• xxl nutrition banner

Supplementen

Voedingssupplementen zijn makkelijk verkrijgbaar in natuurwinkels en via webwinkels. Deze supplementen zijn inmiddels zo populair dat er ongekend veel producenten hun supplementen op de markt brengen waarbij zij de meest ongeloofwaardige claims uitspreken omtrent de werkzaamheid van hun product.

Voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen, poeders, capsules, drankjes en druppels en zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Vandaar de naam supplement! Ze bevatten vitamines, mineralen of bio-actieve stoffen, zowel apart (zoals in een vitamine C pil) of als combinatie (zoals in een multivitaminepil).

Supplementen blogs & tips:

Is Pre Workout gevaarlijk? pre workout met veel cafeïne

Is Pre Workout gevaarlijk?

Onlangs verscheen er een nieuwsartikel online waarin de Dopingautoriteit waarschuwt voor pre workout supplementen. Deze waarschuwing verscheen op meerdere grote platformen, waaronder AD.nl en Men’s Health. Pre Workouts zouden verboden…

Victus Sport review & ervaring nutrition water review

Victus Sport review & ervaring

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de afgelopen jaren veel merken en producten getest. Onlangs heb ik de supplementen van Victus Sport voor jullie getest. Victus streeft ernaar…

Bekijk hier alle supplementen artikelen en tips →

Verschillende supplementen

Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bio-actieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. Wel neemt het lichaam de voedingsstoffen in pillen gemakkelijker op dan de voedingsstoffen in onze normale voeding. Naast de algemeen bekende vitaminepil zijn creatine, eiwitpoeder en mass-gainers veelvuldig gebruikte voedingssupplementen.

Voedingssupplementen must of zinloos?

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen door gevarieerd te eten. Voorwaarde is hier echter wel dat je een gezond en gevarieerd eetpatroon volgt. Helaas blijkt in de praktijk dat bijna 40% van de mensen die in het ziekenhuis terecht komen ondervoed zijn.

Dit betekent niet direct dat zij te weinig eten, maar dat zij te weinig van de essentiële vitaminen, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgen. Deze mensen kunnen deze tekorten eenvoudig aanvullen met één of meerdere supplementen. Ook sporters en mensen die veel fitnessen hebben vaak wel baat bij supplementen. Helaas grijpen mensen steeds gemakkelijker naar deze supplementen en verwachten zij onrealistische resultaten.

top5-beste-supplementen

Helaas worden deze supplementen ook vaak gebruikt ter vervanging van een gezonde maaltijd. Hier gaat men de fout in, aangezien voedingssupplementen een aanvulling zijn op een gezond eetpatroon. Op Voeding-en-fitness.nl lees je allerlei artikelen waarin de werking van verscheidene voedingssupplementen wordt besproken.

Supplementen reviews

Er zijn zoveel verschillende voedingssupplementen op de markt dat het lastig kan zijn om de supplementen te vinden die ook echt werken. Om jullie te helpen hadden we al de Top 5 beste supplementen, maar om jullie nog beter te kunnen adviseren over voedingssupplementen schrijven we regelmatig supplementen reviews. In deze reviews lees je onze persoonlijke ervaringen en mening over allerlei zelf geteste merken en producten. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten! Uiteraard kun je zelf ook je review achterlaten.

Supplementen kopen

Voedingssupplementen kun je nu eenvoudig bestellen via Voeding-en-fitness.nl! Op onze pagina over Online Supplementen Kopen vind je de laatste aanbiedingen van de  grootste online webwinkels, onder andere XXL Nutrition, Bodylab, Myprotein, Bulk Powders en Body & Fitshop. Door via Voeding-en-fitness.nl door te klikken naar deze sites profiteer je van de scherpste aanbiedingen!

De beste voedingssupplementen?

Op Voeding-en-fitness.nl willen wij je graag helpen bij het maken van de keus voor je favoriete voedingssupplementen. Daarom vind je hier een Top 5 overzicht van de beste supplementen die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn. Uiteraard kun je de beste merken direct online bestellen voor de laagste prijzen. Hieronder vind je de Top 5 beste supplementen in verschillende categorieën:

top 5 beste supplementen

Bovendien richten wij ons bij Voeding-en-fitness.nl ook op de volgende categorieën omtrent de algehele fitheid en gezondheid:

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Eén reactie:

  1. Pieter Langstraat

    Goede informatie! Ik heb zelf ervaren dat aanvullen met supplementen wel goed kan zijn, maar het moet geen merendeels voedingssupplementen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *