7.5

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

4.0/10

Smaak

8.2/10

Samenstelling

8.8/10

Voordelen

 • Gemakkelijk mee te nemen
 • 3 lekkere smaken
 • Hoge kwaliteit samenstelling

Nadelen

 • Prijs per flesje behoorlijk duur

Bijgewerkt op 25 februari 2023 door Marvin

Wat drink jij direct na je krachttraining? Neem jij een post workout shake, of pak je een banaantje met een eiwitshake? Na het fitnessen heeft je lichaam snelle koolhydraten nodig om de glycogeenvoorraad in je spieren weer aan te vullen. Ook een flinke dosis eiwitten is gewenst, aangezien proteinen de bouwstoffen van het lichaam zijn en de spieren zullen helpen herstellen. In deze review deel ik mijn ervaring met de Time 4 Recovery Shake & Take van Time4Nutrition met jullie.

Dit is een post-workout in een handig flesje, ideaal om mee te nemen naar je training. In eerdere reviews testte ik al de Time 4 Nutrition Pre Workout en de Time 4 Nutrition Intra-Workout. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees dan de Time 4 Recovery Shake review op Voeding-en-fitness.nl!

De Time 4 Nutrition Recovery Shake heb ik beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Time 4 Nutrition Recovery Shake

Voordat we verder gaan met mijn Time 4 Recovery Shake review kijken we even wat Time4Nutrition zelf zegt over hun post workout shake.

“Time 4 Recovery bevat een koolhydraat mix van Cluster Dextrine, maltodextrine en glucose die snel door het lichaam wordt opgenomen om je glycogeen voorraad weer aan te vullen. De eiwit mix bevat wei-eiwitconcentraat, whey hydrolisaat en wei-isolaat, welke gemakkelijk voor het lichaam worden opgenomen. 

Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in spierweefsel en is ook betrokken bij de spijsvertering. We hebben Peptide Bonded Glutamine en L-Glutamine toegevoegd om het absorptieproces te maximaliseren. BCAA’s zijn toegevoegd om te helpen bij het herstelproces. We hebben ook Vitamine C, Vitamine E en zinkgluconaat toegevoegd ter ondersteuning van het immuunsysteem.

 • Geavenceerde Post-Workout Recovery Formula
 • Whey concentraat, isolaat en hydrolisaat
 • Carb mix bevat Cluster dextrine, Maltodextrine en Glucose
 • Hoog in BCAA’s
 • Makkelijk mee te nemen naar je training”

time 4 recovery shake

Het gebruiksgemak van Time 4 Recovery Shake

Het eerste onderdeel van mijn Time 4 Recovery Shake review is het gebruiksgemak. Dit post workout supplement komt in een handig flesje, welke je dus gemakkelijk in je sporttas mee kunt nemen naar je training. De exacte dosering poeder zit al afgemeten in het flesje. Je hoeft dus zelf niet meer te klooien met potten, maatscheppen en zakjes. Je hoeft enkel water toe te voegen en hiermee het flesje te vullen. Even schudden en je post workout shake is klaar om te drinken.

Omdat de oplosbaarheid ook een belangrijk onderdeel is van mijn post workout reviews neem ik dit puntje mee onder het kopje gebruiksgemak. Het flesje Time 4 Recovery bevat 80 gram poeder, dat is best veel. Maar wanneer je het flesje vult met water en goed schudt, dan lost al het poeder eenvoudig op. Je krijgt dan een lekkere en volle shake, zonder klontjes!

Wat kost deze post workout shake?

Voeding-en-fitness.nl vindt het belangrijk dat jij voedingssupplementen voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunt kopen. Daarom kijk ik in al mijn supplementen reviews kritisch naar de prijs. Wat betaal je voor de Time 4 Nutrition Recovery Shake, en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere (almost) ready-to-drink post-workouts?

Time 4 Recovery Shake & Take is online te bestellen via de webshop van Time4Nutrition. Voor 1 flesje betaal je €3,49 en als je de drie verschillende smaken koopt betaal je €9,95 voor de 3 flesjes. Omgerekend betaal je in dit geval dan €3,32 per fles. Hoewel het dus voordeliger is om 3 flesjes (of meer) per bestelling te kopen vind ik de prijs aan de hoge kant. Dit is een stuk duurder dan wanneer je gewoon een post workout supplement in pot koopt (Time4Nutrition Recovery Shake biedt wel een hoger gebruiksgemak).

Prijzen vergelijken

Om een goed beeld van de prijs te krijgen wilde ik de Time 4 Recovery Shake vergelijken met soortgelijke post workouts. Maar die kon ik niet vinden! De meeste post workout supplementen die verkrijgbaar zijn in Nederland komen in zakken of potten en dus niet in een handig flesje. Wel zijn er kant-en-klare eiwitdrankjes te koop, zoals de Delicious Protein Drink of Smart Protein Drink. Dit zijn echter geen complete post workout shakes.

De smaken van Time 4 Nutrition Recovery

time 4 recovery shake reviewDe smaak is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van mijn Time 4 Recovery Shake review. Als je een voedingssupplement moet drinken, dan wil je natuurlijk dat deze lekker is. De Time 4 Recovery Shake & Take is te koop in 3 verschillende smaken, namelijk; Pina Colada, Raspberry Ripple Ice Cream en Chocolate Caramel Sundea. 

Hoewel deze post workout shake van Time 4 Nutrition in slechts 3 smaken verkrijgbaar is, vind ik het wel leuk dat dit 3 ongebruikelijke smaken zijn. Het is eens wat anders dan de standaard chocolade, vanille en banaan of aardbei shakes. Alle drie de recovery shakes zijn goed van smaak en lekker romig. Mijn persoonlijke favoriet is de Pina Colada met echte stukjes kokosnoot. De frambozen shake is lekker fris en de chocolade caramel is lekker, maar persoonlijk ben ik niet zo’n fan van karamel.

Time 4 Recovery Shake & Take samenstelling

Het belangrijkste deel van al mijn supplementen reviews gaat natuurlijk over de samenstelling en de werking. In mijn Time 4 Recovery Shake review werp ik een blik op de voedingsstoffen in deze post workout shakes en de kwaliteit van de ingrediënten.

Per flesje (met 80 gram poeder) krijg je de volgende macronutriënten binnen:

 • Energie: 289 kcal
 • Eiwit: 24 gram
 • Koolhydraat: 43 gram (waarvan 31 gram suikers)
 • Vet: 2,7 gram (waarvan 0,9 gram verzadigd)

Daarnaast bevat de Time 4 Recovery shake 0,1 gram zout en 0,8 gram vezels. Verder is deze post workout aangevuld met Vitamine C, Vitamine E en zink. Na een zware krachttraining heeft je lichaam suikers nodig om de voorraad glycogeen in je spieren weer aan te vullen. Daarbij is een flinke dosis eiwitten ook gewenst om het herstel van spierweefsel te stimuleren. De Time 4 Recovery Shake van Time4Nutrition bevat beiden.

Doordat deze post workout een combinatie van whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat bevat krijg je een goede mix van verschillende soorten eiwit binnen. Puntje van aandacht is wél dat Time 4 Recovery 289 kcal per flesje bevat. Dit is best veel en houd hier dus rekening mee wanneer je let op je dagelijkse caloriebehoefte. Vooral tijdens het droogtrainen kan een dergelijke hoeveelheid calorieën al snel een groot deel van je dagelijkse max afnemen.

Time 4 Recovery Shake review: conclusie

Tot slot wil ik mijn Time 4 Recovery Shake review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de post workout shake van Time 4 Nutrition kunnen lezen. De grootste voordelen van deze post workout flesjes zijn het hoge gebruiksgemak en de goede samenstelling. Helaas vind ik de prijs wat aan de hoge kant. Met zo’n €3,50 per flesje ben je behoorlijk wat geld kwijt als je 4 keer per week traint en na elke training een Time 4 Recovery neemt. De combinatie van verschillende proteïnen met snelle suikers is echter wel goed voor na een zware training.

Moet jij vaak direct door na een training, waardoor je weinig tijd hebt om te eten? Dan is de Time 4 Recovery Shake & Take een makkelijke optie. Water toevoegen, schudden en drinken, ideaal. Heb jij echter alle tijd en ga je bijvoorbeeld eerst naar huis om daar iets te eten? Dan kun je ook kiezen voor een eiwitshake met een banaan, wat in principe je lichaam ook voorziet van de benodigde voedingsstoffen en goedkoper is.

Time 4 Recovery

Time 4 Nutrition Recovery bevat een koolhydratenmengsel van Cluster Dextrine, Maltodextrine en Glucose die snel door het lichaam wordt geabsorbeerd.

Top 5 beste post workouts
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Time 4 Recovery Shake hieronder

Heb jij deze post workout shake van Time4Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Gezond en lekker ontbijtshake recept
ontbijtshake

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Na je nachtrust brengt een gezond en gebalanceerd ontbijt je stofwisseling weer op gang Lees blog

De functie van eiwitten in ons lichaam
functie van eiwitten

Er wordt veel gezegd en geschreven over eiwitten. Iedereen die aan fitness of krachttraining doet krijgt te maken met eiwitten. Er zijn talloze beweringen over Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *