• xxl nutrition banner

Time 4 Nutrition Whey Protein review

Time 4 Whey Protein

€59,95
7.1

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

5.0/10

Smaak

7.8/10

Voedingswaarden

7.5/10

Voordelen

 • Lekkere nieuwe smaken
 • Rijk aan BCAA's
 • Verschillende soorten eiwit

Nadelen

 • Duurder dan andere eiwitshakes

Bijgewerkt op 17 maart 2023 door Marvin

Een eiwitshake is een makkelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Whey shakes worden veel gebruikt door sporters om hun eiwitbehoefte te halen. Eiwitshakes behoren tot de meest gebruikte fitness supplementen en zijn ideaal ter aanvulling van een gezond eetpatroon. De keus is enorm, dus hoe weet jij welke je moet kopen? Met de eiwitshake reviews op Voeding-en-fitness.nl probeer ik je te helpen bij het vinden van de beste proteine shakes. Hier deel ik graag mijn ervaringen met de Time 4 Whey Protein. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel mijn Time 4 Nutrition Whey Protein review door!

Ik heb de Time 4 Whey Protein shakes beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Time 4 Nutrition Whey

Voordat we verder gaan met mijn review kijken we even naar wat Time 4 Nutrition zelf zegt over hun eiwitshakes.

“Time 4 Whey Protein is een mix van Wei proteïne-concentraat, Wei proteïne-isolaat, Micellair Caseïne & Eiwitproteïne en geeft een time release effect, zodat je een toevoer van spieropbouwende aminozuren in de bloedstroom krijgt gedurende 8 uur. Dit zorgt voor optimale groei en herstel. Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in spierweefsel en is ook betrokken bij de spijsvertering.

We hebben een mengsel van peptide-gebonden glutamine en L-Glutamine toegevoegd om het absorptieproces te maximaliseren. Time 4 Whey Protein geeft je een voordeel vanwege de hoge niveaus aan BCAA’s, die Leucine bevatten.

 • Advanced Multi Stage Time Release Protein Formula
 • Bevat Wei-isolaat, Wei-concentraat, Micellaire caseïne & Eiwitproteïnen
 • Hoog in BCAA’s
 • Verrijkt met Probiotica
 • Toegevoegde Peptide Bonded Glutamine
 • 70 servings”

Gebruiksgemak van Time 4 Whey Protein

Het eerste punt van mijn Time 4 Nutrition Whey Protein review is het gebruiksgemak. Hierin kijk ik bijvoorbeeld naar hoe duidelijk de gebruiksaanwijzing op het etiket is en of het eiwitpoeder gemakkelijk oplost in water en melk.

Time 4 Whey Protein is te koop in een zak van 2520 gram, maar ook in sachets van 1 dosering (54 gram). Je kunt er dus eerst voor kiezen om de verschillende smaken te proberen, voordat je een grotere verpakking koopt. Op het label staat precies aangegeven hoe je deze eiwitshake moet gebruiken, wat de ingrediënten en voedingswaarden zijn en op welke manier je deze eiwitshake het best kunt bewaren.

Time 4 Nutrition is hier dus heel duidelijk in, wat het makkelijk maakt om de whey protein te gebruiken. Volgens het etiket meng je 54 gram (= 3 maatscheppen) poeder met 340 ml water of melk. Je kunt ook kiezen voor een shake van 36 gram poeder, dan gebruik je 2 maatscheppen. Zowel met melk als met water lost het poeder goed op en krijg je een volle en romige shake. De shake is best stevig, dus als je hem liever iets minder romig wilt kan je gerust wat extra water gebruiken. Al met al is Time 4 Nutrition Whey Protein erg makkelijk in het gebruik en lost de eiwitshake perfect op!

Wat kost deze eiwitshake van Time 4 Nutrition?

De prijs is natuurlijk ook een belangrijk punt bij het vergelijken en kopen van voedingssupplementen. Op Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de beste supplementen koopt voor de laagste prijs. Daarom kijk ik in mijn Time 4 Nutrition Whey Protein review kritisch naar de prijs.

Time 4 Whey Protein koop je op de website van Time 4 Nutrition voor €59,95. Hiervoor krijg je 2520 gram, wat gelijk staat aan 70 doseringen van 36 gram. Omgerekend betaal je dus zo’n €0,86 per whey shake. Dit is naar mijn idee wat aan de dure kant vergeleken met andere proteïne shakes. Uiteraard dien je er wel rekening mee te houden dat je een serving van 36 gram poeder neemt. Je kunt dit aanpassen naar jouw eigen eiwitbehoefte, zo kun je bijvoorbeeld een shake nemen met minder poeder. Wanneer je dit doet haal je meer shakes uit je verpakking = lagere prijs per eiwitshake.

Eiwitshake prijzen vergelijken

Om te bepalen of de eiwitshake van Time4Nutrition duur of goedkoop is zal ik de prijs vergelijken met soortgelijke shakes. Time 4 Whey Protein is een eiwitshake met verschillende soorten eiwit, namelijk wei-concentraat, wei-isolaat, ei-eiwit proteïnen en micellar caseïne. Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen kies ik dus voor eiwitshakes met meerdere bronnen.

In de tabel hieronder heb ik een prijsvergelijking gemaakt met Perfect Protein van Body & Fitshop, All Day Protein van XXL Nutrition en Mutant Whey van MUTANT. De prijzen zijn berekend op een shake van 36 gram eiwitpoeder. Zoals je kunt zien ligt de prijs van Time 4 Whey toch een stukje hoger dan die van andere shakes. Dit is jammer!

time 4 whey protein ervaring

Time 4 Nutrition Whey Protein smaken

Het volgende onderdeel van mijn Time 4 Nutrition Whey Protein review is de smaak. Welke smaken zijn er verkrijgbaar en wat is mijn persoonlijke ervaring met de smaak? Is deze eiwitshake lekker of smerig?

Time 4 Whey Protein is te bestellen in vier verschillende smaken, namelijk; Double Chocolate Mousse, Raspberry Ripple Icecream, Creamy Toffee Pudding en Vanilla Coconut Milk. De keus is dus niet heel groot, maar het zijn wel unieke smaken. Dit is eens wat anders dan de standaard aardbei, banaan of vanille whey shake. Aan de ene kant vind ik dit een voordeel, je kunt immers eens een andere smaak nemen. Aan de andere kant kan dit een nadeel zijn voor iemand die toch het liefst een standaard aardbei smaak neemt. Voor deze eiwitshake review heb ik natuurlijk alle smaken getest.

De Double Chocolate Mousse is lekker, maar best wel zwaar. Je moet écht van chocolade houden anders is hij te machtig. De Raspberry Ripple Icecream is een lekker frisse en fruitige shake. Deze frambozen smaak lijkt mij het lekkerst tijdens warme zomerdagen. De smaak ik die persoonlijk het minst lekker vind is de Creamy Toffee Pudding. Ik ben nu eenmaal niet zo’n fan van toffee. De Vanilla Coconut milk is een shake met kleine stukjes kokos erin. Dit geeft het een lekkere structuur!

time 4 nutrition whey protein review

De voedingswaarden van deze whey shake

Het belangrijkste punt van alle supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl is natuurlijk de voedingswaarden check. Hierin kijk ik naar de ingrediënten en de samenstelling van een supplement om te beoordelen of het product geschikt is voor een gezond eetpatroon.

Wanneer je een shake van 36 gram Time 4 Whey Protein neemt krijg je de volgende macro nutriënten binnen:

 • Energie: 147 kcal
 • Eiwit: 25,5 gram
 • Koolhydraat: 4,8 gram (waarvan 2,2 gram suikers)
 • Vet: 2,6 gram (waarvan 0,5 gram verzadigd)
 • Voedingsvezel: 0,8 gram
 • Zout: 0,2 gram

Zoals je kunt zien een prima hoeveelheid eiwit en een laag suiker-gehalte. De verdeling tussen onverzadigde vetten en verzadigde vetzuren is ook prima. Met 25,5 gram eiwit per shake is Time 4 Whey Protein goed te gebruiken bij het ontbijt of als tussendoortje op elk moment van de dag. Dit komt mede door de verschillende eiwit bronnen die deze eiwitshake bevat.

De mix van wei concentraat, wei isolaat, ei-eiwit proteine en micellar casein zorgt voor een verspreide afgifte van aminozuren. Afhankelijk van jouw totale energiebehoefte en behoefte aan proteïnen per dag kun je bepalen hoeveel poeder je neemt per shake. 1 maatschep staat voor 18 gram, de meeste mensen kiezen voor 36 gram of 54 gram per shake.

Eiwitshakes vergelijken

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar hoe de Time 4 Nutrition Whey Protein zich weerhoudt tot andere shakes. Daarom heb ik in de tabel hieronder de voedingswaarde vergeleken met dezelfde merken als bij de prijsvergelijking (per 100 gram poeder).

time 4 whey protein review

Zoals je kunt zien scoort de Time 4 Nutrition Whey Protein gemiddeld in vergelijking met de andere shakes. Pluspunt van deze eiwitshake is het lage suikergehalte en verzadigde vetzuren. De All Day Protein van XXL Nutrition scoort het best, aangezien deze het hoogste eiwitpercentage heeft en het minste suiker bevat.

Time 4 Nutrition Whey Protein review: mijn conclusie

Mijn Time 4 Nutrition Whey Protein review wil ik graag afsluiten met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de eiwitshake van Time 4 Nutrition kunnen lezen. Ik heb deze beoordeeld op gebruiksgemak, prijs, smaak en voedingswaarde. Time 4 Whey Protein heeft als pluspunt dat het bestaat uit verschillende soorten eiwit. Hierdoor krijgt je lichaam gedurende een langere periode aminozuren om het herstel te bevorderen na een zware workout. Ook scoort Time4Nutrition goed op de smaaktest en is deze shake makkelijk in het gebruik.

Helaas ligt de prijs best een stuk hoger dan andere (vergelijkbare) eiwitshakes. Zoek jij kwaliteit en een aparte smaak? Dan is Time 4 Whey Protein een goede keus voor jou. Houd jij meer van de standaard banaan, vanille of aardbei shakes en zoek jij een goedkope whey shake? Dan kun je wellicht beter slagen bij een ander merk.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Time 4 Whey Protein hieronder!

Heb jij deze eiwitshake van Time 4 Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review in een reactie achter en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Zijn eiwitshakes nuttig?
kwaliteit van eiwitshakes

Je ziet en hoort het steeds vaker in de sportschool en daarbuiten, eiwitshakes. Verkrijgbaar van veel verschillende merken en in enorm veel heerlijke smaken. Populaire Lees blog

Gezond en lekker ontbijtshake recept
ontbijtshake

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Na je nachtrust brengt een gezond en gebalanceerd ontbijt je stofwisseling weer op gang Lees blog

De functie van eiwitten in ons lichaam
functie van eiwitten

Er wordt veel gezegd en geschreven over eiwitten. Iedereen die aan fitness of krachttraining doet krijgt te maken met eiwitten. Er zijn talloze beweringen over Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *