• xxl nutrition banner

Sustained Release Pre-Workout review – Body & Fitshop

Sustained Release Pre-Workout

€36,90
7.8

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

6.8/10

Smaak

8.2/10

Werking

9.0/10

Voordelen

 • Geavanceerde sustained release
 • Alle belangrijke pre workout stoffen
 • 400 mg cafeïne per dosering
 • 3 lekkere smaken

Nadelen

 • Duurdere pre workout booster
 • Poeder lost niet perfect op

Bijgewerkt op 4 november 2022 door Marvin

Body en Fitshop heeft een nieuwe pre workout booster gelanceerd. De Sustained Release Pre-Workout zou zich onderscheiden van andere pre workouts door de geleidelijke afgifte van stoffen. Hierdoor worden BCAA’s en cafeïne gedurende je training afgegeven. Maar wat is het effect van deze pre-workout op mijn trainingen geweest? Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? In deze Sustained Release Pre-Workout review deel ik mijn ervaringen met deze nieuwe pre workout van Body & Fit.

Ik heb deze pre workout booster op de volgende punten getest:

Body & Fitshop Sustained Release Pre-Workout

Voordat we verder gaan met mijn Sustained Release Pre-Workout review kijken we even naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun nieuwe pre workout supplement.

“Haal het maximale uit iedere training met de nieuwste pre-workout sensatie van Body & Fit! De Sustained Release Pre-Workout bevat maar liefst 9 krachtige ingrediënten en is verrijkt met bijzondere sustained release beadlets, voor een geleidelijke afgifte van BCAA’s en cafeïne. Geen enkele training zal hetzelfde zijn, are you ready to raise your game?

Kenmerken Sustained Release Pre-Workout:

 • Geavanceerde sustained release technologie
 • Krachtige formule bestaande uit 9 actieve ingrediënten
 • Met o.a. L-Citrulline, Bèta-alanine en BCAA’s (2:1:1)
 • Bevat cafeïne en BCAA sustained release beadlets, voor geleidelijke afgifte
 • Met maar liefst 400 mg cafeïne en 4 g BCAA’s per 2 scoops!
 • Branded ingredients: CarnoSyn®, VitaCholine®, BioPerine® en Spheratrix®
 • Verrijkt met vitamine B3 en B12, draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid
 • Verkrijgbaar in 3 verrassend lekkere smaken”

sustained release pre workout

Gebruiksgemak Sustained Release Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Sustained Release Pre-Workout review gaat over het gebruiksgemak. Lost het poeder eenvoudig op in water? En is de aangegeven dosering zoals op het etiket gemakkelijk te volgen?

De Sustained Release Pre Workout komt in een potje met 370 gram inhoud. Als eerst viel me op dat de opening van de pot net zo breed is als de pot zelf. Dat maakt het scoopen van je pre workout poeder wat makkelijker. Het maatschepje zelf is redelijk kort, waardoor je met je hele hand in de pot moet. Gevolg = poeder aan je hand, geen ramp natuurlijk. Het aanbevolen gebruik van deze Body en Fitshop pre workout is 1 – 2 maatscheppen mengen met 250 – 350 ml water. Vervolgens goed schudden en 30 seconden laten staan. Dit is zodat de sustained release beadlets goed tot hun recht komen.

Het poeder zelf lost wat minder goed op dan ik van eerdere Body & Fit pre workout boosters ben gewend. Waarschijnlijk heeft dit met deze sustained release techniek te maken. Op het label vind je verder alle informatie over de ingrediënten en de samenstelling per 1 of 2 scoops. De gebruiksaanwijzing staat er in het Nederlands en Engels op, zodat iedereen dit supplement kan gebruiken!

Wat kost deze Body & Fitshop pre workout?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn Sustained Release Pre-Workout review kritisch naar de kosten. Is deze pre workout booster duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

De Sustained Release booster is bij Body & Fitshop te bestellen voor €36,90. Met een inhoud van 370 gram poeder en een dosering van 9,25 gram of 18,5 gram (1 of 2 scoops) haal je dus 40 trainingen of 20 trainingen uit een pot. Voor de prijs per dosering betekent dit het volgende; neem je 1 maatschep dan betaal je €0,92 per workout, neem je 2 maatschepjes dan kost het je €1,84 per training. Net als met veel pre-workout boosters is het dus sterk afhankelijk van de hoeveelheid die je neemt voor het sporten. Zelf heb ik het idee dat de Sustained Release Pre-Workout een wat duurdere pre-workout booster is. Hieronder heb ik de prijzen vergeleken met andere merken.

In de tabel zie je de kosten van NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gymshop, Animal Fury van Universal Nutrition en Maximum Pre Workout van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien is de Sustained Release Pre-Workout goedkoper wanneer je aan 1 scoop genoeg hebt. Neem je voor elke training 2 maatscheppen? Dan is deze pre workout booster beduidend duurder dan de andere merken. Veel zal dus afhangen van hoeveel jij nodig hebt!

Let op: deze vergelijking is alleen gebaseerd op de prijzen. Er is dus niet gekeken naar de samenstelling per dosering (zoals hoeveelheid cafeïne etc.).

sustained release pre workout prijs

Smaken Sustained Release Pre-Workout

Misschien niet het belangrijkst, maar toch wel prettig als een pre workout shake lekker is. In deze Sustained Release Pre-Workout review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak.

De Sustained Release pre workout booster is verkrijgbaar in drie verschillende smaken, namelijk; Fruit Punch, Lemon Lime en Watermelon. Zoals je ziet is dit een fruitige pre workout! Persoonlijk geef ik dan de voorkeur aan de watermeloen smaak, omdat ik die vaak iets frisser vind dan de andere fruitsmaken. Fruit Punch en Lemon Lime smaken goed, maar vind ik dan toch iets te overheersend. Watermelon is, wanneer je het poeder mengt met iets meer water, heel erg lekker. Omdat deze pre workout gebruik maakt van sustained release beadlets drijven er wel kleine bolletjes in je drankje. Dit is in het begin even wennen, maar het is niet storend.

Sustained Release Pre Workout booster werking

Het belangrijkste onderdeel van mijn pre-workout reviews gaat natuurlijk over de werking. In mijn Sustained Release Pre-Workout review kijk ik naar de samenstelling van deze booster. Uiteraard deel ik ook mijn eigen ervaringen met de effecten.

Per maatschep krijg je de volgende stoffen binnen:

 • 3 gram citrulline malaat
 • 2 gram BCAA’s (waarvan 0,5 gram geleidelijke afgifte)
 • 1,5 gram beta alanine
 • 200 mg cafeïne (waarvan 75 mg geleidelijke afgifte)
 • 250 mg N-Acetylcysteïne
 • 41,3 mg choline
 • 2,5 mg zwarte peper extract
 • 4,0 mg vitamine B3
 • 10 ug vitamine B12

sustained release pre workout reviewDeze pre workout bevat dus een Sustained Release techniek. Maar wat is dit nu precies? De Sustained Release cafeïne en BCAA beadlets zijn te omschrijven als kleine bolletjes die terug te vinden zijn in de pre-workout. De beadlets zijn voorzien van een sustained en controlled release coating. Door deze speciale techniek kun je gedurende je hele workout profiteren van de geleidelijke afgifte van cafeïne en BCAA’s. Voor de BCAA is dit niet heel belangrijk, want wanneer je voldoende eiwitten eet is de toevoeging van deze aminozuren niet waardevol.

Voor het effect van de cafeïne kan dit wel prettig zijn. Zo heb je namelijk een constantere afgifte van energie, in plaats van een korte heftige piek. Verder vind ik het mooi dat er 3000 mg citrulline malaat in deze pre workout zit. Dit verhoogt het stikstofgehalte in je bloed, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren worden getransporteerd. Veel pre workouts bevatten te weinig citrulline malaat, maar wanneer je 2 scoops neemt krijg je 6 gram binnen (en 6 -8 gram is aanbevolen). Beta alanine heeft voornamelijk voordelen voor langere inspanningen (2 tot 3 minuten). Maar wanneer jouw krachttraining bestaat uit veel supersets of dropsets, dan draagt beta alanine zeker bij aan betere prestaties.

Andere supplementen in de Sustained Release Pre Workout zijn N-Acetylcysteïne, choline, zwarte peper extract en vitamines B3 en B12. N-Acetylcysteïne zou bijdragen aan de fysieke mogelijkheid om meer vermogen te kunnen leveren. Maar recent onderzoek heeft aangetoond dat het geen effect heeft op de sportprestaties. Choline is ook wel bekend als vitamine B4 en helpt het cholesterol gehalte te verlagen en zou de productie van adrenaline stimuleren. Zwarte peper extract, oftewel bioperine, kan helpen de opname van andere stoffen uit deze pre workout te verbeteren.

Afhankelijk van jouw tolerantie van pre workouts en stimulerende stoffen kun je een dosering kiezen. Reageer jij heftig op pre workout supplementen? Dan heb je aan 1 schepje vaak genoeg. Merk jij dan te weinig? Verhoog gerust je inname naar 2 scoops.

Mijn Sustained Release Pre Workout ervaring

Welke effecten heb ik ervaren van deze Body en Fitshop pre workout booster? Omdat ik geen koffie drink, reageer ik vaak goed op pre workouts. Ik merk dan direct een energietoename. Daarom heb ik er in het begin voor gekozen om 1 schepje als dosering aan te houden. Ongeveer 20 minuten voor mijn training nam ik de Sustained Release Pre Workout. Het viel mij inderdaad op dat ik niet ineens een heftige energiepiek kreeg, maar op een geleidelijke manier meer energie had. Dit traint prettiger en ook aan het eind van mijn workout had ik veel energie. Door de beta alanine voelde ik tintelingen op mijn armen en rug.

Sommige mensen vinden dit vervelend, maar het kan geen kwaad en zelf vind ik het wel fijn. Geeft mij het gevoel dat ik lekker kan gaan knallen in de gym. Door de citrulline malaat had ik een goede pomp in mijn spieren. Dat is toch altijd wel fijn tijdens het sporten. De komende weken ga ik kijken hoe mijn lichaam reageert op een dosering van 2 maatscheppen. Maar over het algemeen is een dosis van 400 mg cafeïne iets te gortig voor mij. In plaats van een lekkere boost voel ik me dan te opgejaagd.

Sustained Release Pre-Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Sustained Release Pre-Workout review eindigen met een korte conclusie. In deze blog heb je mijn persoonlijke ervaring met de nieuwe pre workout booster van Body & Fitshop kunnen lezen. Voor mij heeft dit supplement een aantal voordelen, maar ook een paar verbeterpunten. Ik vind het heel goed dat deze pre workout de belangrijkste stoffen in de juiste doseringen bevat. Cafeïne, citrulline malaat en beta alanine hebben een bewezen werking en dragen bij aan betere sportprestaties. De geleidelijke afgifte van energie vond ik erg prettig tijdens het trainen.

Het gebruiksgemak is ietsjes minder dan van andere pre workouts. Je kunt namelijk niet even snel een scoopie poeder achterover gooien en daarna een slok water nemen. Qua prijs is het sterk afhankelijk van jouw mate van tolerantie voor pre-workouts. Merk je niet snel iets? Dan heb je echt 2 scoops nodig en in dit geval is de Sustained Release Pre Workout wat duurder. Maar ondanks dat vind ik dat je deze nieuwe pre workout booster van Body & Fitshop zeker eens moet proberen. Ervaar zelf of de geleidelijk afgifte van cafeïne en BCAA’s goed werkt voor jou!

Sustained Release Pre Workout kopen bij Body & Fit

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Sustained Release Pre-Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van Body en Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste fitness supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *