• xxl nutrition banner

Ripped Pre-Workout review – Body en Fitshop

Ripped Pre-Workout

€12,75
5.3

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

7.0/10

Smaak

3.0/10

Werking

3.0/10

Voordelen

 • Relatief goedkoop
 • Lost gemakkelijk op

Nadelen

 • Weinig tot geen effect
 • Geen lekkere smaak

Bijgewerkt op 30 juli 2020 door Marvin

Sinds ik werkzaam ben bij Voeding & Fitness heb ik al veel pre-workout boosters geprobeerd: The Force van XXL Nutrition, C4 van Cellucor, Perfect Pre Workout van Body & Fitshop, Assault van Musclepharm en Ulift van Liftag Sport. Elke pre-workout heeft zijn eigen voor en nadelen, en de een vind ik beter dan de ander. Omdat ik niet wil blijven hangen bij één pwo-booster en altijd bereid ben om een andere te proberen, heb ik Ripped  van Body & Fitshop geprobeerd. In deze Ripped Pre-Workout review zal ik mijn ervaringen van deze pre-workout met jullie delen.

Zoals bij alle pre-workout boosters beoordelen we op de volgende 4 punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking/effect

Body & Fitshop Ripped Pre Workout

Voordat we verder gaan met de review over de Ripped pre-workout booster van Body & Fitshop, kijken we eerst naar wat Body & Fitshop zelf over haar product zegt:

“Ripped Pre-Workout is anders, heel anders dan alle andere Pre-workouts. Het is een pure explosie van werkzame stoffen voor energie en fatburning. Het ultieme 2-in-1 supplement! Ripped Pre-Workout voel je meteen werken en het werkt je hele training door. Keihard! Al je vrienden zullen letterlijk alarm slaan. Wat jij hebt willen zij ook en wel meteen.

Kenmerken Ripped Pre-Workout:

 • Hardcore en fatburning pre-workout
 • Werkt altijd maximaal. Feel the rage!
 • Pure explosie van werkzame stoffen
 • 2-in-1 supplement!
 • Feel the rage and get the abs!
 • 14 top ingrediënten
 • Waarschuwing: Ripped Pre-Workout is zwaar gedoseerd”

ripped pre-workout review

Als je het bovenstaande stukje leest, zou je denken dat het een vrij extreme pre-workout is die er ook nog eens voor zorgt dat je vet verbrand. Maar is dit ook echt zo? Dat lees je in mijn Ripped Pre-Workout review!

De oplosbaarheid van Ripped Pre Workout

Als eerste kijken we in deze Ripped Pre-Workout review naar de oplosbaarheid. De oplosbaarheid lijkt een niet al te belangrijk punt, maar niemand zit op klontjes in zijn pre-workout booster te wachten.

Als je het potje opent, zie je dat het poeder behoorlijk fijn is. Het stuift zelfs een beetje op als je niet voorzichtig bent. Hierdoor moest ik een aantal keer niezen, niet echt fijn, pre-workout in je neus. Doordat het poeder zo dun is, lost de pre-workout wel zeer goed op. Er blijven dan ook geen klontjes in je shakebeker hangen.

Ondanks dat het poeder een niesbui kan veroorzaken, scoor de pre-workout op het gebied van oplosbaarheid een ruime voldoende.

Is deze Pre workout van Body en Fitshop betaalbaar?

Het tweede punt waar we in deze Ripped Pre-Workout review naar kijken is de prijs van dit supplement. De huismerk producten van Body & Fitshop zijn meestal niet al te duur. Zo ook deze pre-workout booster. Voor één potjes Ripped pre-workout betaal je momenteel €12,75. Het potje bevat 30 servings, dat betekent dat je per serving €12,75 / 30 = €0,43 betaald. Dit vind ik persoonlijk een zeer goede prijs voor een pre-workout. Vergeleken met andere pre-workouts, zoals No-Xplode 3.0, is dit dan ook een vrij goedkope variant.

De smaak van Ripped Pre-Workout

Uit mijn ervaring met verschillende pre-workouts, weet ik dat de smaak vaak niet het beste is aan de boosters. Zo zijn de smaken veelal vrij sterk/zoet en soms ook behoorlijk smerig. Daarom bekijken we als derde punt in deze Ripped Pre-Workout review naar de smaak.

Zoals ik bij de oplosbaarheid al aangaf, kan het poeder opstuiven wanneer je het potje opent. Je merkt dan ook gelijk dat de Ripped een vrij doordringende geur heeft.

De Ripped pre-workout van Body & Fitshop is verkrijgbaar in de smaken: Cactus & Lime, Fruit Punch, Orange en Raspberry. Van al deze smaken vond ik orange het meest aantrekkelijk klinken, vandaar mijn keuze voor orange.

Toen ik de eerste slok nam, vond ik de smaak orange totaal niet terugkomen. Daarnaast vond ik er een nare en vreemde nasmaak aan zitten. Na de laatste slok had ik een vieze smaak in mijn mond zitten. De smaak is naar mijn mening totaal niet lekker. Misschien dat de andere smaken lekkerder zijn, maar dat denk ik niet. Op dit punt scoort deze pre-workout dus ook een onvoldoende.

Werkt deze Ripped Pre workout booster?

Ripped Pre-Workout review en ervaringenAls laatste, maar niet geheel onbelangrijk, kijken we in deze Ripped Pre-Workout review naar de werking en effect van dit pre workout supplement van Body & Fitshop. Zoals bij alle supplementen reviews is het natuurlijk belangrijk dat het product doet wat je er van verwacht.

Volgens de beschrijving van Body & Fitshop is de pre-workout “Hardcore” en “keihard”. Dit doet je veel verwachten van deze booster. Helaas deel ik deze ervaring niet. De werking van de pre-workout bleef bij mij ongemerkt. Ik had geen explosief gevoel en mijn vrienden sloegen geen alarm bij het gebruik van de pre-workout. Al moet ik wel zeggen dat ik niet erg gevoelig ben voor pre-workout boosters in het algemeen, toch had ik hier wel iets meer van verwacht.

Het enige positieve wat ik ervoer qua werking aan deze pre-workout, was dat ik het idee had dat ik iets langer door kon gaan. Maar van een energie toename of een pomp was geen sprake.

Het “fatburning”  effect heb ik ook niet echt gemerkt. Dit komt omdat je voor dit effect het product langer moet gebruiken. Een pre-workout gebruik ik persoonlijk liever niet te vaak. Ook ben ik van mening dat je hiervoor beter een fatburner kunt gebruiken. Op het punt werking/effect scoort de Ripped pre-workout voor mij een onvoldoende. Dit in verband met de minimale werking die ik heb ervaren tijdens het gebruik van dit supplement.

Ripped Pre-Workout review: mijn conclusie

Qua smaak en oplosbaarheid scoort deze pre-workout een voldoende. Op het gebied van smaak en werking/effect scoort de pre-workout een onvoldoende. Deze laatste 2 punten, en dan vooral de laatste, zijn voor mij de belangrijkste punten van een pre-workout. Mijn conclusie van deze pre-workout is dat dit een van de minst goede pre-workouts is die ik tot nu toe heb gehad. Een echte aanrader is het dus niet. Helaas, want ik had hier zeker meer van verwacht.

Let op: deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring. Iedereen reageert anders op voedingssupplementen. Jouw ervaring kan anders zijn dan mijn ervaring.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)

Heb jij Ripped Pre-Workout van Body en Fitshop al eens gebruikt?

Deel jouw ervaring met deze pre workout booster van Body & Fit hieronder en help anderen bij het vinden van de beste pre-workout supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

5 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  7.5

  Prijs

  7.5

  Smaak

  4

  Werking

  6.1

  Redelijke pre workout. Smaak is een minpuntje, maar prijs is een groot pluspunt. Merk een kleine energietoename, meer ook niet.

 2. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  7.7

  Smaak

  3.5

  Werking

  6.2

  Heb Ripped zelf ook getest en vind het een zeer matige pre workout. De prijs is prima en het fijne poeder lost goed op. De smaak is echter heel erg chemisch, totaal niet lekker!

  Qua werking moet ik zeggen dat ik een lichte toename in energie merkte, maar dat dit pas gebeurde met het nemen van 2 maatscheppen. Voor mijn gevoel wel wat sterker en meer opgepompt, maar mijn ervaring was niet zo heftig…

 3. Oplosbaarheid

  10

  Prijs

  8

  Smaak

  5

  Werking

  9.5

  Ik vind het een prima pre-workout!
  Iedereen is anders, maar ik merk elke keer wel degelijk de effecten van flinke energietoename, meer pomp en kracht.

  Qua smaak heb ik ”raspberry”, deze is inderdaad chemisch van smaak, maar niet heel verkeerd [er zijn ergere dingen]..qua prijs is het relatief goedkoop.

  Nogmaals: iedereen is anders. Dit is in ieder geval mijn mening en ervaring.

 4. Even een vraagje van een bezorgde moeder. Mijn zoon is 17 en heeft dit product voor het eerst vandaag gebruikt. Hij kon het goed voelen. Gaf toe dat hij iets teveel heeft gebruikt. Ik maak me zorgen is dit spul wel goed voor een bijna 17 jarige? Hij finisht 2a3x per week en daarnaast voetbalt hij ook. Ook neemt hij eiwitpoeders tot zich. Heel graag een eerlijk antwoord. Groetjes Wendy

  • Hoi Wendy,

   Een pre workout is veilig te gebruiken, ook voor jongeren van 17. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat zij de aanbevolen dosering gebruiken en niet extra schepjes gaan nemen. Maar dit geldt voor iedereen, ongeacht de leeftijd.

   Hij zei dat hij het voelde werken… wat voelde hij precies? Door de cafeïne krijg je meer energie en je kan ook tintelingen ervaren door bepaalde aminozuren, zoals beta-alanine. Dit kan in het begin een beetje gek aanvoelen, maar is geheel veilig hoor. Geef je zoon wel even mee dat hij niet meer maatschepjes moet gebruiken dan de normale dosering aangeeft :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *