• xxl nutrition banner

Gold Standard Pre-Workout review – Optimum Nutrition

Gold Standard Pre-Workout

€14,90
8

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

8.5/10

Werking

8.0/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Toename van energie
 • Meer kracht tijdens trainen

Nadelen

 • Lichte crash na gebruik
 • Snelle gewenning

Bijgewerkt op 2 april 2020 door Marvin

Wanneer ik lange school- of stagedag achter de rug heb en ’s avonds nog moet trainen merk ik dat ik vaak weinig energie heb. Op de bank blijven zitten spreekt mij dan vaak meer aan dan een intensieve krachttraining. Door een pre workout booster te gebruiken krijg ik meer energie en zin om toch naar de sportschool te gaan. Zeker op dagen dat ik me futloos voel merk ik het effect van zo’n stimulerend supplement. Na de Ripped Pre-Workout van Body & Fitshop, die voor mij een totale flop was, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe pre workout. Ik kwam terecht bij de Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition. Dit is de eerste keer dat ik een product van Optimum Nutrition heb geprobeerd. Benieuwd naar mijn ervaring met deze pre workout? Lees dan hieronder mijn Gold Standard Pre-Workout review!

De Gold Standard Pre-Workout van Optimum Nutrition heb ik op de volgende punten beoordeeld.

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking/effect

Optimum Nutrition Gold Standard Pre Workout

Voordat we verder gaan met deze Gold Standard Pre-Workout review kijken we naar wat Optimum Nutrition zelf zegt over hun pre workout supplement.

“ON’s new Gold Standard Pre-Workout unleashes amplified energy, focus, and supports enhanced endurance to help you reach the pinnacle of your game, crush your next set, get that last rep, and achieve some true gains. Whatever your goals, accomplish them all with the pre-workout from the most trusted brand in sports nutrition.

Kenmerken Gold Standard Pre Workout:

 • Geen “banned substances”
 • 175mg Cafeine uit natuurlijke bronnen
 • 1.5g Beta-Alanine
 • 1.5g L-Citrulline Malate
 • 3g Creatine Monohydrate”

gold standard pre-workout review

Lost Gold Standard Pre Workout goed op?

Het eerste punt waar we naar kijken in deze Gold Standard Pre-Workout review is de oplosbaarheid. Je zit natuurlijk niet te wachten op klontjes in je pre workout. De Gold Standard Pre Workout bestaat uit zeer fijn poeder, als je dit mengt met water lost het zeer goed op. De oplosbaarheid van de pre workout is dus zeker goed te noemen. Slechts even schudden en het poeder is opgelost in water. Volgens het etiket dien je 1 maatschep met 300 ml water te mengen, dit is ook zeker voldoende. Het is niet nodig om extra water toe te voegen!

Wat kost de pre workout van Optimum Nutrition?

In hoeverre is deze pre workout betaalbaar? Dit is het 2e punt waar we in mijn Gold Standard Pre-Workout review naar kijken. Eén potje Gold Standard Pre Workout kost bij de meeste webshops €19,90 en bevat 30 servings. Dat komt omgerekend neer op €19,90/30 = €0,66 per serving. De pre workout is dus relatief goedkoop in vergelijking met concurrerende pre workouts.

Gold Standard Pre-Workout is te koop bij de volgende supplementen shops:

Hoe smaakt deze pre-workout booster?

Gold Standard pre-workout reviewHet volgende punt waarover ik mijn mening geef in deze Gold Standard Pre-Workout review geef is de smaak. De pre workout van Optimum Nutrition is verkrijgbaar in de smaken: Blueberry Lemonade, Green Apple, Fruit Punch en Watermelon. Zoals bij elke pre workout koos ik voor de Watermelon smaak. De Watermelon smaak is vaak de meest neutrale smaak bij een pre workout en naar mijn mening vaak goed te doen.

Vaak vind ik de smaak van pre workouts niet echt lekker. Ze zijn meestal erg zoet of in sommige gevallen gewoon echt niet te drinken. In alle pre workout booster reviews vind ik het belangrijk om mijn persoonlijke ervaring met de smaak met jullie te delen. Zo bereidde ik me ook voor op de smaak van deze pre workout; “vast niet erg lekker”. Maar toen ik de eerste slok nam, was ik zeer verbaasd. Dit was de eerste pre workout die ik echt lekker vond om te drinken. Kortom, op het gebied van smaak scoort de Gold Standard pre workout dikke punten.

De werking van de Gold Standard Pre-Workout

Als laatst, maar zeker niet het minst belangrijk, kijken we in deze Gold Standard Pre-Workout review naar de werking. Een pre workout moet er voor zorgen dat je meer energie krijgt, wat meer kracht en uithoudingsvermogen ervaart.

dosering pre workoutDe allereerste keer dat ik de pre workout nam (15 min voor de training), kreeg ik aan het begin van mijn training lichte tintelingen. Dat vind ik persoonlijk wel fijn want dan weet ik dat hij werkt. Ik ervaarde geen kracht toename, ik kon wel wat langer door gaan met trainen. Na een aantal keer de pre workout genomen te hebben, merkte ik dat de werking minder werd. Ik begon met het nemen van 2 scoops per keer. De eerste keer dat ik 2 scoops nam, kreeg ik weer wat meer energie en dit maal ook iets meer kracht, ik kon net dat stapje verder gaan dan normaal. Helaas merkte ik ook met 2 scoops dat dit effect afnam naarmate ik vaker 2 scoops nam.

Deze pre workout booster bevat cafeïne, creatine, beta-alanine en citrulline malaat. Dit zijn de basis ingredienten voor een goede pre workout booster. Je kunt ook zelf een pre workout maken, zo heb je zelf de controle over welke stoffen je gebruikt en in welke dosering je deze neemt.

Tip: Om de afname van het effect tegen te gaan, is het aan te raden om niet elke training de pre workout te gebruik. Het beste is om de pre workout te nemen wanneer je merkt dat je weinig energie hebt om te gaan trainen, maar toch alles uit je workout wilt halen.

Gold Standard Pre-Workout review: mijn conclusie

Om mijn Gold Standard Pre-Workout review, net als alle supplementen reviews, af te sluiten rest mij enkel nog de conclusie. De smaak van de Gold Standard Pre Workout is een zeer groot pluspunt, dit komt niet vaak voor bij pre workouts. Over de prijs en oplosbaarheid valt ook zeker niet te klagen.

De werking van de pre workout is redelijk goed, er is wel degelijk sprake van enige toename in de energie en het uithoudingsvermogen. Helaas neemt de werking af naarmate je de pre workout wat vaker neemt.

Over het algemeen kan ik zeggen dat ik deze pre workout als prettig heb ervaring. Toch weet ik niet of ik deze nogmaals zal kopen. Wel vind ik deze pre-workout booster van Optimum Nutrition zeker een aanrader. Probeer en oordeel zelf. Voor de prijs hoef je het namelijk niet te laten. Ik weet van mijzelf dat ik nooit heel heftig reageer op stimulerende supplementen, toch merkte ik de werking van Gold Standard. Als jij wat gevoeliger bent voor pre-workout supplementen, dan denk ik dat je zeker een goed effect merkt wanneer je deze probeert!

Let op: deze review is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van Lennard. Het effect van de pre-workout kan per persoon verschillen. Ieder lichaam reageert namelijk anders op bepaalde stofjes en specifieke samenstellingen.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)

Deel jouw ervaring met Gold Standard Pre-Workout hieronder

Heb jij deze pre workout van Optimum Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

4 reacties:

 1. Alireza Jahanbahks

  Oplosbaarheid

  8.5

  Prijs

  7.5

  Smaak

  9

  Werking

  9

  Sinds lang tijd weer goede pre workout. Echt lekker en geeft veel energy en meer kracht tijdens fitness. Super!

 2. Oplosbaarheid

  8.5

  Prijs

  7.5

  Smaak

  7.8

  Werking

  8.5

  Heb zelf een aantal keer met deze Pre Workout getraind nu en ik merk er zeker wat van. Smaak is erg goed te doen, dat is natuurlijk een mooi pluspunt. Voor de training voel ik de tintelingen al opkomen. Tijdens de training voel ik me energiek en fit, al is het niet zo’n hele heftige ervaring. Wel genoeg om lekker op door te kunnen trainen. Fijne pre-workout in mijn ogen :)

 3. gebruik sinds 2 weken de pre workoyt. ervaar de tintelingen als zeer vervelend.
  het zijn niet alleen tintelingen, maar je handen en gezicht gaan echt jeuken en mijn handen zijn de eerste 5 minuten echt koud.
  heeft iemand anders ook deze ervaring?

  • Dat tintelende en jeukende gevoel wordt veroorzaakt door de beta-alanine.
   Beta Alanine bindt aan zenuwreceptoren in het lichaam, waardoor je dit kunt ervaren.

   Waarschijnlijk wordt dit naarmate je het vaker gebruikt wat minder :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *