• xxl nutrition banner

Smart Bar review – Body en Fitshop

Smart Bars

€12,50
7.9

Prijs

7.6/10

Smaak

9.1/10

Voedingswaarde

7.0/10

Voordelen

 • Heerlijke smaak
 • Niet taai, dus gemakkelijk te eten
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Bevat minder eiwit dan andere repen
 • Meer verzadigde vetzuren dan onverzadigde vetten

Bijgewerkt op 28 mei 2024 door Marvin

Eiwitrepen zijn makkelijk te gebruiken als tussendoortje, wanneer je geen tijd hebt om een maaltijd klaar te maken. Je kunt ze overal mee naar toe nemen, mede daarom worden eiwitrepen steeds populairder onder de Nederlanders. Er zijn veel verschillende protein bars en je kunt ook zelf eiwitrepen maken! Voor iedereen die geen zin heeft om zelf de keuken in te duiken kun je natuurlijk ook de Smart Bars van Body en Fitshop bestellen.

Deze Low Carb Protein Bar levert eiwitten en voedingsvezels en bevat slechts 1,5 gram suiker. Maar wat vinden wij van Voeding-en-fitness.nl nu exact van deze eiwitreep? Onze ervaring lees je hieronder in de Smart Bar review!

De Smart Bars van Body en Fitshop worden in deze review beoordeeld op de volgende aspecten:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarde / samenstelling

Body & Fit Smart Bars

Voordat we verder gaan met deze Smart Bar review kijken we naar wat Body en Fit zelf zegt over deze proteïne repen.

“Onze Smart Bar is Low Carb en bevat daarnaast slechts 145 kcal, een uitstekende en smakelijke keuze in uw low carb of eiwitdieet. Elke hap die je neemt ervaar je als een traktatie. Zo wordt jouw Smart Bar elke dag weer een geluksmoment.

Op elk front de #1 low carb diet bar!

 • Slechts 1.5 gram suiker per reep
 • Ongekend lekker, een ware traktatie
 • Sensationele prijs, zeker gegeven de kwaliteit
 • 100% de beste eiwitten”

smart bars body en fitshop

Smart Bars prijs

Er zijn veel verschillende eiwitrepen en de onderlinge prijs varieert ook behoorlijk. In deze Smart Bar review speelt de prijs dus ook een belangrijke rol! Je kunt 12 repen bestellen voor €19,90 bij Body en Fitshop. Dat is omgerekend €1,66 per reep. Op dit moment zijn de Smart Bars in de aanbieding en betaal je slechts €9,90 voor 12 repen. In deze situatie betaal je dan maar €0,83 per Smart Bar. Kijkend naar de aanbieding is de prijs dan ook super laag!

Let op; deze aanbieding geldt al een hele poos. Voor zover ik weet zal €9,90 dan ook de prijs blijven. De Smart Bars zullen waarschijnlijk niet meer als €19,90 worden geprijsd!

Wanneer we echter kijken naar de gebruikelijke prijs, zien we dat de Smart Bar net wat duurder is dan de Crispy Chocolate Protein Bar van Bodylab (€1,41). Terwijl de protein bar van Bodylab groter is en meer eiwitten bevat!

Hoe smaken de Smart Bars van Body en Fitshop?

Een ander belangrijk aspect in deze Smart Bar review is de smaak. Het liefst hebben we een gezond en makkelijk tussendoortje, dat ook nog eens super lekker smaakt! Eiwitrepen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest exotische smaken, dus er is voor ieder wel wat wils. De Smart Bars van Body en Fitshop zijn verkrijgbaar in de smaken; caramel, chocolate, coconut, cookies, strawberry white, vanilla almond en white chocolate.

Zelf heb ik de Delicious Coconut geprobeerd en mijn ervaring is geweldig! Deze eiwitreep is echt heel lekker, het smaakt bijna hetzelfde als een Bounty. Hij is zo lekker dat ik me bijna schuldig ging voelen na het eten (maar dat is gelukkig niet nodig). Groot voordeel is dat de Smart Bar niet heel taai is, zoals sommige andere repen. Hierdoor is het geen opgave om je protein bar op te krijgen, maar eet je met veel plezier en geniet je puur van de lekkere smaak.

Voedingswaarde van de Smart Bar

Voor velen het belangrijkste als het aankomt op supplementen; de samenstelling. Welke stoffen bevat de Smart Bar en hoe gezond is deze nu eigenlijk als tussendoortje? Uiteraard nemen we dit mee in deze Smart Bar review! In de afbeelding hieronder zie je het etiket van de eiwitreep, met daarin exact wat je binnenkrijgt door het eten van deze reep.

etiket smart bars

Body en Fitshop claimt dat de Smart Bars ideaal zijn voor mensen die een Low Carb dieet volgen. Dit is ten dele zo, met slechts 1,5 gram suiker. Toch bevat 1 reep (van 45 gram) in totaal 11,8 gram koolhydraten. Daarnaast haal je 15,1 gram eiwit uit een Smart Bar en 5,5 gram vet. Over de vetten wil ik het nog even hebben, want van deze 5,5 gram is 3,1 gram (56%) verzadigd vet.

Ons lichaam heeft gezonde vetten nodig, de onverzadigde vetzuren dus. Het gehalte verzadigd vet ten opzichte van het totale gehalte aan vet vind ik niet helemaal in orde. Ook is het gehalte aan eiwitten een stuk lager dan bij bijvoorbeeld de High Protein Bar van XXL Nutrition.

Voor de rest is het een prima proteine bar, zeker wanneer je weinig calorieën en suikers binnen wilt krijgen. Per Smart Bar krijg je 153 kcal binnen en ook nog eens 5,8 gram vezels.

Smart Bar review: onze conclusie

Tot slot de conclusie van deze Smart Bar review. Wat is het oordeel van Voeding-en-fitness.nl? Naar onze mening is de Smart Bar een prima eiwitreep. Gemakkelijk mee te nemen als tussendoortje en het grote pluspunt is toch wel de overheerlijke smaak en structuur. De prijs is oké in vergelijking met andere eiwitrepen. Wel bevatten de Smart Bars relatief weinig eiwitten en is het aandeel verzadigd vet naar mijn persoonlijke mening te hoog.

Zoek jij een proteinereep die laag in suikers en calorieën is en super goed smaakt, dan is de Smart Bar van Body en Fitshop zeker iets voor jou. Heb jij echter behoefte aan meer eiwitten en vezels? En geef je wat minder om het manco van andere repen; de taaiheid. Dan zijn er zeker andere repen op de markt die hier beter in voorzien!

Meer ervaringen met supplementen lezen? Bekijk dan al onze supplementen reviews!

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Smart Bars hieronder

Heb jij deze eiwitrepen van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Vegan Protein Bar review – XXL Nutrition
vegan protein bar review

Een eiwitreep is een handig tussendoortje. Je kunt zo'n reep overal mee naar toe nemen om onderweg toch wat extra eiwitten binnen te krijgen. Net Lees blog

N’Joy Protein Bar review – XXL Nutrition
n'joy protein bar review

Ben jij veel onderweg en heb je daardoor weinig tijd om een tussendoortje te eten. Dan is een eiwitreep een goede oplossing. Eiwitrepen zijn makkelijke Lees blog

Macro Munch Protein Bar review – Bulk Powders
macro munch protein bar review

De tijd dat een eiwitreep hard, taai en smerig is, is definitief voorbij! Er komen steeds meer lekkere eiwitrepen op de markt. Deze repen combineren Lees blog

Perfection Bar Deluxe review
perfection bar deluxe review

De tijd van taaie en droge eiwitrepen is definitief voorbij. Je hebt tegenwoordig de keus uit heerlijke repen, rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten en de Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Prijs

  7.5

  Smaak

  8

  Voedingswaarde

  6.6

  Smart Bars smaken echt heel goed! Prijs is ook scherp, maar jammer dat er toch nog best wat vet en koolhydraten in deze eiwitreep zit. Kwa voedingswaarde zeker niet de beste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *