• xxl nutrition banner

Time4Nutrition Intra Workout review

Time4Nutrition Intra Workout

€34,95
7.2

Oplosbaarheid

6.5/10

Prijs

6.0/10

Smaak

7.0/10

Samenstelling

9.2/10

Voordelen

 • 8 gram BCAA per dosering
 • 0 gram suikers
 • Bevat geen calorieën

Nadelen

 • Duurder dan andere aminozuren
 • Mengt niet optimaal

Bijgewerkt op 8 januari 2024 door Marvin

Time4Nutrition is een van oorsprong Brits supplementen merk dat daar bekend staat om hun hoogwaardige kwaliteit. Sinds kort probeert Time 4 Nutrition ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Reden voor mij natuurlijk om deze voedingssupplementen eens kritisch te bekijken. In mijn vorige review kon je mijn ervaringen met de Time 4 Nutrition Pre Workout lezen. Dit keer is het de beurt aan hun intra-workout supplement. Dit neem je, zoals de naam al verklapt, tijdens je (kracht)training.

Dit intra workout supplement bevat een geavanceerde BCAA mix om je spieren snel van aminozuren te voorzien en verzuring en vermoeidheid tegen te gaan. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel de volledige Time4Nutrition Intra Workout review hier op Voeding-en-fitness.nl!

De Time4Nutrition Intra Workout heb  ik beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Time4Nutrition Intra Workout

Voordat we verder gaan met mijn Time 4 Nutrition Intra Workout review kijken we even naar wat Time4Nutrition zelf zegt over hun BCAA supplement.

“Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en vertakte-keten Aminos vertegenwoordigen 1/3 van spierweefsel. Deze aminozuren kunnen niet worden gesynthetiseerd door het lichaam, deze moeten afkomstig zijn uit onze voeding of supplementen.

Time 4 Intra Workout is een geavanceerde BCAA mix die tijdens de training kan worden gebruikt om vermoeidheid te verminderen, hersteltijd te verminderen en nieuwe spieropbouw te vergemakkelijken. De formule is stimulantvrij, dus kan op elk moment van de dag worden gebruikt om je BCAA-inname te stimuleren.

Intra Workout is ook suiker- en calorie-vrij. 8 gram BCAA’s per portie met een 2: 2: 1 verhouding van L-leucine, L-isoleucine en L-valine. We hebben ook L-Glutamine toegevoegd voor herstel, L-Glycine om zijn anti-inflammatoire eigenschappen en Citrulline malaat om vermoeidheid te verminderen en elektrolyten handhaven.”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

De oplosbaarheid van Time 4 Nutrition Intra Workout

Het eerste onderdeel van mijn Time4Nutrition Intra Workout review gaat over de oplosbaarheid. Lost het poeder goed op in water? Of blijven er van die vervelende klontjes achter in je shake?

Volgens het etiket van deze BCAA shake meng je 2 maatschepjes (= 14 gram poeder) met 300 – 500 ml koud water. Dit drink je dan tijdens het fitnessen of gedurende de dag om voldoende aminozuren binnen te krijgen. Het grootste gedeelde van dit Intra Workout poeder lost snel op in water, er blijft echter een laagje drijven op het water.

Dit schuimende effect heb ik al eerder gezien, namelijk bij mijn Myprotein BCAA review. Dit is iets wat vaker voorkomt bij pure BCAA supplementen. Als je het even laat staan, dan lost uiteindelijk alles goed op. Het is echter wel even vervelend wanneer je deze intra workout snel wilt drinken.

Wat kost dit intra workout supplement?

Omdat we bij Voeding-en-fitness.nl het belangrijk vinden dat je supplementen gebruikt met de beste prijs/kwaliteitsverhouding kijk ik in mijn review ook kritisch naar de prijs. Wat betaal je voor de Time4Nutrition Intra Workout en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere BCAA supplementen?

Deze intra workout is te koop via de website van Time 4 Nutrition en kost je €34,95 per pot van 490 gram. Hier haal je 35 doseringen van 14 gram (2 scheppen) uit, wat omgerekend neerkomt op €1,- per serving. Op het eerste oog lijkt dit me wat aan de dure kant, maar om dit zeker te weten vergelijk ik de prijs per dosering met die van andere intra workouts. In de tabel hieronder heb ik de prijzen vergeleken van Time4Nutrition Pre Workout met Perfect Workout van Body & Fitshop, Amino X van BSN en Intra Workout van XXL Nutrition.

Zoals je kunt zien liggen de prijzen van alle intra workout supplementen wat aan de hoge kant per serving. Althans, ze zijn duurder dan je gewend bent van bijvoorbeeld eiwitshakes. Amino X van BSN is duidelijk de goedkoopste, XXL Nutrition en Time4Nutrition zijn wat duurder.

Let op: dit is puur een vergelijking op basis van de prijs, hierbij is niet gekeken naar de precieze samenstelling van de verschillende supplementen.

intra workout prijzen

Smaakt Time4Nutrition’s Intra Workout lekker?

Ook niet geheel onbelangrijk is het volgende punt in mijn Time4Nutrition Intra Workout review; de smaak. Bij voedingssupplementen die je moet drinken is het natuurlijk wel zo fijn als deze lekker zijn. Je shake met kotsneigingen naar binnen werken houd je niet lang vol!

time4nutrition intra workout review

De Time 4 Intra Workout is verkrijgbaar in twee smaken, namelijk Tangerine & Lemon en Blackcurrent & Apple. De eerste is een combinatie van mandarijn en citroen, de tweede een mix van zwarte bes en appel. Frisse fruitsmaken dus. Wanneer je 14 gram poeder mengt met 300 tot 500 milliliter koud water en goed schud krijg je een prima te drinken intra workout shake. De smaken zelf zijn lekker, waarbij Blackcurrent & Apple mijn persoonlijke favoriet is.

Minpuntje is de nasmaak die de Intra Workout van Time4Nutrition heeft. Dit proeft een beetje chemisch en hier moest ik in het begin zeker aan wennen. Naarmate je het vaker drinkt valt dit niet meer zo op en wordt het drankje steeds beter te pruimen.

Hoe werkt dit BCAA supplement?

Het laatste en meest belangrijke onderdeel van al mijn supplementen reviews gaat over de werking. Hoe gebruik je de Time4Nutrition Intra Workout, hoe is mijn ervaring en heb je zo’n BCAA supplement wel nodig?

Een intra workout shake drink je, zoals de naam al verklapt, tijdens je training. Het doel van Time 4 Nutrition’s Intra Workout is dat je tijdens je zware krachttraining je lichaam en spieren snel voorziet van essentiële aminozuren. Dit zou helpen bij het herstel en vermoeidheid van je spieren tijdens de workout verminderen. Per dosering krijg je de volgende BCAA’s binnen:

 • L-Leucine: 3,2 gram
 • L-Isoleucine: 3,2 gram
 • L-Glutamine: 2,5 gram
 • L-Valine: 1,6 gram
 • L-Glycine: 1,5 gram
 • Citrulline Malaat: 1 gram

In totaal krijg je dus 8 gram aminozuren binnen, waarvan de BCAA’s L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine in een 2:2:1 ratio zijn verdeeld. De samenstelling van deze Intra Workout is goed, naast deze aminozuren bevat hij namelijk niks. Geen suikers en geen calorieën, wat hem dus uitermate geschikt maakt voor tijdens het droogtrainen.

Ook wanneer je aan Intemittent Fasting doet en je het ontbijt uitstelt zou je deze BCAA shake in de ochtend kunnen nemen om toch wat aminozuren binnen te krijgen. Voor mijn gevoel was ik minder vermoeid en verzuurde mijn spieren minder snel tijdens mijn trainingen met Time4Nutrition Intra Workout. Of dit door de BCAA’s komt of puur een placebo-effect is durf ik niet te zeggen.

Heb je BCAA’s nodig?

Hebben we eigenlijk aminozuur supplementen nodig, of kunnen we prima zonder? In mijn ogen zijn BCAA supplementen vaak niet noodzakelijk. Zeker wanneer je voldoende eiwitten binnenkrijgt uit je normale voeding + eiwitshakes dan kan je lichaam daar genoeg aminozuren uit halen. In dat geval is suppletie door amino’s niet nodig. Dan kan je dat geld beter steken in gezonde voeding of online advies.

Wanneer je echter in een diepe cut zit en een groot calorie-tekort hanteert om vet te verliezen, dan kan het wel waardevol zijn om BCAA’s tot je te nemen, zoals de Intra Workout van Time 4 Nutrition. Bovendien kan het dan gewoon lekker zijn om tijdens een lange en intensieve workout nét even wat energieker en fitter te zijn.

Time4Nutrition Intra Workout review: mijn conclusie

time 4 intra workout ervaringTot slot wil ik mijn aminozuur review eindigen met een korte conclusie. Je hebt mijn persoonlijke ervaring met de Time4Nutrition Intra Workout kunnen lezen. Hoewel dit intra workout supplement aan paar sterke punten heeft, ben ik ook een aantal minder goede kanten tegen gekomen. Zo is de oplosbaarheid niet perfect en kan de smaak even wennen zijn.

Ondanks dat de prijs wat hoger ligt ben ik wel bereid dit te betalen voor een supplement van deze kwaliteit. Sterkste punt in mijn ogen is dat Time 4 Nutrition alle belangrijke aminozuren in dit voedingssupplement heeft verwerkt in goede hoeveelheden. Bovendien zonder toegevoegde suikers of andere stoffen, waardoor deze intra workout geen calorieën bevat. Ben jij lekker aan het bulken en krijg je ruim voldoende eiwitten binnen? Dan is een supplement als deze (en andere bcaa’s) niet nodig. Die haalt je lichaam wel uit de proteïnen die het binnenkrijgt.

Ben jij echter aan het droogtrainen of volg je het Intermittent Fasting principe? Dan kan de Time4Nutrition Intra Workout een goede toevoeging zijn op je dagelijkse eetpatroon. Je krijgt immers op een makkelijke manier genoeg aminozuren binnen die je spieren beschermen en het herstel versnellen.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Time4Nutrition Intra Workout hieronder

Heb jij dit BCAA supplement van Time4Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  9.5

  Prijs

  9.5

  Smaak

  10

  Samenstelling

  10

  Persoonlijk vind ik Time4Nutrition echt lekker qua smaak. Ik behaal er prima resultaat mee dus vind ik het de prijs wel waard. Meeste andere merken shakes die ik heb geprobeerd vielen niet goed of vond ik qua smaak zeer matig of zelfs vies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *