• xxl nutrition banner

Stikstofanalyse Whey Perfection

Stikstofanalyse Whey Perfection door Eurofins Laboratorium

whey perfection beste eiwittenMerk: Body & Fitshop
Datum test: 17 november 2014
Product: Whey Perfection

Komen de resultaten overeen met label? NEE
Onafhankelijke test? NEE
(Onderzoek zelf geplaatst door Body & Fitshop op Dutchbodybuilding.com)

Whey Perfection kwaliteit van eiwitshakes: Slecht

Stikstofanalyse Whey Perfection

Body en Fitshop heeft zelf deze analyses laten uitvoeren door Eurofins Laboratorium, naar aanleiding van de andere onderzoeken op Dutchbodybuilding.com. Hieronder lees je de originele post van Body & Fitshop omtrent de stikstofanalyse Whey Perfection.

“Afgelopen vrijdag is er via bodynet een onderzoek naar buiten gebracht waarin onze Whey Perfection negatief belicht is. Vanzelfsprekend was dit voor ons een zeer vervelend bericht. In eerste instantie is er ook met volle emotie gereageerd, wat misschien niet professioneel is overgekomen. We hopen op begrip hiervoor, het is nou eenmaal vervelend wanneer iets waar je zo hard voor werkt, zo negatief gepubliceerd wordt.

Over het gedane onderzoek van de Universiteit van Maastricht gaan wij verder niet op in. Onze producten worden continu getest en gecontroleerd door de nVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). En alle resultaten zijn ook inzichtelijk voor HACCP en nVWA.

We hebben samen met onze leverancier opnieuw gekeken naar onze Whey Perfection en hebben dit product meerdere malen laten testen. Wij zijn tot op dit moment afwijkingen tegenkomen van gemiddeld 2.5%, Dit is slechts 2 gram. Onze leverancier gebruikt uitsluitend eiwitten van Volac en door beide partijen wordt de kwaliteit gegarandeerd.

De bekende uitdrukking: hoge bomen vangen veel wind is in dit geval een gepaste bewoording, soms is de grootste zijn een nadeel. We werken er in samenspraak met onze leverancier hard aan om in de nabije toekomst elke mogelijke afwijking te voorkomen.

Wij hopen hiermee de discussie te kunnen beëindigen. In de bijlage één van de lab uitslagen van Eurofins, een officieel en onafhankelijk test laboratorium. Wij zullen ons blijven richten op de toekomst en uitbreiding van Body & Fit. Wij werken continu keihard aan vernieuwing en willen een constante kwaliteit bieden! Zoals jullie allemaal van ons gewend zijn.

Hiermee is de discussie wat ons betreft gesloten en zullen niet in gaan op verdere reacties.”

Wat zegt dit over Whey Perfection?

De uitslag van deze stikstofanalyse Whey Perfection is berekend over droge stof. Wanneer dit gebeurt komen er altijd hogere eiwitwaardes uit. De consument zelf krijg niet die droge stof, maar ruwe stof. Deze ruw stof eiwitten bevat nog vocht, terwijl bij droge stof al het vocht onttrokken is. Dit leidt zodoende tot een hogere eiwitwaarde per 100 gram eiwitpoeder.

Wanneer we omrekenen naar ruw eiwitten en we de toegevoegde aminozuren voor de smaak eraf halen komen we op resultaten zoals die uit de andere Whey Perfection analyse naar voren kwamen. Whey Perfection bevat zo’n 20% minder eiwitten dan op het label staat aangegeven. Er zijn waardeloze aminozuren aan toegevoegd om de eiwitwaarde te verhogen (amino spiking).

Whey Perfection is gemaakt van een blend van wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat voor het bieden van 22 gram eiwit per portie. 

Compleet onderzoek Whey Perfection

Wil je meer lezen over deze stikstofanalyse Whey Perfection en precies zien hoe het onderzoek is uitgevoerd? Download dan de onderstaande PDF bestanden.

Je kunt uiteraard ook nog het topic teruglezen op Dutchbodybuilding.com:
http://forum.dutchbodybuilding.com/f22/onafhankelijke-labtest-whey-perfection-378064/index24.html

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een + twee =