• xxl nutrition banner

Soy Protein Isolate review – Body & Fit

Soy Protein Isolate

€26,90
7.9

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.0/10

Voedingswaarden

9.0/10

Voordelen

 • Hoogwaardig plantaardig eiwit
 • Goede prijs
 • Prima smaak voor soja eiwitpoeder
 • Rijk aan glutamine en arginine

Nadelen

 • Lost minder goed op
 • Andere smaak dan wei shakes

Bijgewerkt op 15 oktober 2021 door Marvin

Wil jij een eiwitshake gebruiken om op een makkelijke manier meer eiwitten binnen te krijgen? Het aanbod is bijzonder groot, maar bestaat voornamelijk uit wei eiwitshakes. Deze worden gemaakt van zuivel en zijn daarom niet geschikt voor vegans. Gelukkig zijn er ook goede plantaardige eiwitbronnen, waaronder soja. Met Soja Eiwit Isolaat van Body & Fit kun je jouw vegan eetpatroon aanvullen.

Zeker voor (kracht)sporters is dit handig, zij hebben namelijk een hogere eiwitbehoefte. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met de soja eiwitshakes van Body & Fitshop? Lees mijn oordeel in de Soy Protein Isolate review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb Soy Protein Isolate getest op de volgende punten.

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

Body & Fit Soy Protein Isolate

Voordat we verder gaan met mijn Soy Protein Isolate review kijken we naar wat Body & Fit zelf zegt over hun soja eiwitshake.

“Soja Eiwit Isolaat is een hoogwaardig plantaardig eiwit. Dit wordt geïsoleerd uit de sojaboon. Soja bevat van nature voornamelijk eiwitten, essentiële aminozuren en onverzadigde vetten. Soja Eiwit Isolaat heeft een relatief hoge biologische waarde.

Wat Soja Eiwit Isolaat zo bijzonder maakt is het hoge gehalte aan de belangrijke aminozuren Glutamine en Arginine. Soja Eiwit Isolaat is de meest hoogwaardige vorm van Soja Eiwit en een aanrader voor mensen met een verhoogde eiwitbehoefte, waaronder bijvoorbeeld fanatieke sporters.

 • 100% Soja Eiwit Isolaat!
 • Meest hoogwaardige Soja Eiwit
 • Hoogst mogelijke eiwitgehalte
 • Hoog in Glutamine en Arginine
 • Instant oplosbaar
 • Uniek: in 4 lekkere smaken!”

soja eiwit

Gebruiksgemak van Soja Eiwit Isolaat

Het eerste punt van mijn Soy Protein Isolate review gaat over het gebruiksgemak. Hier kijk ik of het eiwitpoeder makkelijk oplost in water en melk. Ook kijk ik naar de informatie op het label en of de gebruiksaanwijzingen duidelijk zijn.

Volgens de gebruiksaanwijzing van Body & Fit meng je 1 maatschep (30 gram poeder) met 250 ml water of melk. Neem 1 tot 3 shakes per dag. Zelf vind ik 1 of 2 shakes per dag meer dan voldoende. Een eiwitshake is immers een aanvulling van je gezonde voedingsschema en zéker geen vervanging. De oplosbaarheid is redelijk. Soms blijven er wat klontjes in je eiwitshake zitten en ik merk dat ik beter moet schudden dan bij een normale wei concentraat eiwitshake.

Op het etiket vind je verder meer informatie over de samenstelling van Soy Protein Isolate. Zo staat er een tabel met de voedingswaarden per 100 gram én per maatschep op. Tevens kun je het aminozuurprofiel controleren om de kwaliteit te bepalen. Al deze informatie staat op de pot in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Voor (bijna) iedereen te begrijpen dus.

Wat kost deze soja eiwitshake van Body & Fit?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs voor supplementen betaald. Daarom kijk ik in mijn Soy Protein Isolate review kritisch naar de prijs. Is deze soja eiwitshake duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt Soy Protein Isolate bij Body & Fit kopen in een pot met 2000 gram inhoud. Je hebt dus geen keus uit een kleinere verpakking om te proberen, of uit een bulkverpakking om groot in te slaan. Voor 2000 gram soja eiwitpoeder betaal je €26,90. Uitgaande van 30 gram poeder per shake haal je 66 shakes uit één pot. Omgerekend betaal je dus €0,41 per Soy Protein Isolate shake. Naar mijn idee is dit een zeer scherpe prijs.

Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik deze soja-eiwitshake van Body & Fitshop vergeleken met andere merken. In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Sojavit 85 van OLIMP, Soja Eiwit Isolaat van Myprotein, Soja Protein Isolat van Bodylab en Soja Eiwit Isolaat 90 van Bulk Powders. Zoals je kunt zien scoort Soy Protein Isolate gemiddeld qua prijs. OLIMP en Bodylab zijn duurder, terwijl Myprotein en Bulk Powders goedkoper zijn.

Let op: bij deze prijsvergelijking heb ik de dosering voor alle merken op 30 gram berekend. De daadwerkelijke dosering per maatschep kan verschillen per merk. 

soja eiwitshake prijzen

Soy Protein Isolate smaken

Wanneer je elke dag een eiwitshake drinkt ter aanvulling van je eetpatroon, is het wel zo prettig als deze lekker is. In mijn Soy Protein Isolate review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de verschillende smaken.

Je hebt de keus uit vier verschillende smaken als je Soy Protein Isolate wil bestellen bij Body & Fitshop. Namelijk Vanilla, Banana, Chocolate en Strawberry. Geen groot smaakaanbod dus, maar ik denk wel dat dit de meest populaire eiwitshake smaken zijn. Voor deze review heb ik alle smaken geprobeerd. Voor een plantaardige eiwitshake is de smaak prima. Wees er wel van bewust dat soja eiwitshakes over het algemeen minder lekker zijn dan wei concentraat shakes, zoals bijvoorbeeld Whey Perfection.

De vanille vond ik eigenlijk iets te zoet. Misschien toch gedaan om de natuurlijke smaak te maskeren. Door meer water te gebruiken wordt deze beter te drinken. Banaan en aardbei zijn wel redelijk te drinken, maar de chocolade smaak is by far mijn favoriet. In vergelijking met andere vegan eiwitshakes is deze namelijk heel goed te drinken. Veel last van klontjes? Gebruik dan een mixer om het poeder beter te laten oplossen.

Voedingswaarden Soy Protein Isolate

Het belangrijkste onderdeel van mijn eiwitshake reviews gaat natuurlijk over de voedingswaarden. In deze Soy Protein Isolate review werp ik een kritische blik als Voedingsadviseur op de samenstelling en ingrediënten van dit eiwitsupplement.

Per eiwitshake met 30 gram soja-eiwitpoeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 120 kcal
 • Eiwit = 25,7 gram
 • Koolhydraat = 1,8 gram (waarvan 1 gram suiker)
 • Vet = 1,2 gram (waarvan 0,2 gram verzadigd vet)
 • Vezels = 0,1 gram

soy protein isolate review

Zoals je ziet is Soy Protein Isolate een zuivere eiwitshake, met ruim 25 gram eiwit per dosering. Deze eiwitshake van Body & Fit bevat weinig vetten en suikers. De eiwitten uit soja zijn hoogwaardig en hebben een hoge biologische waarde. Dit betekent dat het aminozuurprofiel goed aansluit bij wat ons lichaam nodig heeft. Doordat deze proteïne shake weinig suikers en vetten bevat past Soy Protein Isolate goed in een voedingsschema voor droogtrainen.

Soja eiwitten

Soja eiwit is een goede keus als het gaat om een eiwitpoeder voor sporters. Het heeft een hoog eiwitpercentage en bevat veel glutamine en arginine. Dit zijn aminozuren die een belangrijke rol spelen bij de werking van onze spieren. Door de hoge biologische waarde worden de aminozuren goed opgenomen door het lichaam. Vaak werd gedacht dat de fyto oestrogenen in soja-eiwit het testosterongehalte zouden verlagen. Dit effect is echter verwaarloosbaar en daarom kun je als krachtsporter prima soja eiwitten gebruiken [1].

Voordelen soja eiwitten:

 • Stimuleert verbranding van vetten tijdens het sporten
 • Zorgt voor een betere doorbloeding
 • Het bouwt net zoveel spiermassa op als whey eiwit
 • Productie van soja eiwit is goedkoper dan van wei eiwitten

Soy Protein Isolate review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Soy Protein Isolate review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de soja eiwitshake van Body & Fit. Net zoals in mijn andere supplementen reviews deel ik de voordelen en nadelen.

Grote voordelen van Soy Protein Isolate zijn de lage prijs en het hoge eiwitgehalte. Soja eiwit heeft een goede biologische waarde en hoog eiwitpercentage. Hierdoor is het een zeer nuttig alternatief als eiwitpoeder voor krachtsporters die geen dierlijke eiwitten willen gebruiken. Bovendien bevat Soy Protein Isolate van Body & Fit veel glutamine en arginine.

Helaas is de oplosbaarheid niet perfect en heb je regelmatig last van klontjes in je shake. Ook is de smaak niet zoals je wellicht gewend bent van wei eiwitshakes. Toch is (vooral de chocoladesmaak) deze prima te drinken, zeker wanneer je gewend raakt aan de smaak. Zoek jij een goed alternatief voor wei shakes? Dan is deze soja proteïne shake van Body & Fitshop zeker het proberen waard!

Soy Protein Isolate kopen bij Body & Fit

Top 5 beste vegan eiwitshakes
Op zoek naar een goede eiwitshake voor veganisten? Wij hebben de Top 5 beste plantaardige eiwitshakes op een rij gezet. Check de Vegan eiwitshakes met de hoogste kwaliteit en laagste online prijs bij Voeding-en-fitness.nl!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16775579/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16925851/

Deel jouw ervaring met Soy Protein Isolate hieronder!

Heb jij deze soja eiwitshake van Body & Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *