• xxl nutrition banner

Time 4 Nutrition Pre Workout review

Time 4 Nutrition Pre Workout

€36,95
7.6

Oplosbaarheid

8.5/10

Prijs

7.2/10

Smaak

7.0/10

Werking

7.8/10

Voordelen

 • Hoge dosis cafeïne voor energietoename
 • Geen onnodige en nutteloze stoffen

Nadelen

 • Hogere prijs dan andere pre workouts

Bijgewerkt op 17 januari 2023 door Marvin

Heb jij al eens van Time 4 Nutrition gehoord? Grote kans van niet en dat is ook niet erg. Dit van oorsprong Engelse merk heeft pas sinds kort voet op Nederlandse bodem gezet. Time4Nutrition biedt een complete range aan sport- en voedingssupplementen, zoals whey, pre workout en intra-workout. De supplementen worden geproduceerd en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk waarbij enkel hoogwaardige kwaliteit grondstoffen worden gebruikt. De komende periode wil Time 4 Nutrition een plek veroveren in de Nederlandse supplementen branche.

Ik was benieuwd naar hun producten en ben bezig met het persoonlijk testen van hun assortiment. Ik ben begonnen met hun pre workout booster. Benieuwd naar mijn ervaring? Je leest het allemaal in deze Time 4 Nutrition Pre Workout review op Voeding-en-fitness.nl!

De Time4Nutrition Pre Workout heb ik getest op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Time 4 Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn Time 4 Nutrition Pre Workout review kijken we even naar wat Time4Nutrition zelf zegt over hun pre workout booster.

“Time 4 Pre-Workout has been scientifically developed to help you get the best out of every training session and push your body past its limits. We have formulated a unique blend of ingredients that act synergistically to improve mental and physical energy and maximise your performance. You will experience explosive pumps, increased energy and intensity, and extreme focus. This high strength formula will give your workouts a massive boost without any loss of appetite or crash.”

De oplosbaarheid van Time 4 Pre Workout

Het eerste punt van mijn Time 4 Nutrition Pre Workout review is de oplosbaarheid. Mengt de pre workout shake goed met water? Of blijven er vervelende korrels in drijven en ontstaan er zo klontjes?

Volgens het etiket van van Time4Nutrition meng je 2 scoops (15 gram poeder) met 150 ml koud water. Wanneer ik dit doe mixt het poeder prima met het water, zonder dat er klonten ontstaan. Dit maakt het drinken van je pre workout wel zo makkelijk. Wel merkte ik na het drinken dat er een heel klein beetje residu achterbleef onderin mijn shake beker.

Door iets meer water te nemen (200 tot 250 ml) was dit probleem verholpen. Als je dit doet heb je een zeer goed oplosbare pre workout shake, die je in een paar teugen eenvoudig naar binnen giet. Drink deze pre workout booster zo’n 15 – 30 minuten voor je training.

Wat kost deze pre workout booster?

In al mijn pre workout booster reviews kijk ik kritisch naar de prijs. We willen natuurlijk de beste kwaliteit, maar willen dit ook zo goedkoop mogelijk. In deze Time 4 Nutrition Pre Workout review werp ik dus ook een blik op de prijs/kwaliteitsverhouding om te zien of dit product duur of goedkoop is in vergelijking met andere pre workouts.

De Time 4 Nutrition Pre Workout kost €34,95 en is, voorlopig, enkel te bestellen via hun eigen website. In de toekomst willen ze hun voedingssupplementen echter ook verkopen via grotere webhops. Voor de prijs van €34,95 krijg je 600 gram pre workout. Per training heb je 15 gram poeder nodig, wat betekent dat je met 1 pot Time 4 Pre Workout genoeg hebt voor 40 (kracht)trainingen. Per training kost het je dus €0,87. Voor mijn gevoel is 34,95 euro wat duurder dan ander pre workouts, maar vaak bevatten die andere potten genoeg voor zo’n 30 trainingen. Dit kan dus een vertekend beeld geven.

Om een goed beeld te krijgen van de prijs heb ik deze vergeleken met andere pre workout boosters. Zoals je in onderstaande tabel kunt zien scoort de Time 4 Nutrition Pre Workout prima op de prijsvergelijking. De prijs per training ligt nét wat lager dan andere pre workouts van Engelse shops (Myprotein & Bulk Powders). Vergeleken met een pre workout booster van Body & Fit is hij wel wat duurder. Ditzelfde geldt voor verschillende Amerikaanse pre workouts. De vraag is echter of die goedkopere pre workouts goed werken, vaak zijn ze namelijk wat laag gedoseerd!

time 4 pre workout ervaring

Time4Nutrition Pre Workout smaken

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de smaak. Het is prettig als een supplement dat je drinkt ook op een goede manier weg te krijgen is. Hoewel smaak natuurlijk zeer persoonsafhankelijk is, zal ik in mijn Time 4 Nutrition Pre Workout review mijn ervaring met de smaak met jullie delen.

time 4 nutrition pre workout reviewDe vorige pre workout booster die ik heb getest was Unstoppable V2 van Dedicated Nutrition. Op zijn zachtst gezegd smaakte die mij niet zo heel lekker. Ik hoopte dus dat Time 4 Pre Workout me beter zou bevallen. De pre workout shake is verkrijgbaar in twee verschillende smaken; Tangy Blackcurrant (zwarte bes) en Tropical Pineapple (ananas). Ik heb de tropische ananas geprobeerd, dus mijn ervaring is puur gebaseerd op deze smaak.

Overall gezegd vind ik de smaak prima in orde. Sowieso een stuk beter dan die van Unstoppable. De Tropical Pineapple smaakt een beetje friszuur en zomers. Gemengd met 150 ml water vind ik de smaak echter te overheersend en zuur. Mijn voorkeur gaat er dus naar uit om hem met wat meer water te mengen, zodat hij wat zachter van smaak wordt. Op die manier drinkt deze pre workout lekker weg!

Werkt de Time 4 Nutrition Pre Workout?

Het belangrijkste onderdeel van al mijn supplementen reviews is natuurlijk de werking. Belangrijk bij een pre workout supplement is dat deze een positief effect heeft op je training en je een goede boost geeft. In mijn Time 4 Nutrition Pre Workout review deel ik mijn persoonlijk ervaring met je. Let er wel op dat ieder lichaam anders reageert op de stoffen en samenstelling van een pre workout booster. 

Time 4 Pre Workout bevat de volgende werkzame ingrediënten:

 • Beta Alanine = bedoelt om het uithoudingsvermogen van je spieren te vergroten. Kan tintelingen veroorzaken.
 • Taurine = speelt een belangrijke rol in het cardiovasculaire systeem, de ontwikkeling en functie van spieren, de retina en het centrale zenuwstelsel.
 • L-tyrosine = voorloper van dopamine, een stofje dat je een gelukkig gevoel geeft en zorgt voor een verbeterde focus en geheugen.
 • Cafeïne = bedoelt om je een energieboost te geven en je motivatie om te trainen te vergroten.

Effect op mijn training?

Voor de rest bevat deze pre workout stofjes om de kleur en smaak vorm te geven. Bovenstaande 4 ingrediënten zijn hoog gedoseerd, waardoor het effect op je training zeker merkbaar is. Rechts zie je hoeveel je precies binnenkrijgt per dosering van 15 gram. Ik merkte vooral een flinke boost van mijn energie, veroorzaakt door de hoge dosis cafeïne. Vooral na een lange werkdag is dit (voor mij) wenselijk. De zin en motivatie om nog te gaan trainen is dan vaak wat lager en dat verhelpt Time 4 Nutrition Pre Workout.

time 4 nutrition pre workout

Vlak na inname merkte ik ook dat ik tintelingen kreeg in mijn gezicht, op mijn rug en op mijn armen. Tijdens het trainen was vooral de energietoename erg prettig en bovendien kon ik langer doorgaan voordat er verzuring optrad in mijn spieren. Sprake van een grote krachttoename of een intense pomp was er niet echt. Dit effect was bij mij minder dan ik bij andere pre workouts, zoals C4 van Cellucor wel eens heb ervaren.

Time 4 Nutrition Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Time 4 Nutrition Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Je hebt mijn persoonlijke ervaring met deze pre workout booster kunnen lezen. Pluspunten voor mij zijn de lekkere smaak (als je het met meer water mixt) en de energieverhogende werking voor mijn training. Ook zorgt deze pre workout bij mij voor een verbeterd spieruithoudingsvermogen. En hoewel de aanschafprijs met €34,95 hoger ligt dan die van andere pre workouts is de prijs per training niet veel duurder omdat je meer trainingen uit 1 pot haalt.

Wel blijft het een feit dat er veel pre-workouts te vinden zijn die qua prijs wat goedkoper zijn. Dit zijn vaak huismerk pre workout supplementen van grotere webshops (die inkoopvoordeel hebben) of Amerikaanse pre workout boosters die regelmatig onder-gedoseerd zijn. In dat geval heb je dus meerdere scheppen nodig per training en ben je vaak alsnog duurder uit. Helaas heb ik geen echte toename van kracht ervaren en miste ik een echte pomp, maar al met al heb ik de Time 4 Nutrition Pre Workout met plezier gebruikt. Zoek jij een pre workout met enkel werkzame ingrediënten die je een goede energie boost geeft? Dan is de pre workout van Time4Nutrition een goede keus.

Time 4 Pre Workout

Time 4 Nutrition Pre-Workout is wetenschappelijk ontwikkeld om je te helpen het beste uit elke trainingssessie te halen en jouw lichaam tot het uiterste te brengen.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Time 4 Nutrition Pre Workout hieronder

Heb jij de pre workout van Time4Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *