• xxl nutrition banner

Smart Protein Drink review – Body & Fit

Smart Protein Drink

€ 12,99
7.9

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

8.0/10

Smaak

7.0/10

Voedingswaarden

7.5/10

Voordelen

 • 16 gram eiwit per flesje
 • Slechts 99 kcal
 • Minder dan 3 gram koolhydraten
 • Veel verschillende smaken

Nadelen

 • Niet geschikt bij lactose-intolerantie
 • Koud een stuk lekkerder

Ben je vaak onderweg of heb je drukke dagen, waardoor je soms te weinig eiwit binnenkrijgt? Een eiwitshake is dan een handige oplossing. Zeker wanneer deze ready-to-drink is en je een flesje eenvoudig mee kunt nemen. Body & Fit heeft onlangs hun Smart Protein Drinks gelanceerd, met 16 gram eiwitten en slechts 99 kcal per drankje.

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik deze kant-en-klare protein drinks getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Hier lees je de complete Smart Protein Drink review!

Ik heb de Smart Protein Drinks van Body & Fit op de volgende punten getest:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

Body & Fit Smart Protein Drinks

Voordat we verder gaan met mijn Smart Protein Drink review kijken we naar wat Body & Fit zegt over hun ready to drink eiwitshake.

Smart Protein Drink is met 16g hoogwaardig eiwit en slechts 99 kcal de ideale eiwitdrink voor sporters en in elk dieet. Heerlijk op elk moment!

Het principe van een low carb- eiwitdieet is de dagelijkse calorie- en koolhydraatinname beperken en de eiwitinname verhogen. Om het nog beter te maken ondersteunen de eiwitten sterkere spieren, instandhouding van spiermassa en herstel. 16g hoogwaardig eiwit, 0 toegevoegde suikers en slechts 99 kcal! Smart Protein drink bevat zelfs maar 2.9g koolhydraten per volle fles.”

 • 16 gram van de beste eiwitten
 • Slechts 99 kcal
 • 2,9 gram koolhydraten per fles
 • 7 verschillende smaken
smart protein drink review

Gebruiksgemak Smart Protein Drink

Het eerste onderdeel van mijn Smart Protein Drink gaat over het gebruiksgemak. Hier kijk ik onder andere naar de informatie op het etiket en hoe je de dagelijkse dosering moet nemen.

De Smart Protein Drink van Body & Fit is een compact en handzaam flesje (250 ml). Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Een fles neemt weinig ruimte in beslag in je tas en is dus ideaal als je veel onderweg bent. Op het etiket vind je meer informatie over de exacte samenstelling, gebruiksadvies en bewaaradvies.

Ongeopend zijn de flesjes enkele maanden houdbaar. Heb je hem open gemaakt? Dan is hij 3 dagen te bewaren in de koelkast (4 – 7 graden Celsius). Deze kant-en-klare eiwitdrank van Body & Fit is echter wel het lekkerst wanneer je hem gekoeld opdrinkt. Hoewel deze eiwitshake dus makkelijk is mee te nemen, raad ik niet aan om hem de hele dag in een warme auto te laten liggen of in je tas te bewaren.

Smart Protein Drinks kunnen jou helpen om eenvoudig aan je dagelijkse eiwitten behoefte te komen. Je hoeft geen eiwitpoeder mee te nemen en ter plekke te mengen, aangezien deze drankjes ready-to-drink zijn.

Wat kost deze Body & Fit eiwitdrink?

In mijn eiwitshake reviews kijk ik altijd kritisch naar de prijs. Daarom check ik in deze Smart Protein Drink review de kosten per flesje en vergelijk ik deze met andere merken ready-to-drink eiwitdrankjes.

Je kunt de Smart Protein Drinks bij Body & Fit bestellen in een doos met 6 flesjes. Hier betaal je € 12,99 voor. Omgerekend kost 1 Smart Protein Drink je dus € 2,16, wat behoorlijk wat duurder is dan wanneer je zelf eiwitpoeder meeneemt en mengt. Je betaalt dus duidelijk voor het extra gebruiksgemak. Toch is het beter om de prijs te vergelijken met andere merken kant-en-klare eiwitdrinks.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van N’Joy Protein Drink van XXL Nutrition, QNT Pro Shake, Melkunie Protein Shake en HiPRO Protein Drink. Zoals je kunt zien verschillen de prijzen behoorlijk. Smart Protein Drink en N’Joy Protein Drink zijn even duur en zijn qua hoeveelheid (250 ml) het best vergelijkbaar. De Melkunie en HiPRO Protein Drinks koop je in de supermarkt en de QNT Pro Shake is flink duurder, maar bevat dan ook 500 ml en 50 gram eiwit.

MerkPrijs per flesje
Smart Protein Drink€ 2,16
N’Joy Protein Drink€ 2,16
QNT Pro Shake€ 3,50
Melkunie Protein Shake€ 1,57
HiPRO Protein Drink€ 2,27

Op moment van schrijven van deze review biedt Body & Fit veel korting op de Smart Protein Drinks. Zo krijg je op verschillende prijzen tot wel 40% korting. Ook zijn er extra scherpe deals voor smaken met die hun houdbaarheidsdatum naderen. Bestel dus snel en profiteer van de laagste prijs!

Smart Protein Drink

Smart Protein Drink is met 16 gram hoogwaardig eiwit en slechts 99 kcal de ideale eiwitdrink voor sporters en in elk dieet. Heerlijk op elk moment!

Smart Protein Drinks smaken

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het natuurlijk belangrijk dat een eiwitshake lekker is. Daarom deel ik in mijn Smart Protein Drink review mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

Je hebt de keus uit 7 verschillende smaken, namelijk Banana, Cappuccino, Chocolade, Chocolate Banana, Coffee Arabica, Raspberry en Vanilla. Voor iedereen zal er dus wel een lekkere smaak tussen zitten. Dit vind ik een mooi pluspunt, want zo spreekt Body & Fit een grote doelgroep aan. Lastig om een smaak te kiezen? Dan kun je een Mix Box bestellen om verschillende smaken te proeven.

Mijn persoonlijke favorieten zijn chocolade en raspberry. De koffiesmaak vind ik minder lekker, niet heel gek aangezien ik normale koffie ook niet lust. Dit terwijl koffie positief voor sporters kan werken. De Smart Protein Drink van Body & Fit is duidelijk het lekkerst wanneer je hem koud drinkt. Dan smaakt het naar een romige milkshake. Zit het flesje te lang in je tas? Dan wordt hij minder lekker.

Helaas is dit wel een (groot) nadeel van de Smart Protein Drinks. Je gebruikt ze namelijk om mee te nemen onderweg en tussendoor snel wat proteïnen binnen te krijgen. Ze smaken veel beter als je ze net uit de koelkast haalt, maar die heb je onderweg meestal niet tot je beschikking.

Voedingswaarden van Smart Protein Drink

Het belangrijkste onderdeel van mijn Smart Protein Drink review gaat over de samenstelling van het product. Al sinds 2014 werk ik als Voedingsadviseur en test ik supplementen op hun voedingswaarden en de gebruikte ingrediënten.

Per flesje (250 ml) krijg je de onderstaande voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 99 kcal
 • Eiwit = 16 gram
 • Koolhydraten = 3,2 gram (waarvan 3,2 gram suikers)
 • Vet = 2,3 gram (waarvan 1,4 gram verzadigde vetten)
 • Zout = 0,29 gram

Je gebruikt de Smart Protein Drink van Body & Fit om op makkelijke manier wat extra eiwitten binnen te krijgen. En dat lukt zeker want in 1 flesje zit 16 gram eiwit. Natuurlijk is dit minder dan wanneer je zelf een eiwitshake maakt met 30 tot 40 gram eiwitpoeder. Maar Smart Protein Drink is een stuk makkelijker in het gebruik. De eiwitten komen uit melk (melkeiwitisolaat) en daardoor heeft de protein drink een lekkere romige smaak. Nadeel is dat hij hierdoor niet geschikt is voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie.

Omdat er volle melk wordt gebruikt zitten er ook wat suikers en vetten in de Smart Protein Drinks. Dit gehalte is niet heel erg hoog, maar wel hoger dan wanneer je zelf een eiwitshake maakt met water. Op die manier kun je meer proteïnen binnenkrijgen, terwijl je ook nog eens minder vet en suiker binnen krijgt.

Per flesje bevat de Body & Fit Smart Protein Drink zo’n 99 kcal. Het is dus een handig eiwitrijk tussendoortje, dat weinig calorieën bevat. Dit kan ideaal zijn bij het droogtrainen, omdat je hiermee makkelijker onder je dagelijkse caloriebehoefte blijft.

Smart Protein Drink review conclusie

Tot slot wil ik mijn Smart Protein Drink review afsluiten met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met deze eiwitdrank van Body & Fit kunnen lezen. Voor mij hebben de Smart Protein Drinks enkele voordelen, maar ook nadelen.

Belangrijkste voordelen van de Smart Protein Drinks zijn de lage prijs en het gemak dat deze ready-to-drink eiwitdrank biedt. Je kunt op makkelijke manier extra eiwitten binnenkrijgen, ook wanneer je veel onderweg bent of een drukke baan hebt. Bovendien bevat een flesje slechts 99 kcal en maakt dit het makkelijker om een caloriebeperkt eetpatroon vol te houden.

Het smaakaanbod is divers, maar helaas wordt de smaak minder wanneer het flesje buiten de koelkast is bewaard. Dit zal regelmatig gebeuren als je de hele dag onderweg bent en een Smart Protein Drink in je tas meeneemt. Ook is deze kant-en-klare eiwitshake niet geschikt voor veganisten en mensen die melk niet goed verdragen.

Zoek jij een goedkope en makkelijke eiwitdrank om als tussendoortje te gebruiken op drukke dagen? Dan is de Smart Protein Drink van Body & Fitshop het proberen zeker waard.

Smart Protein Drink

Smart Protein Drink is met 16 gram hoogwaardig eiwit en slechts 99 kcal de ideale eiwitdrink voor sporters en in elk dieet. Heerlijk op elk moment!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Smart Protein Drink hieronder

Heb jij deze kant-en-klare eiwitshakes van Body & Fit al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help andere sporters bij het vinden van de beste eiwitshake.

Meer handige fitness tips
Fit Energy Drink review – Body & Fit
fit energy drink review

Een energiedrank of sportdrankje is tegenwoordig erg populair, vooral onder sporters. Even wat extra energie erin zodat je weer de hele dag kunt knallen. Het Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

Vegan Protein review – Body & Fit
vegan protein review

Wanneer je een veganistisch eetpatroon volgt, bestaat de kans dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Sporters halen namelijk een groot deel van hun eiwit uit Lees blog

Whey Perfection review – Body & Fitshop
whey perfection review

Whey Perfection van Body & Fitshop is één van de populairste en meest verkochte eiwitshakes in Nederland. Samen met Whey Delicious van XXL Nutrition en Lees blog

Smart Protein Drink is met 16 gram hoogwaardig eiwit en slechts 99 kcal de ideale eiwitdrink voor sporters en in elk dieet. Heerlijk op elk moment!

Smart Protein Drink is met 16 gram hoogwaardig eiwit en slechts 99 kcal de ideale eiwitdrink voor sporters en in elk dieet. Heerlijk op elk moment!

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *