• xxl nutrition korting

Swiss Ball Crunch; killing voor de buikspieren!

Laatste update op 5 augustus 2021

Swiss ball crunchDe buikspieren, iedereen wil ze graag laten zien. Helaas kunnen maar weinigen zeggen dat ze een goed getrainde sixpack hebben! Hoe krijg jij nu dat gewenste wasbordje? Allereerst moet je voeding natuurlijk op orde zijn. Je kunt wel elke training keihard tekeer gaan met je buikspieroefeningen, maar als jouw vetpercentage te hoog is, kun je wel fluiten naar die zichtbare abs. Droogtrainen is de eerste stap naar die sixpack.

Uiteraard zijn er talloze buikspieroefeningen om de sixpack te prikkelen. Vandaag in de ‘Fitness oefening van de Week’ krijg je een heldere uitleg over de Swiss Ball Crunch. Deze buikspieroefening richt zich voornamelijk op de Rectus Abdominis, oftewel de rechte buikspieren. Voor deze oefening heb je alleen een Swiss Ball / Fitness Ball nodig.

Hoe voer je de Swiss Ball Crunch uit?

  1. Ga op de Swiss Ball liggen, waarbij je onderrug steunt op het ronde oppervlak van de bal.
  2. Zet je voeten stevig neer op de grond en zorg voor een buiging van 90 graden in je knieën.
  3. Je bovenlichaam leunt naar achter, los van de bal.
  4. Houd je armen naast je lichaam, achter je oren of gekruist over je borst, zo voorkom je dat je gaat trekken aan je nek.
  5. Laat je bovenlichaam naar achter zakken waarbij je spanning voelt op je buikspieren. Hierbij moet je er op letten dat je niks gaat forceren met je nek!
  6. Nu breng je jouw bovenlichaam weer omhoog, waarbij je de kracht haalt uit je buikspieren. Span deze dus goed aan! Je onderrug houdt altijd contact met de Swiss Ball.
  7. Houd spanning op de buikspieren en adem uit wanneer je de opwaartse beweging uitvoert.
  8. Laat je bovenlichaam weer op dezelfde wijze zakken in tegelijkertijd adem je in.
  9. Herhaal deze stappen voor het aantal herhalingen dat je wilt uitvoeren!

swiss ball crunch uitvoering

Techniek tips Fitness Ball Crunch

Bij de Swiss Ball Crunch is het belangrijk om de oefening langzaam en gecontroleerd uit te voeren. Stabiliteit is belangrijk bij deze buikspieroefening. Als je, na een tijdje, de oefening helemaal onder controle hebt kun je hem zwaarder maken. Dit doe je door bijvoorbeeld een dumbbell of schijf vast te houden tijdens het uitvoeren van de Swiss Ball Crunch. Blijf er wel voor zorgen dat je de oefening op de correcte wijze uitvoert. Vorm gaat voor gewicht!

Swiss Ball Crunch video

Het filmpje hieronder laat zien hoe je de Swiss Ball Crunch goed uitvoert:

Fitness ball kopen?

Ik hoop dat je deze tips ter harte neemt in je zoektocht naar keiharde buikspieren! De Swiss Ball Crunch is ook thuis uit te voeren! Het enige wat je nodig hebt is namelijk een Swiss ball en deze kun je hier online kopen:

Buikspieroefeningen

Benieuwd naar goede oefeningen voor je buikspieren? Om jou te helpen bij het krijgen van die strakke sixpack vind je hier de beste sixpack tips! Op Voeding-en-fitness.nl leren we je nog meer goede buikspieroefeningen.

Online voedingsbegeleiding
Met onze gezonde weekschema’s krijg jij elke week toegang tot een nieuw menu, compleet afgestemd op jouw lichaam, doelen en wensen. Ontvang simpele en gezonde recepten, handige boodschappenlijstjes, wekelijkse check-ups en een persoonlijke voedingsadviseur voor al jouw vragen!
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)
Meer interessante fitness tips
5 sixpack tips; hoe krijg je nu echt dat wasbordje?
sixpack voeding

De sixpack, oftewel het wasbordje, is de spiergroep die de mannen in de sportschool het liefst zichtbaar en goed getraind hebben. Tegelijkertijd laten de buikspieren Lees blog

Plank uitvoering & juiste techniek voor sterke buikspieren
plank uitvoering

Voor sterke buikspieren en een verbeterde stabiliteit is de plank een goede oefening. Planking wordt steeds populairder en neemt gaandeweg de plaats in van de Lees blog

Hanging Leg Raise uitvoering voor de onderste buikspieren
hanging leg raise uitvoering

Bij het trainen van de buikspieren doen veel mensen oefeningen die vooral gericht zijn op het bovenste gedeelte van de rechte buikspieren (rectus abdominis) en Lees blog

Een strakke buik begint in de keuken
strakke buik begint in de keuken

Een mooie, strakke buik. Wie wil dat nu niet? Toch lijkt het voor veel mensen een mysterie hoe ze hun buik zo strak zouden kunnen Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 11 =