• xxl nutrition banner

Testobooster review – Natuurlijk Presteren

Testobooster

€24,00
8.5

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

8.0/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Ondersteunt testosteronspiegel
 • Goed opneembare stoffen
 • Ashwagandha KSM-66
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Alleen nodig bij lage test-spiegel
 • Niet geschikt voor veganisten

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Het heeft een belangrijke functie bij de opbouw van kracht en spiermassa. Bij een lage testosteronproductie kun je o.a. slaapproblemen, laag energieniveau, laag libido en zelfs depressieve gevoelens ervaren. Sporters kiezen vaak voor een test-booster om deze productie te verhogen. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de booster van Natuurlijk Presteren getest. Mijn ervaring lees je in de Testobooster review hieronder!

Ik heb de Testobooster getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Samenstelling

Natuurlijk Presteren Testobooster

Voordat we verder gaan met mijn Testobooster review kijken we naar wat Natuurlijk Presteren zelf over hun testosteronbooster zegt.

Testobooster is een natuurlijke testosteronbooster met een drievoudige werking. Het ondersteunt de drie belangrijkste factoren die essentieel zijn voor een gezonde testosteronspiegel: voldoende micronutriënten, de nachtrust en ontspanning.

Ons product Testobooster is goed voor de natuurlijke aanmaak van testosteron en ondersteunt de mannelijke potentie. Daarnaast helpt het bij de aanmaak van spiermassa en is het goed voor de gezondheid van de zaadcellen.”

 • Ondersteunt aanmaak testosteron op een veilige manier
 • Best opneembare vormen vitamine D3, magnesium en zink
 • Ondersteunt opbouw spiermassa en fysieke prestaties
 • Helpt ontspannen in stressvolle perioden
 • Ondersteunt de natuurlijke nachtrust
testobooster ervaring

Gebruiksgemak Testobooster

Het eerste onderdeel van mijn Testobooster review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de informatie op de verpakking en hoe je de aanbevolen dosering binnen moet krijgen.

Je kunt de testosteron booster bij Natuurlijk Presteren kopen in een zakje met 30 tabletten. Het zakje zelf is compact en dus eventueel makkelijk mee te nemen naar je werk of een andere gelegenheid. Bovendien is de zak hersluitbaar. Op het etiket vind je informatie over de ingrediënten (en exacte doseringen). Je kunt dus precies zien welke ingrediënten gebruikt zijn bij het maken van Testobooster.

Op de verpakking staat ook aangegeven hoe je deze test-booster moet gebruiken. En dit is erg simpel; je neemt namelijk dagelijks 1 tablet, bij voorkeur na het avondeten en met een groot glas water. De Testobooster tabletten zijn aan de grote kant, maar voor de meesten prima door te slikken.

Ben je veganist? Dan is Testobooster niet geschikt. Er kunnen namelijk sporen van melk in zitten. Houd hier dus rekening mee. Gebruik je medicijnen? Overleg dan altijd eerst even met je specialist of arts voordat je dit soort supplementen gaat gebruiken!

Wat kost deze natuurlijke testosteronbooster?

Bij het kopen van supplementen ben je natuurlijk altijd op zoek naar de laagste prijs. Daarom kijk ik in mijn Testobooster review kritisch naar de kosten. Is deze testosteron booster goedkoop of duur in vergelijking met andere merken?

De Testobooster bestel je voor €24,00 in de webshop van Natuurlijk Presteren. Aangezien je dagelijks 1 tablet neemt, doe je 30 dagen met een verpakking. Omgerekend kost het gebruik van deze testosteron booster je dus €0,80. Vind je dit te duur? Dan kun je ervoor kiezen om meerdere zakjes Testobooster tegelijk te bestellen. Je krijgt dan namelijk staffelkorting:

 • 3 zakjes kost je €59,00 (je bespaart 13 euro)
 • 6 zakjes kost je €109,00 (je bespaart 35 euro)

Kies je voor een bestelling van 6 zakjes dan kun je dus flink besparen. Omgerekend kost het gebruik van Testobooster je dan slechts €0,61.

Voor deze review heb ik de Testobooster prijs vergeleken met andere merken. Hieronder zie je de prijzen van Xtreme Test 3.0 van XXL Nutrition, Grow! van Body & Fit en T-Perform van Myprotein. Zoals je ziet scoort Natuurlijk Presteren gemiddeld qua kosten per dag. Gelijkwaardig aan Myprotein en goedkoper dan XXL Nutrition. Alleen Body & Fit is in deze vergelijking goedkoper.

Door te profiteren van de staffelkorting kun je Testobooster nog goedkoper inslaan. Koop je 6 zakjes, dan betaal je namelijk maar 61 eurocent per dag. Dat is dus zelfs goedkoper dan Grow! van Body & Fit. In de prijstabel heb ik echter van ieder merk de prijs zonder korting meegenomen, omdat aanbiedingen en kortingsacties natuurlijk vaak kunnen veranderen.

MerkPrijsAantal dagenPrijs per dag
Testobooster
(Natuurlijk Presteren)
€24,0030€0,80
Xtreme Test 3.0
(XXL Nutrition)
€34,9530€1,16
Grow!
(Body & Fit)
€26,9940€0,67
T-Perform
(Myprotein)
€71,9990€0,80

Samenstelling Testobooster van Natuurlijk Presteren

Het belangrijkste onderdeel van mijn Testobooster review gaat over de samenstelling en werking. Welke ingrediënten zijn gebruikt bij de productie van dit supplement? En is de dosering per stof eigenlijk wel voldoende? Ik deel hier mijn persoonlijke ervaringen.

Per tablet / dagdosering krijg je de volgende stoffen binnen:

 • Ashwagandha KSM-66 = 300 mg
 • Magnesium (-citraat en -bisglycinaat) = 75 mg
 • Zink (-bisglycinaat) = 10 mg
 • Vitamine D3 (Cholecalciferol) = 10 mcg

Zoals je ziet bevat Testobooster enkel een paar stoffen die betrokken zijn bij de testosteron productie in je lichaam. Geen onnodige en nutteloze toevoegingen om het product er ‘cooler’ uit te laten zien. Dat vind ik al positief. Hieronder zie je de samenstelling per tablet nog even eenvoudig weergegeven.

testobooster samenstelling

Maar wat doen deze stoffen precies en hoe zijn ze betrokken bij de productie van testosteron in je lichaam? Deze testosteronbooster is ondersteunt de lichaamseigen processen, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het verstoort de hormoonhuishouding niet en je kunt het veilig doorlopend blijven gebruiken.

Ashwagandha KSM-66

Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt en vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde. Het wordt gemaakt uit de wortels van de Ashwagandha plant en de werkzame stoffen noemen we Withanoliden. De afgelopen jaren zijn er veel wetenschappelijke studies gedaan naar de effecten van Ashwagandha. Hieruit is gebleken dat het;

 • Spiergroei, energieniveau en testosteronspiegel ondersteunt [1]
 • Een positief effect op je libido heeft
 • Helpt bij stress en de nachtrust ondersteunt [2]
 • Een ontstekingsremmende werking heeft [3]

Aangeraden wordt om dagelijks 300 – 600 mg Ashwagandha te nemen om deze effecten te ervaren. Testobooster voldoet hieraan met een dosering van 300mg Ashwagandha KSM-66 per tablet.

Testo-Complex

Testobooster van Natuurlijk Presteren bevat ook een Testo-Complex, bestaande uit magnesium, zink en vitamine D3. Deze drie natuurlijke nutriënten in goed opneembare vorm, zijn onmisbaar bij de aanmaak van het mannelijke hormoon. Tekorten aan deze nutriënten komen voor bij het merendeel van de mannen, terwijl deze stoffen belangrijk zijn voor een gezonde testosteronspiegel.

 • Magnesium ondersteunt de spierfunctie en speelt een rol bij de eiwitsynthese [4]
 • Zink ondersteunt de testosteronspiegel en helpt bij de opbouw van spiermassa [5]
 • Vitamine D3 is betrokken bij de testosteron productie en ondersteunt sterke botten [6]

Zoals je ziet bevat Testobooster van Natuurlijk Presteren stoffen die betrokken zijn bij de productie van testosteron in je lichaam. Uit onderzoeken blijkt dat ze de testproductie ondersteunen en kunnen stimuleren bij een lage testosteronwaarde in je lichaam. Heb jij van nature al een hoge test-waarde? Dan is het gebruik van zo’n testosteronbooster niet heel waardevol.

testobooster review

Mijn ervaring met Testobooster

De afgelopen maand heb ik Testobooster van Natuurlijk Presteren gebruikt. Na je dertigste neemt de productie van testosteron in je lichaam langzaam af. Nu ik zelf 30 ben, leek het me wel eens leuk om zo’n supplement te testen. Benieuwd naar mijn ervaringen?

Door het gebruik van Testobooster heb ik meer energie en ook heb ik een boost in mijn libido ervaren. Heeft het direct gezorgd voor meer kracht en spiermassa? Dat denk ik niet, want daar is meer voor nodig dan enkel een lichte toename in testosteron. Goede training en een passend voedingsschema zijn minstens net zo belangrijk.

Ook voelde ik mij ’s ochtends beter uitgerust. Dit is voor mij een teken dat mijn nachtrust de afgelopen periode beter was dan daarvoor. Mijn persoonlijke ervaringen komen dus overeen met de onderzochte effecten van ashwagandha, magnesium, zink en vitamine D3.

Testobooster review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Testobooster review eindigen met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft deze testosteronbooster van Natuurlijk Presteren enkele voordelen, maar ook nadelen. Het grote voordeel vind ik de combinatie van ingrediënten. Ashwagandha, magnesium, zink en vitamine D3 zijn allemaal stoffen waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Deze kunnen bijdragen aan een verhoging van de testosteronspiegel en hebben andere effecten, zoals een betere nachtrust, verlaging van stress en ondersteuning van spieropbouw.

Wel is het belangrijk om je te realiseren dat dit geen wondermiddel is. Vergelijk een test-booster ook zeker niet met anabolen, want dat zijn synthetische stoffen. Een testosteron booster kan een positief effect hebben wanneer je een laag testgehalte hebt (vooral na je 30e). Ben jij in de bloei van je leven en heb je een hoge testosteronspiegel? Dan is het zonde om je geld uit te geven aan een booster. Denk jij dat jouw testosteron productie wel wat ondersteuning kan gebruiken? Dan kun je Testobooster van Natuurlijk Presteren bestellen via de button hieronder.

Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6438434/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7096075/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7696210/
 4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25540137/
 5. https://www.asep.org/asep/asep/BrillaV2.PDF
 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21154195/

Deel jouw ervaring met Testobooster hieronder

Heb jij de testosteronbooster van Natuurlijk Presteren al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste testosteron booster!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om waardevolle kennis en mijn ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jullie graag bij het bereiken van (sportieve) doelen. Daarnaast bied ik online personal training en voedingsadvies op maat aan. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 8 =