• xxl nutrition banner

The Force review – XXL Nutrition

The Force

€24,95
7

Oplosbaarheid

5.5/10

Prijs

7.2/10

Smaak

6.9/10

Werking / effect

8.5/10

Voordelen

 • Bevat enkel werkzame ingrediënten
 • Geeft intense focus en energie
 • Goede spierpomp tijdens en na je training

Nadelen

 • Lost niet helemaal goed op
 • Iets duurder dan andere pre workouts

Bijgewerkt op 21 juli 2020 door Marvin

Ken je dat gevoel, dat je na een lange werkdag of slechte nachtrust helemaal geen energie hebt om te gaan trainen? Iedereen heeft wel eens van die momenten waarop je een workout liever skipt. Om je toch wat meer energie en kracht te geven tijdens je fitness training is een pre-workout booster een geschikt supplement. The Force van XXL Nutrition is een nieuwe pre workout, zonder creatine, die jou moet helpen bij het neerzetten van een deftige training. Je bent natuurlijk benieuwd of deze booster werkt, daarom heeft Voeding-en-fitness.nl hem getest. Het oordeel lees je hier in de The Force review!

Net als alle andere pre-workout reviews heb ik The Force beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

XXL Nutrition The Force

Voordat we verder gaan met The Force review ben ik benieuwd naar de uitspraken van XXL Nutrition zelf over hun nieuwe pre workout supplement.

“Na maandenlang testen is hij nu eindelijk klaar. The Force! onze nieuwe pre workout met alleen de meest krachtige ingrediënten in een hoge dosering.

Voordelen The Force:

 • Xtreme pre workout
 • Bevat alleen de beste werkzame stoffen in een hoge dosering
 • Geen nare crash achteraf
 • Creatine vrij
 • 30 knaltrainingen per verpakking”

the force pre workoutZoals je kunt lezen geen uitgebreide, haast ongeloofwaardige, beloftes. Dit vind ik al positief, aangezien je bijna bij ieder supplement tegenkomt dat ‘dit de allerbeste is’ en ‘je nog nooit zo’n supplement hebt gebruikt als deze’. Benieuwd naar de werking van The Force? Hieronder lees je mijn persoonlijke ervaring en oordeel.

Lost The Force goed op?

Het eerste punt waarop ik The Force beoordeel in The Force review is de oplosbaarheid. Mengt het poeder goed met water of blijven er klontjes achter? Natuurlijk niet het belangrijkste bij een supplement, maar het kan wel erg vervelend zijn wanneer je steeds klontjes in je mond hebt tijdens het drinken of nog 5 keer extra moet shaken.

Hoewel deze pre-workout bestaat uit een fijn poeder viel de oplosbaarheid mij een beetje tegen. Er blijven geen klontjes achter, maar wel blijft er residu / kleine korrels aan de binnenkant van de shakebeker zitten. Hierdoor ben je genoodzaakt om weer wat extra water te pakken en nogmaals te mengen om ook deze overblijfsels helemaal weg te kunnen drinken. Op dit onderdeel scoort The Force dus wat minder dan ik in eerste instantie had verwacht.

Wat je ziet drijven en wat op de shakebeker blijft zitten is glycerol. Dit is een van de ingrediënten die zorgt voor een goede ‘pomp’ tijdens en na het trainen. Hiervan is bekend dat het niet helemaal goed oplost, maar door nogmaals een beetje water toe te voegen en de overgebleven korreltjes te op te drinken krijg je alsnog alles binnen!

Wat kost deze pre workout booster?

Het volgende onderdeel van deze The Force review is de prijs. Wat betaal je voor een pot van deze nieuwe XXL Nutrition pre workout en hoe ligt dat in verhouding met andere pre-workout boosters?

Voor 30 doseringen betaal je €24,95, wat een gemiddelde prijs is. XXL Nutrition geeft zelf al aan dat ze niet voor de goedkoopste stoffen hebben gekozen, maar puur hebben gekeken naar de beste kwaliteit. Daarom is The Force iets duurder dan hun andere pre-workout Blast!.

Het voordeel van The Force is dat je echt maar 1 dosering nodig hebt per training. Bij sommige pre-workouts is het na verloop van tijd nodig om 2 of meerdere scoops te nemen voordat je effect merkt. Door de hoge concentratie werkzame stoffen heb je bij The Force aan 1 maatschep per training genoeg. Omgerekend betaal je dus €0,83 cent per training. Wat nog steeds wel een stukje goedkoper is dan bijvoorbeeld de Perfect Pre Workout van Body & Fitshop!

Hoe smaakt The Force?

Omdat het natuurlijk ook best een beetje van belang is hoe een pre workout smaakt kijk ik in deze The Force review ook hoe het hiermee gesteld is. Je drinkt zo’n supplement immers voor iedere training en wanneer je dit met tegenzin doet omdat het vies smaakt gaat het gebruik je tegenstaan.

The Force is enkel verkrijgbaar in de smaak Tropical Fruit, dus mijn ervaring is dan ook hierop gebaseerd. Deze pre-workout booster is goed weg te drinken, maar één van de lekkerste die ik ooit heb geproefd zal ik het niet noemen. Hij smaakt zeker naar tropisch fruit, maar het lichtelijk zure en chemische bijsmaakje zorgt ervoor dat mijn oordeel hier wat negatiever over is. Begrijp me niet verkeerd, je zult echt geen kotsneigingen krijgen tijdens het drinken van The Force hoor. Ik heb in het verleden echter wel pre workouts gebruikt waarvan ik de smaak beter vond, zoals Assault van Musclepharm.

Hoe zit het met de werking van The Force?

The Force review XXL NutritionHet belangrijkste van een pre-workout supplement is natuurlijk het effect. Doet het product wat het belooft? In deze The Force review kijk ik dan ook kritisch naar de werking van deze pre workout tijdens mijn krachttrainingen.

Ik heb The Force gebruikt zoals op het label staat aangegeven. Ongeveer 30 minuten voor mijn trainingen nam ik 1 maatschep. Eigenlijk iedere keer merkte ik op de fiets naar de sportschool al dat ik energieker was en meer focus had. Meer energie heb ik bij veel pre-workout boosters wel ervaren, maar deze verhoogde focus was nieuw voor me. Alsof je enkel denkt aan de training en gewoon wilt knallen. Ook voelde ik tintelingen over mijn rug en hoofd gaan, deze worden veroorzaakt door de beta-alanine!

Daarnaast belooft XXL Nutrition een extreme pomp, en die was er zeker! Vooral bij het trainen van mijn armen merkte ik dat mijn spieren goed vol zaten en oogde ze ook na de training een stuk voller dan normaal. Veel pre-workout boosters zorgen er ook voor dat je meer kracht hebt en langer kunt doortrainen, dat effect heb ik bij The Force niet heel sterk ervaren. Misschien komt dat om dit een creatine-vrij voedingssupplement is. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de werking van The Force. Dit is echt een intense pre-workout booster, al is mijn persoonlijke ervaring met C4 van Cellucor beter.

De werkzame stoffen in The Force zijn: 

 • Beta alanine
 • Glycerol monostearaat
 • AAKG
 • Taurine
 • L-Carnitine fumeraat
 • Trimethylglycine
 • Chinese witte thee extract
 • Cafeïne – 200 mg per dosering
 • Vitamine C – 50mg – 72% NRV
 • Maltodextrine zorgt als drager voor een betere opname en werking van de andere stoffen

The Force review: mijn conclusie

We zijn alweer aangekomen bij de conclusie van mijn The Force review. Ik hoop dat mijn ervaringen, zoals beschreven in al mijn supplementen reviews, jullie helpt bij het vinden van de beste supplementen!

Mijn ervaring met The Force als pre-workout booster is goed. Vooral op het belangrijkste aspect, de werking, scoort XXL Nutrition erg goed met hun nieuwe pre workout supplement. De prijs is prima, zeker gezien de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Jammer genoeg lost het poeder wat minder makkelijk op en is de smaak gemiddeld. Voor mij was vooral de pomp, energie en extra focus erg fijn tijdens de trainingen. Dus zoek je een pre-workout die je net dat beetje extra geeft, dan is The Force een goede optie.

Let op, vanwege het Chinese witte thee extract wordt het afgeraden om dit supplementen te gebruiken wanneer je een WADA gecontroleerde sporter bent. Uiteraard bevat dit product geen gevaarlijke of verboden stoffen, maar in Chinese witte thee zitten beta 2 antagonisten die in het bloed getraceerd kunnen worden bij een controle. 

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met The Force van XXL Nutrition

Heb jij The Force al eens gebruikt? Help anderen bij het vinden van de beste supplementen en laat in een reactie weten hoe deze pre-workout jou is bevallen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  6.5

  Prijs

  7

  Smaak

  5

  Werking / effect

  7.5

  Deze Pre Workout werkte redelijk goed voor mij. De focus die Marvin omschrijft, heb ik niet zodanig ervaren. Wel had ik een energie toename en een drang om door te trainen wat ik wel goed kon gebruiken.

  De smaak beviel mij totaal niet. De tropische fruit smaak deed mij wat denken aan de multi fruit smaak van bepaalde (fris-)dranken. Deze smaak vind ik normaal gesproken al niet erg lekker en dus bij de Pre Workout ook niet, dit is echter een persoonlijke mening. Ik vind het dan ook erg jammer dat er geen andere smaken te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *