• xxl nutrition banner

Syntha-6 Edge review – BSN

Syntha-6 Edge

€49,99
6.5

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

4.0/10

Smaak

8.5/10

Voedingswaarde

5.5/10

Voordelen

 • Lost goed op in melk en water
 • Veel betere voedingswaarde dan Syntha-6
 • Lekkere smaak

Nadelen

 • Stuk duurder dan andere eiwitshakes
 • Slechts 65% eiwit

Bijgewerkt op 8 januari 2024 door Marvin

Syntha-6 Edge van BSN is de opvolger van Syntha-6. Deze eiwitshake is erg populair onder krachtsporters, maar wanneer we naar het suikergehalte kijken blijkt Syntha 6 toch niet zo’n goede keus te zijn. Syntha 6 Edge is de vernieuwde (en verbeterde) variant die kortgeleden door BSN is gelanceerd. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik dit eiwitsupplement getest en beoordeeld. Is Syntha-6 Edge beter dan Syntha-6? Je leest het in de Syntha-6 Edge review!

Ik heb Syntha-6 Edge beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

BSN Syntha-6 Edge

Voordat we verder gaan met de Syntha-6 Edge review kijken we naar de beloften van webshops bij dit supplement.

‘Syntha-6 edge is de eiwitshake die smaakt als een echte milkshake. Vol romig en lekker zoet. Toch bevat Syntha-6 edge de allerbeste eiwitten en slechts 1.5 gram suiker. Syntha-6 edge bevat maar liefst 6 verschillende soorten eiwitten voor een perfecte opname. De eiwitten in Syntha-6 edge worden zowel snel als langzaam verteerd.

Syntha-6 edge kenmerken:

 • 24 gram syntha-6 eiwitten per eiwitshake
 • 6 verschillende soorten eiwitten voor een perfecte opname
 • De eiwitten worden zowel snel als langzaam verteerd
 • Slechts 1.5 gram suiker per shake
 • 48 eiwitshakes per verpakking
 • Vrij van kunstmatige kleuren
 • Legendarische lekkere milkshake smaken’

syntha 6 edge BSN

Lost Syntha-6 Edge makkelijk op?

Het eerste aspect waar ik naar heb gekeken in de Syntha-6 Edge review is de oplosbaarheid. Hoe mengt het poeder met water en met melk? Je wilt natuurlijk geen klonten in je proteïne shake of restjes aan de rand van je shakebeker. Mijn persoonlijke ervaring met de oplosbaarheid is goed. Ik heb het poeder van Syntha 6 gemengd met zowel water als melk, bij beide loste het prima op.

Wel moet ik hierbij vermelden dat ik meer water / melk heb gebruikt dan op de verpakking staat aangegeven. Op het label van Syntha-6 Edge staat dat je 1 maatschep (37 gram) met 120 – 150 ml water moet mixen. Zelf heb ik 200ml gebruikt, zodat het net even wat beter oplost!

Wat kost Syntha 6 Edge van BSN?

Syntha-6 Edge reviewEen ander onderdeel van deze Syntha-6 Edge review is de prijs. Uiteraard vind ik de prijs van een supplement een belangrijk onderdeel. Daarom heb ik hier kritisch gekeken naar alle prijzen van de webshops die Syntha 6 Edge verkopen en gekeken of dit reëel is ten opzichte van wat je ervoor krijgt. Betaal je voor het product of betaal je voor de mooie verpakking en reclames?

Syntha-6 Edge is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. De meest verkochte emmer bevat 48 shakes. Hiervoor betaal je bij Body en Fitshop €49,99, omgerekend dus €1,04 per proteïneshake. Dit is een stuk duurder dan eiwitten als Perfect Whey Protein van XXL Nutrition of Whey Perfection van Body & Fit.

Naar mijn mening ligt de prijs van Syntha-6 Edge een stuk hoger, terwijl de kwaliteit niet zozeer beter is dan die van huismerk eiwitshakes.

Hoe smaken deze eiwitshakes?

Het volgende punt waarop ik heb beoordeeld in deze Syntha-6 Edge review is de smaak. Zelf vind ik het belangrijk dat een eiwit shake goed te drinken is. Zeker wanneer je iedere dag 1 of meerdere shakes neemt wil je geen eiwitsupplement dat niet lekker smaakt of een chemische nasmaak heeft. Voor deze review heb ik Syntha-6 Edge Chocolate geprobeerd.

Mijn ervaring met deze smaak van Syntha 6 Edge is erg goed. Wanneer je het poeder met melk mixt krijg je een heerlijk volle en romige milkshake. Maar ook wanneer je het met water mengt is de smaak erg goed te doen. De volle chocolade smaak is een van mijn favorieten en Syntha-6 Edge heeft mij hierbij niet teleurgesteld. Voor mij komt deze eiwitshake qua smaak zeker in de buurt van Whey Delicious van XXL Nutrition.

Wanneer ik dit vergelijk met de oudere Syntha 6, moet ik bekennen dat de eerdere variant lekkerder is. De oudere Syntha-6 bevatte echter veeeeel meer suiker, wat de betere smaak verklaart.

Is Syntha-6 Edge beter dan de oude Syntha 6?

Het belangrijkste bij een eiwitshake is natuurlijk de samenstelling. Daarom kijk ik in deze Syntha-6 Edge review kritisch naar de voedingswaarde van dit supplement en beoordeel ik in hoeverre deze past binnen een gezond voedingsschema. Ook wil ik de nieuwe Syntha 6 Edge vergelijken met zijn voorganger Syntha 6 om te bepalen of BSN Nutrition de eiwitshake kwaliteit heeft verbeterd.

Per maatschep van 37 gram, wat de aanbevolen dosering is voor één eiwit shake, krijg je met Syntha-6 Edge 150 kcal binnen. Hiervan bestaat 24 gram uit eiwit, 4,8 gram uit koolhydraat en 3,5 gram uit vet. Vergeleken met andere eiwitshakes ligt het eiwitgehalte een stukje lager en is het aandeel koolhydraten en vetten wat aan de hoge kant. Wel moet ik hierbij zeggen dat Syntha-6 Edge bestaat uit 6 verschillende eiwitbronnen, namelijk:

 • Ei-eiwit
 • Melk Eiwit Isolaat
 • Melk Eiwit Concentraat
 • Micro gefiltreerde whey proteine concentraat
 • Cross flow gefiltreerde whey proteine isolaat
 • Whey hydrolisaat

Door deze mix van verschillende soorten eiwit krijg je een gebalanceerde verdeling binnen en zorgt het voor een perfecte opname. Toch ben ik van mening dat bij een goede eiwitshake het eiwitpercentage hoger moet liggen en de koolhydraten en vetten lager. Hieronder zie je een vergelijking van Syntha-6 Edge met de ‘oude’ Syntha 6.

Is syntha 6 edge beter dan syntha 6?

Zoals je kunt zien bevat de nieuwe Syntha-6 Edge een stuk meer eiwitten. Goed om ook te zien dat het aantal suikers drastisch verlaagd is en de vetten ook verminderd zijn. Opvallend is het hoge aantal vezels bij Syntha-6 ten opzichte van Syntha 6 Edge. Wanneer ik deze vergelijking zie vind ik dat BSN goed heeft gedaan aan het verhogen van het eiwitgehalte en het verlagen van het aantal suikers, toch zijn er zat eiwitshakes die een betere samenstelling bieden.

Syntha-6 Edge review: mijn conclusie

We zijn aangekomen bij mijn conclusie van deze Syntha-6 Edge review. Zou ik deze eiwitshake van BSN Nutrition aanbevelen? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ja hij smaakt overheerlijk en lost gemakkelijk op, maar er zijn wel meer eiwitshakes die goed smaken. Bovendien is naar mijn mening smaak niet het belangrijkste aspect. Voor de relatief hoge prijs verwacht ik gewoon meer van Syntha 6 Edge.

De meeste huismerk eiwitten bevatten meer eiwitten en minder suikers. Bovendien zijn die eiwit shakes nog een stuk goedkoper ook! Vergeleken met de oude Syntha 6 heeft BSN wel een verbeterde versie op de markt gebracht, maar mij bekoren doet het niet echt (behalve de smaak dan). Mijn persoonlijke ervaring maakt me duidelijk dat ik deze whey shake nooit meer bestel.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Syntha-6 Edge van BSN hieronder!

Heb jij Syntha-6 Edge al eens gebruikt? Help anderen bij het vinden van de beste eiwitshakes door jouw ervaring hieronder achter te laten!

Meer handige fitness tips
Whey Perfection review – Body & Fitshop
whey perfection review

Whey Perfection van Body & Fitshop is één van de populairste en meest verkochte eiwitshakes in Nederland. Samen met Whey Delicious van XXL Nutrition en Lees blog

Whey Delicious review – XXL Nutrition
Whey Delicious review en ervaring

In de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl proberen we jullie te helpen bij het vinden van de beste supplementen. Deze keer heb ik een eiwitsupplement van Lees blog

Whey Temptation review – Power Supplements
whey temptation review

Welke eiwitshake gebruik jij ter aanvulling van je eetpatroon? Grote kans dat je één van de bekende huismerk whey shakes kiest, zoals Whey Perfection van Lees blog

Gold Standard Whey review – Optimum Nutrition
optimum nutrition whey

Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition is wereldwijd gezien één van de meest verkochte eiwitshakes. Gold Standard Whey is bij bijna iedere webshop Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

3 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8.5

  Prijs

  4

  Smaak

  7.5

  Voedingswaarde

  5

  Zeker een best lekkere en makkelijk oplosbare eiwitshake. Maar wat ik toch het belangrijkste van een eiwitshake vind, is de voedingswaarde. De voedingswaarde is wel beter geworden ten opzichte van de oude syntha-6, maar naar mijn mening bevat de syntha 6 edge nog te weinig eiwitten en te veel vet en suikers.

 2. Hoi, ik ben een marathonloper en gebruik eigenlijk nooit eiwit supplementen. Toch kreeg ik een tip om Syntha-6 van BSN (zowel de repen als de shakes) te gaan gebruiken, zodat mijn lichaam niet mijn spieren ‘opeet’.

  Na het lezen van de revieuw, vraag ik me af, of ik niet beter een huismerk kan gebruiken. Maar de vraag is welk huismerk dan?

  • Hoi Cees,

   Het is inderdaad verstandig om genoeg eiwitten tot je te nemen wanneer je vaak en intensief traint.
   In principe zijn shakes niet noodzakelijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen, maar het kan wel makkelijk zijn om vlak na een training door middel van een shake je eiwitten binnen te krijgen. Huismerk is, gekeken naar de prijs/kwaliteitverhouding, een betere keus. Zelf ben ik erg te spreken over de huismerk supplementen van XXL Nutrition.

   Als duursporter heeft je lichaam ook meer koolhydraten nodig als energiebron. Je kunt bijvoorbeeld een shake maken met eiwitpoeder en havermout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *