Bijgewerkt op 7 oktober 2022 door Marvin
Biefstuk, wie lust het nou niet? Bijna iedereen vindt een biefstukje op zijn tijd wel lekker. Biefstuk kun je op verschillende manieren eten, de een heeft hem liever een beetje rood, de ander liever doorbakken. Het voordeel van biefstuk is dat deze rijk is aan eiwitten en relatief weinig vet bevat. Vandaag hebben wij voor jullie een salade met biefstuk, champignons en knoflook. Volg de stappen in het recept en je hebt een lekkere maaltijdsalade! Rijk aan eiwitten en belangrijke vitaminen en mineralen. Op Voeding-en-fitness.nl helpen we jou graag aan een verantwoorde maaltijd!
Wat heb je nodig voor deze biefstuksalade?
Dit recept is voor 1 salade met biefstuk. Wil je deze maaltijdsalade voor meerdere personen maken? Vermenigvuldig simpelweg de hoeveelheden in het recept met het aantal personen waar je voor kookt.
Ingrediënten
- 1 biefstuk van de slager (supermarkt kan ook, maar deze kwaliteit is vaak minder)
- 6 kastanje champignons
- 2 middelgrote teentjes knoflook
- 1 zakje slamelange (70 gr)
- 6 cherrytomaatjes
- 1/3 komkommer
- Olijfolie
- Peper, zout en peterselie
Keukengereedschap
- Pan
- Snijplank
- Scherp mes
- Aluminium folie
Bereidingswijze van de salade met biefstuk
De biefstuksalade is een relatief makkelijk te maken gerecht en heb je binnen een kwartiertje klaar (inclusief snijwerk). Ben je een beetje handig in de keuken? Dan moet het zelfs binnen 10 minuten lukken. Volg de onderstaande stappen in dit recept en je hebt een heerlijke biefstuksalade met champignons en knoflook op tafel staan.
- Begin met het snijwerk, zorg er daarbij voor dat je een scherp mes hebt. Snijd ongeveer 1/3 van de komkommer af. Was dit stuk en snijdt vervolgens de komkommer in de lengte, zoals op de afbeelding te zien is. Pak de cherrytomaatjes en snijd deze door de helft. Was eventueel de slamelange en doe deze in een diep bord, voeg de cherrytomaatjes, komkommer en een klein beetje olijfolie toe.
- Zet een koekenpan op een middelgrote pit, op hoog vuur, en doe een scheut olijfolie in de pan. Als de olie warm is kun je de biefstuk in de pan doen. Laat de biefstuk even liggen zodat deze mooi dichtschroeit voordat je deze beweegt. Strooi een beetje peper en zout over de biefstuk. Na een minuut of 2/3 kun je de biefstuk omdraaien. Vervolgens wacht je weer 2 tot 3 minuten tot de biefstuk mooi bruin is. Doe de biefstuk vervolgens in een stukje aluminiumfolie en laat deze 4 tot 5 minuten rusten. Op deze manier is de biefstuk nog aan de rode kant, wil je de biefstuk meer medium of doorbakken hebben? Bak de biefstuk dan nog wat langer door op middelhoog vuur. Laat de olie en het vocht van de biefstuk nog even in de pan zitten
- Snijd ondertussen de kastanje champignons in kwarten en de knoflook in dunne plakjes. Bak de kastanje champignons in het olie en vocht van de biefstuk. Als deze een mooie bruine kleur hebben kun je de knoflook toevoegen en zet je het vuur lager. Let wel op want de knoflook kan snel verbranden.
- Haal de biefstuk uit het aluminiumfolie en leg deze op een (rode) snijplank. Trancheer (snij) de biefstuk in mooie gelijke stukken en leg deze op de salade. Giet eventueel het overgebleven vocht in het aluminiumfolie over de biefstuk. Strooi vervolgens de champignons en knoflook over de biefstuk. Garneer eventueel af met een beetje gehakte peterselie en het gerecht is klaar.
- Eet smakelijk!
Gezonde recepten
Wil je meer van dit soort gezonde gerechten als deze salade met biefstuk zien? Op Voeding-en-fitness.nl delen we ze graag met je. Bekijk alle Recepten van de Week eens en doe inspiratie op voor jouw gezonde eetpatroon. Je kunt ook @Thefitfoodfriends volgen op Instagram voor lekkere, makkelijke en heerlijke gezonde recepten!
- Vegetarische noedelsoep met tofu - 25 april 2017
- Aspartaam kankerverwekker of onschuldige smaakmaker? - 11 april 2017
- Alcohol en onze gezondheid - 14 maart 2017